Hi!
Bitang koncert volt, csak ennyiben akarok csatklakozni, mindenki leírt már róla mindent. Most jöhetnek a képek, láttam, rengetegen fényképeztek!:)
Az afterparty-ért pedig őszintén kár, egy ilyen feldobódott közönséggel jól bele lehetett volna még csapni a lecsóba....
volt az ötödik, a két Kisstadionos, a 95-ös PeCsás, és a 93-as pozsonyi koncert után...
Óriási volt a hangulat, a banda szintén.
Sajnos nagyon rövid volt a program, a 6 új dal mellett nem volt sok lehetőség régen játszott remekek előszedésére. A Lord of the Flies-nak nagyon örültem, az újak közül talán a No More Lies-t és a nyitó Wildest Dreams-t lehetett volna kihagyni/feláldozni.
De nyáron besztoffot kaptunk, szóval ne panaszkodjak! :-)))
Amugy a Scream for me Prague-ot én nem vettem ki, de végül is tök mind1 - úgy is orditottunk:)) nagy koncert volt tényleg!!! de hogy jönnek-e még...? mostanában biztos nem:(
Én csak ma délben jöttem haza Debrecenből (szépen kényelmesen), szóval csak most tudok nyilatkozni.
Ez volt életem 8. (nyolcadik) Maiden koncertje, de ez volt a legjobb. Remélem érzitek a kijelentésem súlyát. Látványban talán Sevent Son rávert egy picit, de hangulatilag ez valami hihetetlen volt. Ez a Dickinson egy őrült, hihetetlen mit rohangált és közben mit énekelt.
Eddig simán az év koncertje. A Helloween, a Deep Purple, a Saxon kapaszkodhat ezerrel. Ozzy meg lemondta az egész turnét, mert félt az összehasonlítástól.
Egy kis adalék az egész stáb mérhetetlen profizmusáról. A lelátón oldalt ültem, így a szinpad mögötti történéseket is láttam. A koncert legvégén, amikor Gers fel szokta dobni a gitárját, egy technikus kezében egy gitárral ugrásra készen várakozott a szinpad szélén, hogyha véletlenül nem bírja elkapni (gondolom már előfordult), rögtön a kezébe nyomhassa.
Nekem úgy tünt első hallásra mintha azt mondaná: Scream for Me Town!
Amúgy meg Adrian vagy háromszor elbaszta a Pashendale tappinges témáját, egyszer beleszólt egy üres húr is!
De a legmókásabb az volt amikor Janick kapott egy gitárt kintről és nem volt behangolva, erre hátrament és elkezdett hangolni! Gondolom koncert után megkérdezte a roadokat, hogy mi a kurva anyjukat csináltak kint, ahelyett hogy behangolták volna a hangszert!! :-)
Hatalma s volt. A GR sem volt rossz, noha sikerült olyan számaikat összeválogatni, amiket pont nem ismerek:-) (kiv. a victim of fate)
A maiden meg szigoru volt.ezek a negyven-ötvenes manusok végigzúzták rohanták az egész bulit.bruce hangja jobb, mint husz éve. a diszlet hihetetlenül tetszett, eddie főleg.a zene meg hibátlan dehát ezt tudjuk:-)))
maga a hely szintén jó, pozitivum volt a füstmentesség, viszont azt eccerüen nem értem h ruhatár miért nem volt...
utána meg kicsit iszogattunk a a cimbikkel a vigadóban, s feltettük a koronát az estre.ennek köszönhetően vagyok még mostis kicsit szétesve...
üdv
Al
Király volt nagyon a tegnapi buli! Habár A GammaRay istentelenül szarul szólt ott, ahol mi voltunk, (kábé 3-4. sor előlről, jobbszél) de a Heavy Metal Universe és főleg a Victim of Fate megdobogtatta a szívem. A Maiden hangzására ellenben panaszom nem lehet, mert tiszta volt és félelmetes. De a legnagyobb élményem az az, hogy az első ember, akivel összefutottunk 100 méterre a vasútállomástól, nem más volt, mint Janick Gers. Úgyhogy most van egy dedikált belépőm.:-)
Amúgy csókoltatom a MÁV-ot, hogy hajnali ötig kellett csak várni az első vonatra.
