Azok a munkahelyek kerülnek veszélybe, amelyek egyelőre a relatíve olcsó munkaerő miatt vannak itt. Tovább fognak állni kelet felé. Tudom, hogy ez az összeshez képest nem jelent sokat, de egy-egy térségben igenis fontos, mert ott esetleg az egyetlen munkalehetőség szűnik meg
ne csak Debrecen újságból, tévéből és a remek Naplóból szerezz infot."
En egyiket sem olvasom,de amit konkretan tudok,nem egy orszagos ugy bar ha ugy veszzuk az,hogy a debreceni Dixiland eleget tudott tenni a new orleansi Jazz festre a meghivasnak,ahhoz az onkormanyzat sokat segitett anyagilag,mert sajat erobol nem tudtak volna a sracok kifizetni a koltsegeket,mert hiaba a meghivas a repulojegyet es mast nekik kellett allniuk.Es igy eloszor juthatott ki a vilag legjelentosebb ilyen rendezvenyere magyar egyuttes ahol, rajtuk kivul europai tavaly csak Steve Winwood volt.Dehat o ismert vilagsztarEs ez bizony orszagos siker is.Es en ezt a fiuktol hallottam itt amikor talalkoztam veluk egy magyar pickniken tavaly majusban. Es ez egy egyedulallo nagy siker a magyar dixilandnak ahova Benko sosem jutott el pedig ez volt a vagya,ja es nagy sikeruk volt a kozonseg felallva tapsolta oket pedig itt ugye ertenek hozza.Es altalaban csak 1 vagy 2 europai banda szokott lenni.
Gyakorlatban nehezen megvalósítható, utoljára talán a görög városállamokban volt igazi demokrácia, itt csak demokratizált parlamentarizmus van...
Az EU választás is mire ment ki, aki oda bejutott képviselőnek, rohadtul nem kell semmit csinálni (ki kérné számon tőle?), ugyanakkor úgy kistafírungozzák mindenféle juttatásokkal, hogy ezentúl úgy élhet, mint Marci Hevesen...
Orbán nem szavazta meg a 13. havi nyugdíjat 2006. április 6. FigyelőNet
A parlamenti jegyzőkönyv nem igazolja Orbán Viktor Fidesz-elnök a kormányfőjelölti vitán tett kijelentését, amely szerint megszavazta a 13. havi nyugdíj bevezetéséről szóló jogszabályt.
Kádárnál, lehet hogy jobban éltél. De tudod miből? Na akkor úgy szavazz, ha nem akarod u.azt. Amúgy meg az egyik vitázó épp az ő nyomdokain halad. És nem is titkolja. (Lásd: Moszkva.) Na, mi kell nekünk? Megint oroszok? Döntés van a mi kezünkben! Hát éljünk vele! HAJRÁ MAGYROK, HAJRÁ FIDESZ!!!!
Ezen én már nem csodálkozom! De látom megyezerrel, hogy orbán milyen nyugodt megértő volt! Simán nem készült fel rendesen nem tudta lekezelni a helyzetet csak meghunyászkodott majd a saját mellébeszéléseibe is belebukott!
Igen, egy szemmel láthatóan igeges, izzadó, görcsös Orbánt, akit szembesítettek ígéreteivel, de a miből-re nem tudott válaszolni. Nekem ezt egy eddig OV -re szavazó mondta.
Nevetséges, ahogy a jobbos szimpatizánsok vért hányva lezúzzák Gyurcsányt, mert az milyen bunkó és agresszív volt. Ó jajj! Szegény Viktorkát bántják...a megtestesült ártatlanságot, a hófehér lelkületű élharcost. Pont a tegnapi szereplése mutatta meg, milyen kétszínű, alamuszi kis genyó. Mindig azt az arcát mutatja, amit éppen kell, amivel éppen szavazatokat lehet szerezni. A hatalomért mindent. Szélsőjobbnak kell beszélni? Annak beszél. Ingatagokat kell megnyerni a TV vitában? Akkor felveszi a szelíd őzike álarcot. Hiteltelen... Ilyen ember ne vezesse az országot. Gyurcsány se egy szent, de nagyságrendekkel többet ér mint Orbán.
Azt látom, hogy Te a kettes csoportodba tartozol, egyáltalán nem tűnsz bizonytalannak, hanem igenis határozottnak. Honnan tudod akkor, hogy egy bizonytalan azt látta, amit mondasz?
