Keresés

Részletes keresés

libsike2006 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2574
Ez természetesen enm szerepelt sehol az SZDSZ alapító okiratában. Miért hazudsz?
Előzmény: bodzaeper (2573)
bodzaeper Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2573
Az SZDSZ még az alapító okiratában kijelentette, hogy soha semmilyen körülmények között nem lép koalícióra az MSZMP bármiféle utódpárjtjával. Az írás megmaradt, csak a látásukat veszítették el 1994-ben.
libsike2006 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2572
Hány volt nagy komcsi lett SZDSZ-es? Nevet talán erre. Szar ugyan nem vész el csak átalakul, pozsgay, berecz, Csintalan és társaik nem véletlenül érzik otthon magukat a neobolsevik Fideszben. Ha valaki antikommunista, akkor az soha nem szavazna a Fidesz MPSZ-re, ami az MSZMP szellemi örökösévé vált.
Előzmény: gibra6 (2563)
libsike2006 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2571
94-ben az SZDSZ tagok közül nagyon sokan léptek ki a pártból az MSZP-fgvel való koalició miatt. De jött 98-02 az orbán éra, ami után a kilépettek közül igen sokan visszaléptek a pártba és elfogadták minden averziojuk ellenére is az MSZP-vel való koaliciót, mert lwehet a szocikat utálni, de a fidesz MPSZ még azoknál is sokkal rosszabb.
Előzmény: Esbeta férje (2569)
Esbeta férje Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2570

Bozóki: Nem ismerem a múltját...csak rémlik valami.

Orbán: Ő nem váltott pártot, csak ideológiát.

Ezt is elítélem, de ettől még nem áruló.

( Vele elsősorban más bajaim vannak.)

Mécs:   Nem ítélem el, mert pártja kényszerhelyzetbe hozta.

Előzmény: Mekk Felelek (2567)
Esbeta férje Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2569

Tarlós nem is volt való az SZDSZ-be, mert abszolut konzervatív nézeteket vall.

Szerintem az SZDSZ tagoknak csak egy kis része vált ki az MSZP-vel való koalíció miatt.

Schmitt átverte a választókat az állítólagos függetlenségével.

(Nyilvánvaló, hogy Tarlós sem az, már az életfelfogása sem. )

A közembereket nem ismerjük, ezért nem is "kaphatnak a fejükre", ha átállnak egyik pártból a másikba. De éppen erről filozofáltam , hogy vajjon náluk erkölcsileg elfogadható-e.

( Most az jutott eszembe, hogy elfogadhatóbb, mivel nekik kevesebb befolyásuk

van a párt befolyásolására...)

Mekk Felelek Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2568
:-)

Aha, rendbe tették a felsőoktatást (el is vették a SZDSZ-től!):

Most is jelentős a túlképzés, folyamatosan sír mindenki, a középfokú oktatás problémaköréről már kár is szót ejteni, az alapfokon pedig csak írni, olvasni és számolni nem tudják megtanítani a gyermekeket.

Most jön az eü. (teljes tönkretétele, pedig eddig sem volt valami jó)

Szebbé, élhetőbbé tették Budapestet:

Hát persze, agyonszennyezett, a II. Világháború és az '56-os eseményeket jól láthatóan a mai napig viselő, rettenetesen gyenge forgalomszervezésű, a közlekedés szabályait szinte soha be nem tartó, ideges és rohanó város.

Úgy privatizáltak, hogy más állam 100%-os tulajdonában álló cég vette át némelyiket (az az állam úgy látszik jobb gazda, hiszen innen, oda viszi a nyereséget [az én pénzemből is!], az ottani költségvetést javítandó).

....

