Keresés

Részletes keresés

Player11 Creative Commons License 2004.09.02 0 0 571

Nem sok esélyt adok a túszoknak. De a túszejtőknek O-át! Az oroszok kemények mint az állat és nem félnek annyira a választópolgárok reakcióitól mint az amik.

Nekik az az első , hogy minden áron megöljék a  túszejtőket. Tetszik is a hozzáállásuk csak szegény túszok :(((

Előzmény: Törölt nick (567)
hunserv Creative Commons License 2004.09.02 0 0 570
Jo nagy lyuk... de akkora? nem soretes volt veletlenul trombitaszeru csovel?
Előzmény: Törölt nick (566)
radom1 Creative Commons License 2004.09.02 0 0 569
Nemigen. De milyen logisztikáról beszélsz? Gvass korábban megaszonta, hogy jelenleg leginkább a BV használja a KGP-t, máshol nem sokat láthatsz.
Előzmény: Törölt nick (568)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.02 0 0 568

Lehet,hohy naiv a kérdés de nem álnaív.

A KGP-9 és a Kalasnyikovok között vanolyan alkatréész,ami kompatibilis,vagyis gond nélkül cserélhető?Ez logisztikailag nem rossz dolog.

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.01 0 0 567
Ők betartják azt a szabályt,hogy minden túsz halott.Aki életben marad az akció végén csak nyereség.
Előzmény: Cerberusz (565)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.01 0 0 566
Jó nagy lyuk volt a cső végén.
Előzmény: hunserv (564)
Cerberusz Creative Commons License 2004.09.01 0 0 565

savaz:Na majd az orosz belbiztonságiak megmutatják abban az iskolában mire is jók az új cuccaik. Mennyire tippelitek az eredményt?

Hát, ha ismét bevetik a "Kolokol" nevű csoda harcigázukat, a túszok 50%-a megint odavész.... Előbb-utóbb rohamozni fognak a kommandósok...

hunserv Creative Commons License 2004.09.01 0 0 564
4x.45 ACP <--- Ezt hogyan kell ertelmezni???
Előzmény: Törölt nick (563)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.01 0 0 563
10 éve volt szerencsém hallani egy igazi kanócos elöltöltős puskát."Én már csak a szépre emlékezem...".De mindenki körül állta olyan nagy szám volt.A lőtéren mindenki a lövésre várt.Aztán tényleg szólt.De elé senki se állt.Volt vagy 4x.45 ACP kaliberü minimum.A 16. századot idézte alakjával,de rejtve nehezen viselhető az esőt ne is említsük.
Előzmény: radom1 (562)
radom1 Creative Commons License 2004.09.01 0 0 562
Nem is illik sportlőtéren használni! A kedves lövészetvezető kartácsnak leperzselné a bajuszát! Jelzem: nekem sincs és nem is kell (kezdek paranoid lenni?:-)).
Előzmény: gvass1 (561)
gvass1 Creative Commons License 2004.09.01 0 0 561
Es most mar lassan udvozolhetjuk korunkben az NBH kedves tagjait, akik kulcsszavakra vadasznak:-)). Jelzem azonban, hogy sajnos nincs Stingerunk, es ha lehetne sem taratnek. Kicsit draga vele a gyakorlas, es keves loteren is engedik meg:-))
Előzmény: radom1 (560)
radom1 Creative Commons License 2004.09.01 0 0 560
Űberelem: Stinger (jó kiindulás) kontra fullra pakolt B52 bombázó találkozás egy olajfinomító felett:-)
Előzmény: gvass1 (559)
gvass1 Creative Commons License 2004.09.01 0 0 559
"Új vetélkedőnk: ki tudja a leghangosabb kézifegyvert beírni ide? " Stinger jatszik? Talalatkor egy Boeing 747-esbe az hangos lehet:-))
gvass1 Creative Commons License 2004.09.01 0 0 558
"Új vetélkedőnk: ki tudja a leghangosabb kézifegyvert beírni ide? " Stinger jatszik? Talalatkor egy Boeing 747-esbe az hangos lehet:-))
Előzmény: radom1 (557)
radom1 Creative Commons License 2004.09.01 0 0 557

Azért én már csak kívácsiságból megfigyelném a Knob Creek-i felvételeken gyakran látható, kb. 60%-osra lerövidített csövű, duplán szerelt .50-es Browning gpu. hangját is. Persze a rövid .357 Mag sem rossz. Lőttem M24-es 7,92-es jugó Mauser karabéllyal (az igazán rövid Mauser), hát az is elég zúzós.

