A Real brutálisan játszott azon a mérkőzésen. 71-107-re győztek a Galatasaray otthonában, 28/18-as triplamutatójuk volt, tehát 64%-os hatékonysággal dobtak. Én nagyon meglepődtem a hatalmas különbségen, bár a Kezdő5 szerint teljesen reális, mert a hazaiaknál nem volt a puerto ricó-i Carlos Arroyo.
Ismét kikapott a Zalgiris, ezúttal a Real Madridtól (88-71). Sajnálom, pedig az első félidőben még egált játszottak, a második félidőben valami történt, és közel 20 pontos vereség született. Továbbjutni úgysem fog a Kaunas, de én továbbra is szurkolok nekik.
Otthon kapott ki szeretett csapatom, a Zalgiris Kaunas. Méghozzá attól az Anadolu Efes-től, akiket idegenben 3 ponttal, szinte végig vezetve megvertek!
Nagyon gyengék voltak a litvánok, az első negyedben mindösszesen 2 (!) pontot tudtak csak dobni. Szánalmas. Végig vezetve nyertek a törökök, szó szerint hülyét csináltak a hazaiakból.
De legalább megvan a továbbjutás, ugyan csak a 4. helyen. Az Efes-t oda-vissza kellett volna verni, a Sassari-tól pedig nem kellett volna kikapni, és akkor a csoportfavorit Real Madrid után meglett volna a 2. hely.
Remélem, a továbbiakban jobban teljesít majd a csapat, sok sikert nekik!
Nagyon örülök, hogy nyert a Zalgiris, és ezzel be van biztosítva a továbbjutás. Az Anadolu Efes-t meg kéne verni jövő csütörtökön, és akkor talán még lehet arra esély, hogy beelőzzük őket. Idegenben szinte végig vezetve nyert a Zalgiris (62-65), itthon egy minimum 8 pontos győzelmet kéne produkálni.
Figyelemmel követem az Euroliga-mérkőzéseket, a kedvenc csapatom a Zalgiris Kaunas, nekik szurkolok. Sajnos a legutóbbi mérkőzésükön kikaptak a Real Madrid-tól 66-68-ra. Bár én azt mondom, megérdemelten nyertek a spanyolok, hiszen az elején sikerült elhúzniuk 18-30-ra, majd a végén 63-56-ról tudtak fordítani. Még így is reménykedem abban, hogy sikerül beelőznie a Zalgiris-nek az Anadolu Efes-t.
Valóban jó döntő volt, tetszett nagyon a meccs. Nekem mindegy volt melyik csapat nyer, mert - ezzel valszeg nem sokan értenek egyet - mindegyiket kedvelem. Már alig várom, hogy kezdődjön a következő szezon, vagy legalább csepegjenek az átigazolási infók :D
Színvonalas döntő volt, viszont center játék nélkül egy pana ellen nem lehet nyerni, ehhez hozzájön még a rosszütemű besegítések a Sofo részéről , amiből 3 faultot is összegyűjtőt , s ezzel a Maccabi sorsát meg is pecsételte... Hiába a végén a nagy roham!
Köszönöm az elismerő szavakat, jólesik ha nem légüres térbe, az érdektelenségbe szórom néhanapján a karakterek tömegét. Terveztem is hasonló összegzést és előzetest, csak sok egyéb mellett egyik legnagyobb hibám hogy képtelen vagyok tömören fogalmazni. Időm pedig nem sok manapság, az EL döntőt is felvételről tudom majd megnézni, mert vasárnap Ígg a nagy magyar alföld szélén formás lányok harcát fogom nézni a KEK serlegért. :)
Így a szezon összegző a Final Four utánra csúszik majd, de elfelejteni nem szeretném, mert remek szezon volt, régóta nem volt ennyire homogén és kiegyenlített a mezőny, így az sem meglepő már, hogy a hétvégi négyes döntőre mind a 4 csapat úgy készül, hogy elhozza az EL serleget, és mindegyikük számára csalódás lenne már az elődöntő elbukása is.
Ami a barcelonai FF esélyeit, előzményeit kilátásait illeti, kevés dologban tudok vitába szállni Artúr beharangozójával. Jómagam is a Siena Pana meccsen várom az igazi nagy taktikai harcot és küzdelmet, persze ehhez, újfent csak csatlakozva Artúrhoz, az kell hogy a Siena-t ezen a hétvégén ne fusson bele egy olyan black out-ba amelybe néhanapján belefut, és amely kihagyások olyan döbbenetes mélységekbe huzzák a csapatot, amelyből szinte még soha nem állt fel.
