Égszakadás földindulás: A zóna megrengett, A róna meg zengett.
Hajléktalan probléma: Az ellen a zsinagóga tétlen, Hogy mindenkit a Zsiga nógat étlen.
Anikót, a Fókusz egykori műsorvezetőjét nem dicséri meg az autóvezető-oktatója: Ez a kanyar bal, Marsi! Nem jár érte birs alma.
Nem jutott túl messzire a kisöreg: Közel van a tópart, Ahol az apó tart.
Egy ifjú zsoké tanonc motiválása a tanulásra: Egy okos lovas Sokat olvas.
A kémia terem és a szertár távolsága: Elpárolgott a fele vegyület, Az emeletről lefele gyüvet.
Magyarázat: Azért nincs betűrve a férfiing, Mert így legalább nem éri fing.
Fejfájás: Nem vágott a Szűcs kupán, Csak a sapkám szűk csupán.
Verekedtünk: Csak egy pofont kapott csupán, De ő kétszer csapott kupán.
A süket katona esete: - Mégsem kell a pincsi, s narancs? - Azt mondtam, hogy nincs is parancs!
A sportos anyuka megéneklése: Felmászott a falra Dia, Ettől fakadt dalra fia.
Az ács egészen tizenkét óráig bírta a munkát a januári hidegben: Kint szögel a nagy télben deszkalapot, De fejére csak délben tesz kalapot.
A legegyszerűbb mondatok is megfejthetetlenek, ha jól kódolják az ügynökök: Ilyet csak egy követ ért, Pedig csak egy övet kért.
Űrgolyhók: A sötét nagyúr a falba szállt, Körülötte a sok balfasz állt.
(Amikor ezt írtam, akkor majdnem elröhögtem magam a vonaton, mert sok másik jelenet is eszembe jutott a filmből :D pl.: sisak előlapja lecspva-mély visszhangzó tompa hang: TŰZ balfaszok!)
Kocsmai reklamáció: Üzenem a csaposnak, Hogy a pia pár napos csak.
Radar: Itt repült a vadászgép felül el, Amit az ellenség meg lefülel.
A kismamák támogatása: Ha mutatkozik a várandóság jele, Akkor együtt jár a járandóság vele.
"Nincsen váró busz, csak váró utas" (Vászkun Jolán): A buszokat pontosan járatta a volán, A sofőröket sosem váratta a Jolán.
Szuperhősök világa: Leadtam azonnal Batman fényjelét, Amint megláttam a szörnyű lény fejét.