bocsi csak úgy RO-ból nagynéném közjegyző tőle úgy tudom, hogy sajna valóban utólag tudják csak kiadni :S (mert a törvényhozó úgy gondolja, hogy kilenc hónaposan még hátha mással is létesítesz élettársi kapcsolatot) és kell a papír hogy érvényes legyen az apai elismerő nyilatkozat
állítólag augusztustól már az anyakönyvezetők is hozzá férnek a rendszerhez és nem kell közjegyzőhöz szaladgálni persze ez most nem vigasz :(
a fórum, amit belinkeltem , ott olvastam, hogy a regisztrált élettársi kapcsolat valójában vélelmezi az apaságot is, tehát nem kell különaoasági elismerő nyilatkozat,ha van közjegyzői regisztrált élettársi kapcsolatról igazolásod
HÁT DE, BASSZAMEG, EGYSZERŰBB LENNE!!! :((((((((( bocsánat a vulgaritásért... és amellett, hogy egyszerűbb, én még elégedett és boldog is lennék tőle...
igen, ezt a gyámügy vagy az anyakönyvi hivatal intézi. a közjegyzői adatbázisból kikérendő papíros mulatság január óta létezik állítólag de egy élő embert nem találok, aki tényleg valós infót adna arról, hogy hogyan lehet beszerezni, és mikor, és minek. se önkormányzatnál se a közjegyzőnél. a nő ma azt mondta, hogy pár napja kapták azt az utasítást, hogy csak szülés után lehet kiadni. miközben azt is mondta hogy hááát igen, mindig kisbabával szoktak ezért a papírért jönni... a kettő azért kicsit üti egymást... mert ki az a hülye, aki elintézheti szülés előtt és nem teszi...
Na ezt sem értem. A regisztrált élettársi kapcsolat elismert együttélési forma? Nem arról volt szó, hogy a házasságkötések számát ez visszaszorítaná, és ezért inkább nem engedik a különneműeknél? Vagy már mégis engedik? Húúú... nem irigyellek. Nem lenne egyszerűbb összeházasodni? :-)
NEm is értem a közjegyzőt, anno az anyakönyvvezetőnél kellett megjelenni mindkettőnknek, és előtt a nyilvántartó vagy milyen irodából, ugyanaz az önkormányzat, kellett kérni egy családi állapotot igazoló papírt. De ez 2002-ben volt. Azóta változott pár dolog, ha jól olvasom.
apasági nyilatkozatunk van is. más kérdés, hogy az sem volt egyszerű, mert az önkormányzatnál azt mondták, januártól már csak akkro adják ki, ha ez a papíris megvan. aztán valahogy összevesztek ők maguk a közjegyzővel, akitől kikérték volna hivatalból etz a papírt, de az nem adta, merhogy csak személyesen nekem, és azt mondták, hogy azért hogy ne szenvedjünk hátrányt, enélkül is kapunk apaságit. megkaptuk, megnyugodtam. erre a védőnő múlt héten mondja, hogy jóóóó, de ez egy az apaságitól tök függetlenül szükséges papír január óta ,és szaladjak a közjegyzőhöz, mert szülés után már kissé bonyolult lesz beszerezni... szaladtam. nem adnak.
Es (szerencsere) otthon 'nyilvanvalo' dolog, hogy te napokig es hetekig nem vagy ra kaphato, felenk pl a gyerek anyakonyvezeset is a korhazbol hazajoves utan magunknak kell inteni a valamelyik anyakonyvi hivatalban. (oke, ez neked nem segitseg, csak eszembe jutott a sajat nyugom a temaval kapcsolatban)
Tuti, hogy valamit félreértett valaki. Az apasági nyilatkozat a szülés előtt kell.
" Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat születés előtt
Nincs akadálya annak, hogy a szülők a gyermek világrajövetele előtt tegyék meg nyilatkozatukat, sőt, a gyermek "jogi sorsának" rendezése érdekében ez el is várható tőlük §. Ezzel kerülhetik el azt, hogy megszületésekor rendezetlen - apa nélküli - jogállással anyakönyvezzék az újszülöttet. Ilyen esetben szakorvosi bizonyítvánnyal kell igazolni a szülés várható időpontját, és ha ez lehetséges, a fogamzás feltételezett időpontját. Szakorvosi bizonyítványként a szakorvos által kiállított terhesgondozási kiskönyv is elfogadható abban az esetben, ha ez tartalmazza a születés, ill. a fogamzás feltételezett időpontját. § " forrás: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410000/420001/Gyermekvallalas20091202.html?ugy=apaielism20100128.html#topicissue
Lányok. Itt mindenki feleség? Vagy van olyan, aki nem, és be kell neki szerezni a közjegyzőtől ezt a hülye papírt, hogy nincs regisztrált élettársi kapcsolatban senkivel? Mármint nyilván senki mással, így az apa, aki az apasági nyilatkozatban szerepel, az egyetlen jogos versenyző... vagy mi... Kb. 3 hónapja intézem ezt a dolgot, ma aközjegyző, miután odasántikáltam, azt bírta mondani, hogy ők ilyet csak szülés után adnak. Na de akkor addig semmilyen papírját nem tudjuk intézni a gyereknek, mert ehhhez én személyesen kell, hogy odafáradjak, és nyilván a szülés utáni napokban (hetekben?) nem leszek erre kapható. És akkor nyista taj kártya, lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat, nem tudjuk a pénzbeli juttatásokat se megigényelni, semmit. Biztos, hogy ez így van, és nem engem speciálisan szivat a Tátra utcai közjegyző?????????? persze telefonba nem mondták, hogy hiába megyek, miközben én világossá tettem, hogy mindjárt szülök.
ha megnyugtat, Nálam sem mulasztotta el teljesen, előfordult hogy hiába vettem be, de azért lényegesen kevesebb volt mint a napi rendszeres. (illetve azt is észrevettem, hogy az sem mindegy utána mit eszek. (első) Fiammal a virslit főzőkolbászt ilyeneket nem bírtam, (másodikkal) most meg olyasmit mint tejbegríz meg tejtermék reggelire nem megy később már jöhet. Ja Lányommal mindegy volt, vele semmi nem maradt bent, de akkor még nem próbáltam az éhgyomros dolgot.
l.p.t hát akkor drukkolok, hogy a doki szépet és jót mondjon :)
Nem,sajnos biztos nem.2 szer néztek uh-val és 2 szer vettek vért,amiben 1 alatt volt a hcg szintem. Remélem minden rendben lesz,ma csináltam még egy tesztet,nehogy halványodjon,és nem! Még erősebb lett! Csütörtökön megyek orvosomhoz! Most magnézium pezsgőtabl. iszok,szedek folsavat!
nyugi nekem is rossz volt az első 4 hó, és túléltem :)))) Gyerekek egészségesek, terhesség problémamentes. Én most a harmadikkal szédültem kocsiba, Nekem akkor az éhség miatt volt, nagyon szarul voltam, megálltunk ettem ittam, és huss elmúlt. Nálunk a femibiont istenítik most nagyon (mondjuk a legdrágább). Elevitet én is akkor vettem be amikor azt szedtem, amikor már a kaja is bent maradt délután vagy este. (első kettővel végig elevit, harmadikkal 12 hétig, utána 1 hó femibion, most garvida) Ja és most az jött be, (most nem hánytam 20 hétig) bár most csak émelygés volt, hogy reggel felkeltem éhgyomorra egy Béres féle MgB6 utána jó reggeli (a kenyérféle jött be), és akkor nem hánytam :) kitartás :)))
Áttetem ma estére az Elevitet, majd kiderül... ha nem válik be, áttérünk másra!
Tegnap kiderült, hogy már a kocsit sem bírom :( ájuldoztam, meg szédültem :(
Ma meg aztán a béka feneke alatt voltam, ettől rosszabb remélem nem lesz. Minden amit csak eltudtok képzelni :D hányás, szédülés, ájulás, se feküdni se állni, se ülni nem volt jó, csak sírni :D:D:D:D most éppen a gyomrom fáj nagyon.
Nyugtassatok meg, hogy ez másoknál is így megy, nem vagyok penye típus, de ez padlóra vágott :D:D:D:D DE tudom, hogy ki kell és ki lehet bírni, mert megéri :)
igen, ahogy Allia írja, én is vitamint váltanék a helyedben... nem biztos, hogy segít, de egy próbát megér... a Femibionra nem szoktak panaszkodni... ;)
Szia! Első terhességemnél 16.hétig szinte mindent kihánytam,nem értem hogy növekedett a babó,bár felhasználta a tartalékaimat(fogytam 6 kg-t). Én ha ettem valamit utána legalább fél órát feküdtem és ha szerencsém volt bent maradt.(volt rá lehetőség,mert nem is dolgozhattam e miatt) Kipróbáltam mindent,de semmi sem volt hatásos,aztán egyik napról -a másikra elmúlt!