Keresés

Részletes keresés

náczi Creative Commons License 2008.12.03 0 0 96
Szia Earles!
Folyamatosan nem járnék oldalkocsival mert szolóban nem kis élménytől fosztanám meg magam.Arra gondolsz,hogy tilos oldalkocsi nélkül közlekedni egy oldalkocsis forgalmis motorral.Régen az Mz-vel nem kellett sokat babrálni a le és felszereléssel,de lehet hogy már akkor is tilos volt szolóval közlekedni?Két motort nem engedhetek meg magamnak sem anyagilag sem helyileg.Láttál már 750-es hondát oldalkocsival?
Earles Creative Commons License 2008.12.03 0 0 95
Most én is VT750-essel járok (szólóban) :) Nem kell átalakítgatni a motort, anélkül is lehet vele oldalkocsizni. De miért kell könnyen leszerelhető legyen? Úgysem szabad levenni, mert ha elkapnak akkor azért nyakazás jár...
Előzmény: náczi (94)
náczi Creative Commons License 2008.12.02 0 0 94

Széles utat mindenkinek!-talán "oldalashoz" még szélesebb kell. 

Most írok ,eddig csak olvastam.kb 15 éve MZ oldalkocsival járogattam sajnos nem túl sokat,da az élmény megmaradt.Most egy Honda VT 750 shadowal járok.Még van kb. másfél év tőrlesztésem,ha lehet utána szeretnék hozzáilleszteni egy "oldalast".Nagyon fontos lenne,hogy viszonylag könnyen le-föl lehessen szerelni az oldalkocsit,nem szeretném a motort átalakítani pl.első villa. 

Várom véleményeteket.Nekem nagyon tetszik a fórum!!!

zoandras Creative Commons License 2008.12.01 0 0 93

:)

Előzmény: Earles (92)
Earles Creative Commons License 2008.12.01 0 0 92
Ne vedd a lelkedre, nem akartalak bántani. A megfogalmazás tényleg nem volt a legjobb, a link viszont nagyon zorall! Rögtön megnyitottam, amint feltetted. Nagyon tuti oldal, nem semmi oldalkocsik vannak rajta! Különösen érzékenyen érint, ugyanis én is gyártok "kisipari" oldalkocsikat :-)
Előzmény: zoandras (91)
zoandras Creative Commons License 2008.12.01 0 0 91

Egyrészt:

Nem volt a legszerencsésebb a megfogalmazásom... elismerem. :(

Viszont a link amit betettem,pontosan mindannyiunknak szól.

Szerintem nyisd meg és rájössz,hogy az oldalkocsisok örömére

szándékoztam megmutatni! Ez nem egy rivális lap,hanem egyszerűen

csak a magyar elme termékei,oldalkocsi-műfajban.

Másrészt:

A megelőző két hsz.-em éppenhogy építőleg történt... A képek amiket

feltettem az azt megelőző hsz-re voltak reakciók.

Harmadrészt:

Folytatom:

Én is itt vagyok!

Előzmény: Earles (90)
Earles Creative Commons License 2008.11.28 0 0 90

Nem szép dolog eltanácsolni inen másokat. Tényleg nem a legpörgősebb, de hát ez van. Idővel beindul, vagy nem. Mondjuk itt Magyarországon sosem lesz olyan érdeklődés az oldalkocsizás iránt, mint pl a németeknél, úgyhogy inkább örülni kéne, hogy legalább van ez a kis fórumunk és nem elkergetni az óvatlan erretévedőket. Meg hát lehet, hogy olyanok azért többen vannak, akik be-be néznek ide, de mondanivalójuk nem mindig van. Tényleg! Aki nézegeti, az jelezzen, derüljön ki, hányan vagyunk!!!

Kezdem:

Itt vagyok!!!!!

Előzmény: zoandras (89)
zoandras Creative Commons License 2008.11.28 0 0 89

Hát nem egy pörgős topik az már biztos!

Ha valaki jár erre azt is eltanácsolom :(   ide: http://picasaweb.google.hu/nmlevel/OldalkocsikALakatosmHelybL#

zoandras Creative Commons License 2008.11.24 0 0 88

Itt vannak a maradék képek:

zoandras Creative Commons License 2008.11.24 0 0 87

Szevasztok!

Apropo oldalkocsi-hozzáépítés.Két éve találkoztam ezzel a fogattal.A gazdája

korábban versenyzett ebben a műfajban.Érdekessége,hogy szgk.kerekei vannak,

így stabilabbnak tartja.Így jelentős sebeséggel tud menni (autópálya:akár 160 is).

