A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
nekem ugyan ez volt a hibám. Mikor megvettem még látta a műholdakat de nullára csatlakozott...utana mar 0/0, no Fix. Na irány az Autószerelő..szamitogepre durva semmi hiba, Hát mehetünk a szakszervízbe (VW). 30-40 perc várakozás után vissza,a hozták az autót, hogy minden rendben vele..nem tudják Mi lehet. Valószínű a készülékben van a hiba. Mert ilyet még nem látták. Na mondjuk ezért vittem oda...de legalább ráerősítettek. Szóval egy AutóHIFIs szakuzletben irányítottak egy villamosságis szakemberhez. Ő azonnal mondta mi a baj. Passat típus hiba, beázik a GPS antenna és összerohad...ezt majd követi a rádió antenna is. 20.000. Ft ért új antennát tett bele amit a műszerfal alá rejtett es azóta tökéletes. PLUSZ cheat: menet közbeni DVD lejatszashoz indulás előtt (amikor már megy a film) meg kell nyomni gyors egymás után a jobb felső (CD bemenet melletti jobb szélső) gombot es utana a tone (bal alsó gömb)..es indulhatunk...nem kapcsol ki a kijelző, csak hangot ne állítsuk közben mert újra kell álló helyzetből kezdeni a műveletet.
Jól van, akkor nem csak én nem értem :-) Legyártanak sorozatban valamit, amiben van X funkció, de néha van egy-két olyan, amiből hardveresen kimarad ez a funkció... nem tűnik logikusnak :-)
Amúgy pont ma válaszoltak, fia használható infó nincs benne, beszéljek a lokál díleremmel, ők majd megmondják hogyan cserélnek nekem fejegységet pénzért (ha egyáltalán).
Hát a levelük kb azt jelenti hogy add fel. Elvileg alkalmas a fejegységed de vannak kivételek és a tiéd pont az.
Azt tudja valaki, hogy a mostani új vw modellekben lévő Discover Media-t mikor vezették be a piacra és mi a kódneve - mint az előzőeknek RNS 310 meg 510?
A menüje frankón magyar, de a navigációs hangutasításokra keresnék magyarítást, de így nem könnyű.
Sziasztok, nem navi hanem composition media, de hátha elfér itt. Ha nem, töröljétek. Golf mk7, 2016 q4 gyártás, composition media. AppConnectet akarnék retrofittelni, elég sok helyen azt olvasni, mib2-nél ez teljesen működőképes. PoHu már több alkalommal lepattintott (korrekten), hogy nem megy. Magyarázat nincs (nem annyira korrekt). Megkerestem a wolfsburgi központot is, onnan ezt a kissé dodonai választ kaptam:
"The official Volkswagen homepage informs the customers about the fact that having an infotainment system such as “Composition Media”, “Discover Media” or “Discover Pro” is an important requirement for the usage of App-Connect, as you also mentioned in your last e-mail. However, there are some exceptions, including your case, where it is not possible to retrofit App-Connect for some types of “Composition Media” devices. Your Volkswagen Golf was configured with a “Composition Media” with the Volkswagen part number 3Q0.035.819.B and therefore a retrofitting and hence an installation of the software is not feasible."
Nos, tudna itt valaki valami okosat mondani? Akkor tényleg semmi esély fejegység csere nélkül az aktiválásra? Honnan tudom, hogy melyik mib2 fogja tamogatni, ha ilyet keresnék pl ebayen? Vagy van-e hivatalos vagy bármi más megoldás erre?
Nekem van biztonsági mentésem. Egyik hétvégén szívesen segítek.
Röviden az én sztorim: hétvégén próbáltam frissíteni a térképet 2 módszerrel is. Letöltés után crc hiba miatt nem tudta kicsamoglni. Az App pedig a telepítés során fingott meg. Szerencsére előtte csináltam biztonsági mentést. SD kártyát leformatáltam, felmásoltam rá a korábbi adatokat és minden gond nélkül működött.
