Keresés

Részletes keresés

Mámi Creative Commons License 2001.04.23 0 0 392
11-12
Tantus Creative Commons License 2001.04.23 0 0 391
Én inkább a 11- 12-re szavaznék( akkorra már a papa fizuja is meggyün, szóval nagyobb kedvem lenne lumpolni, meg valószínűleg itt lesz az anyósom és lesz gyerekfelügyelet)
Ja! Én szívesen elmennék egy augusztusi talira is. Akkor már legalább kétszer is kimozdulok itthonról gyerekek nélkül...
Előzmény: Törölt nick (390)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.23 0 0 390
Sziasztok!

Találkozó ügyben:
Lista:
cicó
Tantus
bobóca
vickie
tamara
Piglet
kriszi
Mámi
genetta
Babóné

Időpontok, talán így könnyebb lesz a szavazás:
Május 4 vagy 5
Május 11 vagy 12

Erről is irjatok:-)))

Augusztusira előjelentkezés: Elayne, Lovászi, szklara:-)))

Piglet

Lovászi Creative Commons License 2001.04.23 0 0 389
Sziasztok!

Hát ez nem igazság! Az embernek csorog a nyála, annyi tali itt-ott, én meg mindenből kimaradok???
Az augusztusira talán el tudnék menni, csak attól tartok vinnem kéne kismacit is, mert ha így haladunk még akkor is csak anyatejen fog élni... (Apa szerint törődjek bele, hogy iskolás koráig szoptathatom...)

Szklara, ha benne vagy Veled ill. veletek szívesen tartanék privát találkozót, ugyanis július elején tuti megyek Pécsre, akkor felvételizek a FEEFI-re.

Sziasztok!

Tímea

kriszi Creative Commons License 2001.04.23 0 0 388
Én is beneveznék a talira (ha lehet, mivel nálunk a papa a GYES-beteg).
genetta Creative Commons License 2001.04.23 0 0 387
A találkozóra én is benevezek!!!
(Úristen, mi lesz a fogyókúrámmal, ha ott zabáltok körülöttem?!!!:-)))
Nekem péntek v. szombat lenne ideális, de alkalmazkodom a többséghez.
Előzmény: Törölt nick (380)
Mámi Creative Commons License 2001.04.22 0 0 386
piglet, írjál fel a találkozós listádra
Babóné Creative Commons License 2001.04.22 0 0 385
Szklara,

az én védőnénim szerint a gyerek talán most se ehetne joghurtot, sajtot és még sok mindent, de már egy jó ideje a saját fejem után megyek, illetve a sok kedves topictárs tapasztalatára hallgatok. Egyébként fel sem merült, hogy Lili ne rendes tortát kapjon. Csak az a baj, hogy ő tényleg komolyan gondolta a tápszertortát:(

Szilvi

szklara Creative Commons License 2001.04.22 0 0 384
Babóné, mi köze a védőnőnek a szülinapi tortához??:-))

Nem lehetne a tali esetleg Pécsett?? Olyan szívesen mennék én is, de Pest egy picit messze van. Bár, ha lesz egy másik augusztusban:-))...

Babóné Creative Commons License 2001.04.22 0 0 383
Sziasztok!

Gyerekmenetes találkozó:) Mikor? Mennék én is. Hétköznap vagy hétvége: nekem mindegy.

Lilinek két szülinapot is tartottunk: szombaton családit, ma meg babásat: öt kismanó volt itt:) Nagyon édesek voltak, rengeteget játszottak, tortáztak. Lili kb. fél óránként leltárt csinált a játékai felett, visszavette mindenkitől, majd újra kiosztotta. Szóval nagyon jól sikerült, kár hogy vége.

A torta mind a két nap osztatlan sikert aratott, sok hab, csokis és gyümölcsös volt (a védőnő biztos rosszul lett volna, mert ő komolyan azt hitte, hogy majd tápszerből csinálok pudingtortát /nem normális/)

Piglet nagyobbik kicsijének holnapra nagyon sok boldog 2. születésnapot!

Szilvi

Elayne Creative Commons License 2001.04.22 0 0 382
Koszi! :))
Tantus Creative Commons License 2001.04.22 0 0 381
Szia lányok! Nekem hétvégén lenne jó, mivel nem Budapesten lakom, szóval utaznom kell, meg ilyenek, és hétközben a párom a Balatonban üldögél. Vagyis akkor nincs bébiszitterem. Az jó lesz, ha evős helyen találkozunk, de legyen külön diétásnővér is a fogyókúrázóknak... :))
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.22 0 0 380
Sziasztok!

Jó, akkor legyen esti, gyermekmentes találka. De valami jó kis evős helyen. A nyafizáshoz minimum dukál egy kis édesség, meg előtte egy finom vacsi. Vélemény??? A következő kérdés, hogy hétvégén vagy hétköznap este legyen?

Jelentkezők - a listát szeretném:-)))) tovább bővíteni.
cicó
Tantus
bobóca
vickie
tamara
Piglet

Elayne:
Naná, hogy tartunk augusztusban is a tiszteletedre!!!

OFF:
Bobóca: Pénteken volt, mert férja ma elutazik Angliába. BEszélnünk kellene a közösről is!!!
ON

Piglet

Lujza71 Creative Commons License 2001.04.22 0 0 379
Jó reggelt

A takarítás nálunk még 5 percet se látszik.A csúcs az volt mikor szeretett párom levetett alsógatyáját az íróasztaláról szedtem össze.Szerencsére ez nálunk senkit sem zavar csak engem néha.Igazi nagy gond Vica apró játékaival van.Multkor egy délelőttöt kereste a kutyacsontját ami 2cm hosszu,persze végül nekem kellet megtalálni.

