Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

petyaaa Creative Commons License 2019.02.08 0 0 1769

Akkor az automatika nem is kapcsolt be?

Nekem auto állásban sem világít a hátsó helyzetjelző, csak helyzetjelzővel és bekapcsolt világítással, ugye

Előzmény: snow.dog (1768)
snow.dog Creative Commons License 2019.02.08 0 0 1768

Megnéztem és igazad van, én tudtam rosszul. Kikapcsolt világításnál csak az első LED sor világít, a hátsók nem világítanak, csak AUTO, vagy helyzetjelző világítás állásban. Eddig nekem a kapcsoló állandóan helyzetjelző világítás állásban volt.

Előzmény: petyaaa (1765)
petyaaa Creative Commons License 2019.02.08 0 0 1767

1. itt (is) olvasható felszereléslistában:

Menüben mégsem nem található, hiába írja a kézikönyv:

2. a fényes az nem fém, hanem fényes fekete műanyag

ez volt:

ez lett:

4. azt sajnos nem néztem, hogy maga a teljes kilincs króm-e gyárilag, de alibabából meg más forrásból csak valami króm burkolatot lehet rá tenni, ami szerintem megkérdőjelezheti a kulcsnélküli nyitás sikerességét

5. igen, motoros a csomagtartó, kéznélküli opcióval - azaz rugdosok alá, és nyílik/záródik :)

Előzmény: sbojan (1762)
petyaaa Creative Commons License 2019.02.08 0 0 1766

Oké, jobb a többszöri megerősítés :)

Nekem azt mondta értékesítő is, hogy a 6.2-es motoroknál már nem kritérium ez

Előzmény: Kjutg5 (1764)
petyaaa Creative Commons License 2019.02.08 0 0 1765

Enyém Shine felszereltségű, aminek a része a 3D Style csomag, hátsó LED lámpákkal, de nekem nem világít a hátsó... csak ha bekapcsol/om a világítást vagy a helyzetjelzőt.

Asszem ennek utána kell járnom kicsinyég

Előzmény: snow.dog (1763)
Kjutg5 Creative Commons License 2019.02.07 0 0 1764

Kedden van időpontom az M5 szervízbe.

Rákérdezek majd a motorkód alapján.

Nem bánnám ha nem kérne a picike 98-ast 

Előzmény: petyaaa (1747)
snow.dog Creative Commons License 2019.02.07 0 0 1763

Én a vásárlásnál bejelöltem a LED csomagot, és abban a hátsó lámpák LED-esek, ezek a menetfénnyel (első fehér LED sor) együtt világítanak.

Előzmény: sbojan (1762)
sbojan Creative Commons License 2019.02.07 0 0 1762

1. Én nem látom a felszereltségi listában a hangulatvilágítást nevesítve. Te hol látod azt?

Amúgy a jármű beállításai között le is tiltható ez a funkció - azt a beállítást nézted már?

2. Fényes fényszórókeret: ezt nem értem - én csak a ködlámpa körül tudok fém hatású díszítésről, a fényszóró körül sohasem láttam még...

3. A hátul is világító mentfényt meg végleg nem értem. Arra gondolsz, hogy világít a lámpa folyamatosan hátul is? Mert ez szervizben aktiválható funkció, ha jól tudom. Vagy külön hátsó menetfény is van???

4. Írsz valami Alibabás "kilics"-ről is. Ez a kilincs lenne? A krómozott kilincsnek csak a felső része fém színű...

5. A csomagtartó ajtaja motorosan nyílik nálad?

Előzmény: petyaaa (1758)
snow.dog Creative Commons License 2019.02.07 0 0 1761

Mivel évekkel ezelőtt próbálkoztam vele utoljára, elképzelhető hogy az előző hozzászólásom nem is a web böngészőre, hanem a CITROËN MULTICITY CONNECT-re vonatkozott.

A CITROËN MULTICITY CONNECT egy vezetést segítő alkalmazásokat magában foglaló szolgáltatás, melynek köszönhetően a vezető valós idejű információkat kap a közlekedési helyzetről, a veszélyes területekről, az üzemanyagárakról, a szabad parkolóhelyekről, az idegenforgalmi látványosságokról, az időjárásról, a hasznos címekről stb.
A szolgáltatás tartalmazza az alkalmazások használatához kapcsolódó mobilhálózathoz való hozzáférést. CITROËN MULTICITY CONNECT szolgáltatási szerződést a CITROËN hálózatban lehet kötni (akár a gépkocsi átadását követően is). A szolgáltatás elérhetősége függ az adott országtól és az érintőképernyő verziójától.

