Át akartam küldeni a leírásokat, de gyenge a netem és nem bírja átküldeni. A pisztáciás blogot nem lehet megtalálni, úgy van beállítva, de lehet nyilvánossá teszem. Ha gondolod be tudlak venni szerkesztőnek a pisztáciás blogba. :)
Csillaggyümölcs ültetésben van valakinek tapasztalata? Most szedegettem ki a magokat a gyümölcsből, szeretném elültetni, de nem tudom, hogyan... Neten alig találni valami infót... :(
Van pár ritka hoyam az alábbiakból: H. imbricata H. lacunosa H. sigillatis H. davidcummingii H. retusa H. lacunosa x obscura H. australis H. javanica H. densifolia H. callistophylla
Akkor végképp nem tudom mi lehetett a baj, kétszer próbálkoztam, de harmadszorra nem fogok, idén úgy döntöttem, hogy egynél többször semmivel sem próbálkozom, nálam ami elsőre nem sikerül az később se jön össze:-(
Ez nem azt jelenti, hogy máshogy nem lehet teleltetni.
Nekem is van növényem a hidegebb, sötétebb 5-10°C-os pincében, de azok nem virágoztak még. Tehát jól vannak ott is, kihozom, kihajt rendesen, nő mint a bolondgomba, de nem akar virágozni.
Most a 3 ilyen egyforma nagy növényből kettő a melegebb, 1 a hidegebb helyen telelt. Összehasonlításképpen. Nyáron kíváncsi leszek, hogyan viselkednek.
Nagyon szép, kerítésnyi boglya lett belőle, meg hát egynyári növénynek ismerem, teleltetni ezért sem próbáltam. Itt-ott olvastam, hogy próbálkoztak fórumtársak levágott hajtás gyökereztetésével, az eredményt nem ismerem.
nekem volt egyik évben, ugyanaz volt az igénye, mint a többi hajnalkának, szerette a fényt, a vizet. Szépen fejlődött, de sajnos az volt az a hűvösebb, esős nyár, nem nevelt magokat. Ha idén tervezed a tartását, hamarosan el kellene vetni, hogy mire kiülteted szabadba, elég erős legyen.
Az a helyzet, hogy pont ezt az egyet nem tudom,a kétszeri átültetésnek áldozatul esett a feliratozása, valószínűleg galli,az biztos, hogy nem vespertilio, falcata vagy caffra , mert azok még kiscserepes magoncok.