A mai napig is definiálatlan az élő anyag fogalma. Tulajdonságait le tudjuk írni, de mibenlétét még filozófiai alapon sem tudja meghatározni sok ismert tudós.
Itt - szerintem (miután minden lehetséges út tele van kérdőjelekkel) az dönt, hogy az ember - miután nem egyformán állunk egy-egy probléma megoldásához - melyik utat tartja önmaga számára szimpatikusabbnak. Miután számomra a kémiai evolúció elmélete (is !!!) túl sok kérdőjelet és esetlegességet, feltételezést tartalmaz - ezért maradok a hit-féle megoldásnál. Nem látom a kémiai evolúciót sem bizonyíthatóbbnak, mint, hogy létezik Teremtő. Amikor nincs bizonyosság, akkor marad a Hit. Annak ellenére, hogy én a kritikákban úgy fogalmaztam, hogy a teremtés csak még további kérdőjeleket vet fel, amelyekre bizonyítható választ senki nem tud adni. A Teremtő általi teremtéshez, miután egy olyan mindenhatóságot feltételezünk emögött, amelynek semmi sem lehetetlen - érdektelenné válik a kérdés, hogy mennyi idő alatt történt a teremtés.
A pedofiliát előre látni valakiben feltehetően nagyon nehéz, hacsak maguk a gyerekek nem adnak a szülők részére egyértelmű gyanús jelekről információt. vagy felnőtt nem vesz észre dolgokat, amelyek gyanúsak lehetnek. De a gyanú, sajnos még semmire sem bizonyíték. Sokszor nyilván a túlzott kedveskedés árulkodó - de azt a gyerek még (sajnos) nem tudja úgy értékelni, mint egy felnőtt. Mikor meg már történik valami, akkor már késő - az a szegény gyerek egy életre sérült lelkű lesz.
Ebben az a szörnyű, hogy ezek egyébként, látszatra normális emberek. Nomeg az is szörnyű, hogy pl. a mostani, írországi esetnél állítólag az egyházi előljárók tudtak a dolgokról és hallgattak ! A világi igazságszolgáltatásnak kellene olyan büntetést kilátásba helyezni, hogy elmenjen a merszük a próbálkozásoktól is. de az igazságszolgáltatás sok helyen (meggyőződésem, hogy Magyarországon különösen) nagyon gyenge. Egy emberölésért (amikor a valamelyik énekes srác belőve ült volánhoz és ezzel egy rendőr halálát okozta) felfüggesztett börtönbüntetést kapott !!! Kilóg a lóláb a pénz beszél a többi nem érdekes !!
Amikor a teremtésről beszélsz, van arról részletesebb elképzelésed, hogy a Teremtő mikor avatkozott be és mibe? A semmiből teremtette az élő anyagot, vagy valamilyen már meglévő anyag tulajdonságait változtatta meg? Irányt adott a fejlődésnek, betéve a hozzá szükséges információt valamilyen állományba, vagy az összes élőlényt olyannak teremtette valahogy, amilyennek ma ismerjük őket? A Bibliában a teremtés egyszeri aktus. Ez szerinted mennyi ideig tartott: rövid ideig, vagy egy hosszabb folyamat, ami már befejeződött, vagy még ma is tart?
Hát hogyan ? Az anyag "tudta", hogy hogyan kell szerveződnie ?
Ha az élet az ősbummból jött létre, akkor miért nem azonosak az egyes bolygókon az életfeltételek - (mondjuk a Földhöz közeliekre gondolok). Eddig egyetlen bolygón sem találtak életet. Pedig van egy pár. A "véletlen" tette a Földet alkalmassá az élet létrejöttéhez ?
A kémiai evolúció elméletében ugyanúgy ott vannak a kérdések, - az is csak egy variáció azok közül, amelyek felmerültek a beszélgetések során. Hogy miért pont ő a leghihetőbb ? Hát azért, mert az tűnik a "legtudományosabbnak" - és aki a teremtő fogalmát, annak feltételezését is elutasítja, annak nagyon szimpatikus az anyag önszerveződése. Az igazi kutatók már közel sem olyan biztosak benne, mint te. Ez sem mond semmit ?
