Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1281
Ja, tényleg az.

(nekem csak azért tűnt soknak mert ugye terhesen a reggeli értékekkel szokott általában gond lenni... 40 CH meg azért nem kevés - lassú szénhidráttal bevíve legalábbis nagyon nem az... ez kb. 8db. Wasa ropogós kenyér... felvágottal, zöldséggel szerintem eleve bevihetetlen:) (sima kenyérrel meg pikk-pakk bevihető ugyan -jó kis péksütik:))))- de az ugye gyors szénhidrát)
Előzmény: Törölt nick (1279)
Pogiii Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1280
Vaaaaaaagy érdemes még sütni magadnak kenyeret vagy pogácsát, amit ehetsz reggelire, plusz ki is tudod szépen porciózni sütéskor, hogy ne kelljen reggelente méregetni.
Előzmény: Törölt nick (1278)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1279
Napi 200 gramm szénhidrátnál teljesen reális a reggeli 40 gramm.
Előzmény: Törölt nick (1278)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1278
sok az a 40, 25-30 CH-t szoktak általában ajánlani... tízóraira is kb. 20-25CH az ideális, a többire érdemes elosztani inkább a maradék CH-kat...

(kenyeret ne egyél reggelire ha felviszi... vegyél WASA Fibre kenyeret vagy én pl. az Ikeában veszek háromszögalakú ropogós kenyeret -az olcsóbb és nekem jobban ízlik- na azt is nyugodtabban eheted. Ja... és ha valamibe tejet raknál akkor tegyél helyette inkább felvizezett tejszínt... abban alig van CH és marha zsíros úgyhogy megintcsak nem piszkál bele úgy a cukrodba mint a tej... tejet egyébként tilos reggelire...)
Előzmény: augusztusi_lany (1276)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1277
liszt... próbálj olyan kevés lisztet enni amilyen keveset csak lehet!!!! (sajna ez van...) A nokedliben van liszt... számold ki mennyi és csináld teljes kiörlésűből (a fehér liszt tutira fel fogja vinni a cukrod!!!). Kis csalás, de ha zabkorpát teszel bele (vigyázz, magas CH tartalom, ki kell számolni) akkor az csökkenti a GI-t és nem piszkál bele úgy a cukrodba!!!
Előzmény: augusztusi_lany (1275)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1276

Pynky,

Neked is nagyon köszönöm a tanácsokat, és várom a többit!

Én sajnos alig bírom kivárni a következő kaját. Most is már tűkön ülök, hogy vacsorázhassak. Rakottkarfiol, nyam!

Azt vettem észrem hogy reggel egy fél szelet kenyértől is felmegy 8-ra.

Viszont ma például 1 Hamletet ettem felvágottal sajttal meg egy koffeinmentes kávét üresen (kb 10 CH), és nem ment fel egyáltalán.

Át lehet rendezni a megadott értékeket a napon belül?

Nekem reggelire 40 CH van megadva, de gondoltam szétosztom a tízóraira, uzsonára, pótvacsira.

Előzmény: pynky (1270)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1275

Shiro,

Köszönöm a tanácsokat!

Ez jó, nokedliszámolás:)

Hú de megkívántam a tojásosnokedlit!! Tényleg abból vajon mennyit lehet megenni?

Előzmény: Shiro (1269)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1274
(ja... de CSAK akkor volt ehetnékem amikor tilos volt... amikor kellett volna akkor alig akart lecsúszni:)
Előzmény: Törölt nick (1273)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1273
az alacsony GI-s kaja akkor is szuper ha tök egészséges az ember :) (ld. ha megnézed őket akkor rájössz, hogy ezek általában tök egészséges kaják is... pl. Hajdina, bab, lencse, TK cuccok stb. stb.)

Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy mihelyt kimondták, hogy diétáznom kell, kényszeresen ehetnékem volt... majdnem bediliztem, ha várnom kellett 1,5 órát a cukormérésig ami alatt nem ehettem.... (a kötelező diéta előtt nem volt ezzel semmi gondom:))))

Praktikus nasi: zellerszár, vega felvágott sajttal (a felvágottban minimális a CH viszont növényi fehérje adalékanyagok nélkül), uborka...