Szia!Ha jól tudom itt can-bus-on megy a világítás,ha kihúzod a kulcsot a gyújtáskapcsolóból akkor a kikapcsolás is,az óracsoporton a rádió kijelzése!Lehet hogy csak megfelelően kell diagnosztikával programozni az autódba!Én keretet vennék bontóba és akkor szinte gyári minden!
Adott lenne egy 2006-os transporter t5 amibe vasaroltam egy RNS510-et, ahogy néztem megoldható. Kb 80 %-is el is jutottam, viszont olyan problémám van, hogy a gombok vilagitasa sajnos nem mukodik. Vettem hozza, fakra antenna atalakitot, iso-oem adaptert, gps antennat. Elvileg még valami gateway hianyom van. Tudnatok esetleg segiteni?
illetve nincs tippetek, hogy honnan es mennyiert lehetne beszerezni ezt a muanyag keretet, hogy ne kelljen szetvagnom az eredetit az rns 510 merete miatt?
amit az ebay-en vásároltam, az a 6R0035501C alkatrész szám alatt találod. Jelenleg is találsz fenn, postaköltséggel együtt max. 15000 Ft. (megérkezés 2 hét)
A csere részben egyszerű, csatlakozva az előttem szólóhoz, röviden tömören kibont, szétcsatlakoztat, lecsavaroz, kihúz, az újat vissza, és összeszerel.
Amennyiben a 2-3000 Ft-os verziót választod, (megérkezés 1 hónap)
ebben az esetben én inkább azt javasolom, hogy az COLUMBUS egység kibontása után, ott szétcsatlakoztatsz, a GPS vevőt a műszarfal alatt valahova elhelyezed, és a visszaszerelés után használható.
természetesen találsz magyar oldalakon is de ott 4-6000 Ft között vannak
Nem feltétlenül a hétszáz forintost érdemes megvenni, de az is működik.
Rádiót ki, régi GPS antennát lehúzni és kivenni, újat bedugni, helyére tenni, rádió vissza. Mágneses az antenna hasa, a rádió mögötti keresztmerevítőre fel lehet tapasztani. Lehetőleg a tetejére, úgy látni fogja az eget.
Kiesni nem nagyon tud a másik vége sem. Ha madzagilag rendben van, rá kellene nézni diaggal és egy perc alatt kiderül, mi a baja. Lehet egyszerűen rossz a konfig, pl. a gateway-ben nincs bepipálva a BT (77-telephone).
Érdeklődni szeretnék, hogy 2015/10 évjáratú Seat Alhambraban Media System Plus Navigation (2 SD kártyás) egységen van-e lehetőség a navigáció nyelvének a megváltoztatására.
Próbáltam volna megfrissíteni magát a fejegységet is a Seat oldaláról letöltött szoftverfrissítéssel (https://www.seat.hu/szerviz-es-tartozekok/hasznos-informaciok/media-frissitesek), de nem jártam sikerrel. Amikor beteszem az SD kártyát, akkor megtalálja hogy Szoftverfrissítés van rajta, de a frissítést nem lehet elindítani, mert hibát ír ki. Feltehetőleg nem ez való hozzá, de akkor ezek szerint egyik sem a linkelt oldalon?
A rádión nincs bluetooth menüpont, se semmi, a telefon gombot megnyomva annyi történik, hogy némitja a rádiót/médiát. Másik forumban kaptam a tippet, lehet hogy nincs hátul rádugva, holnap megnézem.
Kihajtható billentyűzet nincs benne, mivel gondolom az RNS510 érintőképernyőjén tudsz tárcsázni
a 2.generációs discover media-hoz frissítettem a navit a vw hivatalos oldaláról és azóta nem ismeri fel a kocsi az SD kártyát!!Van valakinek ötlete hogy lehetne életet lehelni bele? Biztonsági mentés nincs a régiről!!
Mitől lehet az, hogy a B6 Passat MFD menüjében nincs telefon opció ? Az autóban van az anyósülés alatt egy 1K8 035 730 C doboz, elvielg ez egy Bluetooth eszköz . Természetesen be is van kötve. Próbáltam lehúzni a kábeleket a youtubos videó alapján, és igy resetelni, de sajnos nem segitett. Valaki találkozott már hasonló problémával ?