Én sem azt mondom, hogy nem kell használni, csak azt, hogy 20 nap alatt pontos izomtömegnövekedést meg testzsírszázalékot úgysem tudsz mérni otthoni módszerekkel (ha felment rád 1 kiló, akkor a caliperrel te tényleg megmondod, hogy ebből mennyi volt a zsír, meg az izom? - én mondjuk biztos nem, ezért is írom, amit írok). Úgyhogy nagy feneket nem kell a méricskélésnek keríteni, pláne azon aggódni, hogy mi van, ha nem annyi az érték, mint amennyit elterveztél előre. Nyilván ha több hónap alatt is ugyanott vagy, akkor valami nem jó.
Sziasztok valaki hasznal beta ecdysterone?????? par tipp jol jonne menyit kel szedni pontosan hogyan mikor mivel kompinaljam???Dieta vagy tomegeles mellett ajanlott inkab?? milyen kaja mehet meleje??
Igen, az erősödésben abszolút igazad van, az is nagyon jó feedback. Én tényleg nem azt mondom, hogy ezeket ignorálja, hanem pusztán azt, hogy lehet ezt széleskörűen, profi módon is csinálni. Azt gondolom, hogy ha amatőrök profi gondolkodással állnak hozzá a testépítéshez, jobb eredményeik lesznek.
Rövid távon kaphat hamis értéket, de hosszú távon nem. Egyébként ez is jó ötlet, csak ez azért nyilván macerásabb, még ha nem is tart sokáig a méredzkedés.
Nem faszoztalak le, nem értem miért írod ezt. Igazából nem is a te véleményed akartam minősíteni, hanem ezt a jelenséget, ami szerintem létezik edzőtermekben, és edzők körében is, a "felejtsd el a mérleget" mantra. Aminek egyébként anyagi vonzata is van, és egyszerűbb az edzőknek is, mert eggyel kevesebb dologra kell figyelniük, kevesebb így a meló. Ha mindig ugyanabban az időpontban mérlegeli magát, éhgyomorra, fürdőszobai teendők elvégzése után, akkor pontos képet kap.
Ha pedig kaliperrel együtt méri a súlyát, akkor azt is ki lehet számolni, hogy kb. milyen arányba megy fel zsír és izom. Tényleg nem annyira bonyolult. A példád vízveszteség, semmi több. Azt mutatja, hogy 1 kilónyi vizet veszítesz. Elnézést ha faragatlannak tűntem, nem volt szándékos. Egyébként egyetértünk, az izomérzet, agy-izom kapcsolat nagyon fontos, de ezek mellett nyugodtan hagyatkozhat a mérleg feedbackjére is, ha másért nem, akkor azért, hogy tudja, még mindig kalóriapluszban van-e.
Miután lefaszozol, gondolj bele abba is, hogy 0,1 mm-rel nagyobb kar mekkora tömegnövekedéssel jár! Mert ha már méricskéli magát a "trendi" mérlegen - sose hallottam, hogy trendi lenne a mérleg elfelejtése -, akkor azt honnan tudja, hogy az a 30 deka súlynövekedés miből ered? Nagyobb reggeli? +1 cm mellkörfogat? +1 cm bicepsz? Vagy ezek összessége. Bocs, de még mindig azt mondom, hogy az izomérzet és a részletek felismerésének fejlesztése a fontosabb, a fejlődés is jobban tapintható így.
Néha egy jó foci után egy kilóval is könnyebb vagyok. Pedig nem fejlődtem vissza semmit 1,5 óra alatt. Tudom, banális példa, de remélem, érthető, mit akarok kihámozni belőle.
Ha mindig reggel, kaja elott mered, akkor is siman lesz +/- 1kg ingadozas az egyes napok kozt, attol fuggoen hogy mit ettel, mennyit ittal, mennyit mozogtal stb.
A megoldas az hogy minden reggel mered, kaja elott, az ertekeket vezeted egy excel tablaban ES ezekre az ertekekre szamoltatsz mondjuk egy egy hetes mozgo atlagot. Ebbol az ertekbol mar latszik valami, foleg ha rajzolsz belole egy grafikont
A folyamatos testsúlymérés az az egonak lesz jó (vagy nem, ha a fantázia nem találkozik a valósággal). Diétában persze kell mérni, ráadásul hetente, de amikor egy kezdő nekiáll tömegelni, akkor mégis minek? Edzeni kell, nem a mérleget bűvölni.
