Izé, szóval ez a topic ez nem ez :)) Hogy vissszatérjünk az eredeti kerékvágásba:
Görögország, Korfu, Hotel Oasis (Perama). Dabasi család érkezik 1990-ben tűzpiros Mercivel (akkor azért ez nem volt még egy gyakran látható darab Kelet-Európa útjain).
Beköltözés, szálloda medencéjének felfedezése:
- Húúúú bazdmeg, ez sóóós! - Mondd meg nekik, hogy engedjenek bele rendes vizet. - Hogy mondják itt a vizet? Water? - Nem, Wasser!
Ugyanők rendszeresen lekésték az összes étkezést egy ideig, mert nem vették észre, hogy Görögország más időzónában van, de a legjobb egy szintén velük utazó, kisebb gyerekre vigyázó hölgy volt, akitől a hely büfés magyarul próbálta megkérdezni, hogy mit kérnek, mire a hölgy:
Masfel honapja egy uj lavafolyam indult, remek volt! Plusz az egyik szemkozti vulkan is poffentett egy hamufelhot, az idojaras is kedvezett... jol sikerult!
Ugy dontottem megkockaztatom Florest, talaltam egy tisztes turaugynokseget - ami eppen aktualis lesz, arra megyek majd. De Mirador erdekelne a leginkabb. Utana meg nem tudom, kerdes mennyi ido megy el a turara.
Antiguaban van egy iszonyu jo kis etterem. Ha elmesz mellette, rogton felismered mert agyag edenyekben meg tudod nezni a kajat es ugy tudod kivalasztani, hogy mit kostolnal meg. Sajnos nem vagyok otthon, hogy megnezzem a nevet, de ha meg holnap is ott leszel, estefele meg tudom irni. A tarca sztori szar ugy, mi is kb 6 kulon helyen elrejtve tartottuk a pénzt, soha nem lehet tudni alapon. Kíváncsi vagyok, hogy jarsz a pacayaval, remelem, hogy lesz akkora makod mint nekunk, ha megsem, holnap beteszek pár fotot engeszteleskeppen. Antiguabol merre tovabb? Atitlan? Chichi? Vagy megnezed livingstont? Semuc champey? Tikalba elmentel vegul vagy az is ugrott?
Eddig nem tul jol. A hatarmenti varosbol csak egy ottoltott ejszaka utan tudtam tovabbindulni egy hajnali busszal, majd 10 ora chicken bus ut utan meg a tarcamat is lenyultak*. Tragedia nincs, de egy heti cash eluszott - hovatovabb a floresi hostelt nem tudom elerni se neten se telefonon a tura ugyeben.
Hat itt tartok, immaron Antiguaban, holnap asszem megnezem a Pacayat.
* Ez persze az en hibam, faradtan nem figyeltem es az oldalzsebbol inkabb a szorosan tartott kistaskaba kellett volna tenni. De akkor is, ket nap alatt kicsit sok a fail...
Pacayara szinte csak a lavafolyamert mennek, eddig az osszes vulkanon pechem volt ezzel! A kajakozas erdekes - azt remelem, hogy nem kell sokat varnom egy csoportra Floresben, attol fugg sokminden.
mi sem terveztünk semmit előre, csak nagyjából tudtam, hogy miket szeretnénk megnézni és csinálni. a legnagyobb élmény nekünk a rio dulce és a livingston (lekajakoztunk és vissza a dzsungelből a karib tengerre). teljesen más mint amit előtte és utána máshol láttunk guatemalában.
a pacaya a legegyszerűbb az antigua környéki vulkánok közül, de ez sem nyugdíjasoknak való. egészen közel, úgy másfél-két méterre mehetsz a lávafolyamhoz, feltéve ha nem ég le a szemöldököd.
Az oldal még kísérleti stádiumban van. Természetesen vannak ötleteim a tovább fejlesztésre. Ez az első kör hogy az emberek felfigyeljenek hazánk szépségeire. Utána tervezek még kissebb tesztkérdéseket ugyanígy. Ott már mindenki tudja hogy Magyarországról van szó. A kérdés az hogy pontosan hol? :) Vagy melyik megyében? Idővel fejlesztem is tovább. :D
El Miradort mar csak magaert a tura miatt is akarom, aztan arra majd szerintem elmegy vagy 2 het. Pacaya mindenkeppen a masodik helyen van, aztan ha az egesz ket heten belul megoldhato, akkor meg csemegezek a lehetosegekbol... vagy inkabb kihagyom Nicaraguat. Annyira ad hoc ez az ut, hogy barmi lehet. :o)
Szia, nekem tetszik. :) Már csak azért is, mert az alapötlet bennem is felmerült már sokszor egy-egy szép magyarországi helyszínt nézegetve. ;) Ha az ismertebb helyeket kihagynád, akkor szerintem nehezebb lenne rájönni.