Ja... édesítőszerek: terhesen nem kéne... tényleg nem. A legtöbb kifejezetten TILOS terhesen... (nem bizonyított, hogy okoznak-e magzati károsodást... de van olyan aminél azt hiszem egyenesen bizonyított...). Stevia. Azzal nincs gond - max. drága. (Én mondjuk évek óta nem rakok semmi édeset a teába/kávéba így ilyen gondom nincs plusz mintha a Metformin is visszafogna, azóta nem gyilkolok annyira az édességért...).
Előzmény: Pogiii (1271)
Pogiii Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1272
Persze abban igazad van, hogy az lenne a jó, ha még nemcukrosan se nagyon ennénk fehérlisztet, cukrot, stb...
Előzmény: Pogiii (1271)
Pogiii Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1271
Amíg nincs terhességi cukrod, addig pont hogynem viszi fel a fehér zsemle sem, én erről a koraterhességi időszakról beszélek... utána már úgysem úszod meg, hogy kiiktasd valamennyire a magas GI-s kajákat.
Előzmény: Törölt nick (1266)
pynky Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1270
Én közben nem voltam éhes sose :(((
De amikor nem várok babát és éhes vagyok, akkor szoktam enni karalábét, répát... Keserű csokit. Vagy ami nálam édességnek is beválik, az a tejeskávé (1 dl tej+ 1 dl viz, édesitő, koff.mentes kv), ha olyan kedvem van, jól felhabositom, és akkor máris kávéhab :))))

De szerintem ne félj, mert egy diabiosnak szinte nincs is olyan, hogy két étkezés között. Hiszen legalább 5x eszel :))
200 CH nagyon sok, csomó mindent ehetsz. A kis étkezésekre ehetsz gyümölcsöt, rágcsálhatsz közben mogyorót, olajos magvakat, sőt, vannak olyan chipsek is, amiben szinte nincs adalékanyag (a Plus márkának van egy mogyorós chipse, ami kukoricadara+ mogyoró). Ebből is lehet enni, csak ésszel, nem egy zacskóval, hanem egy kisebb adagot. Van teljes kiőrlésű babapiskóta is...
Minden csak attól függ, hogy édesszájú vagy-e vagy a sósabb dolgokat szereted.

És a lényeg, hogy először mindent számolj ki, hogy tudd mennyi. Utána megjegyzed, és már ránézésre is megy, ahogy Shiro irta is.

Biztos lenne még ötletem, de indulnom kell az oviba :) Este még benézek ide :)

p.
Előzmény: Shiro (1269)
Shiro Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1269
Szia!

Én általában egy kis darab sajtot ettem ilyenkor, vagy egy diab. kekszet, amiben van ugyan CH, de elég kevés és lassú. Ja, és én light colát ittam... valahogy úgy éreztem, mintha így jutna be kaja...:o)

- Hogy számoljátok ki pl. hogy egy adag borsólevesben(amiben galuska is van) mennyi szénhidrát van?

Leméred, hogy összesen mennyi zöldborsót, mennyi lisztet és sárgarépát teszel a levesbe. Azt is leméred, hogy mennyi lisztet teszel a galuskatésztába. Aztán ha kész a leves, akkor megméred, hogy az egész mennyi liter vagy dl és amit kiszedsz az mennyi és csak osztani/szorozni kell a levesben lévő össz CH mennyiséget... A galuskát pedig kiszámolod, hogy mennyi db-ot csinálsz (ezt menet közben, ahogy csinálod a galuskákat egyszerűen számolod), azt már tudod, hogy mennyi lisztet tettél bele, annak a CH-ját elosztod a galuskák számával és megszámolod, hogy hány darabot tettél a tányérodba. :o).. a nagy matekozás után tutira megéhezel ;o)

Persze ezt nem kell az egész terhesség alatt csinálni, hamar belejössz és már ahogy a tányérba nézel tudni fogod, hogy kb. mennyi benne a ch.

- Nem okoz ez a diéta túl nagy pangást a testsúlyban? Vagy esetleg csökkenést?

