Na ilyet okoz például ez a demagógia ha fokozódik. Egy hozzászóló:
Ágota Szlovák Nagyon sok hozzászólást elolvastam itt, írtam több beírást és ötletet. Közben eszembe jutott hogy mi is van a Sziget Fesztivállal ?.... Vajon azok a fiatalok, akik oda szeretnének menni, le tudnának-e mondani arról ? Vagy a Sziget Fesztivál "érinthetetlen"?! Vagy csak azokról az eseményekről kell lemondani az embereknek, a...mik "közpénzeket" is érintenek ? A fiatalok pedig nyugodtan bulizhatnak (sok-sok forintért), bármiféle károk is érik Magyarországot ? Tudom, hogy ez nem egyszerű kérdés, de vajon hogyan neveltük gyermekeinket ?
"nehogy már néhány unatkozó kis idióta fészbúkos döntsön 2 millió ember (+ aki még eljön vidékről, külföldről ) szórakozásáról!"
Helyesen: nehogy már néhány (akár) 2 millió) unatkozó kis idióta, primitív szórakozása fontosabb legyen, mint a szívvel, lélekkel és ízléssel (!) bíró több tízezer, akár több százezer facebookos, és tőlük föggetlen, vagy hozzájuk csatlakozó ember kezdeményezése egy olyan fontos ügyben, mint az árvízkárosultak támogatása!
A 2 milliónak meg azt üzenjük: vásároljanak mosómedvét! Továbbá az élet igazságtalan, és a kisebbség diktál:-DDD
Egy nap alatt hetvenezren csatlakoztak a Facebookon ahhoz a csoporthoz, amelynek tagjai lemondanának az augusztus huszadikai tűzijátékról, és a látványosságra fordítandó százmilliókat az árvízkárosultaknak adnák. A kormányszóvivő azt mondta az InfoRádiónak, hogy a kabinet megfontolja a javaslatot.
Közben a kedvenc kormánya/akit itt nyalt éjjel nappal - a regnálása alatt nem fizette ki a tüzijáték áldozatainak járó kártérítéseket. A mostani kormány egyezkedik velük.
Ha jól emlékszem, az amerikai republikánusok is lerövidítették és kevésbé csillogóra vették a kongresszusukat egy hurrikán után. Ez elemi politikai érzék kérdése.
Én nem sajnálom tőlük a segítséget, kicsit kisarkítottam az előző hsz-t. Sőt, magam is adakoztam, amennyire most az anyagi helyzetem engedi.
De ez az ötlet, hogy ne legyen tűzijáték, tényleg tiszta demagógia.
Az árvízkárokra el van különítve egy összeg, ha nem elég, a központi költségvetésben van általános tartalék, pótolják abból a hiányzó összeget, de nehogy már néhány unatkozó kis idióta fészbúkos döntsön 2 millió ember (+ aki még eljön vidékről, külföldről ) szórakozásáról!
És tökmindegy, hogy fideszes vagy mszps-s ötlet, mindenképpen álszent hülyeség és felháborító.