Az Európai Bizottsággal fenyegetőznek a szlovák útdíjtenderen vesztes cégek, miután a legdrágább ajánlatot beadó, soraiban egy ciprusi off shore céget is tudó konzorcium nyert. Pozsonyban arról beszélnek, a 861 millió eurós megbízásból a kormánypártokat támogató nagyvállalatok részesednek.
Többszörös kiírás, visszavonás, halasztás, résztvevők kizárása, majd visszahívása után végül a legdrágább pályázatot fogadta el a szlovák bírálóbizottság az úthasználati díj beszedését célzó rendszer kiépítésére. A gond csak az, hogy döntő követelménynek korábban éppen a legalacsonyabb árat jelölték meg.
A helyzetet fokozza, hogy a győztesnek kikiáltott konzorciumban részt vesz egy bizonytalan hátterű, Cipruson bejegyzett cég. A tender vesztesei valamennyien perrel fenyegetőznek, és kijelentették, hogy jogorvoslatért készek elmenni az Európai Bizottságig.
A pályázók között szerepelt az osztrák Kapsch cég, az olasz Autostrade és a legalacsonyabb árat kínáló Slovakpass nevű konzorcium is. Sajtójelentésekben ezt a társaságot a pályázatok márciusi kibontása után röviddel nyertesnek kiáltották ki, a megrendelő, a szlovák autópálya-társaság (NDS) azonban nemrég bejelentette, hogy egy kivételével minden indulót kizártak.
Esküszöm ha Orbán kiállna és elmondaná azt amit már elvileg elmondott ( fájni fog) akkor rászavazok.
Te nem felvidéki vagy?
És ez hogy tetszik?
Fico: eurószocializmus?
2008. jún 11. 18:48 - Bumm.sk
Robert Fico szerdán kijelentette, hogy a szlovák euróbevezetést követően új korszak kezdődik, "nagyon komoly visszatérés a szociális államhoz". A szlovák miniszterelnök meglátása szerint az ország idáig az euróövezethez való csatlakozás feltételei által korlátozva volt, ám mostantól a kormány szociálisan érzékenyebb politikát akar folytatni. "Az első két évben nagyon szigorúan reagáltunk a maastrichti kritériumokra, ami befolyásolta valamennyi minisztérium működését," értékelte kormányzásának első két évét Fico.Ennek azonban úgy tűnik, vége. "Új korszak kezdődik - az ismételt visszatérés, nagyon komoly visszatérés a szociális államhoz,"
Ja, sajnos a szavazoknak csak igen kis hanyada dont program alapjan. Valojaban a politika nem az eszervekrol, hanem az erzelmekrol szol. Marmint a valasztok megnyeresekor. Egyebbkent ami kiszivargott az Orban celjairol ( ? ), azt ugy ahogy van ala is irom. Jojjon az elorehozott. Remelem sikerul meggyozniuk az SzDSz-t. Gondolom a loven kivul meg fognak nekik kinalni nehany valasztokeruletben visszalepest az SzDSz javara, illetve-es kozos jelolteket, hogy a kovetkezo parlamentben is legyen legalabb nehany emberuk.
"ha Orbán kiállna és elmondaná azt amit már elvileg elmondott ( fájni fog) akkor rászavazok. Csak álljon ki és mondja el mit és hogyan szeretne csinálni."
ha kimondja hogy fajni fog (vagy az mszp kampanystab elhiteti a kozvelemennyel hogy ezt mondja), akkor nem ketharmaddal nyer, hanem neccesse valik hogy egyaltalan nyer-e. a szavazok 40%-a nyugdijas...
Ne csodalkozz, ha a masik garnitura ezzel a f@szsaggal kombajnol: http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=218406 Egy lehetoseg van, elhuzni, es hagyni, hogy a ket baromsereg egymas szaraban fulladjon meg.