Szerény háromfős csapatunk a Piac utcában (a nagy templom előtti sétáló utca, amelyen az 1-es villanyos is közlekedik :)) találtunk rá egy elsőrangú belga étterem/sörözőre.
Ennyire optimális hőfokon kiszolgált csapolt barna Leffe sört már nagyon régen ittam, az ételek is hibátlanok voltak.
A távoztunkban utánunk kiáltott "Uraim, a viszont látásra!" is szivdobbantó volt. Az árak Bp-hez képest meglehetősen szolídak voltak.
Nagyon kellemes első benyomásokat szereztem a városról, eleinte sírt a szám, hogy nem Bp-en lesz a buli, de így utólag örülök is neki. :)
A koncert.le mernéM, fogadni hogy a diszlet simán benne van az elsö háromban a seventh son és a powerslave diszlet után!
hangulat oriási volt!és a mi számomra fontos volt nem volt elviselhetetlen füst!
a fiuk jok voltak egy két bakit kivéve ami szerintem az élö konci varázsa!pl:bruce nem találta az angol zászlót a trooperhez!
nicko is hozta a formáját:mezitláb nyomta csukloszoritoval a bokáján!:)
az viszont tényleg rejtély hogy mit is mondott bruce a halloweed elött!szerintem:scream for me loud volt s utána a scream for me debrecen!
Eddie hatalmas volt,és szerintem a fiúk szinészi pályára is léphetnének akkora show csináltak!
halott testek a szögesdroton!:)
SZÉP VOLT FIÚK!
UI:ez a koncert csak még jobban inspirál egy fanclub létrehozására!
GR a bal oldali gitár rendszeresen elhalkult, a pergő meg a cinek mint ha be se lettek volna mikrofonozva. A Maiden viszont a tömegből hallgatva szvsz nagyon szépen szólt.
Sokan irtak, h a gamma ray nem szolt jol. Mi fent ultunk hatul, ott teljesen tokeletes volt. Az elso nota ott is dob+bogo volt, de masodik vegere elojottek hansen hangjaval a gitarok is, es onnantol ott teljesen tokeletesen szolt.
Maiden meg vegig tokeletesen szolt.
Namá' mostann nem azé' hogy polírozzam de Debrecen egy tök jó hely :-))
Hüse Vendéglő amiről szó volt Esso kútnál balra ill jobbra. (az érkezési iránytól függően) Nem! Nincs benne részesedésem de egy névnapi buli során nekem is a szivembe lopta magát a tulaj. Annak ellenére hogy a szürke 7köznapokon felvágósnak tünik a hely roppant rugalmasak a vendégekkel kapcsolatban.
A Zöldfát hagyjuk.
És akkor még nem is sok szó esett a Fácánról ami a maga nemében szintén zsenijális, városszerte (és nemsoká országszerte) méltán népszerű hely.
Este 6-kor nagy tömeg a Főnix előtt-alatt-mögött-mellett. Kapunyitáskor mindenki a főkapun akart bejutni de a szemfülesebbek észlelték a nyitott oldalajtókat. A büfék előtt perceken belül iszonyú sorok kigyóztak de szerintem kezelhető volt a tömeg.
Meglepi: A biztonságos ember mindenkinek felhívja a figyelmét hogy a dohányozás tilos ennek következménye: mindenki rohan "pisilni", a retyóban a piszoárok nem látszanak a füsttől.
Villanyoltás után pár peccel a csarnok is megtelik füsttel mivel a sötétben mindenki rágyujt.
A Gamma réj pontosan 8-kor kezd és rendesen hajszolja a nézőket kábé 3/4-ed kilencig.
Sokan panaszkodnak hogy a bass és a dob elnyom minden más szinpadi produkcijót, (talán a látványt nem) mi a második emeleten szemben a szinpaddal ebből semmit nem érzékelünk. Egy gyors (kábé félórás) szinpad szerelés után beindul a Maiden.
Dickinson "mint az őrült ki letépte láncát" nyargalászik-ugrál a szinpadon többször necces hogy nem e fog lezugni a közönség közé (de nem) A Szinpad egy várat formáz jobbról balról kifutóval hátul bástyákkal középen pedig egy várkapuval ami vászonból van és mindig cserélődik az épp aktuális nóta Eddie motívumával.
