Keresés

Részletes keresés

comad Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1379
Bakker, mi a jó a kagylóban? 'an, mint egy darab takony! Nekem ne mondja senki, hogy az finom! Csak beképzelés! Mert a menők eszik?! Természetesen ez csak egy magánvélemény, nem biztos, hogy ragaszkodom hozzá.
homerx Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1378
nekem nyersen nem jott be ;) a legegyszerubb sztem fokhagymas-zoldseges levesszerusegben megfozni, vagy fokhagymas valamiben megsutni, grillezni.
Előzmény: trofimov (1377)
trofimov Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1377

Köszi a válaszokat!

 

majd megnézem a helyi tecsót,

addig is kérnék technológiai leírást a készítésről. gondolom nem kell neki több mint 1-1 perc grillezés..., vagy kevés párolás. vagy tán nyersen is jó?

 

mélyhűtött fekete kagylót már készítettem az egy falat franciaország c. könyv receptje alapján...

Előzmény: Dydand (1376)
Dydand Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1376
Vidéki (Veszprém) Tescoban van FRISS fésűkagyló, friss, héjas Fekete kagyló, friss Kürti csiga, stb. stb. Szerintem próbáld becserkészni a környéked beli hipereket;)

Üdv: dy
Előzmény: trofimov (1374)
homerx Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1375
en a foti koraban szoktam latni friss nyers kagylokat is, minimum ket fajtat.
Előzmény: trofimov (1374)
trofimov Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1374

Szia Dydand!

 

 

Hol lehet szerezni fésűkagylót????

 

+ érdekelne egyéb más kagyló beszerzési forrás is.

 

az egyik hiperben néztem, ott csak provanszi meg egyéb más szószos kagylók voltak, natúr, fagyasztott fekete kagyló nem.

illetve csak kagyló bél....

 

20 km-es körzetemben elérhetők a hiperek (m-t-c)

 

 

Köszönöm!!!

Előzmény: Dydand (1347)
oiuz Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1373

csibra!

 

Azzal hogy valaki kérdez nem csinál magából hülyét! szvsz.

te viszont k..ra okoskodsz! nem tesz jót az imidzsednek!!!!

 

És a saját topikomban azt kérdezek amit akarok, ahogy mindenki más is azt kérdez amit akar!

 

na szép napot neked!

 

oiuz

 

 

Előzmény: csibra (1372)
csibra Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1372
Mielőtt megkérdezed mi az a fugu talán próbáld a google-t, és akkor nem csinálsz hülyét magadból a saját topikodban:

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=fugu&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=
csibra Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1371
Ó szegény én! Ki leszek moderálva! Ki a francot érdekel?
Előzmény: oiuz (1366)
Dydand Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1370
Mindig is azt mondtam, hogy a dél-magyarországi emberekben nem csalódhatok;) ("véletlenül" én Szekszárdon éltem úgy 30-32 évet ;)))
Előzmény: joskabacsi (1368)
joskabacsi Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1369

A kagylótól, a zöldbabtól, meg a sárgarépától !

 

:-))))

 

szerintem a kagylóhély szegélyén lévő zöldes csíkról nevezték el, de nagy összegben nem fogadnék az igazamra...

Előzmény: ZsuR (1352)
joskabacsi Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1368

a pécsi Metro-ban lehet időnként kapni, csakúgy mint az adriai halak közül párat + škampit .

A kép sajnos több mint egy éves, mostanában nem csináltam kagylót, csak nosztalgiáztam a Szent-Jakab kagylódtól ihletve.

 

Az igazi persze az amikor a halásztól veszünk a tengerből frissen kiszedetten, bár az Adrián ilyet nem láttam, ott a fekete vagy a fehér kagyló a jellemző.

 

Előzmény: Dydand (1356)
Boarhunter Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1367
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/fugu.html
Előzmény: oiuz (1366)
oiuz Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1366

Te csibra!

 

Én itt a topiknyitó vagyok, szóval ne játszd itt az agyad! Főleg ne az első hozzászólásoddal (ez nem biztos)! Itt komoly kollégák vannak akik nem szégyelnek hülyéskedni, és elfogadják mások véleményét, de kioktatását soha!

