Keresés

Részletes keresés

jinjang Creative Commons License 2002.01.23 0 0 259
ja persze idézőjel lemaradt: value="itt a kacsacsőrős rész"
Előzmény: jinjang (258)
jinjang Creative Commons License 2002.01.23 0 0 258
Csak azért írom meg a szintén amatőr szintű tudásom gyümölcsét, hogy majd tanulhassak belőle, amikor kijavítanak a profik.
value=<?php print $valtozonev; ?>
De csak akkor fog működni, ha ugyabban a fájlban kérdezed le az adatbázist, mint amiben a html kódokat kiíratod. Ha másik fájlban, akkor szerintem meg kell hívni a munkamenet-függvényt is.
Előzmény: TotálKár (257)
TotálKár Creative Commons License 2002.01.23 0 0 257
Először is szeretném kihangsúlyozni, hogy amatőr vagyok... /ez talán mentségül szolgálhat, ha nagyon nagy hülyeséget kérdezek/. Szóval, szeretnék valami olyasmit csinálni, hogy:

1. létrehozni egy html ürlapot. ez idáig ok.
2. php-vel készítettem sql adatbázisból lekérdezést. ez is ok
3. lekérdezésem eredmenyebol kivettem egy sornak egyetlen mezojet és egy változóban helyeztem azt el.
4. a html-űrlapom egyik text tipusú objektumának szeretném értékül adni ennek a bizonyos változónak a tartalmát.

Lehet ilyet csinálni? Van valami módszer rá?

input type="text" name="nev" value=na itt kellene valahogy valami php változót megadni.

TotálKár

Sickboy Creative Commons License 2002.01.23 0 0 256
Hi nagy PHP brigád!

A 24 órás PHP könyvön igyekeztem nevelkedni, ami asztat írja, hogy egy változó értékének meglétét az isset() függvénnyel lehet detektálni, pl.:

if (!isset($valtozo)) { print"Anyád!"; }

Tehát a fenti példa szerint ha $valtozo-nak nincs értéke, kiírja az "Anyád" szöveget. A könyv szerint az isset false/true értéket adhat vissza. Ennek ellenére nálam mindig 1 a visszaadott cucc, ha van értéke, ha nincs a változónak.

Ez mé' van?

crockl Creative Commons License 2002.01.22 0 0 255
te jo eg, en is most latom, hogy irod, hogy proba.html :)))), ez kesz, vege:)
Előzmény: Filburt (254)
Filburt Creative Commons License 2002.01.22 0 0 254
Hali,

Most latom: ne .html legyen a kiterjesztes, hanem .php....

Filburt

Előzmény: newpalace (250)
jinjang Creative Commons License 2002.01.22 0 0 253
Így jár az, aki angol tudás nélkül próbál autodidakta módon php-t tanulni.
De azért megértettem, beállítottam, most már szépen működik, köszönöm a segítséget!
Előzmény: crockl (249)
Filburt Creative Commons License 2002.01.22 0 0 252
Nem akarlak elkeseriteni.
De tenyleg nem.
Viszont azt tudd, hogy nekem a 7vegen erre rament 2 estem mire itthon jo lett. Aztan bent a cegnel meg gyakorlatilag a hetfom.

Megoldas? Passz... Soxori ujrahuzas (apache + php), de holnap megnezem bent, hogy mit alkottam es leirom ide neked.

Mar ha jol ertem es az a gond, hogy a phpinfo()-t nem dolgozza fel az apacs.

Filburt

Előzmény: newpalace (251)
newpalace Creative Commons License 2002.01.21 0 0 251
Szóval amire nem kaptam választ phpinfo();
Ez gáz nagyon hogy már itt elakadtam :)
newpalace
newpalace Creative Commons License 2002.01.21 0 0 250
Hi all!
Egy kis segitséget szeretnék kérni.
Tudom megmosolyogtató lesz a kérdésem dehát vágjunk bele. Szóóval a következő a helyzet:
Debian alá telepitettem php4-t, apache és postgresql mellé. Gondoltam letesztelem,
egy proba.html- be ezt irtam :

az eredmény üres képernyő...sajnos
A httpd.conf-ba ezeket adtam meg(~)
AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php-source .phtml
AddType application/x-httpd-php-source .inc <-ez kell?