A No More Lies alatt meg is jelenik Eddie1 , betipeg a szinpadra körbemutogat a közönségen és igen barátságos, a szeme vörösen izzik és a DoD-jelmez van rajta. A nép nagyon örül neki!!!
Közben a hangmérnökök megigazítják a cuccot mert az első pár nótához képest jelentőset javul a hangzás. Eddie2 nem t'om mejik nótánál tünik fel ismét de ő jóval hatalmasabb mint a tipegős mert a fent emlitett várkapuban jelenik meg és csak derékig látszik viszont ezúttal kaszát is hoz magával. Szeme kéken izzik. Megmutatja hogy hol van a közönség és lóbálja hozzá a kaszát.
Dickinson többször is jelmezbe bujik hol Ő a kaszás (lásd DoD borító) hol pedig egy karosszékben ül és álarcot ill köpenyt huz.
kábé másfél-két órát nyomnak le.
A déli sebes vonattal jöttem 2 haverral le Debrecenbe. Gondoltuk majd találkozunk
maidenesekkel és jól elütjük az időt, erre x idő után értelmi fogyatékosokat ültettek
nevelőik a fülkébe :-oo és higgyétek el, nem ők, hanem a nevelők voltak full gázosak:-o
na mind1..mi közben söröztünk, borozgattunk:)
leszállunk találkozunk még 2 haverral és megyünk ki a koncertcsarnok felé.
A Főnixszel szemben volt 1 kocsma, ahol ültek is, de maideneseket nem engedtek be, vagy
nemtom mi volt a hepaj, mindenesetre a góré üzleti érzéke nulla, az biztos, gondolom
be volt sz@rva, hogy szétszedjük a kocsmát:D mindenesetre sokkal jobban jártunk igy, mert
a benzinkútnál balra fordulva találtunk egy vendéglőt, a nevére nem emléxem, H-val
kezdődött - külsőre drágának tűnt, de az áraik tűrhetőek voltak - bemegyünk - sör meg
szabolcsi szilva kikérve - dumálunk..Rajtunk kivül senki Maidenes arc nem volt, helyi "civilek"
emésztettek békésen:) 1xcsak jön a góré, hogy nincs-e nálunk Maiden kazi, mert akkor betenné
a hifibe, mintegy hangulatcsinálónak a koncert előtt:-o huhh..a hely nem úgy nézett ki, mint
ahol valaha is akárcsak rockszám is lement volna, elsőre nem is értettük, majd
pár pillanat múlva előkapartam egy Best of Beast kazit és odaadtuk neki és le is nyomta
becsülettel, a jó számoknál pedig rendesen fel is nyomta a hangerőt, le is voltunk padlózva,
hogy ilyen nincs:-o a fickó üzleti érzéke ragyogó mit ne mondjak, mert ahogy betette a kazit
(kint is volt hangfal) elkezdtek fekete polós alakok szállingózni a vendéglőbe,1 óra múlva meg is
telt a hely:))) közben már egész jó hangulatunk volt a sörtől, zenétől, pálesztól, mikor
megjelenik a góré és megkérdi, hogy kié is volt a kazi? Enyém! Na akkor a cég ajándéka -
mondja - és egy literes korsóban kihozott csapolt sört :)))) finom, hideg Stellát asszem,
nyamm:))) bár megfogadtam hogy koncert előtt nem iszom sok sört, de hát ezt nem lehetett
visszautasítani és persze nem is akartam;) aztán az lett, hogy a haverokkal megosztva
fogyott el az ingyen sör:) ezután az új lemezt is betetettük a hifibe, de közben indulni
kellett, igy végig nem hallgattuk - az egyik asztaltársaság mondta is, hogy maradjunk még,
mert milyen zene vár rájuk ezután :D de hát indulni kellett...:)
aztán beértünk, és a csarnok télleg király, leültünk, majd az egyik emberkével bementem
a dühöngőbe és elkezdődött a koncert:)
Nah ez is megvolt, asszem nem mondok nagyot, ha azt állítom, életem
egyik legjobb, ha nem a legjobb koncertjén voltam!!! A Maiden fantasztikus
volt, de a Gamma Ray se volt rossz (Heavy Metal Universe pl. közönségénekeltetéssel)!