Arról van szó, hogy inkább hiszel a véletlenekben, mint a természetfelettiben. Én meg inkább hiszek a természetfelettiben, mint a véletlenekben.
Tedd meg, hogy abba a topikba írod az aktuális mondanivalódat, amelyikbe tartozik. Én összegeztem, hogy ebben a topikban az adott téma megbeszélése során mit értünk el. ha azzal kapcsolatban írsz, szívesen válaszolok. Senki nincs olyan, akit nem szívesen látok - feltéve, hogy az illető mellőzi a személyeskedést és a témáról ír, nem rólam.
Ennek a topiknak más a rendeltetése, mint a másoknak?
Nem élő Jézus, avagy Isten egy anyag?
Mond ki, hogy írjak egyáltalán bármit is ide, meg a másik topikodba, vagy se, persze arra az előítéletre apellálva, amivel én irányomba szoktatok viseltetni, mert nem zavarok, ha azt mondod, maradjak távol, ez a te topikod!
Igen, sok esetben a hívő maga a teológus és a teológus meg a hívő, ám néha úgy tűnik, mintha ő egy érinthetetlen lenne..., felsőbbrendű, aki istenét, vagyis választott tamagucsiját képviselné, ám itt a földön mintha ő lenne maga az isteni személy, nem?
Előbb a tudás?
Mond már meg, milyen tudásod lehet neked is egy könyvbálványról, mint Istenről, az amit más leírt, vagyis nem sokkal több mint Zeuszról, Marsról, Poseidonról, avagy a Kis Mukról?
Miután ennek a topiknak más a rendeltetése (és a hozzászólásod nem a tárgyhoz kötődő), ezért - mindenre megpróbálok választ adni, egy másik topikban, természetesen nem mint teológus, mert nem vagyok az, csupán, mint Hívő. (A topik címe:"Előbb Ismeret, azután a Kritika"). A másik topik Jézushoz, mint "személyhez" kötődik majd és Rajta keresztül természetesen az Általa tanítottakhoz.
" Ha Jézus újra visszatér és megtörténik a végítélet - akkor megszűnik mindenfajta hit - mivel az egyik Bizonyossággá válik. Az utána következőkről nem tudunk - de egy biztos, a hit bizonyossággá válásakor megszűnik a halál és az ember az eredeti halhatatlanságát kapja vissza. Ez azt is jelenti szükségképpen, hogy az "életben" maradók más létformát kapnak - a jelenlegi test (jelenlegi - anyagi befolyások alatt álló) formája, felépítése, - más kell, hogy legyen. Ha a Hit megszűnik, akkor egy általános Erkölcs kell, hogy a helyébe lépjen, hiszen megszűnik a bűn is. Tehát a tanítványok "kíváncsisága" nagyon is érthető - hiszen a feltámadás utáni életről nincs információnk, nem kaptunk Jézus által - és biztos, hogy nem véletlenül nem kaptunk. A feltámadás utáni lét nem azonos a Jézus által említett Isten Országával - hiszen annak itt a Földön kell megvalósulnia az emberek Lelke által. Jézus azt mondja erről a tanítványainak, hogy Isten Országa nem látható módon jön el - és aki Hisz és tanításai szerint él, az máris "Isten Országában van". Ugyanakkor a kereszten, amit mond az egyik latornak, akit ugyanúgy megfeszítettek, az arra utal, hogy a halhatatlan Lélek a feltámadásig Vele (Jézussal) lesz. (Ahogy mondja: "mondom néked , ma együtt leszünk a paradicsomban".) Tehát a hajdani Éden nem szűnt meg, és akik Jézust követik, azok lelke a feltámadásig "ott" lesz Jézussal. Most határoztam el, hogy nyitok is egy topikot mindjárt .........
Egy biztos - a Hit, a remény és a Szeretet nélkül - lehet ugyan élni - de minek. "
Nos, a HIT nem mérvadó igazából, ez egyféle mesterkélt képzet az emberekbe oltott eszmékben való meggyőzetés céljából!