Én a második gyereknél fogytam 10kg-ot, de a gyerek 3500g lett. Persze én több mint a kétszeresed voltam :o)
A másodiknál egyáltalán nem fogytam, hanem híztam. Igaz nem sokat, összesen talán 6 vagy 7kg-ot.
Csakegysokadnick írta itt pár hozzászólással lejjebb, hogy ő pl. kifejezetten hízott a tökéletesen betartott ch diéta alatt :o)

S.

Előzmény: augusztusi_lany (1268)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1268

Sziasztok,

Nemrég derült ki, hogy terhességi diabéteszem van. A 75g-os cukros terhelésem 8 lett.  1 hete próbálkozom a 200-as szénhidrátdiétával és méregetem itthon a cukromat.

Lenne pár kérdésem a tapasztaltabbakhoz.

- Mit szoktatok enni olyankor, amikor étkezések között rátok jön az éhség? Vagy nem lehet olyankor semmit enni? 0 CH-s kaját sem?

- Hogy számoljátok ki pl. hogy egy adag borsólevesben(amiben galuska is van) mennyi szénhidrát van?

- Nem okoz ez a diéta túl nagy pangást a testsúlyban? Vagy esetleg csökkenést?

(45 kg-ról indultam és a 25. héten vagyok 53 kg) félek, hogy nem jut elég kaja a babának.

Köszönöm

pynky Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1267
Szerintem jó a logikád :) Én főzök holnap lencselevest :))

p.
Előzmény: Törölt nick (1266)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1266
Szerintem meg pont fordítva... mert ha jóból visz be az ember mondjuk kétszer annyit az ezerszer kevesebb kárt okozHAT mintha keveset visz be az ember de magas GI-s kajából... (ld. ha bablevest eszel 3 tányérral ami legyen mondjuk 90CH az lehet, hogy bele se piszkál a cukrodba viszont jóllaksz vele és a lelkednek is jót tesz... ha viszont megeszel 2 fehér zsömlét (nem tudom mennyi... 60CH?) az lehet, hogy kapásból min. 7-ig, 8-ig is felviszi mondjuk a 60-ast.... ráadásul fél óra múlva megint éhes leszel... (nekem terhesen a lencseleves volt az abszolut kedvencem... a férjem ugyanazt ette és olyan jó még soha nem volt a vérképe mint amikor velem együtt diétázott:)))))) (vissza kéne rá szoknom... tele van vassal, rosttal és még a GI-je is szuper... csakhát azt meg is kell főzni... azt meg nem szeretek...)

(aztán ha tényleg gond van akkor el kell kezdeni nézni a mennyiséget is de ha a minőséggel nincs gond akkor a mennyiség már könnyen korrigálható...)

(sajna ezek viszont nem fogyókúrás kaják.. anno amikor elkezdtem diétázni egy hét alatt több súly jött fel rám mint máskor 1 hónap alatt... (aztán ez leállt de már kezdtem azt hinni, hogy 100 kilósan végzem... aztán kb. 13 kiló plussz jött össze a terhesség végére.. a dokim mondjuk 18 kilóig teljesen elégedett lett volna olyan alacsony súlyról kezdtem... a lányom meg 2,64kiló volt 38,5 hétre... kb. mint amire a terhesség elején számítottunk... )
Előzmény: Pogiii (1265)
Pogiii Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1265
Csesn, sztem amíg csak gyanú van, elég a mennyiségre figyelni és mérni, a gyors-lassúzás ráér majd ha baj lesz. Nem?

Amúgy én éppazon filózok, h diétázni kéne, szülés óta csak jönnek fel a kilók :(((((((((.
pynky Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1264
Nekem is a plusz CH bevitellel van a gondom... Eddig voltam 125 g-on, most meg 170... Hát, eléggé szenvedek, mit egyek még :))
De megint itt jön a tapasztalat: a lányommal kb. 20 héttől úgy felnyomta a gyomrom, hogy semmi se ment le... Reggelire 1 db virsli magában, ebédre is hasonló mennyiségek. Egyszerűen nem birtam többet, de sokszor ettem keveset. Mondjuk dinnyéből brutál mennyiség lecsúszott :))
Mégis normál súlyú lett (3400 g), én meg 6 kilót hiztam. Persze, volt honnan elszedje a baba tőlem :))) Én most se parázok a kevés evésen, bár már fogytam 3 kilót, az előző terhesség kezdősúlya alatt vagyok 6 kilóval, de szerintem ez csak javítani fog a terhesség "kihordásán". Julinál a végén már alig vonszoltam magam :))) A kék bálna hozzám képest viziló volt :))) Pedig nem voltam kövér, csak a saját versenysúlyomhoz képest volt sok (55-60-hoz képest 81-gyel szültem).

