Ez pont olyan. Csak kemény tokkal. Ha jó gitárt akarsz, ez a típus az. Nekem 7 éve van ilyen, bevált.
A gyártó lapján 1000, de ott mindig az ajánlott fogy. ár van fönn. 700 della (plusz vám és áfa), vagy kb. 900 eu (plusz áfa, ha küldik, nem hozod) az ára. De megéri, nagyon rendben van ez a hangszer.
Ez a gitár nagyon jó hangszer, nem csak tanulásra, és ennyiért nagyon megéri (ellentétben a nemrég belinkelt összefirkált darabbal).
Különösen jók a kezdeti darabok, még 2000 alatti sorszámmal. Persze itt is hullámzó a minőség, de nem a rossz és a jó között, hanem a jó és a még jobb között. A nyak kicsit vékony, villanygitárosok szokták kedvelni.
Nem szeretnék ítélkezni, szabadkozni meg még kevésbé.
A fiú tényleg nagyon ügyes, szeretnék én is legalább így pengetni.
Többször meghallgattam a darabot Segoviától is, de a néni előadása mégis jobban tetszik. Lehet, hogy a régi felvétel rossz minősége miatt sokat vesztett az élvezhetőségből:
Mellesleg a néni sokban hasonlít a volt gitártanáromra :D
De mivel ez egy Djangonak szentelt fórum, nem kívánok ehhez a témához tovább hozzászólni...
nekem nem azzal van bajom - egyébként nincs bajom : ) -, hogy fémhúros gitáron nyomja pengetővel, meg nem is azzal, hogy egyszer kétszer megakad, inkább azt hiányolom belőle, hogy nem bomlik ki a zenei gondolat. ettől még pengetési gyakorlatnak nyilván kiváló, nem is közönség előtt készült a felvétel...
"Meg a Jethro Tull Bach feldolgozásai" - tilosnak nyilván nem tilos, de az e-moll lantszvitből a bourré így lelovacskázva valóban a tragikum kategóriába tartozik.
Ez egy szetenderd előadási mód. Segovia meg még jobban játszotta, mint a néni. És?
Gypsy gitáron, pengetővel meg igen tisztességesen el van bizony az játszva, tempó, hang, minden rendben van, két helyen akad meg nüansznyit, de sebaj, hiszen egy ujjas játékra elképzelt darabról van szó, amit pengetővel nem könnyű bizony előadni jól.
Szerintem meg az a nagy szerencse, hogy semmit nem tilos a zenében. Nekem speciel tetszik. Nyilván nem a klasszikus értelmezés, de miért ne lehetne bármit bárhogyan értelmezni.
Ezzel az erővel a Lost Fingers összes száma tilos. Meg a Jethro Tull Bach feldolgozásai is. Meg még sorolhatnám.