Ég és föld :-) LCD-t csak akkor használok ha magasból vagy lentről kell fotóznom, de van hogy akkor is előbb EVF-ben belövöm az élességet kb. aztán utána meg távolból figyelem a focus peakinget ha változtatni kell.
Én csak manuál obit használok az A7-esen és szinte mindig belenagyítással, mondjuk inkább tág rekeszen dolgozom vele, ott nélkülözhetetlen. Ha rutinná válik a használata, akkor elég gyorsan lehet vele élesre állítani. Szűkebb rekesznél előfordul hogy csak a focus peakingre hagyatkozom.
Lenne nekem is egy manuál obis kérdésem. Arra lennék kíváncsi, hogy a keresőbe nézve mennyire használható a belenagyítós funkció? Nex 5n géppel szoktam használni a peakinget de belenagyítás után bőven van mit pontosítani.
A cikkben említett https://www.blackmagicdesign.com/products/hyperdeckshuttle/ rögzítő hazai árára 160.000 Ft körül találtam boltokat. Na igy már helyes kb. a mondat, de elsőre nem ezt írtad :-) "az a7s önmagában NEM alkalmas 4K anyag felvételére" szóval akkor ezt nagyjából kiveséztük az utókornak...
Én ezt mind értem, de ha veszel egy a7s-t, nem fogsz tudni vele 4K-t felvenni. Az nem félrevezető, hogy valaki azért veszi meg mert oda van írva, hogy tud 4K-t, de közbe meg mégsem? :) Jelenleg a legértelmesebb külső rögzítő az Atomos Shogun, de ez 600 ezer Ft, most jön a Ninja Assassin, ami talán becsúszik 400 ezer környékére. Na, mind1 lényeg a lényeg, az a7s önmagában NEM alkalmas 4K anyag felvételére. Abban jó volna bízni, hogy valaki ügyesen meghekkeli. Engem annyira nem bánt ez a dolog, mert van egy BM Prod 4K kamerám, az meg RAW-t is tud, ha éppen az kell :) Béke.
Ez egy fórum, nem egymást közt vitatkozunk a kocsmában. Következésképp más kevésbé felkészült emberek tájékozódás céljából bármikor belefuthatnak a kijelentésedbe hogy nem tud 4K-t. Vagy akár a google is kidobhatja találatnak erre a keresésre. Igy ebben a formában ez félrevezető információ.
Hátha tudok segíteni. Rendeltem egy GH4-et, 1 hónap várakozás után meg is érkezett. Baromi jó a felépítése, jó a menüje, a kezelhetősége, DE, a zajszint elviselhetetlen videó alatt. Viszonylag kevés fény mellett, már ISO500-nál is durva zajosodást mutat, ISO 1000-nél pedig már használhatatlan. 3napig volt nálam, visszaballagtam vele az edigitalba, ahol készségesen visszavették, majd még aznap rendeltem egy Sony a7S-t, ami 2 nap múlva itt volt. Oké, ez nem tud 4k-t, de legalább szép a képe.
Azért az APS-C és fullframe érzékelőméret is ad némi pluszt :-) Megmondom őszintén nem kerestem ilyen funkciót a gépen. Talán a www.dpreview.com oldalon a géptesztnél megtalálod. De nem hinném hogy lenne.
Az érdekelne, hogy az a7s-el lehet-e videózás közben állóképet (persze RAW) lőni a videó megszakítása nélkül, vagy ugyanúgy megáll pár másodpercre mint a jelenlegei DSLR gépemnél? Szerencsére mostanában egyre több igény van a munkámra, ezért beruháznék egy komolyabb technikára. Az a7s-nek tetszik a brutál fényérzékenysége és sokszor rendezvényen, egyéb eseményen jó hasznát venném. Főleg videózásra kellene, de másodsorban fotóznék is vele, de rendezvényen sokszor jól jönne, ha képet is tudnék lőni a felvétel esemény közben. Ugye én is az a7s és a GH4 között vacillálok -mint sokan mások. GH4 <-ár iso-> a7s :)