Várni kell, néhány perc után megjelenik az egyenleg, utána már viszonylag gyorsan megy a többi.
Ha egy szerelési, karbantartási munka ekkora galibát tud okozni, akkor ez azt jelenti, hogy a Gránit rendszere sebezhető. Nem túl biztató jelenség, megrendült a bizalmat a bankban.
App-on keresztül semmit sem tudok elintézni, nem látom az egyenlegemet, nem tudok utalni. A Bankszövetség miért nem nyilatkozik? Az ügyfeleket is csak egy sablon üzenet tájékoztatja továbbra is.
Engem továbbra sem enged be, mert a szerver továbbra sem érhető el. 504-es hibakódot kapok időtúllépésről. A szerver nem válaszolt időben. A videóbank sem elérhető.
Most félig-meddig van valami, de jobb lenne, ha inkább egyáltlán nem működne. A netbank beengedett, miután hosszas gondolkodás után küldött egy belépő SMS-t. Belépés után hibaüzenet, majd azóta nem enged be, mivel szerinte be vagyok jelentkezve, előtte lépjek ki.:-) Mobilbank beenged, de onnan kezdve semmi nem működik. Kezdenek Erste banki mélységekbe emelkedni.:-)
A honlap szerint egy elektromos karbantartás miatt áll a rendszer. Fatális hiba kellett, hogy ennyi ideig ne tudják életre kelteni. Nagyon kellemetlen (vagy konkrét esetben anyagi kár is lehet) ha az ügyfél napokon keresztül nem vagy nagyon lassan és nehezen jut a saját pénzéhez.
Pedig a lentieken kívűl sok mindennel így van. Kérni kell akkor is ha jár. Jellemzően azért, mert rajtad kívűl más nem tudja, hogy az neked jár.
Van ami csak néhány klick és pár másodperc- mint pl. a lent emlegetett 150 e-res kp felvét nyilatkozat, vagy a másodlagos azonosító regisztráció - és van amihez egy hosszabb írásos nyomtatvány kell és az ellenőrzések miatt csak hetek múlva kapsz választ.
Egy biztosítási kárbejelentőt is neked kell kitöltened, egy jogos káreset esetén ott is jár a kompenzáció.
Nem szopkodja senki sem a bankok f@szát.
FOMA olvtárs különben is csak egy jogszabály részletet idézet. Amit tényleg csak el kellene olvasni :)
A törvény szerint akkor jár, ha kéred. El kellene olvasni a törvényt, vagy legalább a tájékoztatót, ami az össze bank honlapjáűn elérhető.
"(4) A pénzforgalmi szolgáltató az (1) bekezdés szerinti, díjtól és költségtől mentes készpénzkifizetést, illetve Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből készpénz-helyettesítő fizetési eszköz útján történő készpénzfelvételt azon fogyasztó számára köteles biztosítani, aki:
a) a 16. életévét betöltötte,
b) Magyarországon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és
c) a pénzforgalmi szolgáltató pénzforgalmi szolgáltatás nyújtására szolgáló helyiségében írásbeli, vagy biztonsági azonosítással ellátott internetes szolgáltató rendszerén (internetbankján) keresztül nyilatkozatot tesz."
1. A 150 ezres ingyenes kp felvétet kérelmezni kell, nem jár automatikusan. A bank nem tudja, hogy nincs-e még 10 másik helyen számlád. Csak egy számlára lehet érvényes.
2. Ugyanez a helyzet a másodlagos azonosítóval. A Granit banknál megadott telefonszámom másik számlához regisztráltam.
Ebből a hozzáoszlásodból nekem az jön ki, hogy te vagy az az ügyfél, akiből jól élnek a bankok, a telefonszolgáltatók.
OFF
Nem vagyok naprakész a mobiltelefon szolgáltatásokban, de pár ezerért van már korlátlan csomag. Nálunk négy családtag havi 3506 Ft/előfizetést fizet, korlátlan beszélgetés + 5 GB. Ez ugyan ma már ugyan nem elérhető.
A Domino ügyfelesként is vannak bekapcsolható opciók, x perc, korlátlan beszélgetés az adott napon, stb. Igaz ehhez is kell telefonos alkalmazás.