Előzmény: gibra6 (2560)
Mekk Felelek Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2567
Például:

Bozókira,
Orbánra,
Mécsre

gondoltál?
Előzmény: Esbeta férje (2557)
HAL9000 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2566
Mert a megfelelő személyek támadása a fontos...
mos Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2565
Az a baj, hogy ezt igen szelektíven alkalmazza az SZDSZ... Ha kohászokról, parasztokról, vasutasokról van szó, akkor a képlet helyes, ha viszont pl. a Gerő András és barátai által gründölt Habsburg Intézet Közalapítványről (évi X százmillió ft állami támogatással), akkor már differenciálni kell :-)
Előzmény: Calvano (2564)
Calvano Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2564
"mert az állam rossz gazda,"

asszem ebben egyet értünk
Előzmény: gibra6 (2560)
gibra6 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2563

Nem, csak azt nem értem, hogy pl Tarlós kivált az szdsz-ből, mert ő megrögzött komcsiellenes volt, nem bútorozott volna össze az akkori mszp-vel. Azóta antiliberálisozzák, állatozzák, mindent kap. De érdekes módon arra a kábé 1,000,000 emberre, aki 94-ben még az szdsz-re szavazott, de 98-ban már nem (mert összeállt az mszp-vel és ez a szavazóbázisnak nem tetszett) senki nem mondja, hogy antiliberális, meg állat, meg mittomén.

Schmitt is kap a fejére ezerrel, hogy "függetlenként" beállt a fideszbe. Hányan lettek függetlenből akármelyik párt tagjai?? Sokan

Pozsgay is kap ismert okok miatt. Hány egykori bagy mszmp-s vallja magát fideszesnek, mdf-esnek, szdsz-esnek? Sokan, őket miért nem bántják?

Előzmény: Esbeta férje (2562)
Esbeta férje Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2562

Igaz. De ha a közismert embereket -okkal-ok nélkül-elítélünk ezért, akkor a többi szavazót mért nem?!

A közismert embereknek kisebb a mozgástere?

Előzmény: gibra6 (2558)
b.viridis Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2561
Ügyes, hogy redundánsan van megszervezve itt az SzDSz fikázása, így szinte hibamentesen, szünet nélkül lehet önteni rá az epét.
Picit lerontja, hogy kb. ugyanaz a semmitmondó klisé ismétlődik végtelennek tűnő ciklusban, de szvsz ez annyira nem baj, mert a kutya se akarja követni, újszülöttnek meg ugye, minden fika új.
gibra6 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2560

Egységes 20%-os áfa(kivéve a gyógyszerek), rendbe tették a felsőoktatást, most jön az eü. Szebbé-élhetőbbé, világvárossá tették Budapestet. Privatizáltak, mert az állam rossz gazda, kerestek a cégeknek jó gazdát, idehouzták a Hankookot.

Valamint adócsökkentést és erős gazdaságot, Pannon Pumát, ami ugrásra kész.

Viszont orbánc egy hüle kisnyilas, és bármi pénzt megér, hogy ne jöjjön vissza.

Véleményedet pedig kifejtheted, mi eltűrjük, kivéve, ha ellenkezik a miénkkel

Előzmény: Calvano (2559)
Calvano Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2559
Vakok a szadeszosok, sorolják fel TÉTELESEN, hogy MIT TETT ÉRTÜNK A SZADESZ?!

Hajrá, várom a többezer posztot..
gibra6 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2558
De nem közismert emberekről van szó, hanem a szavazókról.
Előzmény: Esbeta férje (2557)
Esbeta férje Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2557

Pedig valami van benne.

Persze, nem borzimorzira gondolok, őt nem is ismerem.

De bizonyos közismert embereket én is árulónak, vagy legalábbis pálfordulásnak veszem, ha egyik pártból átmennek a másikba, miközben mindkettőben vezető tisztséget viselnek..viseltek.

Talán azt kivéve, ha tudatosan tették lehetetlenné eredeti pártjukban.

Kicsit vitatkozom ilyenkor magammal, mert tudom, hogy minde embernek joga van véleményt változtatni, de valahogy mégis nehezen tudom elfogadni, főleg ha valaki saját korábbi pártját szidja.

Előzmény: gibra6 (2556)
gibra6 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2556
Amit írsz az leginkább elméletben igaz. Hol mondták, hogy áruló vagy? Sehol.
Előzmény: borzimorzi (2555)
borzimorzi Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2555

A csoportidentitás így működik. "Ha egyszer Persil, mindig Persil." És egy idő után a marketingesek ügyesen az identitásod részévé teszik, hogy te Persil-vásárló és Pepsi cola-ivó vagy. Esetleg Omo-vásárló és Cocaivó. Ugyanígy x vagy y párt szimpatizánsa vagy, esetleg a szőke vagy a barna ellenkező/azonos neműek rajongója. Vallások dettó. Tökmindegy.  