1. Csatlakoztassa a CITROËN MULTICITY CONNECT modemet a jobb oldali USB-portra.

2. Az alkalmazások megjelenítéséhez nyomja meg az „Online szolgáltatások” menüt.

stb.

Előzmény: snow.dog (1760)
snow.dog Creative Commons License 2019.02.07 0 0 1760

Mire gondolsz? Web böngésző például van benne...

Van benne, csak nálam nem működik.

Korábban azt olvastam, hogy egy olyan USB egységet kell csatlakoztatni, amiben SIM kártya van, de csak a francia szolgáltatót fogadja el. Ezért aztán nem is bíbelődtem vele. Meg aztán a kocsiban nincs is rá szükségem.

Előzmény: sbojan (1755)
petyaaa Creative Commons License 2019.02.07 0 0 1759

Nekem nincs :(

Csatlakozás után a Beállítások menüt adja ki, amiben Magyarországot nem tudom kiválasztani :O de bármit is jelölök ki (akár UK, akár Fro), csak a beállítások fogaskerekét kapom újra, melyben az országot lehet beállítani... és egy felhívást, hogy használjam a MyCitroën alkalmazást.

:)

Tudnál nekem egy fotót küldeni róla, légyszi?

Telefonom sajnos nem MirrorLink-kompatibilis (az előző verziója az volt, de tavasszal cseréltem), és az AndroidAuto sem érhető el hazánkban :(

Előzmény: sbojan (1755)
petyaaa Creative Commons License 2019.02.07 0 0 1758

Hoho, ezt nem is néztem az enyémen

Az már feltűnt, hogy hiába írnak pl. hangulatvilágítást a Feel felszereltségtől, és hiába Shine az enyém, mégsincs benne ilyesmi.

Sajnos olyan különbségek is vannak a jelzett francia és magyar modell - azaz a C4PII. és a C4SP - között, hogy a francia menetfénye hátul is világít, ami tök hasznos szerintem.

Immár elhagyták a fényes fényszórókeretet is, és a hűtőrácson van egy kék PureTech embléma:)

És nagyon szép a krómkilincs is

Ezeket szerintem nyugodtan beleszuszakolhatnák egy Króm-csomagba, és ha veleki kéri, akkor fizethet érte (a hátsó csíkot jómagam meg tudtam rendelni, de a kilics csak Alibabás meg ilyesmi van)

Előzmény: sbojan (1756)
sbojan Creative Commons License 2019.02.06 0 0 1757

Egyes autó típusokon alig van pár száz euró/dollár haszna a gyártóknak, így simán megeshet, hogy egyik napról a másikra elhagynak, megváltoztatnak valamit, főként díszítő elemeket, s ezzel próbálják a hasznukat növelni elfogadható szintre.

https://www.vezess.hu/hirek/2018/04/04/ennyit-keresnek-egy-auton-az-autogyartok/

https://index.hu/chart/2016/08/10/nem_fogja_elhinni_melyik_autogyarto_keres_a_legjobban/

Ezekben a cikkekben ráadásul a komplett paletta átlag nyeresége van feltüntetve. Egyes típusokra lebontva bizonyára láthatnánk még érdekesebb - jóval kisebb és sokkal nagyobb - adatokat is.

Előzmény: sbojan (1756)
sbojan Creative Commons License 2019.02.06 0 0 1756

Az ilyen különbségek benne vannak a pakliban. Nekem is mondták anno, hogy a szalonban kiállított autóhoz képest - annak ellenére, hogy ugyanolyan felszereltséget rendeltem - kisebb eltérések lehetnek az új kocsiban. És tényleg voltak. Amire kifejezetten emlékszem (de nem zavar), az a kormánytól balra lévő légbefúvó körül lévő díszítőléc, ami a kiállított autón polírozott ál-króm volt (lásd a képen!), míg az enyémen már csak fekete zongoralakk színű:

Előzmény: petyaaa (1752)
sbojan Creative Commons License 2019.02.06 0 0 1755

Mire gondolsz? Web böngésző például van benne...

Előzmény: petyaaa (1754)
petyaaa Creative Commons License 2019.02.06 0 0 1754

Szóval ma kipróbáltam, mik a lehetőségek, ha megosztom a netet a C4ST-rel... Úgy tűnik, egy árva fia program sincs, amit ebbe a funkcióba beszuszakoltak volna.

Próbálta valaki megfejteni ezt a részét az autónak?

petyaaa Creative Commons License 2019.02.06 0 0 1753

C4P és C4ST-nél a 205/60R16-os kerekekre milyen nyomásértéket ír elő a gyár?

petyaaa Creative Commons License 2019.02.06 0 0 1752

Köszi

Lassan három éve kerülgetem, és végül kisebb vargabetűk után csak-csak megvettem :)

Ami érdekes, hogy egy júliusi C4P és egy - euro 6.2-es váltás utáni - decemberi C4ST közötti különbség csak annyi, hogy az egyiket Franciaországban, a másikat hazánkban vásárolták.