 

Szóval ha hosszú történetű szeretnél itt lenni, akkor vegyél vissza az arcodból!

 

Ja! egy-egy szmájlí vagy egyéb ilyesmi jól elveszi a beszólás élét, így ha viccelni akarsz akkor senki sem érti félre!

 

(Itt direkt nincs szmájlí!)

 

Na addig is!

afSiH

 

oiuz

Előzmény: csibra (1363)
szysssz Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1365
otasd = oktasd!
Előzmény: szysssz (1364)
szysssz Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1364

Ne bántsd szegényt!

Ő legalább megnyitotta ezt a hiánypótló topikot. Mi meg kedvünk szerént turkálhatunk a halakkal teli hozzászólásokban. :))

 

"...Szép szóval otasd, játszani is engedd..."

Előzmény: csibra (1363)
csibra Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1363
A fugu az a gömbhal, amit ha nem jól készítenek el, meghalsz amikor megeszed. Miféle halszerető vagy te, ha nem tudod mi az a fugu?
oiuz Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1362

Szia Boarhunter!

 

Mond nekem meg: Mi az a fugu????

Én városi gyerek vagyok, ha megkérdezed mi borítja a csirkét azt mondom neked, hogy nylonzacskó!!!!

szóval mi az a fugu? Talán rosszul elkészített ördöghal????

 

én nem értem, hogy ez milyen világ... kijavítják a topiknyitót, hogy nem gyomor, hanem tüdő (igaz legalább belül van-- legtöbb esetben). és akkor mindenféle fugukkal még stresszelik is.

PERKELE!!!!

 

ennyit tudok mondani!

 

oiuz

Előzmény: Boarhunter (1361)
Boarhunter Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1361
Friss hal ami frissen készül az nem bánt engem... amúgy....
Nono...ebbe már páran belehaltak...gondolj a fugura...
Előzmény: oiuz (1355)
oiuz Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1360

A világ összeomlásának folyományaként bezárom a "Hal, halak" topik nyelvtani szekcióját!

L-nézést a tévedésért!

 

addig is:

afSiH

 

oiuz

Előzmény: comad (1359)
comad Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1359
Úgy igaz, a német Beuschel-ből.
Előzmény: oiuz (1358)
oiuz Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1358

Ezt nem mondod komolyan....

 

teljen összeomlott bennem a világ....

 

de most komolyan... Nem tréfálsz?????

 

oiuz

Előzmény: Pandus (1357)
Pandus Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1357
"Megnyitom a topik nyelvtani szekcióját!" - én meg folytatom: a pájsli a tüdő.
Előzmény: oiuz (1355)
Dydand Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1356
Hol a lelőhelyed, ahol frissen be lehet szerezni?

Üdv: dy
Előzmény: joskabacsi (1350)
oiuz Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1355

afSiH!

 

Megnyitom a topik nyelvtani szekcióját!

 

Hogy a micsodámban?????

Mi az a gyoha? (gondolom ez az alapszó)

Gyomrot jelent?

 

Friss hal ami frissen készül az nem bánt engem... amúgy....

 

aszongya: gyoha... hallotatok már ilyet?

 

Nagyanyám mondta a gyomorra, hogy pájsli (fonetikusan). Az sem volt semmi, de ez a gyoha ez nagyon kemény.

 

Na mindegy

 

afSiH

oiuz

Előzmény: Boarhunter (1354)
Boarhunter Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1354
Na csak vigyázz... Mert mi van, ha a gyohádban kezd el morogni, a lehető legrosszabbkor? :-)))
Előzmény: oiuz (1353)
oiuz Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1353

Reggeltet!

(mert műveltető szerkezet)

 

afSiH!

 

Vajon miért morog a morgóhal?

És kit érdekel, hogy morog?

A tányéromon sütés után bőven szarok arra, hogy milyen leki állapotban van a hal- morog-e, vagy duzzog-e!

 

afSiH

oiuz

Előzmény: Dydand (1346)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1352
Jol nez ki. Mitol a neve?
Előzmény: joskabacsi (1350)
joskabacsi Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1351
zöld kagyló párolt sárgarépával és zöldbabbal
Előzmény: joskabacsi (1350)
joskabacsi Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1350

Ha már kagyló:

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!