Attól még illene nevén nevezni mindent. A terrorizmust is. Mert az már nem állapot, hogy az emberek félnek kimenni az utcára pár állat miatt. És nemcsak azok, akik ellen állítólag fel akarnak lépni.
Kár volt tavaly azzal heccelni a népet, hogy a kamionon feszülettel maszturbált az a drága jó ember. Én nem csodálkozom, hogy ha a következő bő évtizedben ellentüntetések lesznek - a másság jegyében. Mert nem vagyunk egyformák. Csak van aki ezt nehezebben tolerálja. Hogy ki kezdte és ki kelti rossz hírünket? Passz. Viszont a tavalyi felvonulásuk provokáció volt. Provokáció nélkül nem lenne ma szalagcím Budapest.
Amíg csendes háttér helyeslést és büntetlenséget élveznek, amíg adják alájuk a lovat, addig nincs mitől tartaniuk.
Ha egy gyújtópalackért rányomnák a 6 évet első esetben, másodszorra mással játszana. Ha 30-40 bátor legény hűsölne kicsit a Csillagban, kevesebb bátorság maradna a csürhében. Csak nézőpont kérdése, mit tekintünk terrorcselekménynek. Itt a bűnszervezetben és aljas indokból, előre kitervelt módon elkövetett cselekmény megáll. Videofelvételek százai, tanúk százai vannak.
Minden tiszteletem a demokráciáé, de ezt a párszáz focihuligánt, aki a Fradi kiesése óta utcai demonstrációkban éli ki magát, és akiket a rendőrség szerintem név szerint ismer, simán be kéne ilyenkor 24 órára gyűjteni, de még az események előtt. Akkor mindez nem lenne. Egy napra mindenki bevihető, nem?
Lehet, hogy a bunkó bőrgatyás sörvedelő német, vagy a pudingzabáló britek nem annyi idősek, mint a mi K-európai 7-et csavarodó génjeink, de a rövidebb idő alatt is megtanulták az emberi kultúra alapjait.
A mai hírekben el lehet olvasni, hogyan is történik egy ilyen rendezvény az EMBEREK világában.
De majd jön Grespik és Zétényi úr és Morvai K. úriasszony és tisztára mossa a terroristákat. Amúgy magyarosan.
Ha megnézed azt a kört, akinek ítélkeznie kellene felettük kiket találsz? Rózsadombi és svábhegyi villájában feszítő erősen polarizált beállítottságú urakat. Nézd meg ezeknek a kerületeknek a választási eredményeit és ne csodálkozz.
A Sándor palotából mit üzennek ilyenkor? Milyen válság van most?
Az alkotmányos rend alapjait gyalázzák meg a csuklyás, maszkos igazi hazafiak.
Oszt Érden is mekkora sikere volt a Civil Jogász Fórum néhai vezetőhelyettes asszonyának.
Aztán rácsodálkoznak, hogy jééé, mitől is van ez az indulat, ez a gyűlölet.
Nehéz is megérteni, de ha az elmúlt évek eseményeit is hozzá számítod akkor már könnyebb megérteni.
1. Nefelejtsd, "igaz, magyar legények" csinálták a balhét. Őket nem itélték el akkor sem mikor a TV székházat gyújtották fel, és akkor sem amokor felfordították az egész belvárost, felgyújtottak jópár autót, stb.
2. Őket megvédték a jogászok, mert szegényeket a barbár rendőrök megdádázták. Sőt a rendőröket marasztalták el, mert vissza mertek ütni. Most nem csodálkozhatunk ha a rendőrök visszafogták magukat.
Én most azt nem értem, hogy ha valaki nyilvánvalóan megfélemlítés (=terror) céljából dobál Molotov-koktélokat, de akár csak paradicsomot is valakire, mert az kinyilvánítja másságát, azt miért garázdaságként, és miért nem terrorizmusért veszik elő.
Illetve 295 millióból ... mert a következő mondatot is el kell olvasni.
Én hülye, annakidején felvettem egy tartósan munkanélküli embert alkalmazottnak. Semmiféle támogatást nem kaptam rá, pedig a tartós munkanélküliek állásba jutására akkor is járt pénz. Elqrtam, nem kicsit, nagyon: előbb felvettem az illetőt, aztán jártam utána, hogy mi merre. Na, az első néhány hetem nekem is ráment. Nem a mosógép kezelését tanítottam meg neki, kicsit bonyolultabb dolgokat.