Hinni Istenben sem kell, sem állítólagos fiába, mint Jézusban, hogy ő egy messiás, amit egyáltalán senki és semmi nem bizonyított azokon az egyházi írásokon kívül, amiket ma újszövetségi írásoknak titulálnak, holott újszövetség sem létezik, sem eredeti író, szem és fültanú, avagy milyen hitellel bír az évszázadokon át tartó formálása?!
Istennek nincs országa....., ez is egy emberi gondolattársító képzelmény, megszemélyesítése az emberi társadalmi struktúrákra szabva!?
Ha Jézusra figyelsz, látod, hogy kparabolákban beszélt legtöbb esetben!
Akkor bármire asszociálhatjuk az író által képviselt jézusinak tűnő szavakat?
Valódi tudást feltételezünk egy hipotézisnek, miszerint van feltámadás, élet a halál után?
Mond, ha a lélek különálló valamicsoda csomagocska, milyen jelentőseggel bír testen kívül, ez maga a személyisége a testnek, avagy gondolkodó központi egység?
Van, lenne paradicsom?
Hol? Ott ahol Ádámot és Évát formálta a nagy IQ?
és kiűzetett onnan, majd mindenki visszatér oda, avagy odatér elsőleg a lelke?
Mond mi értelme van több milliárd léleknek a világon?
Hát - az összefoglalás nem a Wikipédiából származik (egyébként még nem "jártam" ott) - de, ha megfelelő (tehát tudományos nézőpontból is helytálló az összefoglalás), akkor egyrészt vannak benne megválaszolatlan kérdések, amire jó lenne választ (vagy legalábbis elfogadható "keresési útmutatót") kapni, másrészt valamennyi variáció után írtam egy önkényes kritikát, ami nem tudom, hogy egyetértésre talált-e mindenkinél.
Hát az 1031-ed egyáltalán nem a lustaságra utal ! Lehet, hogy a coelibátus valamikor, valamilyen formában benne volt - de én részemről teljesen értelmetlennek tartom. A kereszténység reformációja után kerülhetett ki - ugyanis minden jel erre utal. A református lelkész lehet házasember - ettől még hivatását nagyszerűen el tudja látni. Még a Pápa napját sem tölti ki teljességében a vallással való foglalkozás. Az evangélikusoknál nő is lehet lelkész - és én ezt is jónak tartom. Pont a tegnap esti Híradóban számoltak be egy újabb, felháborító esetről (pedofília) - ezúttal Írországban. Az érintettek hamarosan a világi törvénykezés előtt kell, hogy számot adjanak tetteikről. Ha Jézus újra visszatér és megtörténik a végítélet - akkor megszűnik mindenfajta hit - mivel az egyik Bizonyossággá válik. Az utána következőkről nem tudunk - de egy biztos, a hit bizonyossággá válásakor megszűnik a halál és az ember az eredeti halhatatlanságát kapja vissza. Ez azt is jelenti szükségképpen, hogy az "életben" maradók más létformát kapnak - a jelenlegi test (jelenlegi - anyagi befolyások alatt álló) formája, felépítése, - más kell, hogy legyen. Ha a Hit megszűnik, akkor egy általános Erkölcs kell, hogy a helyébe lépjen, hiszen megszűnik a bűn is. Tehát a tanítványok "kíváncsisága" nagyon is érthető - hiszen a feltámadás utáni életről nincs információnk, nem kaptunk Jézus által - és biztos, hogy nem véletlenül nem kaptunk. A feltámadás utáni lét nem azonos a Jézus által említett Isten Országával - hiszen annak itt a Földön kell megvalósulnia az emberek Lelke által. Jézus azt mondja erről a tanítványainak, hogy Isten Országa nem látható módon jön el - és aki Hisz és tanításai szerint él, az máris "Isten Országában van". Ugyanakkor a kereszten, amit mond az egyik latornak, akit ugyanúgy megfeszítettek, az arra utal, hogy a halhatatlan Lélek a feltámadásig Vele (Jézussal) lesz. (Ahogy mondja: "mondom néked , ma együtt leszünk a paradicsomban".) Tehát a hajdani Éden nem szűnt meg, és akik Jézust követik, azok lelke a feltámadásig "ott" lesz Jézussal. Most határoztam el, hogy nyitok is egy topikot mindjárt .........
