Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
Szerintem ez is hagyományos hallásvizsgálat, csak - ha jól értettem a drnő intelmeit - itt összekötik egy gégészeti vizsgálattal is, van-e lerakódás az arcüregében, pontosan mekkora az orrmandulája, milyen lehet a hang útja a füljáratokban, stb. A hallásviszgálatnál meg kifejezetten a beszédhangok értését nézik meg, meg ne kérdezd, hogyan. Iván pl. az a, u, o hangokat is keveri, ez utalhat arra, hogy teljes tévedésben van a gyerek a hangok képzési helyét illetőleg.
A szemészethez nekünk is a pálfiát adta meg a fúdenagyszaktekintély professzorasszony. :) Én meg biza lemegyek Győrbe, mert az a kedvenc városom. Most legalább lesz indokom is, hogy megint tiszteletemet tegyem.
Ne röstelld mindezeket mailben is megíyrni, (mármint a neveket, címeket stb), akár az enyámre akár manojoe-éra (a mail címem él). És előre is köszönöm! :-)
Nnna ma végre a lányom el tudta vinni ahhoz a (méregdrága) orvosnőhöz a gyereket, akit az ovónő szelíd erőszakkal folyamatosan tuszkolt rá, azzal a szöveggel, hogy "valami nincsen rendben a gyerekkel, lehet, hogy születési trauma" stb. Ez akkor kezdődött, amikor pár hét oviba járás után a gyerek folyamatosan olyan hisztrohamokat produkált az ovodában, amit képtelenek voltak leállítani.
Most mondhatjátok, hogy hülye ovónő stb, de végülis ennek köszönhető, hogy azóta hazahozom ebéd után, és alszik minden délután (jó sokat), és azóta nem hisztis. Csakhogy az ovónéni nem nyugodott meg. Mivel az általa ajánlott doktornőnek (professzorasszonynak) sem a telefonját, se semmit nem tudta a lányom, ezért szegény ember vízzel főz alapból először elvitte a cihológiai ambulanciára, ahová a gyerekorvosnőnk adott beutalót (minekutána nem tudta megvizsgálni a gyereket megfázásilag, mert üvöltött fetrengett stb, holott minden ezt megelőző vizsgálatnál jutalommatricát kapott, mert mintaszerűen viselkedett.) Az ambulancián "kommunikéciós nehézségeket" állapítottak meg nála, és a korai fejlesztőbe ajánlották.
Jelentkezett a korai fejlesztőbe, ott azt mondták, hogy kiküldenek egy többoldalas kérdőívet, és ha kitöltve visszakapják, akkor pár hét mulva ők jelentkeznek, hogy mikorra adnak időpontot. Azóta sincsen visszajelzés.
Közben itt a neten segítőkész rídonlik megadták a keresett (az ovónő által tótumfaktumnak tartott) orvosnő elérhetőségét, még karácsony előtt érintkezésbe is léptünk vele, de a kapcsolat megszakadt, mert nem jelentkezett vissza, és ahányszor a lányom kereste, mindig csak az üzenetrögzítője válaszolt.
Közben pár hete az ovónő megint előhozta a témát, hogy hát neki nagyon jó lenne egy szakvélemény blablabla. Úgyhogy a lányom ujra elkezdte telefonokkal (és üzenetrögzítős válaszokkal) ostromolni a szakértőt. Végre sikerrel járt - kb 3 nai telefonálás után kapott mára egy időpontot.
És hazajöttek.
Csak kutyafuttában tudtam a részletekről, de a kulcsszavak: a gyerek nem idegggyenge, nincsenek kommunikációs nehézségei, de. Rosszak a keresztkapcsolatai (?) mivel keveset mászott a mozgásfejlődés során, a hangokat vélhetőleg másféle frekveniában hallja mint mi, sőt az is lehet, hogy a látásával is baj van és nem úgy lát mint mi, (?) emiatt állandóan koncentrál, mert meg akarja ismerni a világot, de elfárad. Lehet, hogy amiatt sikongat állandóan a náthás időszakában, mert ilyenkor nem jól hall, és magának generál magas hangokat.
És a végeredmény: 10 ezer ft vizitdíj, (de még vissza kell vinni) beutaló szemészetre, hangfrekvencia vizsgálatra Győrbe (!) , vegyünk egy kéményseprőlétra nevű izét amit felfüggesztünk a keersztgerendára (még jó, hogy náluk a nappaliban van iylen) , mert azon imitálni tudja a mászást... az ovónő szerintem lelki orgazmust fog átélni...
De majd a lányom részletesebben elmeséli vagy itt vagy a 2004-es babákban...
Még ki kell találjam, hogy hova ültessek őszi rózsákat, de igazából rájöttem hám, hogy inkább pünkösdit szeretnék, na azom meg pont nincs. Kánám viszont van még néhány gumóm, csak már nem tudom, hogy hova ültessem, mert össze-vissza nem akarom. Márpedig úgy nézki, hogy csináltam egy kis össze-visszaságot. :)
Na most jelentkezési lap töltögetés következik, úgyhogy koncentrálnom kell rendesen, nehogy elrontsam a jelentkezési lapot. Enyém a szépírás rész. Megnyertem. :)))
Én a műhold felvételeket szeretem, az klasszul kiszámítható ilyen laikusnak is kb-ra, mint én. :) Holnap tuti jó idő lesz, és elvileg vasárnap is. Legalább a konyhaablakot meg kell pucoljam. Szerintem hétfőre halasztom.