Earles Creative Commons License 2008.11.23 0 0 86
Igen, az oldalkocsira értettem a féket, szerintem praktikus lenne. A dobfék könnyen összehangolható a hátsófék pedáljával.
Előzmény: sirbedevir (85)
sirbedevir Creative Commons License 2008.11.22 0 0 85
Üdv!
Az oldalkocsira értetted a féket? Elől tárcsa, hátul dobfék. Valszeg, ha szereznék egy hátsó komplet kereket, azt egyszerűbb kezelni.
Még elmorfondírozgatok rajta (van néhány téli hónapom...), köszi az infókat!
Előzmény: Earles (84)
Earles Creative Commons License 2008.11.21 0 0 84

Szia.

Az általános szabályok oldalkocsiépítésnél: a kerekek picit tartsanak össze, a motor is és az oldalkocsi is picit dőljön kifelé, az oldalkocsi kereke a motor hátsó kerekéhez képest picit legyen előrébb. Aztán hogy jelen esetben mit takar a "picit", azt ki kell filózni. Az értékek gyakorlatilag minden motornál mások. Mivel ez a típus nem kifejezetten oldalkocsis használatra készült, gyári adat biztos nincs hozzá. Ugyanez igaz a felfogatási pontokra is, "ahol jónak tűnik". Mivel nagy száguldozásokat nem kell abszolválni egy ilyen fogattal, nem kell túlprecízkedni a dolgot, elég jól be lehet lőni "szemre" a beállítást.

Venni nem tudom, hogy hol tudsz hozzá oldalkocsit, de ha a gyártás mellett döntesz, akkor abban tudok segíteni. Szeretem az ilyen "idióta" (szigorúan jó értelemben véve!!) projekteket:-)

Ja, és szerintem féket mindenképpen tervezz!

Üdv. Tomi

Előzmény: sirbedevir (83)
sirbedevir Creative Commons License 2008.11.20 0 0 83
Sziasztok!
Oldalkocsit szeretnék venni - építeni a Honda Dax-omhoz :)))
Ilyesmit:

Tudnátok segíteni, mik a szabályai: milyen pontokon hogyan kell rögzíteni, hol kell elhelyezni a kerekekhez képest, mekkora dőléssel, hogyan álljon az oldalkocsi kereke stb. Szóval mik az oldalkocsiépítés általános szabályai?
david t5h tlf Creative Commons License 2008.11.07 0 0 82
Előzmény: david t5h tlf (81)
david t5h tlf Creative Commons License 2008.11.07 0 0 81
huhh, klassz lehetett, még nyáron olvastam a kiírást, hogy mentek, lehet csatlakozni--- szerettem is volna csak közbe jött valami, de talán majd jövőre. (egy oldalkocsis pannóniával mentem volna)

találtam egy jó reklámot: :) http://www.youtube.com/watch?v=tD-SGOwUoOw&feature=related
Előzmény: mrt-666 (80)
mrt-666 Creative Commons License 2008.11.07 0 0 80

Az előző linken a Fotogalerie, azon belül a Krelov 2008, vagy az alábbi közvetlen linken vannak a képek.

http://www.sajdkarklub.cz/PHP/fotogalerie.php?galerie_s=25

Előzmény: mrt-666 (79)
mrt-666 Creative Commons License 2008.11.07 0 0 79

Felkerültek az olomuci oldalkocsis találkozó képei a netre. Egy olyan erődben rendezték, mint a komáromi erőd, csak kisebb, ahol egy étterem is működött.

Egy piros BMW K100 + EML építés, egy kék BMW K100 + EZS építés, egy BMW R51/2 + Steib TR500, egy BMW R69S + Steib TR500, 2 db BMW R100R + Ural oldalkocsival képviseltettük magunkat.

http://www.sajdkarklub.cz/index.php?prava=aktuality.php&leva=1

A 2000 Ft-os belépőben egy velcome drink, egy tombola és egy adag malacsült volt benne.

A tombola díjait a szponzorok biztosították, a fődíj egy új velorex oldalkocsi volt.

Pénteken értünk oda, akkor kezdtek gyülekezni. Szombaton 10-től egy 150 km-es veztett túrán vett részt az egész társaság, dimbes-dombos tájakon ragyogó napsütésben. Az első megállás egy benzinkútnál volt, a második egy a képeken látható várkastély kertjében.

Délután hadi bemutató, malacsütés, ügyességi verseny, zene, tánc, sör stb.

vasárnap is szép időben jöttünk haza.

Nagyon családias, jó hangulatú rendezvény volt. Írtam róla egy cikket a BMW Klubélet újságba, mely a márkaképviseletekben és egyes motorosboltokban is ingyen fellelhető.