Ezt is megadjam?(alapból remelve van)
Action application/x-httpd-php /usr/lib/cgi-bin/php4
Script Alias php4 /usr/lib/php4 <- ez kell?
van olyan modul hogy php.c? (az ifconfig résznél nme láttam ilyet)

a php-hez postgresql szeretnék használni ez miben
változtatja meg a telepitést?

Köszönöm türelemeteket, és minden választ :
newpalace

crockl Creative Commons License 2002.01.21 0 0 249
Idezet a manualbol:
If you are using PHP on a Windows system, make sure to set the
session.save_path in the php.ini to your temp directory (e.g.
c:\windows\temp). Otherwise php will crash when calling session_start()

Előzmény: jinjang (248)
jinjang Creative Commons License 2002.01.21 0 0 248
Van egy kis gondom a session_start függvénnyel (win2000-es gépen próbálkozom, php 4-el). Ha beírom a program-ba a függvényt, a windows sikít, hogy a php.exe hibákat generált, és be fogja zárni, aztán meg az Apache mondja, hogy Internal Server Error. Mi lehet az oka?
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.19 0 0 247
Aha... Kezd tisztulni a dolog.
Ahhoz, hogy az apache-csal együttműködjön, vagy a --apache vagy a --apxs kapcsolót kell használni. Előbbit nem tudom, hogy működik, utóbbi apache modulként készíti el a php környezetet és berakja az apache megfelelő könyvtárába. Ha nincs a PATH-ban az apxs nevű program, akkor a --apxs=/utvonal/apxs formaban meg kell adni.
Előzmény: Filburt (245)
Filburt Creative Commons License 2002.01.19 0 0 246
Valamit ellamultam, mert most mar jo.

Filburt

Filburt Creative Commons License 2002.01.18 0 0 245
Koszi, igy mar jobb!

---

Megint egy kerdes.

Ha ugy forgatom, hogy ./configure --prefix=/usr/local/php akkor miert nem oda kerul?

Tovabba php-ben kell vmit allitani, hogy egyuttmukodjon az apache-csal, vagy eleg csak az apache-ot ugy konfiguralni?

Koszi,

Filburt

szferi Creative Commons License 2002.01.18 0 0 244
lex helyett keress flex-re.
Előzmény: Filburt (243)
Filburt Creative Commons License 2002.01.18 0 0 243
Hali,

Probalok felrakni egy php-t az apache es a postgresql melle.

Apache, psql mar fent van, most probalnek egy ilyet: ./configure --with-pgsql. Fut egy ideig, majd kapok egy hiba uzenetet:

checking lex output file root... ./configure: lex: command not found
configure: error: cannot find output from lex; giving up

Azt felfogtam, hogy a 'lex'-et keresi. Be is pakoltam a Suse CD-t (Suse 7.1), de azon nincs lex nevu csomag.

En ertem felre es mas baja van, vagy vhol lennie kellene 'lex'-nek?

Filburt

crockl Creative Commons License 2002.01.17 0 0 242
a fo" felhasznalasi terulete valoban a web, de te nem ezt irtad, csak egymas mellett emlegettel 3 teljesen kulonbozo dolgot. (tojas, tyuk, buza -> mindharomban kozos hogy az ember megeszi, megsem mondhatjuk azt hogy megismerheted a buzat ha megismered a tojast, vagy a tyukot) Erre irtam. Kotozkodes, de ez van. ;)
Előzmény: hurka17 (241)
hurka17 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 241
crockl: hát akkor meg mi a fő felhesználási felültete, ha nem a web?!!

hurka17

ZKam Creative Commons License 2002.01.17 0 0 240
Köszönöm crockl!

neki is látok..

