Keresés

Részletes keresés

Dulifuli Creative Commons License 2002.11.13 0 0 90
Mondom, meggyőző módon. A gyorsítók mérési eredményeit nem tartom annak. Bár ha tényleg egy űrhajó gyorsítására használnánk a gyorsító által felgyorsított elektronokat, az talán meggyőzne. (Ez egy alaposan felgyorsított mondat volt.)

Egyébként mi az a LEP? És mit tapasztaltak az ütközések során?

Előzmény: Muster Mark (88)
JFEry Creative Commons License 2002.11.13 0 0 89
Nem kapsz tortát JH!

A szódabikarbóna csak egyes sütikben jó, de azokban hasonlóan működik mint a szalakáli! Viszont azok nem 270 fokon sülnek! Tehát valami savat kell tartalmazniuk, mondjuk citrom, tej vagy vajsavat. A vajsavat csak nyomokban mert büdös! A tapasztalat szeirnt a szóda íze meg is marad a sütikben ezért nem használják, vagy csak kevéssé. És vannak jobb műszaki, vegyi és természetes módok is a tészták lazítására!

Előzmény: JégHerceg (75)
Muster Mark Creative Commons License 2002.11.13 0 0 88
Gyorsítók mérési eredményei billiárdnyi részecskeütközésről. Például a LEP-ben pont elektronok ütköztek antielektronokkal.
Előzmény: Dulifuli (87)
Dulifuli Creative Commons License 2002.11.13 0 0 87
Azért ezt nem ártana meggyőző módon bizonyítani.
Előzmény: Muster Mark (86)
Muster Mark Creative Commons License 2002.11.13 0 0 86
Javítás: a 200000km/s -mal kilőtt elektronok több, mint készer annyival fogják növelni az űrhajó lendületét, mintha 100000km/s-mal lettek volna kilőve.
Előzmény: Muster Mark (85)
Muster Mark Creative Commons License 2002.11.13 0 0 85
Messziről fogom kezdeni. Lényegében jót mondasz.

A kocsi új sebességét a lendület megmaradása alapján lehet számolni. Magyarán amennyivel a golyó lendülete nő, annyival fog a kocsi lendülete csökkenni, mert az összlendület állandó marad. Ez newtoni mechanika esetében valóban az általad írt képletet jelenti, mivel ott I=m*v a lendület.

A newtoni mechanika viszont csak alacsony (a fénysebességhez képest alacsony) sebességekre működik.

Relativisztikus esetben a lendület nem I=m*v, hanem több. Nem is a relativisztikus tömeg szorzata a sebességgel, hanem annál viszont kevesebb.

Mivel a lendületek maradnak meg, kérdésedre a válasz igenlő, tehát például 200000km/s-mal kilőtt elektronok több, mint nem kétszer fogják jobban gyorsítani az űrhajót a 100000km/s-mal kilőtteknél, hanem több, mint kétszer. Az elektronok sebességét fénysebességhez közelítve az általuk az űrhajónak adott lendület a végtelenhez fog nőni.

DE, a megfelelő megfogalmazás nem "nagyobb tömeggel", hanem inkább "nagyobb lendülettel".