Üdv

Tamás

Előzmény: mrt-666 (71)
Slampixxx Creative Commons License 2008.09.26 0 0 78

Talán Simson. Más ugyse nagyon van, amire megérné.

Előzmény: Walker88 (76)
Walker88 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 77
nézd meg az oldalam hátha találsz valami használható cuccot, igyekszek mindent beszerezni ha szükséged van valamire
www.walker.sokoldal.hu
Walker88 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 76
gartulálok

de milyen gépre szerettél volna akkor oldalt???
Előzmény: Slampixxx (75)
Slampixxx Creative Commons License 2008.09.18 0 0 75
Most tárgytalanná vált a téma. Egy álmomat akarom teljesíteni, méghozzá egy Nyírség-, vagy Szabolcs áruszállító keretében.
Előzmény: Walker88 (73)
jkalo Creative Commons License 2008.09.16 0 0 74

Sziasztok,

a segítségeteket kérném.

Trapézsárvédős, citoenelejű Duna OK-m restaurálásához keresnék eredeti vagy eredetire restaurált oldalkocsi képeket. Részletes képeket keresek, amelyeken jól kivehető minden apró részlet: csíkozás, a sárvédőn elhelyezkedő első és hátsó lámpák helyzete, típusa, formája.

A képeket és hivatkozásokat a jkalocsa@freemail.hu címen várom.

Kösz

Kalo

Walker88 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 73
ja
majd megnéznék egy képet hogy milyen lett a gép...

és amugy milyen Motor mellé raksz oldalt???
Előzmény: Slampixxx (62)
jkalo Creative Commons License 2008.08.13 0 0 72

Sziasztok,

oldalkocsit keresek T5H Pannoniámhoz.

Ha esetleg tud valaki, kérem dobjon meg egy email-lel.

Kösz

Kalo

mrt-666 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 71

Figyelem!

XV. Oldalkocsis találkozó Csehországban, Bp-től kb 350 km.

Időpont: augusztus 29-31.

Hely: Křelov u Olomouce, Fort XVll

http://www.sajdkarklub.cz/index.php?prava=aktuality.php&leva=1

Eddig 5 oldalkocsissal megyünk.

Érdeklődés: 30/3430882

Üdv

Tamás

Slampixxx Creative Commons License 2008.08.06 0 0 70
Létezett ilyen oldalkocsi, hogy Simson BTL?
Mit lehet róla tudni?
Walker88 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 69

Kedves motor és rockzene mániás!!!

A PILISI MOTOROS EGYESÜLET meghív téged az V. PILISI GERJEDELEM nevű rendezvényére, amit PILISIEN a 4-sz. főút 43-km közelében a GERJE patak forrásvidékén rendez 2008. augusztus 15-17 között.
GYERE EL, NEM FOGSZ CSALÓDNI!!!

A rendezvényen az alábbi lehetőségeket biztosítjuk:
• sátrazási lehetőség tóparton
• tiszta mobilwc
• zuhanykabinok
• 24 órás mentős felügyelet és őrszolgálat
• Vetélkedők motorosoknak, gyalogosoknak
• MELLSZÉPSÉG és VIZESPÓLÓ VERSENY nyereményekkel
• íjász bemutató, tűz show
• sétahelikopterezési lehetőség
• autózúzó verseny
• esténként LESZBI SHOW a nagyszínpadon

Szombat du. 15-kor MOTOROS FELVONULÁS PILIS területén (kb.10 km)
Motoros kirakodóvásár, tetováló és body piercing sátor

4 koncert esténként

PÉNTEK.: LAZULALÁNC, BEATRICE, AURÓRA, ROCK N'ROCKCATS
SZOMBAT.: PARTYZÁN, KORMORÁN, P-MOBIL, ZORALL.

400 m2 sörsátorban, 24 órában folyik a hideg SÖR, üdítő és készülnek az ízletes ételek!
A BELÉPŐ 3000 HUF a rendezvény teljes idejére. Napi jegy NINCS!!!
QUAD a rendezvényre nem jöhet be!!!
Minden 100. belépő 1 üveg bort kap ajándékba, az érkezőket 1 kupica pilisi pálinkával kínálják hostesseink.

Ne feledd az út augusztus 15.-én a PILISI GERJEDELEMRE vezet ...

Slampixxx Creative Commons License 2008.08.04 0 0 68
Értem. Hááát, akkor majd meglátjuk mit sikerült kreálnom. :-) Köszi
Előzmény: Walker88 (67)
Walker88 Creative Commons License 2008.08.03 0 0 67
na látod ezt nem dutom, de van egy pár végsőkig elszánt ember aki nem nagyon törődik vele
Előzmény: Slampixxx (66)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!