crockl Creative Commons License 2002.01.17 0 0 239
najo, nem bajlodom a megjelenitessel,lasd source :))
Előzmény: crockl (238)
crockl Creative Commons License 2002.01.17 0 0 238
az utolso sorban az "
Előzmény: crockl (237)
crockl Creative Commons License 2002.01.17 0 0 237
akkor megvan a bibi, az mssql windozos karraktereket hasznal, is nem iso-t. Ez igy szopas. Legegyzerubb, mivel az adatok az sql-be vszinuleg vmi word-bol meg hasonlokbol kerul bele, hogy irsz 1 windozos karaktereket atkonvertalo fugveny-t es azt raareszted a szovegre amikor kiiratod,es utana jo lesz. Ha kell nekem mar van 1 majdnem teljes, a winfosos ekezeteket kicserelo fgv-em, de te is konnyen megirhatod. Megnezed a windozos karakterek Hexa kodjat, majd azt egy:
$szoveg = str_replace(Chr(0xA0),'á',$szoveg);
vagy peldaul u" eseten es mind a ket helyen hexat hasznalva: $str = str_replace(Chr(0x8B),chr(0xF5),$str);
valamint en ezeket is at szoktam alakitani:
$str = str_replace("ő",chr(0xF5),$str); ...
Előzmény: ZKam (236)
ZKam Creative Commons License 2002.01.17 0 0 236
As SQL configgal nincs baj(magyar karakterkészletet használ).
Ha echo val iratok ki egy szöveget, akkor ott jók az ékezetes betűk.

SQL adatok kérésére
mssql_fetch_array -t használtam

és echo val irattam ki.

László helyett L szl˘ -t kaptam.

crockl Creative Commons License 2002.01.17 0 0 235
de letoltheto, csak a ket adott tablaval kell leforditani mert az a ket tablatipus ami tudja a tranzakciot, am en nem neveznem igazi tranzakcio kezelesnek, attol mert van benne 1 commit, meg 1 rollback, de megcafolhattok ;)
Előzmény: Andreas (234)
Andreas Creative Commons License 2002.01.17 0 0 234
>Tranzakciókezelés az tenyleg nincsen benne.
Most nézegetem a MySQL oldalt és van itt valami MySQL-Max tranzakciókezeléssel. Vagy ez már nem ingyenes?
Előzmény: break2 (99)
crockl Creative Commons License 2002.01.17 0 0 233
honnan volt gondod es hol az ekezetekkel? Sql-bol jottek rosszul vagy a php-bol a html-be jelentek meg rosszul? Es mely ekezetek? PHP-bol a setlocale fugveny-el lehet beallitani a nyelvet, igy az ekezetes karakterek a helyukon lesznek amikor vmilyen string szerinti sorrendezzest vegzel, es nem a vegere fog kerulni. Ha viszont az sql-bol eleve nem jon ekezet vagy szarul, akkor az a MSSQL configjanal kell beallitani, amit viszont nem tudom hogy mi, de ha mar fizetos-t hasznalsz es raadasul m$-t akkor te biztos tudod ;))
Előzmény: ZKam (232)
ZKam Creative Commons License 2002.01.17 0 0 232
Üdv mindenkinek!

Én egy kezdő PHP-s vagyok, ennek megfelelően van egy gyenge kérdésem.

PHP4, Apache, MSSQL közreműködéssel adatokat kértem le egy táblából, az ékezetes betűkkel vmi probléma, hogyan lehet itt beállítani a kódlapot?

crockl Creative Commons License 2002.01.16 0 0 231
en nem kotnem e 3-at ossze, a php korantsem csak a web-re valo, meghát a tobbi nem is program nyelv, html az 1 leiro nyelv, js meg max felig meddig:)
Előzmény: hurka17 (230)
hurka17 Creative Commons License 2002.01.16 0 0 230
Dr. Kovász: a Webvilágos PHP könyv már egy kicsit komolyabb, ha totál kezdő vagy, akkor tényleg ld. 192.

látom, megy a vita, hogy ki milyen nyelvvel kezdjen...
részemről a HTML-JS-PHP szentháromságot jelölném meg(ilyen sorrendben), bár mindhárom erősen másra való, mégis: egy közös- a web...

hurka17

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!