http://www.origo.hu/sport/jegkorong/20111218-magyarroman-himnuszbotrany-egy-csikszeredai-hokimeccsen.html Romániában alaposan felborzolta a kedélyeket, hogy az Euro Ice-hockey Challenge elnevezésű csíkszeredai jégkorongtorna pénteki román-magyar mérkőzése előtt a román válogatott - többségükben magyar nemzetiségű - tagjai némán hallgatták végig a román himnuszt, viszont a magyar csapattal együtt énekelték a magyar himnuszt, és a mérkőzés végén elénekelték a székely himnuszt is, amely spontán módon tört fel a lelátókon. - Én azt mondom, jól tették a fiúk, büszke vagyok rájuk!
Mondjuk egy Sony cég esetében a Kawasaki himnuszt énekelné egy alkalmazott
Nem kirúgná ki másnap az elnök?
Oda parírozok ahonnan a pénzemet kapom, ha nemtecc, el lehet menni
más cég/országba
Az a különbség, hogy egy Japán eldöntheti, hogy a Sony vagy a Kawasaki munkatársa akar lenni.
A román szövkap összeállít egy listát, behívja a játékosokat a válogatottba.
Ezek a játékosok megtesznek mindent a győzelemért, nyernek is az esélyesebb magyar csapat ellen.
Szerintem ennyi amit vállaltak, a román himnuszt énekelje az aki őszintén tudja, nem lehet egy embertől azt kérni, hogy parancsszóra megtanulja, megszeresse.
Szerintem meg nem hozott jó példát. Aki a tótoknál vesz kocsit, de itthon él és adózik minden egyebet, azzal mi is a helyzet? Mert a kritérium, az volt, hogy itt élj és itt adózz. Ez teljesül. Máshol is adózol? Akkor nincs hazád? És, ha veszel máshol valamit ami után adózol? Bonyolult mi?
Szerintem ne bonyolódj olyan dolgokba, amit nem érthetsz meg!
Nem midneki gondolja úgy, ahogy te! Vedd már tudomásul az összes "elvtársaddal"! Vége van annak az időnek, mikor csak a párt véleményével volt szabad egyetérteni!
Mindenesetre ha holnaptól Algériához tartozunk egy nemzetközi szerződés következtében remélem büszkén fogod énekelni az algériai himnuszt, főleg tíz év múlva, miután ott aláztak meg téged és a családodat a magyarságod miatt az algériaiak ahol csak tudtak.
Mivel remek volt a példa, ezért gondolom, azt is támogatnád, hogy erre való hivatkozással, akkor kezdjük el feszegetni az etnikai határok mentén történő igazítgatást.
Ha esetleg úgy véled, hogy ez nem helyénvaló, akkor ezzel ugyanakkor azt a feltételezést is hitelteleníted, amely az etnikai arányokra való hivakozással operál.
Már ha érted.
Leegyszerűsítve: Ha elfogadható támogató érvként, hogy az elcsatolás azért indokolható, mert az etnikai arányok ezt alátámasztják, akkor ez azt is jelenti egyben, hogy azok, akik erre hivatkoznak, támogatják egyben azt is, hogy ezen etnikai arányok mentén történő csatolás máskor/máshol is előforduljon.
Mert olyan nincs, hogy csak akkor támogatjuk, ha az a magyaroknak rossz és máskor meg nem.
Ilyen módon csak az ótvar módon gerinctelen és sunyi alakok szoktak érvelni, ez könnyen belátható.
Kizárták és hazaküldték, mert a NOB ezt követelte.
"For disrespecting the "Star Spangled Banner" and the Olympic games, the IOC forced the U.S. Olympic Committe to withdraw them from the relays, banish them from the Olympic Village, and expel them from the U.S. Olympic team." (sportsposterwarehouse.com)
Még akkor is, ha te személyesen ott voltál.
De izgatottan várom, hogy te is megoszd személyes tapasztalataidat.
Párhuzamba állítjuk majd a másutt leírtakkal és eltöprengünk rajta, vajon ki látta pontosabban, mi történt.
"A játék előtt felhangzó nemzeti himnuszok felhangzásakor, a székelyekből álló román válogatott tagjai, fedetlen fővel és vigyázzállásban, tiszteletteljesen és némán hallgatták végig a román himnuszt..." (szatmari-monitor.ro)