Összeül Horn, Kovács meg Medgyessy a pártszékházban, hogy megvitassák az előző heti teljesítményüket.
Kovács: Vettem egy tehenet.
Medgyessy: Vettem egy aranyórát.
Horn bánatosan hallgat.
Jövő héten ismét megjelennek a színen, hasonló célzattal, de Kovács is, Medgyessy is csak lógatja az orrát.
K:Ellopták a tehenem.
M:Ellopták az órám.
Mire Horn: Ej, gyerekek, maradnék még, de öt óra van, mennem kell fejni.
Horn kitámolyog a kocsmából és az ajtó előtt elesik.
Kis idő elteltével feltápászkodik és kótyagos hangon így szól:
- Ha most fel birok kelni,akkor visszamegyek a kocsmába és iszok mégegy vodkát.....,ha nem,akkor hazamegyek.
Horn Gyula iszogat a kocsmában. Mikor már eleget ivott, odamegy a kocsmároshoz:
- Na Pubi, mennyivel tartozom?
- 10 pohár bor árával!
- Az lehetetlen, 9-nél több még sosem fért a gyomromba!
- Az lehet, mert úgy látom, a tizedik pohár most is a fejébe szállt.
A Horn diktál a gépírónőnek:
- Összevont pártértekezletet tűzök ki, melyen megtárgyaljuk a két hónappal ezelőtti központi bizottsági ülés határozatát. Az értekezletet jövő héten keddre tűzöm ki.
A titkárnő zavartan megáll:
- Horn elvtárs! A keddet hány d-vel írjam?
A párttitkár elgondolkozik, majd így szól:
- Írja át csütörtökre.
Kovács és Horn utaznak haza egy autóban Medggyesytől.Egyszer csak Horn megszólal:
- Te Laci! Láttad Medgyessy kezén azt a szép aranyórát?
- Nem, mutasd!
Horn sétál az áruházban,pufajkát akar venni.
Bemegy egy üzletbe és így szól:
- kézcsókom!egy pufajkát szeretnék.
- De Horn úr,már régen nem gyártanak pufajkát és nem is divat már.De tudok mutatni gyönyörű,import olasz szövetkabátokat.
- Hát jó legyen.Már úgyis szocdem vagyok.
Horn pufajkás korában kifogja az aranyhalat.
Lehet három kívánságod ha visszaengedsz mondja az aranyhal.Na jó ! Az első :én tudjak a legjobban lőni.Rendben mondja az aranyhal .A második én tudjam a legtöbbet inni.Rendben mondja az aranyhal .A harmadik:nekem is akkora legyen mint annak a lónak.Rendben mondja az aranyhal .
Horn vissza megy a többi pufajkáshoz és dicsekszik:Ezt nézzék meg elvtársak!
Feldob egy forintot elökapja a pisztolyát és keresztüllövi.Húúúúú Horn elvtárs mondják pufajkások.Aztán előkap egy üveg vodkát egyhajtásra ledönti..Húúúúú Horn elvtárs mondják pufajkások.Ez semmi mondja ezt nézzék meg elvtársak és letólja a gatyáját.
Húúúúú Horn elvtárs mekkora pinád van !
Horn Gyula levelet diktal:
- Irja Mancika: "Melyen Tisztelt Uram!".....ne irja mégsem, csak nem szólítom így ezt a világ egyik legnagyobb csirkefogóját! Írja csak azt Mancika: "Kedves Kolléga Úr!"
Medgyessy és Kovács autóval utaznak a Duna partján, és a kocsiban a parasztokról, illetve a munkásokról vitatkoznak.
- Te Péter ! - szól Kovács. - Olyat kéne tenni, aminek örülnének az emberek és a népnek is jó lenne .
Mire a sofőr :
- Hajtsak a Dunába elvtársak?
Ugyved levelet diktal:
-Irja Mancika: "Melyen Tisztelt Uram!".....ne irja megsem, csak nem
szolitom igy ezt a vilag egyik legnagyobb csirkefogojat!
Irja csak azt: "Kedves Medggyesy Ur!"
Kovács és Medgyessy kiugranak ebedelni.
Egyszercsak Kovács a homlokara csap:
- Jaj, elfelejtettem bezarni az irodat!!!
Erre Medgyessy:
- Most meg mit aggodsz? Mind a ketten itt vagyunk!