Azt hiszem igen, bár eső várható... de én nem vagyok nagy kertész, én max márciusban merészkedek ki a kertbe, ha van egy olyan jó kis tavaszi nap. Sajna nem vagyok egy kertészkedő, virágültető, halott rózsákat ollóval lecsipkedő típus, nekem a kert arra kell, hogy kimenjek, aztán fű legyen, meg fák, meg madárcsicser, tőlem minden nőhet vadon, sőt azt szeretem a legjobban.
Nyilván jó orvosok is voltak 30 éve, épp ésszel belegondolva nekem muszáj volt akkor felszúrni az orromat. Nem fájt semmim, anyám úgy vette észre, hogy beteg vagyok, hogy reggel, mikor fésült gyakorlatilag benne maradt a fésűben a hajam, és lekopaszodtam. Szó szerint. Ennyit a gyulladásról, ezért félek én ettől annyira.
És igen, igazad van. Egy jó és lelkiismeretes orvos már fél siker. Ebben bízok, most ez a kis nő nagyon rendesnek tűnik. A másik, akihez eddig jártam, már nem ott rendel.
Az idő tényleg gyönyörű volt ma. :) Holnap is sütni fog, és én kertészkedni fogok. Éljen. :))))
De ha találsz egy igazán értő orvost, az már fél gyógyulás. És pontosan tudom, hogy mit is jelent az arcüreg átmosás, manojoe-nak legalább 20-szor mívelték ezt élete első 6 évében. Aztán találtunk mi is egy gyerekgégészt, aki végre talált gyógyszeres megoldást rá. Tudod 30 éve is voltak jó orvosok, akik az adott kor gyógymódjai között is megtalálták a kíméletesebbet.
Más: mit szóltok a mai csodás időjáráshoz? Jaj de jó volt... elmentem Ivánért az oviba, aztán mielőtt hazajöttünk, csináltunk egy jó nagy sétát a környéken, ő diktálta az iramot és ő mondta meg merre menjünk, mutattam neki a rügyeket meg hasonlókat, meg a tavasz első jeleit stb. Nagyon fogékony egyébként a természetre, imádja a különféle bogyókat, terméseket, virágokat, megkülönböztetei a különféle madárhangokat stb. És minden délutáni alvás előtt az ERDŐ-ről kell mesélnem neki, ez egy képzeletbeli erdő, de tulajdonképpen az az "erdő" ami a kertünk végében kezdődik, és ott mindig mindenféle csudálatos dolog történik. Ebben a kerettörténetben meséltem el neki, hogy a sünök hogyan alszanak téli álmot, és hogy a kis súlyú süniket össze kell szedni októberben és meleg helyen átteleltetni, mert nincsen elég zsírtartalékuk arra, hogy tavasszal fel is ébredjenek, meg hogy a lepkék először hernyók, aztán bebeázodódnak, és hosszú alvás után csodás pillangó jön ki a bábból (nem ilyen kifejezéseket hazsnálok egyébként), újabban meg folytatásokban (zanzásítva, egyszerűen) mesélem neki a Dzsungel könyvét Baluval, Kával, Bagirával, Hátival, Akelával farkas Apóval farkas Anyóval és természetsesen a gonosz Sir Kánnal... kiváncsi vagyok mennyi marad meg benne ezekből.
Aha, szerencsére azzal nincs problémám. Valahogy éjszakára kitisztul kicsit. Aztán ha felkeltem tüsszögök ezret, tegnap sikerült az egyik hatalmas tüsszentéstől meghúzódnia a hátamnak. Már nem fáj.
Nem Alíz, nem az orrsövény ferdülés miatt alakult ki az arcüreg gyulladás, ezt eltaláltad. Amiatt van, hogy allergiás vagyok. Úgy be van dagadva a nyálkahártyám, hogy levegőt alig kapok az orromon, így a számon veszek, elég fárasztó tartani az álkapcsomat félállapotban. Továbbá az a szar, amit kaptam rá nem használt semmit sem, nem is szedem tovább. Lényegében ezért nem tudom rendesen kifújni az orromat, és a pangás miatt alakult ki ez a nyavaja. És igenis be vagyok szarva. Úgy látszik neked még nem szúrták fel az orrodat. Hát nekem igen, elárulom, hogy egyáltalán nem kellemes. Kibaszottnagy és vastag tt szúrnak át egy porcos részen, ami klasszul reccsen, hogy attól külön beszarj. Remélem átérezted.
1. Orrsövényferdülése minden második embernek van, ez önmagában nem indok az arcüreggyulához. Érdekes mód idén annyi de annyi simerőstöm hallottam, hoyg arcüreggyulája volt (kezdve a lányommal ugye) , hogy kényteeln vagyok arra gondolni, hogy ez valami vírussal függ össze, ami nem oylan terjengő mint a most grasszáló Salamon szigeteki influenzajárvány.
2. A polip nem papilloma, ha eddig nem okozott zavart, most minek rémültél meg? ha én most hirtelen elemegyek egy valamilyen szűrésre, és közlik velem, hogy a veséim az allenkező oldalon vannak akor most rémüljek meg? Hiszen eddig si tudtam pisilni, ezutén is fogok...
3 Tényleg annak örülj, hogy akadt egy füll-orr-gégész aki lelkiismeretesen foglalkozik veled.