..ő becserélte a Legendet...szóva l"autentikusoknál" sincs mindíg egyetértés...
-csak azért a megjegyzéséért lehet érdekes, mert asszondja, -legalább is Amerikában, gondolom- hogy a már leállított Nord hirtelen igen kapós lett és a használt ára az egekbe kúszik... szóval ha valaki arra utazik, figyeljen!.... -V.
Nagyon klassz darab, de engem a templomi orgonája is érdekelne a C"D-nek, mert az nagyon tetszik. Nekem a hammond része is megfelel. Úgy néz ki, hogy hiánypótlásként lezli építésre lesz lehetőség. Léptető motorokkal lesznek megforgatva a tölcsérek. A kopoltyú marás lehetősége miatt lett érdekes az orgona vásárlás. Többféle méretben készülnének a lezlik természetesen. Próbálni kellene a hangszer.
Ez egy nagyon ígéretes, igényes oldal! Belehallgattam a modal jazz streambe is (jelentsen az bármit) és nagyon príma muzsikák követik egymást, pl. Miles Davis, Bill Evans stb. Frankó! Köszi! 👍
minden zenei műfajt és alműfalt adnak külön oldalon.,osztályozva, nonstop, duma és reklámok nélkül..
-...nem kell oroszul tudni csak rábökni a playerre..
-ez itt az orgona szektor - nemcsak Hammond van, de az sok.. némi slágerzene is tarkítja, de az is Hammondon... orgona-háttér zene rogyásig... http://radcap.ru/hammond.html -példa a repertoárra...
Channel: RADCAP - HAMMOND / WURLITZER / THOMAS ORGANS PLAYBACK HISTORY (last 20 tracks played) Played @ Song Title 03:27:30 The Mervyn Wright Orchestra Featuring Danny Hodgson/ Organ And Piano - Here's That Rainy Day Current Song 03:24:53 Franz Lambert - Drei Weisse Birken 03:13:34 Lonnie Smith - Son Of Ice Bag 03:10:11 Hammond Fever - He Aint Heavy He's My Brother 03:03:53 Linda Dachtyl - Topsy - A Tribute To Cozy Cole 02:59:42 Stef Meeder - De Glimlach Van Een Kind/Pierot/Morgen Word Alles Anders 02:57:35 Klaus Wunderlich - Auf Der Heide Bluhn Die Letzten Rosen 02:51:30 Jimmy Mcgriff - Lift Every Voice And Sing 02:48:17 Klaus Wunderlich - Strangers In The Night 02:44:41 Klaus Wunderlich - St. Louis Blues-March 02:41:08 Sir Julian/Sir Julian At The Hammond Organ - Caravan 02:34:30 Jimmy Mcgriff - Yardbird Suite 02:30:58 Klaus Wunderlich - Theo/ Wir Fahr'n Nach Lodz -- Der Teufel Hat Den Schnaps Gemacht -- Irgendwo Brennt Fur Jeden Ein Licht 02:28:52 Klaus Wunderlich - Hallo/ Du Su�e Klingelfee 02:21:40 Jimmy Mcgriff - Oleo 02:18:49 Klaus Wunderlich - Dark Eyes 02:14:15 Brother Jack Mcduff - Wade In The Water 02:11:58 Tony Harrison - Freedom Come/Freedom Go 02:09:04 Johnny Patrick - Girl From Ipanema 02:05:52 Harold Smart - Love Theme From The Godfather -V.
..nálam elnyerte a tetszést..( a hölgyet is beleértve!),.és jó hallani hogy jazz címszó alatt előjönnek a standard számok, hagyományos előadásban, (manapság ez sajnos nem ternészetes...) és nemcsak a kötelező C-G-dur bluesok hömpölyögnek...tetszett a basszusozás, és jól kijött a felvételen is, ami szintén nem mindig elmondható...lelkesebb közönséget is megérdemelt volna a koncert...sok sikert és jó munkát a továbbiakban! -V.
Köszönöm szépen! Egy kicsit borsos az ára. Angliában is hirdetnek egyet patika állapotban, állvánnyal 650k hufért, egy hangszerboltból. Annyira nem sürgős csak érdeklődtem.
Üdvözlök mindenkit! Lassan 12 éve látogatom ezt a fórumot, (ekkor vettem az első Hammondomat -M100-) de még soha nem szóltam hozzá, jóllehet több fórumozóval személyesen ismerjük egymást. :) 11 év rock és pop Hammondozás után tavaly csatlakoztam az OrganStation nevű formációhoz, amivel jazzt játszunk.
Erről a zenekarról szeretnék megosztani veletek egy koncertfelvételt bízva abban, hogy elnyeri tetszéseteket: https://www.youtube.com/watch?v=BVtB2QYQZlU Ezen a videón már az egyik C3-as orgonámon játszom.
Ez a video javára értendő, hogy leszámol mítoszokkal? Én nem bírom követni, mert nem értek ilyen szinten angolul, de itt kivesézheted ha van kedved / időd. >> https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9197424
Kétmanuálosított Nord E. Ha a látvány számít. A Fatar SL 161 billentyűzet megteszi, de lájtos. Kijött a Viscount a Vortwx 315 kislezlivel. A kitűnő lengyel orgonista, Kajetan Galas máris árulja.
Re: Rhodes-museum (off)- -több mint egy óra, de órákig lehet tallózni a sok és MÉRVADÓ tech. információkban - amelyek részben leszámolnak a sok mendemondával és ferdítéssel, amik a Rhodes-világban is burjánoznal, csak úgy mint a hammondosoknál... -V.
Kitűnő volt a csapata. Játéka egyedi. Nem is láttam ezeket a paksi felvételeket. De ha már felkínálta a felület, Premecz Matyi rendhagyó csapata is megnézemdő:
Így egyet kell, hogy értsek! Ugyanaz az orgonahang és stílus,mint 50 éve, Frantisek kezében ugyanúgy szól a gitár, ugyanazok a frazírok, Fedor mintha a LIVE (úthengeres) lemezről esett volna ide, és ez itt nem baj, mert nem az unottság, vagy a nosztalgia érzése tölt el, hanem az, hogy a régi jó dolgok még nem vesztek el... Mert ez még itt is jól és frissen szólt.
Vagy már sajnos mégis elveszett.... de a lemezek megmaradtak!