Új vetélkedőnk: ki tudja a leghangosabb kézifegyvert beírni ide?

Előzmény: gvass1 (556)
gvass1 Creative Commons License 2004.09.01 0 0 556

Ami meg nagyon "kellemes" hangu, az a full power .357 Magnum 2 1/8"-es csobol. Uj ertelmet ad a figyelmezteto loves fogalmanak:-))

Előzmény: radom1 (550)
savaz Creative Commons License 2004.09.01 0 0 555
Na majd az orosz belbiztonságiak megmutatják abban az iskolában mire is jók az új cuccaik. Mennyire tippelitek az eredményt?
hunserv Creative Commons License 2004.09.01 0 0 554
Ha nagyon sebbenzinben akarsz elsutoszerkezetet pucolgatni azt tokostol is megteheted... de szerintem normal hasznalatnal ha nem sarban dobaloztal vele egy kis suritett levegos kifujatas plusz nehany csepp olaj is megteszi
radom1 Creative Commons License 2004.09.01 0 0 553
Egy normálisan megszerkesztett fegyvernél az elsütőszerkezet igen magas lövésszámig nem igényel különösebb karbantartást. Sőt jobb is, ha egy átlag felhasználó nem nagyon nyúl hozzá. A TT egyben kiemelhető elsütőszerkezetének van egy-két apró hibája: az elsütőszerkezet-ház általában nem jól illesztett a tokhoz, ezért az elsütés első fázisa az, hogy a billentyű elhúzásával az egész elsütőszerkezet megmozdul. Nem túl jó a pontos lövéshez. Másik: a TT-en vmi hihetetlen rövid kakasrugó fér csak el az elsütőszerkezetben. Ez tartós megfeszítettség esetén könnyebben "összeül", mint egy hosszabb rugó. Ilyen rövid rugóval aztán a revolverező elsütés (ha lenne ilyen opció a TT-n, de nincs) is kegyetlen lenne.
Előzmény: Törölt nick (552)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.01 0 0 552

Van egy dolog,amit már rég megakartam osztani veletek.Ismeritek a TT pisztolyt,aminek az elsütőszerkezetét ki lehet venni,talán a sig pro 2009-ről olvastam ezt (talán nem csak ez a kettő,amik a pisztolyok eme kasztját képviselik),ami hasonló tulajdonságokkal bír.

Apám órás volt.A vekkerek és karórák javításának első lépése (persze ha nem durva hiba volt,pl.:rugótörés) az volt,hogy színültig merítette sebbenzinbe és úgy járatta.Ezt otthon tette,gondolhatjátok milyen benzinszag volt.

Szerintem a fegyverek elsütőszerkezetének is sokat segítene,ha egy darabban kiszerelhetőek lennének és működésre bírhatóak lennének (kicsit megmozgatni az alkatrészeket).

Mit gondoltok?Egy finommechanikai szerkezetnél működik de egy elsütőszerkezet tisztítása más elven működik?

Kíváncsian várom a fegyverforgatók reakcióját!

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.31 0 0 551
Jót mondasz.LOL.
Előzmény: radom1 (550)
radom1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 550
Meghallgathatnátok egyszer egy akármilyen .308 Win, v. annál zajosabb puskát torkolatközelből, vagy akár csak egy gépkarabélyt. Maradandó élmény (a hallásra nézve is). Az egyébként hangos 9 mm Luger csak suttog hozzájuk képest. Érdekes fotókat látni itt-ott, ahogyan a II. vh. során a társa vállára feltámasztot MG-42-vel lő a fószer. Asszem pár sorozatot követően az apró zajok nem nagyon zavarhatták...
Előzmény: Cerberusz (549)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.31 0 0 549

DAF írta: A dörejről annyi,amikor a Dózsa lőterén lőttem kb.10 éve,a pisztolyok kalibere a .22LR-9x19-ig terjedt.Ők a lőtér egyik felén a puskások (mint én) a másik felén.