Az a baj hogy a legtöbben csak és kizárólag csak a Gy. kormányt okolják mindenért, pedig nem tehet minderől kizárólag... Gondoljunk az ellenzék magatartására, de Megyó osztogatására is.
De az most kimondottan irritál, hogy Gy. mindenáron ragaszkodika pazarló államhoz, és a sok segélyhez és nem hajéandó semmilyen szigorításra a sok ingyenélő ellen.
Esküszöm ha Orbán kiállna és elmondaná azt amit már elvileg elmondott ( fájni fog) akkor rászavazok. Csak álljon ki és mondja el mit és hogyan szeretne csinálni. CSAK NE HAZUDJON, senki ne nézzen hülyének.
Apropó cselédsor: melyik jobb, munkáért rendes fizetést kapni és normálisan adózni, vagy lásd MO-n sok munkáért kevesebb pénz és azt jól megadóztatják? Na?
Abba kéne hagyni a szlovákok lenézését és a sok mellébeszélést, hogy miért jobb MO mint SK, és végre nekifogni és csinálni valamit az országért. Ha egyebet nem, leszállni a magas lóról, mert a halálán van.
Hát ha te kamunak hiszed, akkor vagy vak vagy, vagy nem látsz. Ha te ezek alapján ítéled meg az országot, akkor valami nincs rendben a látásoddal.
Ha valaki Magyarországot is hasonló mércével ítélne meg, mit szólnál? Nézted nemrég a Naplót a TV2-n? A szemételtakarítás akciójukat? Akkor most MO szemétdomb? Ja és 1-2 napos látogatás pont elég arra hogy felmérd az ország állapotát, és ilyeneked írj. Bravó.
Beírtam egy jó háromoldalas összefoglalót a tegnapi nyitottszemű pozsonyi élményeimről, több ok-okozati összefüggést arról, hogya miért kamu a szlovák sztori és miért nem több a népesség cselédsorba eladásánál.
Aki világosan akar látni, az menjen el a ligetfalui lakótelepre, vagy nézze meg a szlovák parlamenttel szemközti közpark-ingyenparkoló-lepukkantautótárolóhelye által egész Szlovákiát leképező salak-föld-vízmosásbólkiállóbeton kombót.
Ennek a mondatnak én is 2x futottam neki, amíg megértettem... Amúgy ki az a balliberális csoport aki így gondolkodik? Csak mert én még ilyen nem hallottam... én viszont ezt nem tartom rasszizmusnak, sőt inkább fair dolognak.
Viszont ez a bekezdés nagyon fontos, ebben benne van a reform alapötlete:
"Rendkívül egyszerű célt tűztek ki: ne lehessen több pénzt kapni munka nélkül, mint ha munkát vállal az ember. Vagyis: egy család - amely két felnőttből, és tetszőleges számú gyerekből áll - pusztán segélyből származó jövedelme nem haladhatja meg azt a bevételt, amelyet két egészséges felnőtt a munkájával elérhet."
"Szlovákiában jóval gyengébb az a - Magyarországon balliberálisnak nevezett - véleményformáló értelmiségi csoport, amely a romák szociális segélyeinek megnyirbálását rasszizmusnak minősíti."
Sajnos ez is csak félig-meddig igaz. Többször a saját nézetét mondja Gál Zoltán, de sajnos hibák is vannak.
Például: "A másik ismert reformvonulat az egészségügyi szolgáltatások rendszerét változtatta meg: a két állami biztosítótársaság mellett négy új magánbiztosító kezdte meg működését. A kórházak, szakrendelők szolgáltatásainak egy részét privatizálták."
Ez ugyan igaz, de a Dzurinda kormányok alatt történt, hanem még Meciar 1994-1998 közötti kormányzása idején. A több biztosítós rendszer már lassan 15 éve megvan. A szakrendelő privatizálása is akkor történt. A kórházakat valóban nem régen privatizálták. Nem is értem miért ír ennyire pontatlanul.