Mivel nálunk valami miatt korlátozott díszítéssel rendelhető az autó :/ arra a döntésre jutottam, hogy 16 euróért rendelek egy ilyen krómdíszlécet az autómra... szerintem tökre feldobja :)

Van valakinek esetleg ilyen díszléccel rendelkező autója?

Előzmény: sheva09 (1751)
sheva09 Creative Commons License 2019.02.05 0 0 1751

Szia!

Gratulálok, gyönyörű szép az autód! :-)

Előzmény: petyaaa (1750)
petyaaa Creative Commons License 2019.02.05 0 0 1750

Végül új C4ST lett belőle (5 év garival) - egy 3 éves álom vált így valóra

Előzmény: R!ck4 (1748)
petyaaa Creative Commons License 2019.02.05 0 0 1749

Végül is új C4ST lett belőle :) 5 év garival (lassan 3 éves álom vált így valóra)

De nagyon-nagyon odafigyelek majd az ilyesmire

Előzmény: R!ck4 (1748)
R!ck4 Creative Commons License 2019.02.04 0 0 1748

A mondandóm lényege röviden, hogy ha olyat veszel, ami nagy kijelzős, és az még 150 ezer km alatt mutat, irány az első citroen szerviz, és goodwillben cseréltetni mindent, ami csak egy kicsit is rossz.

Előzmény: petyaaa (1746)
petyaaa Creative Commons License 2019.02.04 0 0 1747

A 6.0-ásnál megjegyezték, hogy magas oktánszámú benzint tankoljanak térségünkban:

6.2-esnél már nincs ilyen megjegyzés

https://media.citroen.hu/file/74/8/C4_SpaceTourer_arlista.289748.pdf

De ettől még én is kíváncsi vagyok a véleményekre :)

Előzmény: Kjutg5 (1737)
petyaaa Creative Commons License 2019.02.04 0 0 1746

köszi az infót

nem vettem meg végül azt az autót, amit itt nyomoztam

Előzmény: R!ck4 (1745)
R!ck4 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 1745

A gari lejárt, de 150 ezer km vagy 5 év és a goodwill ezen felül érvényes. Ahogy a repedős hátsó ajtóra, a kijelzőre, a szétmálló klímahűtőre is. Szóval nem higgy azoknak, akik azt mondják, hogy így jártál, elismert típushiba, amit így cserélnek, neked csak a csere díját, azt a kb 15 ezrest kell fizetni, ha az 5 év és a 150 ezer km még nem teljesült.

Előzmény: petyaaa (1730)
lantibutor Creative Commons License 2019.02.03 0 0 1744

Még egy kérdés: a kínából rendelt TMPS működik?Jelenleg a téli gumis garnitúrámban nincs szenzor,hibaüzenetet rak csak ki.

lantibutor Creative Commons License 2019.02.03 0 0 1743

Sziasztok!

2016-os Grand Picasso,180ezer km.

Összefüggés lehet a fékbetét elkopása és az ABS,ESP hibajelzés között?A tempomatom sem megy a jelzés kezdete óta.A fékbetétem biztosan kopott.

Köszönöm a választ

Zolysys Creative Commons License 2019.02.03 0 0 1742

erre mondjam hogy 99% ban megmondom hogy mi a helyzet?

Előzmény: snow.dog (1736)
Laszlo Kocsis Creative Commons License 2019.02.01 0 0 1741

Sziasztok! 

Volt már valakinek problémája a kihangosító mikrofonjával? Én hallom a hívót, de engem nem hallanak. Beállításoknál minden rendben, de nem megy. 

KL 

snow.dog Creative Commons License 2019.02.01 0 0 1740

Én eddig az összes Picasso-mat a Citroen M5-nél szervizeltettem (ott is vettem a két utolsó kocsit), és nagyon megvagyok velük elégedve. De azt hozzá kell tennem, ha a kijelző ára valóban 286e Ft, akkor ők sem fogják olcsóbban adni. Az árajánlatodban pedig a 10e Ft-os munkadíj meg elég jónak tűnik.

Szóval szerintem márkaszervizben (egyikben sem) fogod olcsóbban megúszni. Ettől függetlenül több helyen is kérdezzél rá, az még nem kerül semmibe. Ha meg nem márkaszervizbe viszed, akkor talán nagyobb a rizikó. Kérdés hogy mennyit lehet vele nyerni, és az majd megéri-e.

Előzmény: *SzT* (1738)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!