A Magnetbank-os számlámat már egy hónapja próbálom elfogadtatni az ebay-el sikertelenül. Nyitnék egy új számlát egy másik banknál, de jó lenne tudni előre melyik bank számláját fogadják el mielőtt órákat és x ezret költök el erre. OTP van hozzám legközelebb, náluk nyitott számlát elfogadnak? Sima magyar jó, vagy deviza számla kell?
Evvan. A jogszabályban is. Be kell rögzíteni az ioss adatok közé az azonosítót (valójában bármit, amivel az adott küldemény kívülről azonosítható). Ha ez nincs, akkor nem ioss, hiába írják rá hogy az.
Ez jogalkotói szemétkedés, nem postai. A 4-800 forint váltságdíj a semmiért az, ami postai szemétkedés.
Azt mondjuk nem tudom, hogy John Smith honnan a 'csából tudhatná a trackinget előre és mi van, ha nem is pötyögi be adatátadás előtt az eladási felületre (e-bay, amazon, akármi), miközben a felület van leszerződve. Persze lehet hogy van lehetőség a rekord frissítésére, miért is ne.
Hogy a csomagon mi van azt nem tudom, mert még nem láttam. A számlát (Tax Invoice) elküldtem a posta vámnak. Azon rajta van a IOSS szám. A küldött termék meg ez alapján beazonosítható.
Na ja. Ha a track változik, a posta jogosan ejti ki az IOSS alól.
A legutóbbi ilyennél azonnal visszakaptam az áfát az e-baytől, és mivel értékelésnél jeleztem az eladónak is hogy halihó bammeg, ez így szívás ezen a felén, ő visszafizette a vételárat is.
(Amit utalhattam persze megint, mert nem ő cserélt számot - viszont ő írt rá vmi kamu vámértéket megszokásból... így elég hosszú lett :) )
Ha ez a második áfa fizetés, akkor az E-baytől tudod visszakérni és vissza is adják ha elküldted nekik a számlát.
Ha megkapod a pakkot és ugyanaz a track nr. van rajta mint induláskor, akkor a posta baxta el, ha más, akkor a feladó/szállító. Ez persze pont tökmindegy, mert a posta úgyis csak hazudna valamit, időpocsékolás velük foglalkozni.
E-mailt kaptam a DPD-től, hogy hamarosan megérkezik az UK-ból vett 16 fontos vackom, amire kifizettem a vásárláskor a sarcot. Azt írják, hogy fizetendő 0 Ft. Tehát itt nem fizettetnek duplán semmit. Lehet, hogy ha MP hozná, akkor fizettetnének??
Előbb az államnak kellene szabályozni, de az nem szabályozza. Miért tenné? A posta megfinanszírozza magát, csak egy bélyeggyűjteménnyel kell még kisegíteni közpénzből. Szabályozás nélkül pedig gyakorlatilag jogorvoslat sincs.
(Mondjuk ahol van létező szabályozás, ott sincs jogorvoslat. NMHH laza kilencven nap késéssel, csak rákérdezésre hozott határozatot, ami ellen - ha neked nem tetszik - pont ugyanahhoz az emberhez lehet felülvizsgálati kérelmet benyújtani, aki ezt a határozatot aláírta. Egy rossz vicc az egész. Az NMHH oldalán a Posta közérdekű ügyeit ki sem rakják, miközben a többi marhaságot igen.)
Nem, azt a célország kapja majd. Szabadforgalomba helyezéskor csak ellenőrzik hogy bent van-e az IOSS-ben.
Ha nem IOSS-ben jön, akkor a vámkezelés helye szerint fizeted, de postaforgalomban ezt nem szokták lejátszani mert nehéz behajtani, elküldik a célországba vámáruként, vámkezelésre.
Jah, hát ez ugye azért van, mert Luxemburg lepapírozta szépen és belső áru lett, a hazaiak pedig így nem tudtak hozzáférni. :)
Nem is értem, hogyan nyeljük le hogy sokkal gazdagabb országokban (konkrétan mindenhol) tök természetesen ingyenes az IOSS lekezelése, itt meg halálra keresik magukat ezzel a potya pénzzel. Hány IOSS cucc jöhet be egy hónapban? Hárommillió? Négy? Ha nem mindet vágják meg nyolcszázra (aztán miért is ne? simán megtehetik, nincs kontroll), akkor hatszáz forintos átlaggal az kb. kettőmilliárd bevétel, amiért semmit nem kell csinálni. Mármint semmi olyat, amit a feladó ne fizetett volna ki és eddig ne csinálták volna, sőt.
Vannak még csodák! Dec.11.-én Kínából rendelt 150 dolláros rádió ma csont nélkül megérkezett. Az ÁFÁ-t már az áru leütésekor kifizettette az Ebay. Érdekesség, hogy Luxemburgon keresztül érkezett???!!!. Semmi magyar sarc, egyből kiadta a postás.
Illetve ott a Bestellungen alatt katt a tétel szöveges leírására, majd fent az "Ön megvette ezt... stb" ( "Sie haben diesen Artikel gekauft") mellett "Einzelheiten zum Kauf ansehen" linkre katt és alul lesz "Rechnung ansehen" link alatt.
A rendelés adatainál alul, .com alatt itt: (Ez pont egy olyan, amire visszakaptam az adót, mert az Emirátusokban kapott egy tök új track számot és így kiesett az IOSS követés alól.)