Mosógépet forgatnak hajléktalanok Annak igazán örülök, hogy ezek az emberek lehetőséget kapnak arra, hogy normális mederbe tereljék az életüket. Tényleg. Nekünk is jobb, nekik is jobb. De: "A Mosoly utcai mosoda a Hajléktalanokért Közalapítvány pályázatán nyert pénzből, 265 millió forintból jött létre." És: "A mosoda két éven keresztül egyszerre tíz embernek tud munkát biztosítani"
És mivel "További cél, hogy a szociális intézményeink szennyesének mosása mellett megrendelésre is vállalunk mosást. Ezzel nemcsak önfenntartóvá válik a mosoda, hanem bevételt is termel", nekem valami nagyon felb*ta a csőrömet. 10 munkahelyet hoztak létre 265 millióból, azaz 26.5 millió forintot fordítottak egy munkahely kialakítására. Miközben azok, akik a maguk erejéből próbálnak munkahelyet teremteni maguknak, a világ egyik leglehetetlenebb vállalkozási (azaz államilag ellehetetlenített) környezetnek vannak kitéve az országban! Ha nekem 26 millióm lenne egy munkahelyre, abból lényegesen magasabban kvalifikált szakemberré is ki tudnám képezni, sőt... Még vastagon keletkezne hasznom is a bolton... Csak nekem jut eszembe valami másféle mosoda?
A magasabb szintű szervezettség csak a rendszerelméletnek egy jóval korábbi állapota szerint jelentett merev összekapcsolást. Ha megnézed, már az ember agya sem képes mindent közvetlenül irányítani a szervezetünkben, különösen nem képes erre a tudatos része. Lehet, hogy nem véletlenül? A technikai rendszereknél pedig jó példa lehet az internet. Amelyik része a leginkább központosított (a DNS, magyarul a névfeloldás, érthetőbben: az index.hu formájú, emberi nyelven is értelmezhető, megjegyezhető címek átkódolása 217.20.131.2 alakba), az a leggyengébb pontja is, ugyanis ha onnan sikerül kiütni pár gépet, az egész világon megállhat a net, pedig elvileg azt épp arra tervezték, hogy az atomháború se fektesse le teljesen. Vagyis a "mindent tud egy agyközpont" nem is biztos, hogy annyira sok előnyt nyújt evolúciósan, mint első megközelítésben tűnik. A sokszínűség ráadásul az elmúlt pármilliárd év alatt az életnek a túlélését tette lehetővé. Biodiverzitás nélkül nemcsak a dinoszauruszuk pusztultak volna ki akkor, hanem minden egyéb élet is. Soha nem tudhatjuk, milyen kulturális eltérés lesz az, ami egy soha eddig fel nem lépett helyzetben a (részleges) túlélést teszi lehetővé majd. (Hozzam példának a navajo rádiósokat a második világháborúból?) Egy rosszindulatú támadás egy ilyen, általad álmodott központi abszolút hatalom mellett mindenkit a rabszolgájává tehet, kivéve a rendszerből valamilyen okból kimaradtakat. És a rosszindulat mémje még nem veszett ki a Földről, és még nem tudjuk, máshol hogy állnak vele...
Mutass nekem egy olyan országot a világon, ahol a döntéseket nem a politikusok, hanem a szakemberek hozzák! Minden más helyen fennáll a veszélye, hogy a politikus úgy dönt, hogy olyan "szakember" felügyelje a rendszert egy éjszaka, aki "hajlandó". Innen kezdve életveszélyes az ötleted. Az államnak információs túlhatalom sem adható!
És ki nem sz*ja le, hogy mit csinál a szerver? És ha nem is fut? Nincsenek piros meg kék bitek... Olyan tartalmú file hozható létre, amilyet akar az ember, és ha leállítja a szerverprogramot, kicseréli alatt a file-okat, még csak az sem fog látszani, hogy le lett állítva az SQL szerver. Ráadásul adatlopásnak millió egyéb módja van. Elég, ha arra utalok, hogy ezek az adatok többnyire nem egy lemezen vannak, hanem adatvesztés elleni védelemként több lemezre egyszerre írják (RAID)? Szegény tükörlemez elromlott, ki kellett cserélni... 3 év múlva meg valakinél megjelenik egy adat, ami csak azon lehetett... És akkor nincs objektumorientáltság, meg semmi egyéb lózung, amivel a hozzá nem értőt szokták etetni az informatikusok, ha zavarják őket.
Máshol a naplókban legfeljebb annyi lesz, hogy áramszünet volt... Vagy hogy megszakadt a kapcsolat. Hidd el nekem, az elmúlt lassan 20 évben, amióta számítógépekkel foglalkozom, megtanultam, hogy jelenleg nincs olyan operácíós rendszer, amelyben a rendszergazda ne tudna minden nyomot eltüntetni. Lehet kitalálni olyat, hogy a naplófájlok itt-ott vannak, csak épp nem lehet biztosítani a folyamatos kapcsolatot velük... Amúgy a vezérlés telesen más tészta. Persze, hogy van, amit a gép jobban csinál. De ez nem jelenti azt, hogy adatot nem lehet hamisítani. Azt a vezérlőgépet is el lehet ám rontani, addig jó a hollandoknak, amíg célponttá nem válik.
Bár OFF de az Oracle-ban és MS-SQL en el lehet tüntetni mindent, de úgy hogy még roll naplókban sem fogsz találni semmit a dologról... DB2-t nem használok ON
Egyébként a dolog természetesen pozitív hiszen valóban hasznos lenne, azonban az emberi természet miatt sajnos kissé utópisztikus.