Keresés

Részletes keresés

ecinereb Creative Commons License 2010.11.24 0 0 260

Azért nekem úgy tűnt, hogy az állam felvilágosító szerepe abban merült ki eddig, hogy ismertették a fogamzásgátlás módszereit, mondván, hogy "úgyis csinálják". Egy "nem maradsz le semmiről se, ha nem kezded el 12 évesen"-t azért megereszthettek volna. Persze még idejében.

Előzmény: Unerwünschter Gast (256)
ohrana Creative Commons License 2010.11.24 0 0 259

Egyáltalán, hogy az egyházak álláspontjának tükröződni kellene a jogi szabályozásban?

Szerintem veszedelemes rossz álláspont.

Mert ez a félelem oda vezet, hogy betegesen MINDEN törvényt az egyházak álláspontjával szembenállónak kell meghozni, az meg ugye elég szar világot teremt. (Volt már rá példa.)

Szerintem érdemes figyelembe venni az egyházak álláspontját, sok száz-ezer év van mögötte, igen széles körű tapasztalattal, és nem kevés tudással. A törvénykezést nem lehet - mégha a liberálbolsik szeretnék is - rövidtávú intézkedések sorozatára korlátozni. A tanácsköztársaság alatt ez ment (és máskor is): a törvények egy-egy pillanatnyi helyzetre reagáltak, mindeféle perspektíva nélkül, a napi túlélésre szóltak.

Végül is törvénybe lehet iktatni bármit (mint látjuk), és nicns messze az idő, amikor az öregek megölésének törvényessége fogja a gyógyírt jelenteni a nyugdíjjkassza gondjaira.

o

Előzmény: ecinereb (213)
Ordas_farkas Creative Commons License 2010.11.24 0 0 258

Aha, és ha 18 lesz, akkor még mosolyogva fog ebben az országban maradni, ugye? :)

Előzmény: Unerwünschter Gast (256)
asta Creative Commons License 2010.11.24 0 0 257

Én nem ítélkezem  mások felett, meg a saját példámat sem állítom mások elé, mint követendőt.

És tetejében, mint már leírtam nem vagyok abortusz párti olyan értelemben, hogy nem tartom kívánatosnak, mint fogamzás gátló eszközt.

Én az abortusz tiltása és szigorítása ellen vagyok, pusztán reális megfontolásokból. Bigott az, aki azt hiszi, hogy a saját példája, vagy a saját hite szerint megítélheti mások tetteit.

Érdemes ezen kicsit gondolkodni.....

Előzmény: ohrana (249)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2010.11.24 0 0 256

Szerintem senki nem gondolja, hogy követendő példa, de a legtöbb esetben nem tudod megakadályozni. Megtiltod? Egy 16 évesnek, ugyan már, hogyan?

A város főterén, meztelenül pellengérre állítani és megkorbácsolni. semjén bá már írja is hozzá az alkotmánymódosítást.

P.S.: A vasárnapi mise elmulasztása ugyanez.

Előzmény: Ordas_farkas (251)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 255

"Megmondom neked drága barátom mi lesz ennek a vége: nos az, hogy aki védekezett, az még jobban fog."

Ezt igen jól teszi.

"a magasan kvalifikált nem roma középréteg még jobban fog zsugorodni."

Ez hogy jött ki? Eddig abortusz volt a nemkívánt terhességek vége, most jobban védekeznek, és létre sem jön a nemkívánt terhesség. Nem tartom túlzottan nagy kárnak, ha a magasan kvalifikált nem roma középréteg másféle fogamzásgátlással pótolja az abortuszféle születésszabályozási lehetőséget.

A lényeg: a nem kívánt gyerekek eddig se születtek meg, szóval nemigen látom be, hogy zsugorodna ez a "réteg".

Előzmény: Transylvanianmixedgrill (130)
Ordas_farkas Creative Commons License 2010.11.24 0 0 254

"Ugyanakkor az azért érdekes, hogy az abortuszpártiak ítélkeznek..."

Szerintem az abortuszpártiak nem ítélkeznek: ha valaki nem akaraja nem kell abortuszra mennie, kérdés, hogy megadjuk-e mindenkinek a választás lehetőségét, vagy ELÍTÉLJÜK azt, aki az abortusz mellett dönt.

Előzmény: ohrana (249)
Juleska Creative Commons License 2010.11.24 0 0 253

Igy igaz leanyom!

