Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2954

JamiC oldalán van egy káposztás mufli recept, szerintem ez punnyasztott :-) káposztával is ki lehet próbálni. Vagy legalább nézd meg az arányokat....

 

http://jamicrecept.uw.hu/muffin/sos/nemet-kap.htm

Előzmény: ajaj (2952)
ribizli Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2953
Szerintem lazítás elég lett volna - kicsit több sütőpor, vagy joghurt, esetleg tojáshab.
ribizli
Előzmény: ajaj (2952)
ajaj Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2952
1.0-as kaposztas muffin felsiker. Sima alaphoz hozzacsaptam a punnyasztott kaposztat, ekkor meg eleg suru lett, ugyhogy ment plusz 2 dl tej az egy doboz joghurton felul. Hat ize. En megeszek barmit, ami kaposztas, szoval ezt a tepsit se tartott sokaig elpusztitani, de belul kicsit szottyos maradt - nem nyers, csak 'mintha nyers' erzete volt. Nekunk vegulis izlett, de azert vendegek ele nem pakolnam. Szoval folyt. kov.
latsia1 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2951
Én már enném is! Hol van?:O))
Előzmény: Vilandra (2948)
Zitka Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2950
Bármilyen kevert tésztát (így a brownies-ét is) meg lehet csinálni muffintepsiben. Szerintem működik ez is. Ha szereted a jó csokis sütiket, akkor ízleni fog. :-)
Előzmény: Vilandra (2948)
Vilandra Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2949
És erről?

Joghurtos-meggyes muffin
Hozzávalók:
1 csésze joghurt vagy kefír
28 dkg teljesőrlésű liszt
5 ek méz
1/4 csésze olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliáscukor
2 tojás
kb 3dl lecsöpögtetett meggybefőtt
Elkészítése:
A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport.
A tojásokat habosra keverjük a mézzel és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, végül a lisztes keverékhez adjuk.
A meggyet óvatosan a tésztába forgatjuk, majd a masszát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt, 170 °C-n készre sütjük. (előmelegített sütőben)
Vilandra Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2948

Sziasztok!
Mit gondoltok az alábbi muffinról, finom lehet?

Brownie muffin

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 dl tejföl
2 db tojás
10 dkg cukor
5 dkg étcsoki olvasztva
2 dkg étcsoki feldarabolva
5 dkg darabos dió
6 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 marék mazsola, rumban megáztatva

Elkészítés:

Egy edényben összekevertem a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport. Másik edényben megolvasztottam a vajat a cukorral, csokival. Amikor langyosra hűlt, belekevertem a tojásokat, és a tejfölt. 2 edény tartalma zutty össze, bele a darabos dió, mazsola, darabos csoki. Muffin sütőformákba adagolva, sütés 180 fokon 15 perc.

 

ajaj Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2947
hat, a savanyukaposztat is szeretem :o) na majd ezt is kiprobalom, koszonom. asszem a heten kaposztaszagban fog uszni a lakas...
Előzmény: latsia1 (2944)
ribizli Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2946
Bocsánat!!!
ribizli
Előzmény: doyen62 (2945)
doyen62 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2945
doyen62
Előzmény: ribizli (2936)
latsia1 Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2944
KÁPOSZTÁS muffin / muffin.lap.hu

Hozzávalók:
kb. 30 dkg savanyú káposzta
10 dkg füstölt husi (sonka)
1 fej hagyma
0,75 dl olaj
2 evőkanálnyi felkockázott baconszalonna
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 kávéskanálnyi só
3 dl tejföl
2 tojás
csipetnyi őrölt bors

A savanyú káposztát egy szűrőbe téve lecsepegtetjük, a hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk benne. Végül belekeverjük a savanyú káposztát is.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és az őrölt borssal, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt húst vagy sonkát.
A tojásokat felverjük az olajjal és a tejföllel, belekeverjük a lisztes keveréket és végül a savanyú káposztás keveréket is.
A tésztát a sütőpapírral kibélelt muffinsütőbe adagoljuk, előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Előzmény: ajaj (2931)
Vilandra Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2943

Sziasztok!

Köszi a segítséget, ha időm lesz rá,mindenképpen kipróbálom a csokis mazsolás muffinokat, s az eredményről is beszámolok:)))

Bár nem tudom, anya mikor fog legközelebb a konyha közelébe engedni, mert volt már egy pár sikertelen próbálkozásom, de igyekszem:)

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2942

igazad van, az a legrohadtabb... de akkor aprítóval fogom csinálni. mondjuk tényleg ideje lenne visszaszoknom (vagyis rá-) az ilyen nemszeretem műveletekre, mert sajnos bérpunnyasztót vagy bérreszelőt tényleg nem fogok találni. :-))) igaz, nálunk az apukám csinálta szegény ezer éve, ingyen. :-)

 

ha már off: kedvenc családi szállóigénk: nagypapám mondta a bátyámnak télen, amikor az sétálni akart: én ebbe a hidegbe semmi pénzért nem mennék ki. erre bátyus (kb. 4 éves volt): nem pénzért! ingyen! :-)))

Előzmény: kemese (2941)
kemese Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2941

Ez nagyon jó :DDDDDDD

Utálom én is punnyasztani, meg régen reszelni mégjobban utáltam. Ma már az apritóm végzi a munka nehezét. Egyszerre rengeteget csinálok, a maradék meg megy a mélyhűtőbe. A mások, harmadik adag káposztás ezmegaz, már élvezetes :o)

Előzmény: Törölt nick (2937)
Zitka Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2940

Bocs, lányok, most csak egy off-röhögésre futja:

 

> bérpunnyasztás

 