Na, jó éjt, megyek aludni :))

p.
Előzmény: Törölt nick (1263)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.20 0 0 1263
Teljesen igaz:))) És igen, egy babánál végig kell játszani a dolgot (NAGYON komolyan véve)... és akkor ott a bónuszkör a következőnél ahol már (jobban) lázadozhat az ember :)))))))

Diéta: nekem pont az a gondom, hogy kínlódva viszek be szerintem még 160 CH-t is (néha meg ha nagyon kell a szénhidrát lehet, hogy 100-at is beviszek egyszerre - de az akkor van amikor a szervezetem már sikít érte... és akkor 1 szénhidrátlöket után tök sokáig jól elvagyok:) és ha méricskélni kezdenék akkor megint elmenne a kedvem még az élettől is... (Nekem a diétánál nem az volt ugyanis a bajom, hogy korlátozva volt a CH mennyisége hanem az, hogy akkor is ennem KELLETT amikor a kaja gondolatától is rosszul voltam ami terhesen ugye nem csoda... plusz ha jól becsirkéztem-salátáztam mert épp az esett jól akkor még azon kellett filóznom mi a jó büdössel viszem majd be azt az 50CH-t ami lassú és még elfér a gyomromban... így a végén már gyűlöltem enni... és ennek köszönhetően a szoptatás végére már kevesebb voltam mint anno a terhességem előtt... és most kezdek visszaszokni a tudatosabb evésre és CH bevitelre...)

(Tipikus példa: mai vacsorám: 2 szelet WASA ropogós kenyér (10CH), hozzá valami májas kenőke meg újhagyma (max. 2-3CH) ... kb. ennyi fér el... ez nagyon kevés... úgyhogy most hozzáiszok egy kis almalét (diéta szerint tilos lenne) és úgy kb. megvan az 50CH... ha nem lenne itthon almalé (100%-os direkt préselésű, nem cukrozott stb. - anno terhesen soha nem vitte fel a cukrom) akkor nem tudom mit tudnék még lenyomni... több egyszerűen nem megy... és az extra 30CH is csak azért fog lemenni mert tudatosan beviszem mert tudom hány CH lehetett kb. a vacsorám (itt jön be ugye a tapasztalat), normális esetben sima vizet innék... így meg jól felvizezett almalét, hogy legalább sok folyadék lemenjen... )
Előzmény: Shiro (1261)
Pogiii Creative Commons License 2008.04.20 0 0 1262
:)))))))))))))) egyetértek.
Meg egyszer mindenkinek kötelessége szívni is, no. :)))))))))))
Előzmény: Shiro (1261)
Shiro Creative Commons License 2008.04.20 0 0 1261
Én azért - miközben mindannyiótoknak igazat adok - ismét kihangsúlyoznám, hogy azok a kismamák, akik most találkoznak először szénhidrát diétával, azért járjanak el rendszeresen ellenőrzésre. Tartsák be az orvos utasításait, és csak ha már nagyon belejöttek a számolás nélküli étkezésbe és ismerik a testük minden rezdülését, valamint rendelkeznek vércukormérővel otthon és azon ellenőrzik is rendszeresen a vércukrukat, csak akkor kövessék ezt a renitens bandát...;o)
S.
Pogiii Creative Commons License 2008.04.20 0 0 1260
Najóóó, azé sztem nem kell üldözési mániát fejleszteni a pizsamakérdésből :))))). Amúgy én is öltöztem át tréningnaciba amint tudtam mindkét császár után.
Előzmény: Törölt nick (1258)
Pogiii Creative Commons License 2008.04.20 0 0 1259
Hihi, én az elsővel még a Sztimrébe jártam, most a másodiknál meg nem hagytam magam elküdeni dietetikushoz, kizárólag a nőgyógyászom látott :).
Figyu, a cukordiéta nem diéta, főleg nem a 220-as, inkább egészséges életmód... ugyanis egy átlagos súlyú/magasságú egészséges felnőtt TERHES szervezetnek sincs szüksége 180g-nál több cukorra, glükózra/szacharózra magában meg egyáltalán nincs, ha eszel szénhidrátot összetettet eleget... Ettől nem lesz kicsi a babád, csak te nem leszel 300 kilós tehén ;). Méregetni meg tényleg nem kell, elég nagyjából megjegyezni, egész addig, amíg jó a profilod (illetve a reggeli utáni cukrod, ha normálisan reggelizel mert úgyis az szállna el először).

