Keresés

Részletes keresés

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.02.03 0 1 3580

A mai részben ez a Konyhafőnök döntő Imi és Zénó megjelenésével és Krisztina letartóztatásával "élő adásban" (csak azért, mert Tivadar megtalálta Igor tárcáját az ágya alatt) már tényleg a szekunder szégyen kategória volt. 

Na meg hogy beültek a TV elé nézni az élőben közvetített döntőt, mint egy focimeccset, amikor a Konyhafőnököt nem élőben adják, hanem egy vágott, szerkesztett műsor.......

Noirette Creative Commons License 2022.02.02 0 0 3579

Nekem a kedd esti adás csupa hülyéskedés volt, az egyetlen értékelhető fejlemény, hogy Márk felfedezte, az ál-Sukorov beszél franciául, és a nagykövettel csevegett jó hosszan. Mivel korábban részt vettek a követségi fogadáson Petrával, ez szöget üthetett a fejébe. A többi eseményre őszintén szólva nem is emlékszem, kivéve Tivadar idétlenkedését a szoborral, aminek túl sok értelme nem volt, hacsak nem arra utaltak vele, hogy kezd bekattanni.

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.02.01 0 0 3578

Jéé, és az ukrán határőrszolgálat emberei sem a magyar vörösmárvány bányában bohóckodnak egy munkagép tetején, hanem a csempészeket kutatják, de ami egészen döbbenetes: az ukrán határőrnő sem tört magyarsággal beszél, hanem ukránul.

Szerintem ezek biztos nem nézik a Nagyasszony műremekét.....:))   

Előzmény: Mazsola0070 (3577)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.02.01 -1 0 3577

Cigarettacsempész ukrán helikopter? Csak nem Oleg talált ki egy új módszert?:))

https://index.hu/belfold/2022/02/01/ukrajna-hatarsertes-legi-jarmu-helikopter-karpatalja-csempeszes/

De micsoda dolog, hogy rögtön vadászgépeket küldtek rá? A Keresztanyuban látottak alapján ilyen nem szokás!

Ilyenkor általában Zénó és Pityke állnak és bambán néznek a határ felett áthúzó légijárművek felé, közben esetleg "csííí"-znek, és táncolnak egymással, mint két ütődött madár, netán Imi lövöldözik felfelé egy pisztollyal......

luci87 Creative Commons License 2022.02.01 -1 0 3576

Lehet hogy ok nem vallaltak be/ nem tudnanak akcentussal beszelni ,ugy,mint Pityke,es Oleg...!:)

Pedig nagyan aranyosak,kedvelem oket,sokat nott a szemembe ez a ket szinesz emiatt is!!

Előzmény: Noirette (3575)
Noirette Creative Commons License 2022.02.01 0 0 3575

Mondjuk ez igaz, egy jelenetből korábban kiderült, Krisztina ragaszkodik hozzá, hogy magyarul beszéljenek otthon, még Oleg is. Amúgy Oleg, azaz Magyar Attila is jópofán töri a magyart, szerintem ő meg Pityke a legautentikusabbak e téren. De lassan már a fél szereplőgárda ukrán akcentussal beszél. Érdekes, hogy Anatolij és Mikola viszont sosem beszéltek így, pedig a nevük alapján ők is ukránok. 

Előzmény: sárkánygyümölcs (3570)
Ilhilla Creative Commons License 2022.02.01 -3 0 3574

A tegnapi rész jóval később kezdődött, holott eddig mindig 19.58-20.00 között elkezdték. Szerencsére csak egy reklámszünet volt, de az sokkal hosszabb.

A Hotel Margaret viszont sokkal előbb  befejeződött, mint a műsorújságban volt írva.

Mostantól így lesz?

Tulipántoss Creative Commons License 2022.01.31 0 3 3573

A mai rész nagyon gyengécske volt. De annyira, hogy mire ideértem el is felejtettem! :)

Illetve, annyira nem történt semmi, hogy az már jó volt! És így már nincs is mit szidni. :) Komolyan!

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.31 -2 0 3572

Nekem így is elegem lett belőle.

Előzmény: Ilhilla (3571)
Ilhilla Creative Commons License 2022.01.31 -3 0 3571

Csak ki ne derüljön, milyen "bűnös gondolatok" foglalkoztatják!