Igen. Gyurcsány mindig ilyen, nem játszotta meg magát. Ellenben Orbán vagy itt vagy a hívei előtt nem az igazi arcát mutatja, mert a kettő...hmmm...köszönőviszonyban sincs egymással
A minimálbér emelése érdekes kérdés, és hatása egyáltalán nem egyértelmű. Ahhoz, hogy meg tudjuk ítélni érdemes még néhány kérdést megfontolni:
A jelenlegi kormánynak igen kemény lépéseket tett a kényszervállalkozások felszámolása terén, aminek hatására ma a vállalkozók és a minimálbéren bejelentettek száma jelentősen csökkent, és tovább fog csökkeni.
Magyarországon 2005-ben a nettó átlagkereset 106 ezer forint volt, így az átlagos bruttó kereset jóval meghaladja a 100ezer forintot. Nem fog tehát széles réteget érinteni ez a kérdés.
A TB járulék csökkentése és a minimálbér emelése együtt nem emeli (legalábbis nem számottevően) a vállalatok költségeit. Így lesznek vállalkozások, akiket a kérdés nem érint, és lesznek akik jól járnak. A legkevesebbet keresők több pénzt fognak kapni (mert nő a minimálbér) - de állásuk nem szűnik meg, mert a munkáltatójuknak így sem fog többe kerülni a foglalkoztatás. A többet keresők esetében pedig érvényesülni fog a költségcsökkenés, ami az árakon és a kereslet növekedésén keresztül munkahelyeket fog teremteni. A két lépés tehát együtt egyszerre segíti a szegényeket és a gazdaságot.
Nem tudom, mi volt 4 éve hitlerbajusz festés terén, nem emlékszem, de az is dedós, bármelyik irányba is történik.
De mi köze a plakátfirkálásnak az értékekhez? Ilyet az idétlen kamaszok csinálnak, összefirkálják szinte az összes belvárosi ház falát, ez lenne az érték?
Miért van abban kettős mérce, ha azt mondom, hogy aki hitlerbajszokat firkál, az dedós? Tény, hogy nem Orbán plakátjait firkálják leginkább...
Én azért Kósáért sem rajonganék ennyire, ez a 4 év nem volt nagy szám. Csak a palota épült, még azt sem mondhatjuk, hogy cifra, mert siralmas. A márc. 15-i beszédétől meg sokan elborzadtak, hallottam hírét. Igaz, sok Miépes is van a testületben, biztos nekik akart imponálni.
Egen, és ezzel minket aláznak meg, mivel jobb Magyar ő, mint én?? Azzal hogy jobban kiabál??Vagy mert gyűlésekre jár, és szitkozódik?? Itt nem a pártokkal van a baj, ők csak kihasználják a mi gyengeségeinket, és azt hogy elfelejtettük, mi is az a jóléti állam, ahol tényleg az ország érdekeit nézve kormányoz a vezetés.
Nem fizettek a megrendelőink. Mert nekik sem fizettek a saját megrendelőik. ...2002-ben még 8 alkalmazottunk volr, ma csak 1 állandó és néha beugrik 3 ember hétvégenként.
Igen. Megszavazod Orbánt és ettől máris fizetni fognak a megrendelők. És megint 8 alkalmazott lesz. Értem. Szavazz rá...
Én inkább Kádár Jánosra szavazok. Mert rosszabbul élek most, mint akkor. (Jó, hazudtam...)
Ki fog egy olyan megbukott meberre szavazni aki önmaga hazugságaiba is belebonyolódik, nem mer a másik szemébe nézni, és előre megírt szöveg nélkül csak annyit tud, mert kormányzása idején is 4 évig csak ennyit tud önállóan papír nélkül mondani: "Tisztelt Hölgyeim és Uraim...." nem véletlenül bukott meg, ha engem kirúgnak a munkahelyemről, nem valószínű, hogy 4 év múlva visszavesznek! Talán nem véletlenül rúgnának ki...
nem utolsó sorban, valahogy nekem szimpatikusabb, amikor valaki szemtől- szembe is el meri mondani a véleményét a másik politizálásáról.
OV csak akkor mer ugy tűnik beszólni GYF-nek, ha az nincs ott. (tömeg előtt, ma reggel a Mokkában -érdekes itt megint volt benne élet - az ujságok utján.
Hát ez nem tul gerinces és bátor dolog.
Mikor ott a lehetőség a szemtől-szembeni odamondogatásra, akkor meg jön a kersztényi szeretettel....
Egyetlen konkrét összehasonlításról hallottam, ez az Ordacsehi körüli szakasz tervezett és tényleges költségeinek összevetése, amiből nem Orbánék jöttek ki jobban a Gazd. Minisztérium állítása szerint. Erről lehet vitakozni, lehet cáfolni, vagy megerősíteni! Tévedés ne essék: nem abban foglalok állást, hogy ki épített olcsóbban, vagy drágábban, hanem azt kifogásolom, hogy ha kinyilatkoztatások szintjén tesznek állításokat objektíven elbírálandó (és elbírálható) tényekről!