Nekem az tetszik legjobban, amikor Budapestet olyan irányítja, aki nem Budapesten lakik ("csak pár méterre onnan").
Pedig ez éppen nagyon fair dolog. Ha a főpolgármester valamelyik budapesti kerületben lakna, annak a kerületnek a vezetésével visszás helyzetek adódhatnának.
Aham. Csak éppen örültek neki, Demszky kitüntetett, nem gond, a felelősség lepereg mindenért. Abban valóban tévedtem, hogy Petrétei SZDSZ-es volna. Valószínűleg megtévesztett, hogy az SZDSZ és Gyurcsányi Ferenc fogta annyira a pártját, és nem Horn vagy Szili.
"Örülök, hogy felfedezted a korrupciót a pártban, légyszíves tégy feljelentést az ügyben. A többi meg agyszülemény amíg nincs tárgyalás és ítélet. Szerintem te vagy a korrupt és mivel cáfolod?"
Aljas és cinikus beszéd. Persze, hogy nincs megnevezhető felelős ott, ahol bizottságok döntenek 5 Mrd Ft. / km-es autópályák építéséről. Az igazi felelősök a rendszer működtetői, akik véletlenül sem írnak alá semmilyen gazdasági aktust. Megvannak rá az embereik.
"Azt hittem magyarok": nos antiszemita lettél időközben vagy csak beépült a tudatodba a modern jobbos baromság, hogy aki nem veletek van, az nem magyar? Merő véletlen, hogy mindegyiküknek ugyanaz a származása? Gondolod, hogy a Jobbikon kívül már mindenki zsidó a politikában?"
A maláj az nem kínai, és az osztrák sem magyar. A többit te is ki tudod találni, de nem akarok ürügyet adni a kitiltásomra. Magyarországot viszont szerintem magyar vezesse, ha nem gond ilyen kőkorszaki módon gondolkodni.
"Szóval jelentéseket kellett írnod? Ez elég érdekes, ezt részletesebben is kifejthetnéd, elég nagy szenzáció lehetne. Bár sejtem, csak egy otromba hazugság a részedről."
Na menj a francba, provokatőr. Pontosan tudod, mennyi szar adatot kell szolgáltatnia egy vállalkozónak az állam felé, mennyi mindenről kell nyilatkozni folyamatosan.
"Zavar, hogy a liberálisok kiállnak a melegekért, az üldözöttekért?"
Tegyék csak. Azért lehet róla véleményem, vagy csak bégetni és tapsolni kell, ha azt mondják, hogy a homoszexualitás már a születéskor eldől? Akkor te még nem hallottál arról, hogy a börtönökben hányan lesznek időlegesen homokosok, nő hiányában.
"Nagyon megható, ahogy gondosan választottál becenevet az szdsz prominenseinek. Igen jó érzés látni, hogy Eörsi Mátyásból fel vagy készülve, bár Demszkynél a "Budakeszi" jelző nem tűnik elég ütősnek..."
OK. Akkor biztos meg tudod nekem mondani, hogy melyik városban lakik Budapest főpolgármestere. http://www.demszky.hu/blog/348974.html talán innen indulj el ("magam is Budakeszin, Budapest határától néhány méterre vettem lakást").
Ebben a világban, ahol egy névtelen feljelentésre egész apparátusok szállnak rá az emberre, foglalják le számítógépét, rabolják idejét, járatják le szomszédai előtt, ott éppen teljesen mindegy, hogy végül felmentenek-e egy egyértelműen alaptalan vád alól vagy sem. Maga az eljárás is egy büntetés.
A hatóságok pedig nem függetlenek, azt csinálják, amit a minisztertől parancsba kaptak. Nem szeretnék vitát nyitni arról, hogy a rendőrség politikai (kormány-)irányítás alatt áll-e vagy sem, olvass utána, ha nem hiszed.
Ennek semmi köze az SZDSZ-hez. Azok is törvényt sértenek, akik útdíjat vagy egyéb illetéket nem szednek be, vagy falaznak az adócsalóknak. A parlamenti képviselők esküt tesznek - az ellenzékiek is - a törvények betartására és betartatására.
"Egy liberális nem akar téged megtéríteni, átnevelni, kényszeríteni, rádumálni"
Egy liberális nem is. Az SZDSZ viszont folyamatosan kényszerít, lásd csak az eljárásokat azok ellen, akik nem szedik be azt a vizitdíjat, amit elvileg ők maguk kapnának.
Az utolsó szó az SZDSZ szótárából, amit még használok, ezt is csak azért, hogy ne okozzon gondot senkinek sem az azonosításom. Senkinek, aki elhiszi még, hogy az a liberalizmus lényege, hogy mindenki szeresse a cigányokat, a zsidókat, a homokosokat, a biztosítókat, meg a többi "kiválasztottat"
Te el vagy tévedve. Jézus Krisztus szerint kell mindenkit szeretni, az SZDSZ ilyet soha nem mondott. Összetéveszted a jogegyenlőséggel.
Egy liberális nem akar téged megtéríteni, átnevelni, kényszeríteni, rádumálni, - nem akarja előírni, hogy mit gondoljál, miben higgyél meg mit mongyál, - egyszerűen eltűr téged egészen addig, amíg nem sérted vagy veszélyezteted a személyét.
De ettől véleménye még van rólad, - nem is túl hízelgő...
Tudom. Az utolsó szó az SZDSZ szótárából, amit még használok, ezt is csak azért, hogy ne okozzon gondot senkinek sem az azonosításom.
Senkinek, aki elhiszi még, hogy az a liberalizmus lényege, hogy mindenki szeresse a cigányokat, a zsidókat, a homokosokat, a biztosítókat, meg a többi "kiválasztottat", és aki másképpen gondolja, az rasszista, antiszemita, homofób, kódolt antiszemita, fasiszta, hungarista, szálasista, nyilasista, nácista, akit be kell tiltani, ütni kell, lőni kell, el kell liberalizálni.