A j kilett javítva ly-re. :) De igazából arra lettem volna kíváncsi hogy ki mennyi fantáziát lát a dologban. Számomra meglapő, hogy Magyarországon is vannak olyan részek amiket nem mindannyian gondolnánk Magyarnak. Ezért gyűjtöttem pár képet. A feldolgozásnak jónak kell lennie. Ugye csak akkor tud valaki jó választ adni ha nem a Magyarország gombra kattint. Gond akkor lehet ha túl gyorsan kattint a kedves látogató. Igyekszem valahogy ezt kiszűrni. De mint mondottam a tartalom a lényeg. A körítést pedig lehet változtatni. Persze csak akkor ha érdekli az embereket, hogy milyen szép tájak vagy építmények vannak kis hazánkban.
Bár a képek 90 %-áról tudtam, hogy hol készült (a többit ezek alapján nem volt nehéz megtippelni :-)) jópár választ helytelenül dolgozott fel a rendszer (volt, hogy rossz választ jónak fogadott el, de volt olyan is, hogy jó választ rossznak értelmezett).
De leginkább a "minden kép hejszíne ...." rész szúrta a szememet!!!
Összedobtam egy oldalt és szeretném a tartalmát megmutatni a nagyvilágnak. Az oldal tartalmát még sokáig lehet bővíteni, de kíváncsi vagyok más véleményére, hogy egyáltalán foglalkozzak még a témával vagy sem. Az oldal nagyon egyszerűen képeket mutat be. Csak meg kell tippelni hogy hol készültek. A csattanó pedig a végén van ha valaki menetközben nem jönne rá. :)
nekem flores nem jött be, mi inkább el rematet választottuk és bár nagyon mentem volna el miradorba (ennyire hardcore túrázók azért nem vagyunk), csak a közhelyes tikal és yaxha volt meg. az utóbbi különösen nagy élmény, mert bár közel sem olyan nehéz eljutni oda mint a miradorba, teljesen egyedül bolyongtunk a romok között.
annyit még megsúgok, hogy el rematéban isteni kisfiúk fogannak, úgyhogy ha nem egyedül mész, csak ajánlani tudom a les amis fogadót. :-)
északról merre tovább?
a mi útvonalunk ez volt, nagyon röviden. guatemala után pedig következett belize, de arra ha jól veszem ki, te nem mész (pedig isteni hely):
- ápr 12: antigua+pacaya (szerencsénk volt a lávával)
- ápr 13+14: atitlán (nem volt szerencsénk, a pára miatt alig látszottak a vulkánok, nem szerettünk bele a helybe)
- ápr 15: út rio dulceba
- ápr 16: kajak le livingstonba a finca tatinból, majd vissza, siete altares(ez az út egyik fénypontja, bár a siete altaresben egy csepp víz nem volt....azt kihagyhattuk volna)
- ápr 17: henyélés, környékbeli séta, kajak, stb
- ápr 18: út lanquinba (160km, 8 és fél óra, iszonyatosan gyönyörű tájakon át)
- ápr 19 & 20: a betervezett két napos ételmérgezés, szerencsére egyszerre kaptuk, két napos pihenéssel ki is hevertük. pár kiló leadása pedig nem ártott. 20 du megnéztük a lanquin barlangot, ami nagy csalódás volt. denevér nuku, a barlang bejáratánál pedig van egy vizkiemelő, ami iszonyú hanggal zúg....
- ápr 21: las marias, semuc champey (a las marias hatalmas élmény volt, még a kicseszettül hangos izraeli fiúk és angol leány rajongótáboruk visongása ellenére is. imádtuk a guatemalai biztonsági előírásokat. azért érdekelne, hogy mit tesznek egy kisebb szikláról a kezében gyertyát tartva lebucskázó turistával...:-) )
Attol fuggoen milyen utvonalon jutok be, az elso megallo Flores lesz: mindenkeppen szeretnek El Miradorba turazni, ami netto 5 nap, tokkal vonoval inkabb 8-10-zel szamolok, merthogy csak remelni tudom, hogy becsatlakozhatom egy csoportba. Aztan attol fuggoen nezelodnek tovabb. Mi lenne a tipped erre?
Miexikoban keveset leszek, nem akarom nagyon szettordelni az utat, azaz tul sokat belezsufolni. A kovetkezo megallo San Cristobal (es Palenque), utana valszeg kozvetlenul Guatemala!
ha tudtam volna hogy Mexico fele indulsz, adtam volna nehany pointers. Guadalajara kornyeken nagyon prime helyek vannak. Aquascalientes, Zacatecas, Guanajuato stb, csucs helyek! Nagyon civilizalt, tortenelmi, tiszta erdekes varosok.