Apró félreértés... a nickem nem a Juliska, hanem a Jules egy változata, csak az már foglalt volt... :)))

ecinereb Creative Commons License 2010.11.24 0 0 252

Aha. Egy kereset - négy gyerek - asszony 2. (ergo fizetős cucc) diplomát csinál.

Másik lehetőség, hogy kiválóbb a magyar gyermektámogatás, mint azt gondoltuk.

(Egyébként anyám ugyanezt lenyomta, nem érte meg a nyugdíjaskort.)

Előzmény: ohrana (246)
Ordas_farkas Creative Commons License 2010.11.24 0 0 251

"...miért kell követendő példának, vagy legalábbis tök természetesnek beállítani, hogy 13-16 éves leánykák, ..., aktív nemi életet éljenek"

Szerintem senki nem gondolja, hogy követendő példa, de a legtöbb esetben nem tudod megakadályozni. Megtiltod? Egy 16 évesnek, ugyan már, hogyan?

"...de azt tudja, hogy csak a férjének fogja odaadni magát, mert van önbecsülése."

Szerintem ez is butaság. Anélkül, hogy egyetlen gyümölcsöt is megkóstolna egyszercsak eldönti, hogy élete végéig csak almát fog enni... Félreértés ne essék engem nem zavar, csak butaságnak tartom.

Előzmény: Juleska (243)
asta Creative Commons License 2010.11.24 0 0 250

Nem kellene, hogy az legyen. De most ilyenné vált a világ és a legjobban nevelt lánnyal is megeshet.

Lehet tenni az ellen, hogy ez a szellem megváltozzon ( bár elég nehéz - ha vannak kamasz gyerekeid, akkor tudod, ha nem, nem fogod elhinni) ámde, amíg ez van, a következményei is megvannak. Mindig a realitásokból kell kiindulni és nem erkölcscsősz alapból tiltani azt, amit úgyis meg fognak tenni.

Előzmény: Juleska (243)
ohrana Creative Commons License 2010.11.24 0 0 249

Nehogy te ítélkezz mások felett! Nincs rá jogod, ezt fogd fel!

1. Nem ítélkezem mások felett.

2. Ugyanakkor az azért érdekes, hogy az abortuszpártiak ítélkeznek (bigott katolikusok megnevezéstől akármeddig), de azt megkövetelik, hogy az ő nézeteiket tiszteletben tartsák.

o

Előzmény: asta (202)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2010.11.24 0 0 247

Ne hagyjuk már félbe a munkát:

- Meg kell tiltani a válást is.

- Meg kell tiltani a női munkavállalást. ( A konyhában a helyük).

- Aki házasságon kívül nemi életet él, azt meg kell kövezni.

- És, biztos-ami-biztos, megvonni a szavazati jogot.

- Meg a szülők választják meg az élete párját.

;-)

Előzmény: Törölt nick (239)
ohrana Creative Commons License 2010.11.24 0 0 246

de nagyon jól kereshetsz (és/vagy szülők besegítenek), és fogalmad sincs arról, hogyan élnek a kevésbé jómódúak

Lószart keresek jól. Éppen fussa az iskolára, a kötelezőkre, oszt annyi.

o

Előzmény: ecinereb (188)
asta Creative Commons License 2010.11.24 0 0 245

Na akkor meg is egyeztünk:O))

Előzmény: ecinereb (240)
asta Creative Commons License 2010.11.24 0 0 244

Ritkán szoktam, de az ilyen nézetek tényleg idegesítenek. Ez van.

Mondhatod a véleményedet, de mindig  ilyen lesz a reakcióm, mert itt olyan elvről van szó, amiről nem lehet ilyen hányaveti, fensőbbséges stílusban beszélni.

Sokkal több empátia és megértés kellene. ( szeretetről meg jóindulatról már nem is szólva) Ezt hiányolom nálad is és a hasonlóan vélekedőknél is.

Előzmény: varasbéka (234)
Juleska Creative Commons License 2010.11.24 0 0 243

Félreértés ne essék, sok esetet el tudok képzelni, amikor az abortusz a kisebbik rossz.

De azt magyarázza már meg valaki, hogy miért kell követendő példának, vagy legalábbis tök természetesnek beállítani, hogy 13-16 éves leánykák, akik testileg talán igen, de sem értelmileg, sem érzelmileg nincsenek rá felkészülve, aktív nemi életet éljenek?