:-DDDDDDDD   Hát ez nagyon jó! :-))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (2937)
ajaj Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2939
nem akkora melo az, elpunnyog magatol :o)
Előzmény: Törölt nick (2937)
ajaj Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2938
na megnezem majd, csak eleszto nelkul, lesz egy belekevert resz, meg egy olyan, aminek kozepebe rakok kaposztaadagot. aztan majd jegyzetelek es beszamolok.
Előzmény: ribizli (2936)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2937
hú, bérpunnyasztást nem vállalsz?? imádom a punnyadt kápit, de sajnálom rá az időt... :-)))
Előzmény: ajaj (2935)
ribizli Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2936
Ez doyen52 receptje a pogácsás topikból, szerintem nagyjából így lehet muffinnak is:

"Egy kéretlen recept, káposztás pogi. 1 fej fehérkáp. lereszelünk, elkészitjük, mint a káp. tésztához lenne, de picivel több borssal. kihütjük. 2 dk élesztőt megfuttatunk egy kevés tejben 25 dk lisztet, 25 dk margarint 1 toj.sárg. csipetnyi sóval összedolgozunk annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. cipóban duplájára kelesztjük, kinyujtjuk, káp. felét rákrnjük, hajtogatjuk, 20 parc után kinyujtjuk, maradék káp.t rákenjuk, hajtogatjuk, mad 2o perc után 3. hajtogatás majd kiszaggatjuk, megkenjük t.fehérjével,,/ berácsozzuk/pirosra sütjük."

Légyszi jegyezz fel minden mozzanatot a készítésről! :)
ribizli
ajaj Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2935
azaz, parolas! :o)

malena:
en nagyuzemben punnyasztok, aztan fagyasztok, egyszerre kb. ket bazi nagy fej kaposztat, igy mindig van hirtelen elokaphato kaposztasteszta-alap. Na jo, jovo heten kiprobalom csak ugy kutfobol, ha addig valaki nem ir konkret, kiprobalt receptet, aztan majd beszamolok.
Előzmény: ribizli (2934)
ribizli Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2934
Szerintem fonnyasztás, párolás lehet a punnyasztás szinonímája. :)
Könnyű tésztába - pl. a malena-féle krumplipelyhesbe - biztosan jól passzol a pirított káposzta, de meg kéne nézni káposztás pogácsa receptet is, hátha lehet adoptálni.
ribizli
Előzmény: ajaj (2931)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2933
nálam a muffin = 20 perc, 5 perc kutyulás, 15 perc sütés. ami ennél több munkát igényel (vagyis a belevalóval kell vcmit csinálni előtte), azt ejtem. :-)
Előzmény: ajaj (2931)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2932
kétfélét használok: ha van érkezésem grobyhoz, akkor ott van natúr, semmi nincs benne. ha csak más közértbe jutok el, akkor persze krumplipürépor. az se tragikus. szinte minden sós muffinba és minden kenyérbe teszek, nagy különbség.
Előzmény: ribizli (2930)
ajaj Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2931
kaposztaval probalta mar valaki? gondoltam, hogy a megpunnyasztott (hogy mondjak ezt magyarul?), megpiritott kaposztat (mintha kaposztastesztaba menne) tennem a masszaba, amitol feltetelezem olyasmive valna, mint a kaposztas pogacsa. Elek-halok a kaposztaert, csak el szeretnem kerulni, hogy valami ragacsos, egybeallos ize legyen belole.
Előzmény: Törölt nick (2929)
ribizli Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2930
A krumplipehely az, amit natúrboltban lehet kapni, és elvileg krumplipürét lehet csinálni belőle egyszerűen (mint régen a lengyel pürépor)?
Tetszik ez az ötlet...
ribizli
Előzmény: Törölt nick (2928)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2929
ja és magok!! mindig! tökmag, napraforgó, dió, bármi. az nagyon kell bele!
Előzmény: Törölt nick (2928)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2928
én egy alaprecibe szoktam beledobálni, ami csak a kezem ügyébe akad: oliva, sonka, sajt, hagyma, juhtúró, stb. mind isteni, kb. 3 x annyi sósat sütök, mint édeset. a sós alapreci nálam 1,5 pohár liszt, fél pohár krumplipehely, 5 dkg olvasztott vaj, 1-2 tojás, telföl/kefír kis tejjel érzésre, fél sütőpor, só, fűszerek.
Előzmény: Fafara (2927)
Fafara Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2927
öö, tényleg, és nem is barna cukor volt, hanem ami normális egészséges cukor, csak barnás a színe, és inkább mézizű, mint cukorízű. :)
egyébként nagyon finom lett, megkóstoltuk mindannyian.

valami finom sós muffinreceptet tud valaki?
sajtosat, ilyesmit.
Előzmény: t3v3d3s (2926)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2926
Okoskodnék egy kicsit: a barna cukor semmivel sem egészségesebb a fehérnél, jobb esetben nem cukorrépából készül, rosszabb esetben csak hozzákevernek egy kis melaszt a répacukorhoz, amivel megnő az ásv. anyag tartalma, de attól még finomított szénhidrát marad.

más: vki lejjebb írt egy füstölt sajtos muffint, hát az baromi finom! És még a robotot sem kellett elővenni hozzá.
Előzmény: Fafara (2925)
Fafara Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2925
ma megsütöttem második adag muffinomat
kicsit kísérleteztem
normál tészta + a cukor fele barna fele normál, hogy egészéges legyen hangyányit :) + baracklekvár + vaníliás cukor + pici fahéj + manduladarabok + mazsola

olyan karácsonyi illata van, most hűl :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!