A védekezés kulcskérdés lehet, bár pont az első Olympiakos- Siena meccs az intő tanulság az olaszok számára, és ezt már utólag belátták, egész egyszerűen túlkombinálták a védekezésüket, annyira próbáltak idomulni a görögökhöz. Ha a Siena ezúttal nem variálja túl, hanem csak a saját szokásos kőkemény presszingjét hozza, és az Artúr által emlegett rotációt (ami nem is 10-es hanem az El-ben sokszor 12-es) jól találja el Pianigiani, akkor komoly esélyük van döntőzni. 2003 óta Siena 4. Final Four-ja az idei barcelonai,de atlán még soha nem volt ilyen erős a keretük mint most. Csak az EL miatt 9 légióst alkalmaznak holott az olasz ligában csak 6 játszhat, mindenki egészséges, mindenki optimista. a főpróba ugyan pocsékra sikeredett hisz a toszkén zöldek hazai pályán kaptak ki a 2 meghatározó játékosa ( Dean, Troutman) nélkül felálló Avellino-tól.
Akitől Siena-ban nagyon tartanak, az Obradovics, aki nemcsak Európa egyik legjobb mestere, hanem egy ravasz róka is, és nincs edző e kontinensen, aki nála jobban tudná mi kell egy EL győzelemhez.
A másik ágon valóban meghatározó lehet Perkins hiánya. E nélkül is a Realt tartottam volna esélyesebbnek, ezzel együtt nagyon komoly a sanszuk a madridiaknak hogy döntőt játsszanak.
Óriási taktikai csata és fizikai összecsapás várható. Nagyon komoly védőszisztémákat alkalmaz mindkét csapat, de mégsem várható 60 pont körüli eredmény egyik oldaltól sem. Obradovics mester markáns egyéniség, maximális figyelmet követel meg még az edzéseken is, nem hagyja az üresjáratokat. A Siena pont olyan kihagyást nem engedhet meg magának, mint amilyet az Olimpiakosz ellen produkált az első találkozón. Igazi csemege lesz ez a párharc, minimum tizes rotációt alkalmaz mindkét oldal, igazi tanulópénz lehet a magyar edzőknek is.
Maccabi Electra-Real Madrid
Nagy kérdés, hogy Doron Perkins kiesése mennyire befolyásolja majd a Maccabi játékát, hiszen az amerikai nem épül fel a négyes döntőre. Egyébként bármennyire is tisztelem és kedvelem Diamantidisz játékát, Perkinsnek kellett volna kapnia a legjobb védő díját. Új, alakuló csapatuk nem hiszem, hogy kompenzálni tudná legjobbja hiányát a Real Madrid ellen. A Királyi Gárda 15 év után lesz ott ismét a Final Fourban, edzőjük hamupipőketörténetének csúcsa lehet ez a hétvége. Összességében Panathinakosz-Real Madrid döntőt várok.
A SportKlub természetesen a magyar bajnoki döntőt is élőben közvetíti, a Szolnoki Olaj - Albacomp finálé első felvonását május 7-én szombaton 20 órától láthatják csatornánkon! A Barcelonában rendezett Euroliga Final Fourról is élőben jelentkezünk: pénteken 18 órától a Panathinaikosz-Siena, míg 21 órától a Maccabi Electra-Real Madrid elődöntőket közvetítjük. Vasárnap 13.30-tól jövünk a bronzmeccsel, 16.30-tól pedig a fináléval.
Megkérném gejzagyerek fórumtársunkat, ha van kedve, akkor összegezhetné az idei szezont, esetleg még egy final four beharangozót is írhatna, előre is köszönöm! :-)
Szerdától! De "kicsit" emelkedtek a jegyárak az előző csoportkörhöz képest...39euró a kakasülőre, kicsit beljebb 63 és 84 euró.A többiről nem is beszélve: 135 euró egy meccsért...
Szokott valaki Belgrádba járni? A következő kör (vagy az azutáni...) vmelyik meccsébe betársulnék benzinköltség formájában...Érdekes a csarnok kívülről,de még érdekesebb a címe:Čarli Čaplina 39.