Szerintem nem az a kérdés, hogy "mit tennél, ha a 14 éves lányod odaállítana, hogy terhes", hanem az, hogy miért alakult ki, hogy 14 évesen fontosnak érezze a szüzessége elvesztését? Nem lehetett volna még előtte leülni vele és megbeszélni, hogy ha mindenki kútba ugrik, neki akkor sem kell?

Unokahúgom most 19 éves, igazi kezelhetetlen, metálos vadóc, hogy az ember haja égnek áll néha a stílusától, de azt tudja, hogy csak a férjének fogja odaadni magát, mert van önbecsülése. Így nevelte az anyja.

J.

sutka Creative Commons License 2010.11.24 0 0 242

"mikor lehet biztonságban szexelni"

Ugye, most nem a naptármódszerről beszélsz? Ha igen, arról csak annyit, hogy én is alkalmaztam, a 14 éves "eredmény" most épp az iskolapadban ül. :)

Tudod, mikor biztonságos a szex? Ha nem csinálod :D

Előzmény: franatic (223)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.24 0 0 240

Akkor bocs. Mindenesetre pl. keresztény hívőnek nem tűntél, de ezt nem tisztem megállapítani. Azért nem értem, hogy mért nem látod, hogy tkp. egy állásponton vagyunk. Korábban leírtam, amit Te is: a jelenlegi szabályozás kb. rendben van, mindazonáltal nem értek egyet az abortusszal.

Előzmény: asta (237)
asta Creative Commons License 2010.11.24 0 0 238

Ez így piszok egyszerű....főleg nem kell gondolkodni, meg tenni sem:O))

Előzmény: Juleska (228)
asta Creative Commons License 2010.11.24 0 0 237

Képzeld nem vagyok ateista. Egyáltalán nem.

Attól, hogy valaki hisz Istenben, még nem kell elrugaszkodnia a valóságtól és a realitásoktól.

Előzmény: ecinereb (226)
varasbéka Creative Commons License 2010.11.24 0 0 236

Tapasztalat.

Hogy ne legyek egyoldalú: férfiból is túl sok a diplomás. (a topic nem róluk szól)

Előzmény: ecinereb (233)
Ordas_farkas Creative Commons License 2010.11.24 0 0 235

Van lányod? Ha igen hány éves?

Egyáltalán van szíved, előtted áll a lányod sírva, hogys em alkalmasnak nem érzi magát az anyaságra, meg egyáltalán... és te azt mondod szüljél csak. Milyen élete lesz az unokádnak? Mégha segítetek is a lányodnak egy életre utálni fogja, mert már eredetileg sem akarta.

És itt még nem is beszéltünk arról, hogy mikor visszautasítod a lányodat, akkor milyen egyéb "segítséget" keres és annak mi lesz az eredménye.

Előzmény: varasbéka (229)
varasbéka Creative Commons License 2010.11.24 0 0 234

Miért vagy ilyen ideges?

Felőlem mindenki csinál, amit akar, én csupán véleményt írtam.

Előzmény: asta (225)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.24 0 0 233

Az egész szöveg nettó demagógia.

Előzmény: varasbéka (209)
varasbéka Creative Commons License 2010.11.24 0 0 231

Más szavakkal nagyjából ezt írtam én is.

Előzmény: Juleska (228)
Ordas_farkas Creative Commons License 2010.11.24 0 0 230

"Teljes abortusztilalomnak nem tudom mi lenne a vége."

Szerintem elégé előre látható:

Abortuszturizmus Szlovákiába, Hollandiába stb. Csak vagyoni cenzust jelentene. Akinek

- van pénze elutazik és normális kórházi körülmények között elveszi a gyerekét,

- akinek nincs pénze, annak marad a "konyhaasztal, kontár orvos" ha nincs szerencséje, akkor a dutyi,

- vagy a szülés...

Előzmény: franatic (223)
varasbéka Creative Commons License 2010.11.24 0 0 229

Lényegében igen, persze nem hagynánk magára.

Előzmény: Ordas_farkas (222)
Juleska Creative Commons License 2010.11.24 0 0 228

16 évesen nem szülni kell,hanem az iskolapadban ülni.

Így igaz. Ez pedig a legkönnyebben úgy érhető el, hogy a 16 éves lányka nem szexel fűvel-fával, hanem tanul szépen.

Ha meg kell neki a felnőttek játéka, akkor vállalja szépen a felnőttek felelősségét is.

J.

Előzmény: zsuzsa (187)
asta Creative Commons License 2010.11.24 0 0 227

Elolvastam - megértettem. Azután írtam:O)) De nem írtam alá:O))

Előzmény: nemezis 2 (212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!