Előzmény: Mlle. Grenelle (3568)
sárkánygyümölcs Creative Commons License 2022.01.31 0 0 3570

"Érdekes, hogy pont Józan Lászlót (Igor) nem hallottam még ukránul beszélni, pedig ő kárpátaljai származású." A testvérek is magyarul beszélnek, hiszen Krisztina, az anyjuk magyar. 

Vikit és Pitykét bírom, ahogy törik a magyart. :)

Előzmény: Noirette (3569)
Noirette Creative Commons License 2022.01.31 0 0 3569

"Nem lehetett volna megkérdezni egy szakértőt, milyenek az ukrán hely- és személynevek?"

Valamilyen szakértőnek lennie kell, pl. az ukrán párbeszédek autentikusnak tűnnek, azokat nyilván egy szaklektor taníthatja be a színészeknek. De lehet, hogy a szerepe ennyire korlázozódik, és a nevek kitalálása Barbara asszony vagy egy másik stábtag reszortja.

Érdekes, hogy pont Józan Lászlót (Igor) nem hallottam még ukránul beszélni, pedig ő kárpátaljai származású. De Viki, Pityke, Mikola és Szergej alakítói egész jól beletanultak. :)

Előzmény: Mlle. Grenelle (3566)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.31 -2 1 3568

Ez a püspök nem normális.

Apádfüle Creative Commons License 2022.01.31 -2 1 3567

Nem kell megkérdezni semmilyen szakértőt, Barbara asszonyság mindenhez IS ért.

Félelmetes, hogy amikor - egyre gyakrabban - meginterjúvolják, olyan büszkén, boldogan, széles mosollyal dicsekszik a legújabb agymenéseivel, hogy biztos vagyok benne, maga is elhiszi, hogy amit kitalált, az rendkívül eredeti és szellemes, ergo óriási közönségsiker lesz belőle. :(

Előzmény: Mlle. Grenelle (3566)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.31 -1 1 3566

Szvetlána Nágyának holtbiztosan nem hívnak sehol senkit. Már maga a hangzása is torz, de nagyobb baj, hogy semmilyen szláv nyelvben nem képeznek így családnevet.

Bármi, de tényleg bármi lehetett volna, erre bedobják ezt az emeletes ökörséget...

Női névből az izlandi nyelvben szoktak családnevet képezni, a -dottír utótaggal, de ott sem úgy működik, hogy odacsapok egy sima utónevet családnévként, 'oszt jó napot...

Nem lehetett volna megkérdezni egy szakértőt, milyenek az ukrán hely- és személynevek?

Előzmény: Noirette (3563)
luci87 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 3565

Sajat kep, par eve keszult egy koncertjen, nem hord a fejen babos kendot, mint a K.A ban. ez itt csak utal a roczker multra,meg a nevere (is)Sajat kep, par eve keszult egy koncertjen, nem hord a fejen babos kendot, mint a K.A ban. ez itt csak utal a roczker multra,meg a nevere (is)

Noirette Creative Commons License 2022.01.31 0 0 3564

No de há' a Babos csak imitájja Nagy Ferót, mögmondta a lámafarmos embör is. :)

Előzmény: Mazsola0070 (3559)
Noirette Creative Commons License 2022.01.31 0 0 3563

Egyébként ami a Nádja nevet illeti, nekem mint személynév kifejezetten tetszik, és van is két ilyen nevű nőismerősöm. Csak nehezen tudom elképzelni; hogy bárhol is vezetéknévként használják, maradjunk ennyiben. 

Előzmény: Noirette (3562)
Noirette Creative Commons License 2022.01.31 0 0 3562

Persze, sőt a szláv nyelvekben is jó pár vezetéknév utónévből származik. De egészen más a vezetéknevek képzése. Csak hogy a KA-nál maradjunk, Pityke valódi sorozatbeli neve Petr Dimitrov, ami azt jelenti, "Dimitrij fia", ezek eredetileg az apára vagy a nemzetségfőre utalhattak, de vannak foglalkozásból képzett nevek is, pl. Popov, vagyis "pap fia" (az ortodox papok ugye házasodhatnak) Az "-enko" végződés is tipikus az ukránban, ahogy az oroszban is, pl. Tatarenko, vagy a "-csuk", pl. Levcsuk, gondolom ezek is származást jelenthetnek. De olyant, hogy egy az egyben személynév legyen valakinek a vezetékneve, mint a magyarban, nehezen tudok elképzelni, ilyenkor valami végződés kell utána. Az pedig, hogy a vezetéknévben szereplő személynév női név legyen, végképp nem tipikus a szláv nyelvekben. A délszlávban ugyanez a helyzet, pl. Petrović, Mihajlović, Jovanović, Djordjević, ezek mind apanevekből képzett vezetéknevek.

