Természetes, hogy a Kendermagosok tehetnek az esetről. Ha ők azt szeretnék, hogy a füvezésért ne járjon börtön, akkor abból egyenesen következik, hogy egy amfetamin-fogyasztásban meghalt fiatal is az ő lelkükön szárad.
"Te letetted az mellet a voksodat, hogy a legalizálásban az is jó, hogy akkor a gyerek nem a feketepiacon szerzi be a drogot, hanem akár a saját szülője adja neki. Ezt nem kell kommentálni!!!!!"
Ha már nem akarod kommentálni, akkor legalább elgondolkodhatnál rajta. Hogy legyen min szörnyülködnöd: ha a gyerekem annyi idős lesz, nagyobb biztonságban fogom tudni, ha a házibulira nem tablettából pancsolt kannás bort visz magával, hanem normális, szőlőből készültet - akár az én spájzomból. És felelős szülőként igenis jobb választásnak tartom, ha én adok neki jó minőségű füvet, mintha valami rosszarcú baromtól vásárolna.
Arról nem tehetek, hogy képtelen vagy felfogni: ez nem azt jelenti, hogy én azt kívánnám, bárcsak borozna/füvezne.
Pedig igaza van, csak úgy tűnik számodra már nem az a fontos, hogy mi lenne a legjobb a gyerekeknek, hanem az, hogy bebizonyítsd mennyire értéktelenek vagyunk személyünkben, tehát méltatlanok az érdemi vitára.
Ez sajnos az olyan "vitathatatlan vád" kategóriájába tartozik, amikor te vádolsz minket, mi viszont nem tudunk védekezni, mert személyünk már annyira mélyen el van ásva a szarban, hogy gyakorlatilag felesleges bármit mondani, nem jut át a szarrétegen.
Szerintem (bár természetesen semmi jogom sincs hozzá) felesleges tovább próbálkoznuk átrágni magunkat ezen a szarrétegen, hogy hozzáférhessünk a vitapartner érdemi részéhez...:))
Véleményem szerint az egy kapitális nagy csúsztatás, hogy a keménydrogok terjedése ellen a marihuanna szabadon engedésével lehet/kell hatékonyan fellépni!
Ez nem szövegértési probléma, fekete-fehéren kijelentetted, hogy a liberalizáció elősegítheti, hogy a szülő eláthassa saját gyermekét droggal! Minél jobban ásol, annál mélyebbre süllyedsz!
A különbség csak az, hogy illegális forrásból csak addig nehéz, amíg megtalálja az útját. De igazad lehet, ha legális és a saját apja adja neki, miért is venné illegálisan!! Szomorú ez a hozzááállás!
A szülő illegális drogot is adhat a gyerekének. Nem ez a különbség. A különbség az, hogy a korhatárral árusított drogot a tizenéves nehezebben tudja beszerezni a kortársaitól illetve a feketepiacon. Vagyis szűkebbek a beszerzés lehetőségei. Ha moralizálni akarsz, legalább ne a szövegértési problémáidra alapozd a moralizálást!
Ez nem személyeskedés. Te letetted az mellet a voksodat, hogy a legalizálásban az is jó, hogy akkor a gyerek nem a feketepiacon szerzi be a drogot, hanem akár a saját szülője adja neki. Ezt nem kell kommentálni!!!!!
Hiába próbálsz személyeskedni, Wúdi. Az, hogy valaki a szülein keresztül juthat hozzá az alkoholhoz vagy a marihuánához, nem azt jelenti, hogy a szülőnek muszáj az árusítási korhatár előtt együtt söröznie vagy füveznie a gyerekével. Hanem azt jelenti, hogy ebbe a kérdésbe effektíve nagyobb beleszólása van a szülőnek, mint amikor a tizenévesek a feketepiacon szerzik be a drogot.