A Gammán a 10.sor környékén voltam tök középen és ott jól el is tomboltunk, már akkor
király volt a hangulat.
Aztán jött az intro majd a Wildest Dreams és elszabadult a pokol, mki elkezdett
nyomulni előre, majd vissza és újra előre - huhh..akkor kimentem a jobb szél felé, mert
levegőhöz is akartam jutni:) igy a koncert további részében a jobb szél 4.sora körül
voltam. Itt ugyan nem volt akkora őrjöngés, mint bent, de azért ahol kellett, ott
üvöltöttek rajtam kivül is:) Bruce és Janick elég soxor kijött hozzánk is, így egy
szavam se lehet:) és Nicko kivételével:( láttam mindent!
A számok listája már be van írva - a Lord of.. nekem nem hiányzott, a Montségur
lehetett volna helyette..de igy is jó programot nyomtak! Az új számokat is nagyon
jól nyomták, a régiek meg hajajj...
A Dance of Death-nél jó kis maszkban és köpennyel, a Paschendale-nél világháborús
egyenruhában nyomta Bruce - itt a háttérben szögesdrót is volt:)
A Fear of the Darknál őrület volt, a végén azt hittem meghalok:) de aztán jött még
az Iron Maiden is...:) Nagy tombolás volt még a BNW-nél, Hallowed-nál is!
Ráadásnak jó 5let volt a Journeyman szvsz és a közönség egész jól fújta a szöveget,
de a No more lies-nál is és ez király!! Asszem q. jó koncerthangulat volt, Bruce-ék is
élvezték, ezt lehetett látni - sokkal jobban, mint nyáron! Ez egy jobb koncert volt,
de nyilván fedett stadionban jobban is szólnak.. A diszletek királyak voltak és
Eddie is :))
A végén meg 666 és a Run to the Hills - hehh..állati volt!!
Bocs csak szuperlativuszokban tudok beszélni, óriási élmény volt, nagy koncert,
látszott hogy a Maiden se csak úgy lenyomta a bulit!! A Hallowed Be Thy Name-s poén
meg jópofa volt:))
Gers mennyit bohóckodott megint:D Bruce meg 2 karnyújtásnyira állt tőlem a szinpad
szélén - képzelhetitek, mi volt ott - aki nem jött bán6ja!!!
És most sokat szövegelt Dickinson - asszem elégedett lehetett a közönséggel:D de
jók voltunk mi is, ez tény - nagy buli volt!!!
kár hogy magyar zászlót nem dobott be senki, csak szlovákot vagy milyet..
Kb. 100 percet nyomtak, a Gamma 50-et és király volt!
Van 1 jó storym a koncert előttről, mingyá beirom :)
No akkor ide figyeljetek!:-)
Majd írok egy részletesebb beszámolót,csak most nem megy,mert egész éjszaka Kai Hansenékkel fogyasztottam!:-)))
Maidenék viszonylag hamar nyugovóra tértek,de azért Dave még mindig a régi!:-)))))))
Hát vegyes érzésekkel hagytam el az amúgy gyönyörű főnix csarnokot.
Marha nagy élmény volt ezt a kábé 10 ezer embert ott látni,ahogy teljesen megtölötték a csarnokot,még a lépcsőkön is ültek a lelátókon.
A Gamma Ray nem volt egy nagy eresztés,túl éltem őket.
A Maidennel is azt volt a baj igazán nem szóltak jól igazán,a 3 gitárból nem lehetett hallani jóformán semmit,a basszus és a dob elnyomott mindent,az ének sem volt vmi jól keverve,túl vékony volt meg bántotta az ember fülét picit.Mondjuk lehet hogy csak rossz helyen ültem,ugyanis eléggé magasan és távol a szinpadtól,szinte az egyik kanyarban.
Ami meg a programit illeti,örültem az új daloknak,de nyomhatták volna még Montsegurt és a New Frontier-t.
Ráadásul unalmas volt már tényleg a Fear Of The Dark,Iron Maiden,Trooper és a többi.
A szinpad tetszett piszkosul izlésesen és jól volt megoldva.
Ja és az tényleg eléggé zavaró volt hogy az Iron Maiden szám közben Dickinson 3x is azt üvöltötte hogy "Scream For Me Prága!".Azért odafigyelhetne erre.