Egy biztos - a Hit, a remény és a Szeretet nélkül - lehet ugyan élni - de minek.
***Tehát úgy érzed, hogy benne volt, csak kikaparták ?***
Te megérzésre szedtél már ki vakbelet?
Szóval nem érzem, hanem tudom.
***A coelibatus (bár én is ellenzem - hiszen azért írtam a könyvemet !) önmagában nem ok a ferde hajlamra és a becstelenségre - ehhez emberi adottság is kell. Szégyen, hogy az én hitem szerinti vallás "tanítói" között ott lehetnek ezek.***
Ez sima pszichológia. És sajnos ez is visszavezethető a reinkarnáció tanára. Ugyanis a hinduknál mikor valaki *megtér*, náluk meghódol, akkor megmutatkoznak azok a jelek, amelyek az előző élet megvalósításait tükrözik. Ha magas lelki szintet valósított meg, ezek a jelek egyre összetettebbek. Így aki előző életében nem gyakorolta a cölibátust, annak ebben az életben nagyon nehezen megy csak. Így a cölibátusban való élésre kényszerítés önmagában adja annak a lehetőségét, hogy az arra alkalmatlanok előbb-utóbb elkövetnek olyan tetteket, amit tapasztalunk, hogy el is követik. A keleti vallásokban és ha jól tudom a görög katolikusoknál is lehet pap családos, természetesen prédikáló pap, de magasabb szintű egyházvezető ott is cölibátusban él. Amúgy is, mire valaki egyházvezetői szerepet tölt be HITELESEN, általában elmúlik 75 éves. Addig ugyanis nem gyűlt még össze annyi tapasztalata és megvalósítása, hogy tiszta lelkiismerettel bevállaljon ilyen pozíciót. A felelősségvállalás a korral előre haladva egy papnál egyre erősödik, egy ilyen világban, mint ez a mostani, egy lélek *legyilkolása*(1*) is hatalmas veszteség, nem beszélve arról, hogy mekkora bűn, és a pap csak halmozza a saját nyakába a visszahatásokat, ha játéknak, meg ki tudja minek gondolja a lelki életet(ilyennel is találkoztam).
***A feltámadás egyszeri alkalom, amikor Jézus újra megjelenik a Földön és általa megtörténik a végítélet - akkor az arra érdemesek egy új életet kapnak, ami nem azonos a mostani földi élettel.***
Akármilyen inkarnáció jelenik meg a Földön, nincs végítélet. Van egy rendezés minden esetben, mert igen magas energia szinten befolyásolja a bolygó tudati energiáját, de ez az eltávozása után szépen visszarendeződik, mert a visszamaradottak a felhatalmazott képviselők és tanítványok segítségével sem tudnak hasonló szintet elérni.
De gondolj bele, hogy lenne logikus, hogy jön ide egy inkarnáció azzal a feladattal, hogy a vallásos elveket visszaállítsa(mind azzal jön, Jézus sem volt kivétel), és akkor, mikor elméletileg sikeresen vissza vannak állítva a vallásos elvek, csinálunk egy özönvizet, ami után tuti nem marad semmi. Nem logikus. MIkor visszamegy az inkarnáció, vagy eltávozik a felhatalmazott, akkor az ittmaradottak megvalósítják azt, amire tanította őket. Azáltal jutnak majd vissza a lelki világba, vagy oda, ahova a megvalósításuk mértéke besorolja majd.