Nekem egyetlen kártyámra sincs regisztrálva a 150 ezres kp felvét. A gránitnál 4 ingyenes, és itt a 150 ezres csak zavarna, az Ersténél meg bármennyi, ott meg nincs értelme. Más magyarországi debit kártyám nincs.
Én azért nem annyira vagyok elégedett a Gránit Bankkal. ((Azért lettem az ügyfelük, mert azonnal adtak bankkártyát. Kellett volna szállásfoglaláshoz, aztán mire meglett már nem is kellett. Na mindegy van bankszámlám. Oda jön a nyugdíjam))
Kezdődött azzal, hogy nem adták meg a díjmentes készpénzfelvételt, ami törvény szerint jár. Nem, nem volt 150000 felett és csak havi egy alkalomról volt szó. (Tévedés kizárva, az egész nyugdíjam nincs annyi!) Amikor reklamáltam arra hivatkoztak, hogy kérelmezni kell - kellett volna. Azt ami törvény szerint járna!!! Agyrém. Kéretm legalább visszamenőleg térítsék vissza a számomra sérelmesen elvont pénzt - elutasítottak.
Most esetleg arról lenne szó, hogy valakitől kellene kapnom egy horribilis összeget, úgy 30.000 forintot. Annyira nem bízom meg az illetőben hogy megírjam neki a bankszámlaszámom. Tényleg - valaki tudja-e mi a veszélye vagy egyáltalán van-e veszélye ha valaki - illetéktelen, avagy rossz szándékú - megtudja a bankszámlaszámom ? (NEM a kártyaszámom, NEM a pin kódom - csak a bakszámlaszámom!)
Nosza, semmi gond, gondoltam én, azt reklámozzák, hogy most már elég akár a mobiltelefonszám, (vagy az e-mail cím, vagy az adószám) és erre lehet kérni az utalást.
Próbálkozom - "netbank" semmi eredmény. (Belépek jelszóval, telefonra számkódot küld stb.,m ez minden rendben) Innen akár milliókat is átutalhatnék a számlámról (csak elfelejtettem milyen színű a milllió forintos) - értsd soha nem volt ennyi pénzem. Tehát milliókat átutalhatnék, viszont azt nem tudom a netbankon keresztül elintézni, hogy pénzem érkezhessen a mobilszámomra, az e-mail-címemre vagy az adószámomra való hivatkozással. Agyrém: ezek mind olyan adatok, melyek az alap bankszámla szerződésben, // amelyet személyesen kötöttem 1,5 fiókjuk egyikében (Lechner Ödön sétány vagy mi) // szerepelnek. Azaz, nem új adatot akarnék közölni velük, csupán azt kérem, hogy az általuk már jól ismert egyik adatot használják fel. Felhívom az ügyfélszolgálatot - nem kevés pénzért - s egy papagájként működő nő, csak azt hajtogatja, jöjjek be valamleyik (!) fiókjukba személyesen. Mindezt olyan hangsúllyal, mintha ötszáz fiókjuk lenne. Más módszer? kérdezem. Nincs legfeljebb lépjek be az alkalmazásba. Mibe? Erről kiderül, hogy csak okostelefonról használható.
Azaz Gránit Bank - bürokratikus, pénzéhes, kirekesztő - igazi szarjankó banda! (lehet, hogy a többi is, de én ezt ismerem!
Érdemes írni nekik mert valóban egy korrekt bank, énmagam 10 éve az ügyfelük vagyok de még nem volt panaszom semmire, egy meglehetősen kis bank érdekük h odafigyeljenek az ügyfelek véleményére, fontos nekik az elégedettség.
Nálatok sem jelzi az applikáció hogy kitől érkezett pénz???
Január óta Egyre szarabb Az applikáció a bankba nem tudnak utalni és az ügyfélszolgálatnak mindenre az a válasza hogy már dolgozunk a probléma kijavításán!
Régen sok embernek ajánlottam a gránit bankot de most ha megkérdezik valaki akkor keressen mást mert ez így az üzleti világban szinte használhatatlan és megbízhatatlan.