Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Elsősorban árvacsalánon és fekete pesztercén él, de ezeken sem okoz látható károkat. A termesztett növényeinket egyáltalán nem károsítja. Őshonos állatunk, inváziós szaporodásra nem kell számítani. Nálunk elég gyakran lehet látni a kertben, de sosem tömeges. A kifejlett állat elég mutatós, szóval örülni kell neki és nézegetni.
Ártalmatlan, mint a hazai pókok nagy része. Ugrik, de nem agresszív. Aminek a harapása kellemetlen tüneteket okozhat, az a mérges dajkapók, de azt is erősen molesztálni kell ahhoz, hogy megharapjon.
Köszi! És igen. De hogy röhögnek rajtam, amikor mondom, hogy agresszív és ugrik... :D Mondjuk nem ez a picur, hanem a nagyobbak. Ez ha ideges, akkor tud fájni az embernek, vagy ártalmatlan?
Sziasztok! Tudom ez nem rovar, de gondoltam talán tud valaki segíteni.
Reggelente vagy még délelött is amíg nedves egy picit a fü, pár napja folyton ezeket az undorító férgeket látni a járdánkon. Fa nincs közvetlen közelben ezért már arra gondoltam, hogy a füböl jönnek. Kinézetre hernyó, mozgása alapján viszont a földigilisztára is emlékeztet. Kb 2-4 cm nagyok. Kik ezek?
Értem. Köszönöm szépen. Megpróbálom valahogy elfogadtatni vele, bár nehéz lesz mert most lesz 2,5 éves. Mindig mondom neki, hogy nem kell félni tőlük mert nem fogják bántani, de akkor nyugszik le, ha anya vagy apa eltüntette őket :D
Lehet, hogy kintről mennek be.Némely faj a lakásban is szaporodik mindenféle szerves hulladékon, fiókok rejtett zugaiban, nem tudom, erre a fajra ez jellemző-e.
Szerintem elég, ha kirakosgatod őket. Győzd meg a lányodat, hogy nem kell tőle félni, nézegessetek kinagyított képeket róla, akár az internetről. A mintázat színes szőrökből áll össze, szép és érdekes. A gyerek jobban jár, ha megszokja és megszereti, mintha mindent távol tartanál tőle, amitől fél, pedig ártalmatlan.
Köszönöm szépen. A furi az, hogy abba a szobába nincs is virág... Hogy lehet őket vajon kiírtani? Szegény kislányom fél tőlük. Napi szinten össze szedegetem őket, de másnap reggel megint elő jönnek valahonnan.