Hallgatgatom ezt a francia feldolgit és végülis vannak akár még jónak is mondható megoldások, sőt, az sem zavar, hogy nem egy hangszálakrobata a csóka, csak Ihsahn-osan károgat és nagyritkán Ihsahn-osan énekelget, de ezek a szintik rémisztően szarok. Főleg a nagy átvezetés alatt. A dob egész kóser, bár, gondolom, gépi, a gitáros dolgai hallatán pedig még nem tudom eldönteni, sírjak vagy nevessek. Tényleg, mintha ügyesek lennének ezek az durva átiratok, aztán meg talán mégse. Ők legalább nem egy az egyben játsszák el.
Ezt most suttyomban copyzom ide, mert olyan kis családias ez a topic, lszi NE terjesszétek: http://panacea.msk.su/temp/lavoie.mp3 Ez a Chaos Path linkje, amit referenciának mutatott nekünk a tribute szervezője. Vélemények jöhetnek!
Az a baj az ilyen lemezekkel, hogy amikor nyolcmillió egyéb zene is van, amit hallgatni lehet, ritkán érzek késztetést az Atroxra. Pedig tényleg vannak rajta tényleg nagyon figyelemre méltó részek.
Azt amúgy nem mondtam, hogy nem fárasztó egy idő után. Csak bejönnek ezek a kissé már beteg dolgok. Mint pl. amit a Sui Generis Umbra-ban is művel a csaj. Szerintem az a legtöbb embernek a hallgathatatlan kategória :)
Tárgy: Ideggondozó beutaló Címzett: A. Thorcsi ápolt Szöveg:
Jelen állapotában csak egyetlen módja van a teljes mentális felépülésének, ha gondozóink módszeresen leszedálják, agyát kimossák a bűnös gondolatoktól. Könnyítse meg helyzetét és jelentkezzen önként, mintsem várja otthonában a fehérköpenykét.
Terrestrials - nagyon jó zene, kurva fárasztó ének
Orgasm - szódával elmegy
Binocular - gyenge
Indoklás:
A mai nap ismét hozott valami újat az életemben, eddig el nem tudtam képzelni, hogy Móni éneklése az Atroxban bárki számára is kellemes élményt adna, most meg rögtön ketten is jelentkeztetek. Amit előad a Contentumon és a Terrestrialsen, az tényleg szinte példátlan, de példátlanul fárasztó is szerintem. Amúgy a zene tök jó atmoszférikus metál The 3rd And The Mortal-módra, de az az ének... De Engit sem értem, a Binocular tök semmilyen zene, tizenkettő egy tucat.
Lényeg a lényeg, az Anti-Depresszió space.prog.rock-ját ízlelgesse mindenki. Mondjuk vicces lenne, ha ebből a pszichadelhikusságból több lenne az új Thorns lemezen, mint a flusztráltságból.
Erről a Swarmling-ról tudtok valamit? Ezen az idétlenségen kívül mást nem találtam: http://www.myspace.com/swarmling Elvileg Edvardsen kisasszony új bandája azzal a Pete Beck-kel, aki vagy a faszija vagy sem, mindenesetre abban az igencsak jó Anti-Depressive Delivery-ben basszusgitározik, ahonnan Snorre kölcsönvett két tagot az új Thorns-lemezre. Ez a Péter gyerek, most lesem, hogy az Atroxban is bohóckodott. No mindegy, valószínűleg csak amolyan kamu bohócproject ez.
bár az a helyzet, azóta se voltam képes sokszor egyben végighallgatni, azért eléggé kanyarog az az album és Monika szénné énekli tesója előtt. szóval nehéz.
most már tényleg ellenőrzöm ezt a Pin Up Went Downt, nehogy Engi megszóljon tíz év múlva.
Ez nálunk nem bátorság kérdése volt, hidd el én pont leszarnám a szokásokat, ha merész dolgot akarnék csinálni. A Quadrivium ilyen, de még ha merészkedni akarnék, akkor sem szólnék bele nagyon a zenébe. Én csak énekelek ott, Erlendnek mindig határozott elképzelései vannak a zenéről.
Az MHH topikhoz: Van egy olyan tippem, hogy drum and bass nem lesz a végén. Valahogy az ilyen covereknél pont a merészség hiányzik a bandáknál. Mondjuk Ti se mertetek letérni a kitaposott útról, annak ellenére, hogy kompakt lett a feldolgi.
Brutál amit a csaj művel az Atroxban (is). Tök más mint Tarja, de mégis, azt hiszem, ez számomra sokkal kifejezőbb, mint a klasszikus operás ének. Az egy megtanult stílus, ez meg kurvára egyedi.
Bammeg, mindig sikerül felbasznod az agyam. A Limbot már megjelenésekor ajnároztam itt, senki le se szart. Az Atrox meg egy csoda, szegény Manézst sárbatiporja minden egyes hangjával. Binocular!
bizony, az tényleg húzószám. van még néhány erősebb téma is, szóval örülök ennek a lemeznek.
és Atrox? alig merem elhinni, hogy tíz évvel később eszmélek rá a Contentumra. kicsit szégyellem is magam, hiszen itt az a Monika Edvardsen énekel, aki a Tactile Gemmában is, valamint a 3rd & Mortal negyedik lemezén. iszonyat durva, amit itt letesz az asztalra. tudom, fekvő emberbe nem illik rúgni, de az ajnározott Tarja megközelíteni sem tudja.
eléggé. nekem igencsak tetszik a félbevágott avokádós lemezük.
Professor Fate szerepelt már itt? last.fm annyiszor ajánlotta fel tegnap, egész megszerettem. a Limbo c. szerzeményben Hát Kristóf is dalra fakad. abszolút felismerhető, csak nincs rajta a tonnányi reverb, amit használ. tényleg sok igazság van abban, hogy jól használja a hangját - de ez számít.