Mennyi izom jön rá 20 nap alatt, 30 deka? Azt otthoni módszerrel aligha tudod kimutatni, meg hát értelme sincs.
De annak, hogy erősödött? Már nem 30, hanem 40kg-ot is ki tud nyomni fekve? Érzi az izmot a gyakrolat közben? Több ismétlést tud megcsinálni szabályosan ugyanazzal a súllyal? Mert ha ez megvan, akkor az fejlődés.
Elég ha kéthetente méred, de fontos, hogy ugyanakkor, ugyanúgy üres hassal, és lehetőleg reggel. A lényeg, hogy folyamatosan nőjjön a súlyod, ha nem nő, vagy ingadozik, akkor az azt jelenti, hogy kicsivel többet kell enned.
Ja, mert azt meglátja a képen, hogy 0.1 milliméterrel nagyobb a karja. :) Persze, hogy a mérleg a legjobb módja annak, hogy 2-3 hetente ellenőrizze azt, hogy fejlődik-e. Még egyszer, izmosodni csak kalóriapluszban lehet, ha pedig kalóriapluszban vagy, nő a súlyod. Ez a "felejtsd el a mérleget" semmi más, mint egy trendi fa*zság. Persze, hogy az összhatás (izom-zsír aránya) számít, de azt nem tudod objektíven követni a tükörben, és ha közben semmilyen más feedbacket nem használsz (se mérleg, se kaliper), akkor az út sokkal tovább fog tartani. Tök logikátlan a proaktivitás ilyen hiánya. Az, hogy ezekre a dolgokra is figyelsz, azt nem azt jelenti, hogy közben nem tudsz kőkeményen edzeni, és normálisan enni, vagy odafigyelni a testedre.
Nem tetszik ez a mérleg teljesen ruha nélkül edzés után 49,6 kg. Akkor már nem is tudom hany kgrol kezdtem, mikor 2 napog kolis voltam lefogytam 42 kg 1 hónap múlva kezdtem edzeni és azóta lettem ennyi. Hát nem tudom lehet reggel érdemesebb mérni. Mostantól 2 hetente mérem.
Az pedig, hogy eddig nőtt a súlya, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezután is fog. Folyamatosan ellenőrizni kell, hiszen egyre több kalóriára lesz majd szüksége.
Mi bajod van a feedbackkel? Pont, hogy ez segíthet megtalálni egy-egy problémát, pl. az általad említett edzéstechikában meglévő esetleges rossz szokásokat. Nyugodtan lehet proaktív, annál hatékonyabb lesz az egész folyamat. Egyébként pedig igen, 20 nap alatt növekednie kell a súlyának, ha nem növekszik, akkor eleve nincs kalóriapluszban, ami alapfeltétele az izmosodásnak. Inkább három hónap múlva vegye észre, hogy nem nő a súlya? :)
Köszi mindent. Épp most rendeltem rendes digitális mérleget, hogy tudjam normálisan követni a fejlődésemet. És igenez még csak a kezdet, szeretném sokáig csinálni.
Kép alapján nehéz megmondani, de az természetesen nyilvánvaló, hogy nem szedtél fel 7 kiló izmot, az koksz nélkül kezdőként is lehetetlen négy hónap alatt. De 1-2 kiló izom gyanúsan rádment, ami szintén rohadt jó. Még nem fedett a hasad, szóval nyomhatod így tovább, de ha fedett is lesz, és mégis tetszik, amit látsz, akkor sincs gáz, úgysem mostanában fogsz diétázni. :) Legyél pozitív, edzz keményen, és a következő 2-3 évben elnyered jutalmad. Rómát sem egy nap alatt építették fel. Ha legközelebb csinálsz fotót, ugyanabban a pózban csináld, és ugyanabban a fényben (napszakban), mert így lehetetlen érdemben összevetni.
Három pontos kaliperes méréssel simán leellenőrizheti, hogy abból mennyi zsír, és mennyi izom, és kb. öt percet vesz igénybe, csak annyi a probléma, hogy most nem lenne mihez hasonlítani, szóval most kell csinálnia egy első mérést, súllyal együtt, aztán ehhez hozzámérni később, mondjuk három hét múlva. Úgy 20 naponta van értelme ellenőrizni, ha profi edzéstervet és kajálást csinál.
Ez nem az a sport, ahol 3 hónapból bármit meg lehet ítélni. Az, hogy most feljött rád valami, az valamennyi izom, víz és zsír keveréke. 2 év után nézd meg, hogy mennyit fejlődtél.