Keresés

Részletes keresés

Rzola Creative Commons License 2013.10.24 0 0 3458

Sajnos nincs tippem ,de jó ötlet volt az állatorvos. Tápot ha lehet Bábolnait vegyél és abból is gyógyszereset abba van a legtöbb emészthető nyersfehérje ,igaz messze a legdrágább ,de legalább cserébe gyorsan fejlődnek a pulykák tőle.

Előzmény: cphajnalka (3457)
cphajnalka Creative Commons License 2013.10.24 0 0 3457

Juhosttt!

Milyen gyógyszer? Holnap megnézem a pontos nevét a tápnak. Ma nem vettem tápot, hanem voltam állatdokinál, Trisulmix-et adott, 1 mokkáskanál 1 liter vízbe, 5 napon keresztül. Remélem lesz javulás. Tápot nem adok addig nekik, hanem darakeveréket inkább. Azt mondja, lehet himlősek is, ha olyan duccs van a fejükön, mintha megcsípte volna őket a darázs. Nah majd meglátjuk. Omosimama! Én a libákban és vadkacsákban gyönyörködök, na meg az egyetlen őshonos gácséromban. A hangversenyt nálunk a gyöngyik tartják :D csörögnek, pupákolnak egymás ellen :D 

Előzmény: juhosttt (3455)
Omosimama Creative Commons License 2013.10.24 0 0 3456

Hogy valami vidámat is írjak a sok baj mellett. A maradék két pulykám nagyon jól érzi magát, mióta kiengedtem őket a kertbe. Már együtt vannak a tyúkokkal, és csak az első fél órában voltak "kakaskodások" a rangsor eldöntésére. Mára olyan jó cimborák, hogy a tyúkólba térnének nyugovóra. Ezt sajnos nem tehetik, mert éppen hogy elég a tyúkoknak. Sőt, mióta együtt vannak, nem is repülnek fel minden lehető és lehetetlen helyre.

Úgyhogy megérte az a hét, mikor napjában háromszor kellett etetni és gyógyszerezni őket. De ezek is a pulykakor végső határáig fognak élni, hacsak valami betegség el nem viszi őket. Kispulykám is csak akkor lesz, ha ez véletlenül egy tojópár és tavasszal megkotlik a tojó. Még mindig nem tudom eldönteni a nemüket, csak azt látom, hogy a fekete jóval nagyobb a bronznál. Szép piros meg kék a fejük. Szóval dísznek tartom őket, ha már papagájom nincs.

Most én biztatlak Benneteket, ne adjátok fel, mert nagyon szép madarak. Én még a csicsergős hangjukat is szeretem.

Bocs, úgy látszik, szómenésem van!

juhosttt Creative Commons License 2013.10.24 0 0 3455

Mi a gyógyszer neve? Esetleg egy komplett képet csinálj lécci arról a tápos papírról. Én még nem láttam olyat, ami csak lónak nem adható. Minden ismertebb gyógyszer pulykának és lónak nem adható. De lehet hiányosan tüntették fel. De majd a gyógyszer neve többet mond ;)

Előzmény: cphajnalka (3454)
cphajnalka Creative Commons License 2013.10.24 0 0 3454

Juhosttt!

Néztem a papírját, csak lónak nem adható. Direkt úgy vettem, hogy mondtam, pulykának és gyöngyinek kell (na meg pár csirke), és néztük melyik adható, melyiknek magasabb a fehérjetartalma. Ez gyógyszeres, 3 nap várakozási ideje van. Ma veszek másik tápot vagy meglátom,hogy lehet koncit veszek. Szóját nem nagyon ették. Sem szárazon, sem vizesen. Én gyöngyi miatt jéghálót tettem föléjük, meg a pulyka is repülne amúgy. :D Libáimat sajnálom levágni is és eladni is, de meglátom, mi lesz még velük. Vadkacsákban is csak gyönyörködök :D nem tudnék enni belőlük. 

Előzmény: juhosttt (3453)
juhosttt Creative Commons License 2013.10.24 0 0 3453

A legtöbb gyógyszeres (ha gyógyszeres) csirke táp nem adható pulykának.

A pulyka addig nagyon kényes mig ki nem fejlődik. Egy rossz időjárás és megindulhatnak lefele. Ha nem akarod tápozni, szerezz be napraforgót és vagy szóját a  tengeri és tritikálé mellé.

Na meg lassan nő... első évbe többet eszik és még annyit se hoz mint egy vele egykorú jérce. Ha túl van a nehezén megnő, de lassan... Én is letettem a pulykáról. Szépnek szép, de ezért nem tartom, még a húsáért se vagyunk annyira... Nálam a kacsa mindent visz. Ha lenne energia megvágni egyszerre többet, kolbászt is csinálnék belőle...

A gyöngyi meg repül, azt azért nem tartok XD

Előzmény: cphajnalka (3452)
cphajnalka Creative Commons License 2013.10.24 0 0 3452

Juhosttt!