Érdekességként megjegyezném, hogy a Menyország nem a lelki világban van. A mennyei-bolygók egy magasabb tudati/lelki szintű bolygórendszer még az anyagi világban. Akik itt a megvalósításuk által elérik a bűnmegbánás és a szentség szintjét, azok kerülnek oda. De utána visszaszületnek ide. Amit a Biblia leír arról a világról, az nagyjából ugyanaz, mint amit a Védák írnak a mennyei bolygókról. Szóval a Biblia tanítása mégcsak nem is a lelki világot célozza meg. Jézus a megvalósításai által valóban felkerülhetett a mennyei bolygókra, és valóban várhatja a bibliai tanításokat követőket, de az még nem a lelki világ. Mindenesetre ennél a világnál sokkal fejlettebb és tisztább lelkületű. Az már majdnem olyan mint a lelki világ. De nem az.
***A tanítványok kérdezték Jézust, szerettek volna többet tudni, hogyan is lesz, de Jézus erről többet nem mondott.***
Szerinted volt rá ideje? A hinduknál sem egyből mondanak el mindent, hanem szépen sorban, ki mire érett meg. Van olyan információ, amit ha az elején mondanak el, akkor megbomlik az elme egyensúlya annyira, hogy az egyéni lélek megőrül. Van olyan is, amit még kiskorban kellene megérteni, vagyis abban a tudatban nő fel a gyerek. A védikus tanítások átadási ideje nagyjából ötven év. Számolgattad már, hogy Jézusnak mennyi állt rendelkezésére?
***Istent, Jézust és a Szentlelket a vallásunk három különálló szellemi lényként tanítja, melyek azonban "egylényegűek". Ennek értelmezése sok fejtörést okoz a mai napig is.***
A válasz abban az infóban rejlik, amit a tudatról és a lélekről keresel Te is. A lélek ugye Istetől származik, teljes tudatossággal rendelkezik tiszta állapotban, vagyis mikor a hamis egó nem fedi be. Mikor befedi, akkor az azt jelenti, hogy tartózkodásilag a szamszárában van, van egy anyagi teste, és egy hatalmas hamis egója. A többség leginkább elme szinten működik. Ha nem is emberi testet kapott, akkor meg ösztönlény és az anyagi test annyit enged átszivárogni a tudatból, ami a test működéséhez elengedhetetlen(evés, alvás, védekezés, párzás).
Az Isten ugye eleve tudatos, a Lélek aki mindenki szívében megnyilvánul ugyanez az energia minőség, csak más *formában* mint a személyes Isten, és van az egyéni lélek, aki ha megszabadul a hamis egójától, akkor visszanyeri eredeti tudatát és nem fog minőségileg különbözni Istentől és a Lélektől. Jézus mint felhatalmazott ilyen letisztított tudattal minőségileg egyezett Istennel és a Lélekkel. A formától el kell tekinteni, mert az csak anyag. Így értendő, hogy a három különböző Egy.
***Jézus kivégzése után megjelent a tanítványai előtt és kinyilatkoztatta, hogy Ő kapott meg a Földön minden hatalmat - és aki hisz benne az üdvözülni fog - és Hozzá az út csak a Hiten keresztül vezet. (Addig nem lehet Őt fizikailag megtapasztalni - de aki tényleg hisz, az az élet egyes állomásainál, történéseinél ÉRZI Jézus valóságát.)***
Ezt minden felhatalmazott és inkarnáció kijelenti. Azért nincs értelme a kizárólagosság hírdetésének. Ezzel ugyanis a keresztény egyház Jézus tanításának az értékét csökkenti. Kétségre ad okot az őszinte hívőkben. Fanatiknak nyilván nem, az szó nélkül bekajálja, hogy *csak Jézus az Út*.
***Azért - nem a vétkesek védelmében mondom - de biztos vagyok benne, hogy más vallások tanítóinál, képviselőinél is vannak hasonló esetek, csak a kereszténységet lejáratni - ez valamiért cél lett és ezek az esetek nagyon jó célpontok.***
Más vallásokban is van ilyesmi, csak nem ennyire sarkosan. Nézd át a többi vallás követési gyakorlatát és láthatod, hogy a keresztények csak ennyire drasztikusan csökönyösek. A többiben csak akkor kerülhet egy pap ilyen helyzetben, ha a hatalom és a hírnév elveszi az eszét és mindenáron lemondott rendbe akar lépni, holott alkalmatlan rá. Ha nagyon erősködik, ógyesen megjátsza magát, rendszerint el is éri amit szeretne. Be fogják avatni. Mikor a hatalmat kiélvezi és megunja, akkor szokott jelentkezni a gond. Akkor már elkezd kacsingatni más irányokba. Mert amit akart, azt már elérte. Viszont a tudata nem szilárd.