Emlékeimben úgy él,a frászt kaptam a pisztolyok torkolatdörejétől.Nem lehetett koncentrálni.

A Para lőszer iszonyatosan hangos félig fedett csarnokban is. Én egy  22 MCM-el klikkelgettem, míg mellettem balról az egyik megyei akciócsoport vezetője Jerichoval lőtt... Röpködtek előttem a kesernyés szagú, forró hüvelyek... :-)

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.31 0 0 548

A dörejről annyi,amikor a Dózsa lőterén lőttem kb.10 éve,a pisztolyok kalibere a .22LR-9x19-ig terjedt.Ők a lőtér egyik felén a puskások (mint én) a másik felén.

Emlékeimben úgy él,a frászt kaptam a pisztolyok torkolatdörejétől.Nem lehetett koncentrálni.

Ha valaki ismeri Győr Dózsa SE lőterét annak van fogalma arról,nem egymás mellett volt a két tábor.

Az akkori fegyvertörvényről meg annyit,hogy 3 igazolványkép kellett meg űrlapok kitöltése és csak ujjlenyomatot és DNS mintát nem vettek. 

gvass1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 547
"BT-96 per meg lehetne nyerni, hiszen igazsagugyi fv. szakertot is be lehet vonni, neki meg csak azt kell irnia a szakvelemenyeben, hogy NEM HASONLIT, es leirni az eltereseket. " Ilyen pert mar nyertek jogerosen nemregiben. De ismerjuk a rendorseg hozzaallasat a jogkoveteshez, meg a biroi dontesekhez...
Előzmény: hunserv (546)
hunserv Creative Commons License 2004.08.31 0 0 546

Azert nem kell ennyire elvetemedni, mert az elfogult bironeni lehet klimaxos, es akkor az o szemeben biztosan sorozatlovore fog hasonlitani minden vas- es muanyagdarab... bar szerintem ha ismet lenne BT-96 per meg lehetne nyerni, hiszen igazsagugyi fv. szakertot is be lehet vonni, neki meg csak azt kell irnia  a szakvelemenyeben, hogy NEM HASONLIT, es leirni az eltereseket.

De mondjuk letezik beepitett hangtompis .22 pisztoly illetve puska is.

Előzmény: gvass1 (544)
hunserv Creative Commons License 2004.08.31 0 0 545

Gvass: egy mogorva baratom hozzaszolasa az iromanyodra:

Minimivel nem szoktak ajtókat rugdalni.... és szerintem nem tompítják, hanem
csak igyekeznek elviselhetõbbé tenni az életet azok számára, akik egy
csapatba kerültek az M249-es csókával.

Előzmény: gvass1 (535)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 544
"Viszont a beepitett hangompitoert meg mindig nem szolhatnak semmit, nemde?" Igen, egy felautomata MP5SD-ert (mondjuk egy gusztustalan fa ruhaba belebujtatva) jogilag nem tudom mit tudna a jard felhozni. Mert csak a lofegyverRE szerelheto hangtompito tilos, a fegyver szerkezetebe integralt (nem eltavolithato) az nem.
Előzmény: hunserv (542)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 543
"Azt hiszem, hogy ott, ahol Magyar állampolgárként vhogy hozzá tudok jutni egy ilyenhez" IMHO a dolog annyira nem lehetetlen. Csak finnorszagi allando lakhely kell (de szerintem gyujtemenyi celra mar Szlovakiaban megoldhato). Aztan, hogy hogyan hozod haza az jo kerdes.
Előzmény: radom1 (540)
hunserv Creative Commons License 2004.08.31 0 0 542
Viszont a beepitett hangompitoert meg mindig nem szolhatnak semmit, nemde?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!