Anyum azért boncolta fel, hogy gilisztás volt-e esetleg. Igaz, kaptak féreghajtót.A zúzája akkora volt, mintha egy 13-15 kg-s pulyka lenne már, a mája is akkora volt és néhol volt rajta folt, de csak elvétve, ami lehetséges amiatt, hogy már nem frissen találta meg anyum, hanem reggelre már el volt nyúlva.  Megint attól tartottunk, hogy ismét tápot kapnak és amiatt van esetleg ez a betegség. Míg tápot nem kaptak, csak tengeri darát és tritikálét, addig nem hullott el egy sem, csak nem híztak, hanem nyurgultak. Gyöngyiknek is nem nagy súlyuk van. Ezért vettem most megint tápot nekik, de ez csirke intenzív nevelő, mivel a pulyka 18%-os volt, ez meg 20%-os. Alig várom, hogy vágható súlyúak legyenek a pulykák, nekem nem kell jövőre egy db sem. :( maradok a kacsáknál, gyöngyiknél. Azt hittem,hogy milyen nagy dolog a gyöngyiket felnevelni. Hát ők is meg a vadkacsák is szinte maguktól nőnek :D 

Előzmény: juhosttt (3451)
juhosttt Creative Commons License 2013.10.24 0 0 3451

Epét nem néztetek? (állítólag fiatalon nincs epéje, de szerintem csak nem nagyon használja, de ott van az a májon)

Mérgezés esetén az epe megnő. Alap esetben a máj és az epe felel a toxikus anyagok védekezéséért. Ha nem bír vele akkor kampec. De mivel a zuza is hatalmas, az már érdekes. Mihez mérve nagy a zuza? Felboncoltátok mi van benne? Az sokat segítene.

Előzmény: cphajnalka (3448)
zsoltialeveli Creative Commons License 2013.10.24 0 0 3450
Doki adott valami inyjekciót.A mellébe kellett beadni de ennek ellenére estére kimúlt.Nagyon gyors lefolyású volt a dolog,gyakorlatilag szűk 24 óra!Azért idegesít mert csak ez az egy hibridem volt már,ráadásul külön etertem a parasztoktól táppal.
Előzmény: Xaxonos (3447)
Xaxonos Creative Commons License 2013.10.23 0 0 3449
helló. Leirásod alapján ugy gondolom, baromfi himlöben szenvednek a pulykáid. Sok sok vitamin, hagymatea,pulyka táp,és türelem. A dudorokat betadinnal lekezelheted hogy ne terjedjen tovább. A himlö önmagaban nem nagy ügy de ha gyenge madarat ér ugy társul mellé könnyen léguti nyavalya is ami képes megpusztitani őket.
Előzmény: cphajnalka (3445)
cphajnalka Creative Commons License 2013.10.23 0 0 3448

Rzola!

Ma reggelre elpusztult egy olyan pulyka, amelyik se nem gubbasztott, se nem volt hólyagos fejű. Közepes méretű és súlyú volt. Anyum felboncolta, hatalmas volt a mája és zúzája, de nem látszott rajta semmi. Tipp?

Előzmény: Rzola (3446)
Xaxonos Creative Commons License 2013.10.23 0 0 3447
hali. Ha még él , Metrozol. Ha nincs akkor humán antibiotikum, klion,cipralex,cifloxin pld. Ha teheted pulykatápot kapjon csak pár napig.
Előzmény: zsoltialeveli (3444)
Rzola Creative Commons License 2013.10.22 0 0 3446

Szia!
A hétvégén találkoztam ilyen állattal a mája olyan köves volt mint a nyúlnak . Kokcidózis ellen kérj az állatorvostól gyógyszert ha jól tudom a nyulaknak 5napig kell adni ,de a pulykánál nem tudom meddig kell !

Előzmény: cphajnalka (3445)
cphajnalka Creative Commons License 2013.10.22 0 0 3445

Parasztpulykáim nagyon soványak, féreghajtás megvolt.Nem nagyon akarnak nőni sem, súlyuk sincs úgy. Van olyan közöttük, aminek a fején nőnek olyan valamik, mint egy hólyag, kettőnek a szeme alatt nőtt egy hatalmas dudor, mintha darázs csípte volna meg. Ez mitől van? Nem tud kiragyásodni a nyaka és ott jön ki vagy mitől? Lehet,hogy most hülyeséget kérdeztem. Valaki tud segíteni ebben?

zsoltialeveli Creative Commons License 2013.10.22 0 0 3444
Sziasztok!
Mára virradóra az 1db hibridpulykeszom elkezdett gubbasztani.Sárga a széklete,konkrétan fosik.Ráadásuk a paraszpulykák elkezdték csipkedni.Különrakom.Tudná valaki hogy milyen gyógyszer kéne neki, így látatlanba tudom hogy nehéz de hátha.. Köszi!
kiszmi1 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 3443

Ha nem akarsz velük tul sokat variálni, vegyél nekik pulyka inditót aztán nevelőt.

Van befejező változata is.

Ha tudod enged ki őket egy kis füves részre.

Nagyon szeretik a hagyma szárat is.

