Úgy tudom, hogy Szlovákiában, egy Billa-ban vették. Van a tasakban leírás is, mely szerint magot nem lehet fogni a termésből, mert F1 hibridcsoport. A tasakban 10 szem volt, mind elültettem, most kelnek.
Én se cifrázom. Építkezéskor kimaradt betonvasakat használok. 2 féle van. Bár egyszer én is vettem 1 szálat, 3db 2m-es lett belőle, ha leszúrom kb.150-16cm magas.
Köszönöm. Akkor ezt nem kellett volna megvenni. Elég lett volna a manó. Már nagy cserépbe tettem őket, van 1 ici-pari is már. Az egyiknek elfonnyadt régebben 1 levele, gyorsan levágtam, hátha nem fertőzi meg az egész növényt. Elég torz lett, ott nem is akar nőni az oldalhajtás. A másik nagyon szép.
Most sokat akarok befőzni, remélem a Kecskeméti finom lesz. Ismered? Édes?
A Vilma picurka balkonparadicsom fosószilva méretű terméssel. Sűrű, tömött, szeretik az atkák, nálunk mindig attól ment tökre már a fagyok előtt. Nincs különösebben karakteres íze, nem is különösebben savas. Ehető, de nem egy ízbomba.
Nóra már nem tudom melyik témánál írtad hogy megszerzed a paradicsom eltevését egészben. Üvegbe. Kisebb paradicsomok kellenek hozzá. Nem kaptad még meg?
Nem próbáltad még azt ki, hogy amikor ezzel a módszerrel beáztatod a magod, direktbe teszel 1 szemet cserépbe is, csak, hogy mennyi idő a kétféle technika közötti nap/különbség?
Igazad van Tintusm ha korán kiültetjük résen kell lenni. Én ezt a néhány szál parit könnyen letakarom éjszakára ha szükséges lenne. Lassan csíráznak a magok, talán jövő hét közepére várható. Kint is hideg, bent sincs meleg, nem lesz korán, esetleg az a 2 Mano amit már dédelgetek.
Én a LIDL-e paradicsommal jártam úgy, hogy soha többet. Bár nem tudom spanyol volt-e, de az íze fertelem. Pedig annyira kívántam a paradicsomot, másként nem is vettem volna ez a méregdrága vackot.
Lehet, nem is várok 1.-éig a magok beáztatásával, hideg van nálam, soká fog csírázni semmi nem megy semmire. Ma kiválasztom miből vessek.
Már idén is kipróbálhatod, hogy február 25.-i vetéssel milyen eredményre jutsz. Én régebben vetettem egy időben a többivel, úgy emlékszem a koktéllal együtt termett. De másak a körülményeink, nem biztos hogy egyforma lesz az eredmény.
Mesélte, ha nem jön be neki május elején, akkor oda a haszon, mivel a fűtés számla nem kevés, és később már mint írtad, jön az import, és leveri a tavaszi árakat!