***Egy a lényeg - nem szabad a vallásunkat vetni kritika alá egyes nem odavaló emberek miatt.***
Pedig pont azt kellene tenni, ha ilyen van, amit ugye olvastunk, hogy felülvizsgál az egyház, hogy miért nem működik a cölibátus.
***A coelibatust pedig már rég meg kellett volna szüntetni !***
Nem, a cölibátusnak komoly szerepe van a vallásban. Nem is tudom, hogy fogalmazzam meg, az a lényeg, hogy a misztikában van olyan lelki szint, amikor NEM ENGEDHETI MEG MAGÁNAK, hogy szerelmes legyen. Nem szeretném bővebben kifejteni, de van ilyen.
***Csak a keresztény dogmák erősek, az egyház hajthatatlan, bár állítólag ma már komolyan téma ez a Vatikánban is.***
Valamit tenniük kell, mert ha nem és ez a dolog ugye egyre-másra pattan ki, derülnek ki újabb és újabb esetek, akkor ha a Vatikán nem tesz semmit, az emberek fognak, az emberi jogok védelme érdekében. Ha lesz(vagy lehet már van is) percedens értékű per, hogy papot egyből a világi törvénykezés veszi át, ahogy ilyen bűncselekmény napvilágot lát, akkor a papok bizony két irányból is be lesznek szorítva a sarokba, mert amelyik nem tudja tartani a cölibátust, az a világi törvények kezére kerülve nem tudja a hatalmát megtartani. Vége lesz a víg életnek kérem szépen., akkor majd azt kell művelni, amire esküt tesz mind.
(1*)= a lélekgyilkosság a leghatalmasabb bűn, amit a vallás nevében valaki elkövethet. Ugyanis a lélek halhatatlan, elvileg nem lehet elpusztítani. De például a pedofil pap fajtalankodása hozhat egy lelket olyan helyzetbe, hogy életek hosszú során fogja ennek a lelki sérülésnek a bélyegét hurcolni és nem tud a lelki fejlődése kibontakozni. Nagyjából ezt hívják a keleti vallások lélekgyilkosságnak.
Amennyire látom, összefoglaltad a témában itt felmerült véleményeket, álláspontokat. Egy kicsit részletesebben, valamivel tudományosabban, de kb. hasonlóan van leírva itt:
Tehát úgy érzed, hogy benne volt, csak kikaparták ? (Ok-okozat? Kauzális tv.?) Szerintem, ha szó szerinti rész ilyesmire nem is utal, az Újszövetség szelleme, Jézus tanításai - a tanítványoknak adott "útravaló" - kötelezi a papságot a tisztességes életre. A coelibatus (bár én is ellenzem - hiszen azért írtam a könyvemet !) önmagában nem ok a ferde hajlamra és a becstelenségre - ehhez emberi adottság is kell. Szégyen, hogy az én hitem szerinti vallás "tanítói" között ott lehetnek ezek. Nálunk nincs reinkarnáció - az más. A feltámadás egyszeri alkalom, amikor Jézus újra megjelenik a Földön és általa megtörténik a végítélet - akkor az arra érdemesek egy új életet kapnak, ami nem azonos a mostani földi élettel. A tanítványok kérdezték Jézust, szerettek volna többet tudni, hogyan is lesz, de Jézus erről többet nem mondott. Istent, Jézust és a Szentlelket a vallásunk három különálló szellemi lényként tanítja, melyek azonban "egylényegűek". Ennek értelmezése sok fejtörést okoz a mai napig is. Jézus kivégzése után megjelent a tanítványai előtt és kinyilatkoztatta, hogy Ő kapott meg a Földön minden hatalmat - és aki hisz benne az üdvözülni fog - és Hozzá az út csak a Hiten keresztül vezet. (Addig nem lehet Őt fizikailag megtapasztalni - de aki tényleg hisz, az az élet egyes állomásainál, történéseinél ÉRZI Jézus valóságát.) Azért - nem a vétkesek védelmében mondom - de biztos vagyok benne, hogy más vallások tanítóinál, képviselőinél is vannak hasonló esetek, csak a kereszténységet lejáratni - ez valamiért cél lett és ezek az esetek nagyon jó célpontok. Egy a lényeg - nem szabad a vallásunkat vetni kritika alá egyes nem odavaló emberek miatt. A coelibatust pedig már rég meg kellett volna szüntetni ! Csak a keresztény dogmák erősek, az egyház hajthatatlan, bár állítólag ma már komolyan téma ez a Vatikánban is.
