Már 2 hónapja keresek kaukázusi kefírgombát,eddig sikertelenül. Pedig többen ígértek,ketten még az e-mail címüket is megadták. Az egyik aztán nem is válaszolt,a másik nagyon udvariasan válaszolt egyszer,megígérte,hogy szerez nekem,aztán ő is eltűnt. Ja és kaptam még 2 olyan ajánlatot is,amikor adtak volna,ha elutazom értük. Az egyik hely kb. 200 km-re volt... Mintha a postai küldés nem is létezne a 21. században. És természetesen kifizetném a postaköltséget. De semmi. Én már feladtam. Alapvetően türelmes vagyok,de a 2 hónapnyi folyamatos kamuzást meg ígérgetést,aztán meg a hirtelen felszívódásokat nehezen viselem. Lehet,hogy csak nem volt szerencsém vagy valamit elrontottam,de én udvarias voltam mindenkivel,segíteni is szoktam másoknak,amikor tudok,szóval nem értem miért érdemlem ezt.
Annyira nagy különbség nem lehet, hogy ha egyik van, de a másik nincs, akkor az, akinek nagyon kell, ne jelentkezzen akármelyikre. Szerintem. Mondjuk ok, a japán az egy kicsit más , de a tibeti és a kaukázusi nagyon hasonló. Tanto
Szia! Én azért nem reagáltam rá,mert nem ismerem azokat a fajtákat,amiket felajánlottál. De úgy látom te se annyira. Én meg aztán pláne nem,mert még sose volt kefírgombám. És úgy látom egyelőre nem is lesz.
Akkor megnyugodtam, hogy kérdésre/kérésre kefírgombát ajánlottam.Azt hittem, hogy rosszat ajánlottam, ezért a csöndes visszautasítás. Csak azt nem tudom, miért nem kellett. Tanto
A kefirgomba egy gombakultúra amit egy laikus embernek nehéz lenne kefirből előállítani.Próbáljátok meg 2deci tejben 2evőkanál Danone joghurtot elkeverni és 1napig a érlelni.Nem kell hűtőbe tenni.
A tibeti es a kukazusi gomba mind kefir gomba. En ugy tudom, hogy a japan gomba viszont nem. (Nem tejbe, hanem cukros lebe kell tenni. Szinten ismert kristaly gomba neven is.)
Egy gyors kérdés: a tibeti gomba és japán mennyiben különbözik ? Mert tibetit, ha érdekes, egy-két hét múlva tudnék adni, Bp.-en, ha megbeszéljük, mert gyorsan szaporodik ..... De mennyiben más ? Tanto
Nemrég fedeztem fel a kefír jótékony hatását,a fiam pikkelysömörére használjuk. Eszi és keni is. Már pár nap alatt is jelentős javulás történt. Bár a bolti kaukázusi kefír nem annyira drága,inkább szeretném házilag csinálni,mert úgy mégiscsak olcsóbb és most minden fillér számít. Nagyon hálás lennék,ha valaki olcsón el tudna adni egy kevés kefírgombát. Szegeden személyesen át tudnám venni,de postai úton is jó. Ha valaki tud,kérem segítsen. Több helyen próbálkoztam már,de túl drágán adták. Előre is köszönöm!
Korábban írtam, hogy ajándékoznék kaukázusi kefírgombát. Sajnálom, időközben túladtam rajta, így több jelentkezőn már nem tudok segíteni. Sok sikert a további keresgéléshez mindenkinek.