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (69)
Dulifuli Creative Commons License 2002.11.13 0 0 84
Egy kicsit pontosítanék: elég sok különbség van az ICQ és az IRC között.
Az IRC egy profi chat program, illetve programok, mert van IRC server és IRC kliens.
Az ICQ esetében is van server, de annak szerintem más a funkciója, alapvetően az, hogy azt tartja nyilván, hogy kinek mi a státusza (Online, stb.). ICQ-val is lehet chatelni, de ez korántsem olyan profi, mint az IRC. Viszont az ICQ-val mást is lehet csinálni, például üzenetet, levelet, SMS-t vagy file-t küldeni, vagy beállítani, hogy jelezzen, amikor valaki online lesz.
Ezek egy részét az IRC is tudja, de az mégis más, alapvetően chat program. Az ICQ-t viszont rendszeresen használom, de már legalább egy éve nem chateltem vele.
Előzmény: Muster Mark (81)
Dulifuli Creative Commons License 2002.11.13 0 0 83
Na és a (69)-re mit válaszolnál?
Előzmény: Muster Mark (80)
Dulifuli Creative Commons License 2002.11.13 0 0 82
Én nem próbáltam ki, de direkt figyeltem tegnap a Fradi-meccs közvetítésében: jobb lábbal rúgták a szabadrúgást, tehát a labda balra forgott, és balra is kanyarodott.
Előzmény: JFEry (65)
Muster Mark Creative Commons License 2002.11.13 0 0 81
Internet Relay Chat, icq-szerű chatprogi az ősidőkből.
Előzmény: JFEry (78)
Muster Mark Creative Commons License 2002.11.13 0 0 80
A megfigyelőhöz képest.
Előzmény: Dulifuli (79)
Dulifuli Creative Commons License 2002.11.13 0 0 79
Igen, szerintem baromság. Mármint a relativisztikus tömeg. A mozgás a relatív, nem a tömeg.
Vagy talán van valaki, aki meg tudja mondani, hogy az állítólagos tömegnövekedés képletében szereplő sebességet mihez képest kell mérni?
JFEry Creative Commons License 2002.11.13 0 0 78
Mifene azaz IRC!
Valami StarTrek??
Előzmény: JégHerceg (77)
JégHerceg Creative Commons License 2002.11.13 0 0 77
Ah, nem adom.
Amig atjonne a tenger alatti telefonvezetekeken, addig felvenne egy kis sot...azt meg nem szeretem.
A szatelites osszekottetes sem jo, mert ott meg kihul a vilagurben.

Te, nem lenne egyszerubb IRC-zni? :)))))

JH

Előzmény: JFEry (76)
JFEry Creative Commons License 2002.11.13 0 0 76
Add meg a számod! Átfaxolom!
Előzmény: JégHerceg (75)
JégHerceg Creative Commons License 2002.11.13 0 0 75
Megtenned, hogy megkerdezed? Koszi. Kivancsi lettem.
Ja, es egy szelet oroszkrem-tortat is mellekelj lecci. :))))))))))

JH

Előzmény: JFEry (74)
JFEry Creative Commons License 2002.11.13 0 0 74
Ezt az angolos dolgot a szódabikarbónáról nem tudom, de Anyumék cukrászok, majd holnapra megkérdezem (mára). Asszem valamire használják, és nem gyomorsav ellen! Azért az érdekes lenne, ha 270 fokon sülne valami! A klasszikus kenyér sül a legmagasabb hőmérsékleten, ami is 220-240fok, de ott sem végig mert elégne. Ezen a hőmérsékleten a fa is kezd szenesedni!
Előzmény: JégHerceg (73)
JégHerceg Creative Commons License 2002.11.13 0 0 73
Koszi! Es akkor szodabikarbonat nem is hasznalnak a suteshez? Csak mert angolul baking sodanak hivjak...azert gondoltam, hogy talan egy es ugyanaz...igaz, van baking powder is...na mindegy

JegSutoHerceg

Előzmény: JFEry (72)
JFEry Creative Commons License 2002.11.13 0 0 72
Igen! A szalakáli, az a sütőpor!
Előzmény: JégHerceg (70)
JégHerceg Creative Commons License 2002.11.13 0 0 71
Sajnos elszakadt a kezi rugos eromerom, amikor a kozel fenysebesseggel szaguldo reszecskegyorsitorol egy kilott golyora erositettem, ezert nem tudom megmondani, hogy minek nott a tomege. De utalom az ilyen kerdeseket, mert elkezdek rajtuk gondolkodni. :)))))))))))))))))

JH

JégHerceg Creative Commons License 2002.11.13 0 0 70
Koszi szepen! Ez aztan kimerito volt.