A sotét amúgy nagyon szeretem, mert ott a dokim, a többieket igyexem elkerülni, hehe.
Előzmény: Törölt nick (1257)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1258
K.tarcsa:) Tényleg jó fej a doki :) Kisgyerekes apuka így tudja milyen egy terhes nő lelkivilága:))))) (plusz TB-s rendelése van csak mert még mindig nincs szakvizsgája ha jól láttam...)

Profil miatti befektetés: dokim anno Lillánál be akart fektetni... mondtam, hogy nem fekszem... és ennyiben maradtunk:)))))) (érdekes módon nem volt belőle semmi probléma... így senki nem nézett nálam egész napos profilt)

Én meg amíg befektettek farmerban heverésztem egész nap :) Estefelé meg tréninggatyában, még akkor is bojkottáltam a pizsamát :)))) (szülés után is... talán fél napig ha bírtam a hálóingben) (A mai napig nem értem miért öltözik át mindenki pizsamába amikor tök egészségesen bemegy a kórházba és nem fogják műteni... a pizsama csak egy eszköz az orvosok kezében, hogy a beteg alacsonyabbrendűnek érezze magát így irányíthatóbb legyen...)

Előzmény: pynky (1256)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1257
Nem diétázok, iszonyú rosszak a tapasztalataim az ok nélküli diétával (az általam ismertek közül mindből logikátlanul pici gyerek lett). Ezt nem fogom eljátszani. Ha a met mellett jó marad a cukrom akkor nem vagyok hajlandó CH-t számolgatni... (hagy hízzon a baba... a lányom 2640g volt és csak a 32. héten kezdtem diétázni... a kis súllyal született babáknak meg köztudott, hogy később súlyproblémáik lehetnek stb. mert ők már egy "éhező" világra lettek bekódolva)

A nőgyógyászom még ezt a profilt sem kéri tőlem, ismer már annyira, hogy tudja, hogy felesleges, ha gond van úgyis lépek:) (a lányomnál se kérte max. ott könyörgött a végén, hogy hagyjam a francba a diétám mert ha a lányom 2500g alatt lesz akár csak egy picivel is akkor elviszik a koraszülöttre...)

(hogy bírtad a Sote 1-et??? a dietetikus nő nem érti az egész diéta lényegét ráadásul gonosz is - akihez én tartoztam az legalábbis az volt... Ott ráadásul szerintem az a fő cél, hogy mindenki inzulinos legyen... )
Előzmény: Pogiii (1254)
pynky Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1256
Tényleg, Pogiii :) Én is akartam irni, hogy ne terhelj. De aztán kimaradt :)

csakegysokadnick: hova jársz? Szimpi a nőgyógyászod :)))

Nekem az elsőnél volt, hogy profilra be akartak fektetni, de mondtam, hogy én azt nem, és hogy hülyeség. Aztán a napközbenieket levették (addig én jót olvasgattam, végre nem kellett melózni), az estire meg visszamentem. De napközben aki arra járt (nővér, orvos, takaritó), mind azt hajtogatta, hogy "miért nem öltözik át pizsamába??!!". Megjegyzem, melegitőben voltam, nem farmerban feküdtem az ágyban :))) Tiszta béna szitu volt...
Aztán a persze kiderült, hogy sumákoltak, mert papiron 3 napig benn feküdtem. A nővér nem kicsit lesápadt, mikor mondtam, hogy nem kell TP papir, mert dolgoztam... Nem tudom, hogy korrigálták :))))

p.