Tulajdonképpen nem nélkülözi a szentírásotok, csak nem látod meg, hogy a kiszedegetett részek honnan hiányoznak. Kellene ismerd pontosan ezt az oksági rendszer tant, hogy lásd, honnan hiányzik infó, vagy milyen utalások hiányosak.
Pont azért tehetik meg a papok amit, mert a tanításoknak az a része hiányzik, amit megértve egyik sem vetemedne ilyesmire, vagy legalábbis lemondana a papi hivatásról.
Többek között a cölibátushoz való ragaszkodásának köszönheti ezt a keresztény egyház. Valahogy úgy volt vele az akkori fejes gárda, ha a fő papoknak nem lehet csintalankodni, akkor az alacsonyabb szinten lévő pap is búsuljon. Ez pedig sima irígység. A *dögöljön meg a szomszéd tehene is, ha már az enyémnek kampeca*, népi rigmus törvénybe iktatva. Persze főpapnak se volt kötelező lenni, de a hírnév és a hatalom a legnagyobb csábítás ebben a világban.
De a fő ok, amiért hiányzik, az Jézus személyéhez és a hozzá fűződő *mese* miatt van. Ha benne van a reinkarnáció tana, akkor nem áll meg az az állítás, hogy egyrészt értünk halt meg a kereszten, vagyis a bűneinkért, másrészt az sem, hogy Jézus Isten, vagy Istenné vált. Ha kiszedik, azt állítanak amit akarnak.
Pedig az, hogy Jézust Isten felhatalmazta, hogy képviselje itt, ebben a világban, semmivel nem rontotta volna az érdemeit. És még hiteles is lett volna.
Sajnos az Újszövetség ezt nélkülözi. Valószínű, hogy akkoriban, amikor íródott, ilyen eset nagyon ritka volt az emberek között - megaztán még Egyház sem volt - Jézus pedig ilyen mocskokkal nem foglalkozott.
Azért a topik témája változatlan. Ha szabad tisztelettel kérnem - olvassátok el a jelzett hozzászólást. Tévedtem ? Kihagytam valamit ? Helytállók-e a leírások, mint variációk ? Van-e több lehetőség ? Mert ha nincs és egyébként helytálló a leírás, akkor "szabad a vásár".
Részemről maradok a teremtésnél, ahogy eddig is írtam. Hogy a Teremtőt univerzumon belülinek, vagy kívülinek hiszem - szerintem a hitem szempontjából lényegtelen.
Ezek a pedofil esetek valóban szörnyűségek. Egyszerűen nem értem az egyházat, hogy miért nem lépnek fel határozottabban, a kirekesztést az ilyen pap ellen világgá kellene kürtölni, nem csak annyit bejelenteni, hogy kirúgták. Egyébként remélem, hogy a világi igazságszolgáltatást sem úszták meg ! Olyan sokat ártottak a kereszténységnek, hogy azt elmondani nem lehet.lejáratják, gyűlölet tárgyává teszik, az emberek egy része ilyen esetek miatt magától a vallástól fordulnak el ! mert ilyenkor mindig az a feltett kérdés: Miért engedi Isten ezeket az eseteket - és nagyon nehéz magyarázatot adni.