Most mar tudok 60 oC-on puffado teat is fozni. :))))
Ja, meg egy kerdes, mert hulye az agyam: szoval a szalakali a sutopor? :)

JH

Előzmény: JFEry (67)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.11.12 0 0 69
Sziasztok!

A kerdesem a kovetkezo.

Van egy kiskocsi, amirol lelokunk egy golyot, akkor a kocsi uj sebesseget az m1*v1=m2*v2 osszefuggesbol lehet kiszamitani (ha jol emlekszem).

Mi van, ha a golyot nagyon gyorsan lokjuk ki, ugy, hogy annak a tomege a relativitas-elmelet osszefuggeseinek ertelmeben megnovekszik? Akkor igy szamolva m1 a nagyobb tomeg, vagy a statikus helyzetben ervenyes tomeg?

Mas szoval, ha mondjuk egy reszecske-gyorsito szeru berendezest akarnank urhajo-hajtomukent felhasznalni, akkor a fenysebesseg kozeli tempoban kilott elektronok nagy tomegkent jarulnanak az urhajo sebessegehez?

Vagy pedig ez baromsag.

JFEry Creative Commons License 2002.11.12 0 0 68
OK! A bomláskor persze nem aminó, hanem ammónia fejlődik ami is NH3
Előzmény: JFEry (67)
JFEry Creative Commons License 2002.11.12 0 0 67
Hű derég, derék!
Hogyis?
Na2CO3 : ez a nátriumkarbonát ez a szóda!(nem az inni való!)
NaHCO3 : ez a nátrium-hidrogénkarbonát, ez a szódabikarbóna( nem a traubi) és a poroltóban van, mert 270Co-on széndioxidot veszítve bomlik!
Aztán van a
Na(NH4)CO3 ez a nátrium-ammóniumkarbonát, ez nemtommi!
És van az ammóniumkarbonát ami a szalakáli és ezt tudja 60Co-on :

(NH4)2CO3 => 2NH2 + CO2 + H2O

Ettől puffad a törökméz, a süti és APT:-) (Bocsesz tűzszünet van)
Remélem a sok sub-izé jól sikerült!

Előzmény: JégHerceg (63)
JFEry Creative Commons License 2002.11.12 0 0 66
:-)
Előzmény: JégHerceg (60)
JFEry Creative Commons License 2002.11.12 0 0 65
Dulikám, ezt azért ki fogom próbálni holnap!
Előzmény: Dulifuli (61)
AgyProTézis Creative Commons License 2002.11.12 0 0 64
Nátriumszalalkáli, nem nátriumbikarbonát. Ammóniumos, könnyen bomlik hőre, felpuffaszcsa' a sütikéket...
Nátrium-ammónium-nitrát komplex
Előzmény: JégHerceg (63)
JégHerceg Creative Commons License 2002.11.12 0 0 63
Temakor: Kemia

A sutopor = szodabikarbona?

Ha nem, akkor mi van a sutoporban? Es mitol suto?
Ugy ertem mitol lesz mas a teszta, ha sutoport tesznek bele?
Na ja, az osszes kaja, amit fozni tudok az a sutoporos es a sutopormentes vajaskenyer es tea. :)))))

JegHerceg
mesterszakacs es vegyesz

vpe Creative Commons License 2002.11.12 0 0 62
:))))
Előzmény: JégHerceg (60)
Dulifuli Creative Commons License 2002.11.12 0 0 61
Na, akkor felteszem a kérdést: ha szögletet rúgsz, mondjuk, a bal oldalról, és kapura akarod csavarni a labdát, akkor bal lábbal rúgod, vagy jobbal?
Megmondom, miért kérdezem: azért, mert a Te magyarázatod is logikus, és hihető is lenne, csak éppen a valóságban a labda nem abba az irányba kanyarodik.
Előzmény: JFEry (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!