De ne feled a pulyka tápokba benne van minden. Nem kel hozzá semmilyen kiegészítő, ahhoz hogy jól fejlődjenek.

A kiegészítőket csak akkor kel nekik adni ha valaki saját maga keveri az eledelűket.

Táphoz nem!

Kicsiként még nagyon érzékenyek, a felnőttek viszont elég szívos jószágok.

Előzmény: Gaben151 (3436)
Omosimama Creative Commons License 2013.10.10 0 0 3442

Helyzetjelentés. Kellemesen csalódtam a pulykák szellemi képességeiben. Ma esős nap van, de azért kiengedtem őket a kertbe. És egészen saját maguktól visszamentek a házukba, úgyhogy nem fognak csatakosra ázni. 

cphajnalka Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3441

Köszönöm mindkettőtöknek az infókat.

Pulyka indító tápot adj nekik, ilyen hidegben had szedjék össze magukat. Olvastam, hogy a hagymaszár és túró mellett kenyeret is lehet adni nekik. Ha már nagyobbak, akkor fokozatosan térhetsz át a vegyes darára, mindig kevesebb-kevesebb tápot hozzákeverve. Így jobban megeszik,mintha hirtelen hagynád abba a táp adását nekik és rá lennének kényszerülve a sima termény megevésére. Adhatsz nekik vitaminokat is, jolovit, akvastin (ez ásványi anyag pótlására ). A bors mellé nem tudom,szükséges-e az almaecet itatása is, ezt itt meg tudják neked mondani a tapasztaltak. Sok szerencsét hozzájuk.

Előzmény: zsoltialeveli (3440)
zsoltialeveli Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3440
Én is itt a fórumon olvastam,hogy méregtelenít állítólag.A méreghányásos időszakra vonatkozik a bors utánna már nem kell.A parasztpulykáimmal nem is volt baj de azok mondjuk nem olyan nyavajásak mint a hibridek.
Előzmény: cphajnalka (3434)
Omosimama Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3439

Egészen kis pulykának pulyka indítótáp, nagyobbacskának pulyka nevelőtáp. A túró, tojás, hagymaszár kiegészítés. Igaz, hogy megvesznek érte.

A többiek majd pontosabb tanácsot adnak, de úgy tűnik, most csak én vagyok gépközelben.

Előzmény: Gaben151 (3437)
Omosimama Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3438

A bors emésztésjavító, görcsoldó, szélhajtó, féreghajtó, antibakteriális. A gyomorsavtermelést is serkenti, de az nem tudom, van-e a pulykának.

Előzmény: cphajnalka (3434)
Gaben151 Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3437

Üdv!

Kispulykának lehet adni ugyanazt a kaját mint bármely más baromfinak mert azt hallottam hogy turoval mgsnidling zöldel kell etetni

Gaben151 Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3436

Kis pulykákat mivel kell etetni mert azt hallotam hogy turoval meg snidling zöldet kel nekik adni.

Omosimama Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3435

Én csak humán gyógymódot tudok javasolni, de mivel gyógynövény, lehet, hogy a pulykánál is beválik. Máriatövis magot zúzz össze és kverd a kajájukba. Drogériában, herbáriában, gyógyszertárban keresd. (Embernél más az elkészítés.)

Előzmény: zsoltialeveli (3432)
cphajnalka Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3434

Egészbors miért kell a pulykáknak?

Előzmény: zsoltialeveli (3433)
zsoltialeveli Creative Commons License 2013.10.07 0 0 3433

Gyógyszeres pulykatápot kaptak ,rengeteg almát,hagymaszárat minden nap.Egészborsot épp nem adtam nekik gondoltam jóbol is megárt a sok.Nem tudom mi lehetett a baj.

zsoltialeveli Creative Commons License 2013.10.07 0 0 3432

Sziasztok!

Egyik hibrid pulykeszomat hétvégén kényszer vágni kellett :( Májával voltak bajok..Kérdésem hogy van-e rá esély hogy a másik is így fog járni (gondolom van) illetve mit tehetnék ellene.Milyen gyógyszer van májbajokra.Az a baj hogy konkrétan nem láttam a máját met dolgom volt a telken ,csak én vittem le mert gubbasztott.A dédi csak annyit mondott hogy nagyon csúnya volt a mája és hogy azt ki is dobta. köszi 

kiszmi1 Creative Commons License 2013.10.07 0 0 3431

Van 4db pulyka kakasom eladó.

Ár: 4ezft/db. Szabolcs Megyében- Kótajban.

30/ 397 81 81

Esetleg, püspök lila gyöngyi csere érdekel.

soma0221 Creative Commons License 2013.10.07 0 0 3430

Bocsi! Azért írtam 2-szer, mert azt hittem nem küldte el az elsőt. De aztán mégis. :)

Előzmény: Omosimama (3426)
soma0221 Creative Commons License 2013.10.07 0 0 3429

Szia! Ne aggódj, előbb-utóbb kimennek maguktól is. Persze a tyúkok nagy ösztönzőerőt jelentenek. :)

Előzmény: Omosimama (3426)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!