Ilyen módon építenek kvázi csoportot, csoportöntudattal stb. És ha elhagyod a csoportot, akkor kvázi áruló lettél. Ez a pszichológiai hadviselés része. Ne felejtsük el, hogy a kampány szó eredeti jelentése: hadjárat. Ez a politikai marketingkampányokra is érvényes.

Csót:

b

Előzmény: gibra6 (2554)
gibra6 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2554
Hol mondta, hogy áruló vagy?
Előzmény: borzimorzi (2553)
borzimorzi Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2553

Hali!

Nos, számomra ez olyan, mint mikor háromféle mosópor van a polcon. Az egyikkel magam mosok egy éve, a ruháim szürkék. A másikkal a szomszédok mosnak egy éve, a ruháik szürkék. A harmadikat nem ismerem. Miért ne próbáljam ki?

Azért, mert a kampányolók el akarják velem hitetni, hogy ha egyszer már megvettem egy fajtát, akkor már mindig azt kell vennem, különben áruló vagyok? Elmennek ám...

Neked azért jó étvágyat a túróshoz!

Csót:

b

Előzmény: Polka (2551)
Polka Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2552

Nem tudom, kapunk-e választ a kérdéseinkre, Te a most feltettre, én meg a korábban írott kettőre.

Nem úgy tűnik hogy lenne hajlandóság erre.

Nagy száj és hőzöngés, zavaros és keveredett eszmék, szabadság helyett szabadosság, ez az SZDSZ fő irányzata. Az ÚG meg ebből is a (fax) csúcsa.

Polka

Előzmény: Mekk Felelek (2546)
Polka Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2551

Halihó!

Az hogy igazad lehet, egy percig sem vitatom. Nem ott lakóként én csak a médiából és más forrásokból tudok tájékozódni.

Bár a múltkor fél órát álldogálltam a Flórián téren, és bevallom pozitív benyomásaim támadtak Tarlósról. Becsuktam a szemem és mantrát mormoltam, lehet tán ezért...:-):-):-)

Félre a tréfát, azt nem hiszem, hogy ha Tarlós lenne a Magyarország Legjobb Polgármestere, akkor is mindenki egyhangúlag hurrázná.

Én az eddigi információim alapján azt a következtetést vontam le, hogy Tarlós a budapesti polgármesteri átlagból a jobbak közé tartozik.

Miután Demszkyt meg a legalacsonyabb kategóriába sorolom (az ő munkáját már a saját bőrömön érzem), ezért nekem Demszkynél Tarlós csakis jobb lehet.

Üdv és kösz:

Polka

Előzmény: borzimorzi (2540)
gibra6 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 2550
„Antiliberális gazdaságpolitikai forgatókönyvek
Romló versenyképesség.
Nagyobb adóteher, szürkülô gazdaság, csökkenô teljesítmény.”
SZDSZ választási program 2006 – 189. oldal 

b.viridis Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2549
Tessék, végre egy követendő példa.
Pedig ha valahol, hát a sport terén aztán lehetne bőven rizsázni.
Előzmény: gibra6 (2548)
gibra6 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2548

Az újságról beszélek:))

Ott ha nincs ki a 24 oldal, akkor csak 20-at adnak le, sőt néha csak 16-ot.

Előzmény: Mekk Felelek (2547)
Mekk Felelek Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2547
Szó sincs nemzeti sportról, sajnos sokkal (és egyre) inkább politikai sport.
Előzmény: gibra6 (2545)
Mekk Felelek Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2546
Amennyiben szépen kérlek, elárulod, hogy hány évet éltél az általad "romantikáztok a kádárizmus"-nak aposztrofált rendszerben, mint önálló kereső?
Előzmény: libsike2006 (2542)
gibra6 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2545
Nemzeti Sport
Előzmény: b.viridis (2544)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!