(mondjuk csendesen megjegyzem, hogy azért ezek a sztorik siralmasak inkább...)

Ja, van még egy, ami a csúcs volt... Éppen reggeliztem a profilhoz a kis melegitőmben, mire odaront az orvoshoz egy öreg pasi fehér köpönyben. Aszongya: "most ráérek!!!" Se köszönöés, kivagyokmivagyok... Aztán elviharzott. Én meg ettem tovább békésen, gondolván, hogy fene se tudja, ki volt ez és mit akart. Erre jó negyed óra múlva jön egy nővér kiakadva, hogy xy főorvos úr már jó ideje ott vár a vizsgálóban :))))) Annyira sz@r volt ez a helyzet, hogy elkezdtem hangosan röhögni. A nővér is csak lesett, mikor meséltem, mi történt...
Aztán a főbácsinak is mondtam, hogy ha mondta volna, hogy mit akar, akkor biztos jöttem volna... De azért álljon már meg a menet...
Előzmény: Pogiii (1254)
Pogiii Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1255
Ja, és SOTE I, és szintén fiatal doki :)))).
Előzmény: Törölt nick (1253)
Pogiii Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1254
Figyu, második gyereknél nyugodtan felejtsd el a nyúzást ;).
De: NE TERHELD MAGAD 75G-AL bakker, MINEK? Ha cukros vagy, akkor árt, ha nem vagy, attól meg még előjöhet később is...
Lőjj be magadnak 220-as diétát. Az marha sok, nem nehéz tartani, sőt, nehéz annyit enni... figyel, hogy ne egyél édességet, attól bajod nem lesz. 2 hetente mérd magadnak a reggelit, ha kicsit is magas, mondjuk 6 fölötti, akkor csinálj egy profilt. Ha sok, csökkentsd a diétát, ésszel.
Én dokim meg volt elégedve azzal, ha pár hetente vittem neki egy itthon végzett 6 pontos profilt, totál magamnak lőttem be a diétát, hiszen egyszer már jól a fejembe verték, hogy mire kell figyelni.
180g-os diéta lett a végén, ennyivel szültem.
Előzmény: Törölt nick (1243)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1253
:))) ez tényleg jó :)))))

Nekem anno Lillánál az volt a legnagyobb félelmem, hogy addig szívatnak amíg rám nem tudják bizonyítani (tök mindegy, hogy igaz vagy sem), hogy nagy gond van és akkor kikapják belőlem a babát... (ezt most mondtam is a dokimnak aki kicsit ledöbbent azon, hogy én ezt így éltem meg aztán megnyugtatott, hogy MOST nem kell félnem, ő a dokim, még ha indítani kellene akkor is csak ő indítana... úgy tűnik kicsit több lett a szava azóta a dokinak a szülészeten:))) Már nem ő a legkisebb doki:)))))

Szerencsére a vérnyomásom ha marhára felhúztak akkor is max. akkora volt mint másnak amikor normális úgyhogy legalább ezzel nem tudtak ijesztgetni:)))) (eddig egyszer sikerült csak normális fölé tornáznom a vérnyomásom és az a Sote1 diabetológiáján volt... ott iszonyúan felhúztak... annyira, hogy a végén bele se merték írni a papíromba a mérés eredményét:))))))

Nekem egyébként a (írtam valami rondát de töröltem:) nőgyógyászok nem voltak hajlandók elhinni, hogy tényleg jó cukrokat mérek... kötelezően mennem kellett raportra amíg bent feküdtem... egészen addig amíg az egyik normálisabb végre be nem szólt, hogy minek pazarolják a tesztcsíkokat ha egyszer az összes eredményem jó :)))))) (és ugye ha nem szerepelt volna a kartonomon, hogy GDM akkor nem tartottak volna bent csak max. 1-2 napig egy pitiáner fél napos gyomorrontás miatt... na én ezért akarok most sumákolni...)
Előzmény: pynky (1251)
Shiro Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1252
"De végülis nekem mindegy, hadd mérjenek, ha annyira akarnak :)))"

:o)))))))))))))))))))))))))))))))))))

S.
Előzmény: pynky (1251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!