Előzmény: janderka (3554)
Apádfüle Creative Commons License 2022.01.31 -1 0 3561

Azt nem tudom, Babos hord-e babos kendőt civilben, de Damil figurája bizony teljesen élethű.
Nemrég összefutottunk a Papírtigrisben. Pont ugyanúgy nézett ki, mint a Keresztanyuban, az elmaradhatatlan kendővel a fején. Amennyire vissza tudok emlékezni a pályafutására, mindig is volt valami a fején, legtöbbször valami sötétebb kendő, régebben pedig sildes sapka, hátrafelé álló silddel, mikor az volt a vagány. :)
Szóval még az is lehet, hogy ő beszélte rá Babost, hogy a filmben nézzenek ki egyformán az öreg rockerek. Persze az is lehet, hogy a Főnéni ötlete volt.

triola2 Creative Commons License 2022.01.30 -1 0 3560

:DDDD

Ferónak (civilben) a nyakában szoktam látni a babos kendőt.

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.30 0 2 3559

A Port egyik hozzászólója írta, hogy úgy néz ki Babos ezzel a kendővel bekötött fejjel, mint aki megsebesült a fején, és folyamatosan rajta kell tartani a kötést....:)

Kizártnak tartom, hogy Nagy Feró a valóságban folyamatosan babos kendővel a fején járkálna mindenhová, úgyhogy ezt szerintem megint a Nagyasszony tolta túl.

De tiszta mázli, hogy legalább Damil nem egy fejére tekert damillal járkál mindenhová.:)

Előzmény: bk_barát (3558)
bk_barát Creative Commons License 2022.01.30 -1 0 3558

Babos már csak ilyen... Egy öreg rocker, aki csak arra vágyik, hogy mindenki hagyja őt békén... :))

Előzmény: Noirette (3552)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.30 0 0 3557

Hm.

Varvara simán lehetett volna.

Előzmény: Mazsola0070 (3556)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.30 0 0 3556

Ez sem rossz, de a Barbarára gondoltam...:))

Előzmény: Mazsola0070 (3555)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.30 0 1 3555

Vagy Barabara....:)))

Előzmény: Mlle. Grenelle (3553)
janderka Creative Commons License 2022.01.30 0 0 3554

Magyarban is vannak keresztneves vezetéknevek. Hirtelenl Balázs Péter vagy Sára Berndatett jutott eszembe - hogy az olyan furaságokat ne is említsem, mint Kálmán Olga vagy Sára Botond :)

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.30 0 0 3553

Gondolom, ugyanazért, amiért a szomszédos település neve Vologya.

(Legalább Vladimir lett volna...)

Noirette Creative Commons License 2022.01.30 0 3 3552

Ettől függetlenül Babos tényleg hülyén viselkedett, Klárika előtt is eltitkolta, hogy Szvetlána odaköltözik, és ha jól emlékszem, Szvetlánának sem beszélt Klárikáról. Ez tényleg nem volt karakán, ha úgy tetszik, férfias viselkedés. Amúgy Klárikát én is takarítónőnek néztem volna az adott helyzetben. :)

Amúgy nem értem, Szvetlánának miért utónév a vezetékneve. A Nádja egy elég gyakori orosz-ukrán női név. Ha elmennek odáig, hogy ukránul beszéltetik a szereplőket (biztos erre is van szakreferensük), akkor hogyhogy nem tudtak neki épkézláb vezetéknevet találni? Vagy jó poén volt, hogy mindkét neve utónév legyen?

Előzmény: bk_barát (3548)
Noirette Creative Commons License 2022.01.30 0 2 3551

Akármi volt is a cél, elég értelmetlen ez a társkeresés-dolog is. A KA-ban az a probléma, hogy kb. 8-10 cselekményszál fut egyszerre, ami önmagában is túl sok, és ebből mondjuk 3-nak van értelme, a többi nettó hülyeség.

Előzmény: Apádfüle (3550)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!