A talmi gyerek nélkül számomra szinte megoldhatatlannak látszik,nincs aki vigyázzon rá.
Vicki jobbulást Gyapotnak.
Lujzi

vickie Creative Commons License 2001.04.21 0 0 378
Tamara

Ez így igaz, tehát Gyapotos lesz a találka:o)
Én most sört iszom ipppeg, bebe...

Előzmény: tamara (377)
tamara Creative Commons License 2001.04.21 0 0 377
Vickie,
Én apát erről már régen leneveltem. De most elvileg ő is jöhet, hiszen, mint tudjuk ő is gyesbeteg. Amúgy meg végre meghívhatom a régen beigért (és persze megérdemelt) sörre!
üdv, t.
Előzmény: vickie (376)
vickie Creative Commons License 2001.04.21 0 0 376
Helyes, találkozzunk! És mikor?
Nekem is kijut néha egy csajbuli, de Gyapot sokat belerondít, mert szeret bennük résztvenni:o) A hangulat olyankor látványosan lefagy, pedig szeretik a barátnők, de nem olyankor. Úgy szoktunk viselkedni, mint a 16 éves csitrik, ez pedig nem a férj szemének való...
Én úgy döntöttem, hogy nem vagyok hajlandó a napomat folyamatos rendrakással tölteni. Hétfőn kitakarítok (ez amúgy is egy jó sz@r nap) rendesen, pakolni pedig a lefetetés után, de csak tessék-lássék.
Panaszkodás:
Szerdán Gyapot kórházba vonul! Megint kezdődik az ingázás kórház és lakás között, mamámék jönnek viszont unokázni:o) Emléxem, tavaly már úgy mentem a Jánosba, mintha haza járnék:oI
És az építkezéshez még be sem adtuk a terveket engedélyeztetni.............
csaó
tamara Creative Commons License 2001.04.21 0 0 375
Piglet,
Igen, igen: találkozzunk! Én is a gyermek-nélküli talira szavazok! (Majd mindenki hoz fényképet.)De az nekem csak este jó, úgy 8 után. Majd úgy foglalunk asztalt, hogy kérjük a Gyes-betegek asztalát. (Egyébként nekünk van egy kocsmában asztalunk, még tábla is van rajta: "Fröccsös lányok" asztala - dehát ez már régen volt.

Képzeljétek, ma kimenőm volt délután, és elmentem egy divatbemutatóra, és utána VETTEM EGY RUHÁT! Az volt a legjobb benne, hogy nem kérdezte senki meg, hogy miben segíthet, és nem néztek nagyokat, amikor kiderült, hogy 42-es méretet hordok. És a ruhában nincs is méretezés! - így már jobb érzés felvenni.

sziasztok, t.

cicó Creative Commons License 2001.04.21 0 0 374
Ha a talihoz lehetne egy operatív javaslatom...gyerekmentesen kéne kirúgni a hámból...:-) Persze ha ez megoldható...
Takarítás dettó...ráadásul a pelenkázó komód a kiságy mellett van, Enikő kedvenc foglalatossága, hogy reggel ébredés után sumákban még gyorsan kidobál mindent a fiókokból, arra megyek be, hogy terítve a szoba zoknikkal,bugyikkal...stb... le szoktam ragasztani szigszalaggal este...:-)) csak van amikor elfelejtem...
Előzmény: Elayne (373)
Elayne Creative Commons License 2001.04.21 0 0 373
Lehetne augusztusban?? Vagy legalabb akkor is?
Előzmény: Törölt nick (370)
Tantus Creative Commons License 2001.04.21 0 0 372
Tényleg jó lenne egy nagy közös siránkozás....
Én benne bagyok egy taliban! Legalább történne valami.
Előzmény: Törölt nick (370)
boboca Creative Commons License 2001.04.21 0 0 371
"GYES-Beteg tali"? Jól hangzik!

OFF
Ti meg hogy-hogy nem teljesen a nagy nap elôkészítésén fáradoztok és itt tasztalozol torta és menü sütése/elôkészitése helyett? ;-)))

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.21 0 0 370
Sziasztok!

Jaj, nagyon jókat derültem rajtatok. Jót tett.Nálunk a takarításnak maximum 5 percig van látványbeli hatása. Utána vagy a kicsi vagy a nagy tesz róla.

Figyeljetek "GYES BETEGEK" mit szólnátok egy talihoz, ahol mindenki kedvére "nyafizhat":-)))?????

Piglet

szklara Creative Commons License 2001.04.21 0 0 369
Sziasztok!
Momentán attól vagyok gyesbeteg, hogy anyám és anyósom megalakították a "Mentsük Meg Szegény Éhező Unokánkat" klubot, és felváltva szekálják ki a lelkem, hogy miért nem kap már a gyerek anyatejen kívül mást is. (Bálnácska két hét híján féléves, és több, mint kilenc kiló...)
Az én elképzelésem szerint majd féléves kora után kezdek neki adni mást, de olyan szépen növöget az anyatejtől, minek erőltessem? Napközben három-négy óránként eszik, az éjszakákat meg átalussza, mint a gép.
Nem lehet a mamákat egyedül hagyni a gyerekkel, mert anyám szerint én ilyen idős koromban már két pofára ettem a káposztástésztát, minimum Marcinak is illene már, anyós meg húsvétkor a jóllakott babámnak sajtosrudat akart adni a kezébe, mert "nézte"..
Olyan hülyén érzem magam, ha rájuk szólok, mert már felneveltek egy pár gyereket... de akkor is!
Na, mindegy..
tamara Creative Commons License 2001.04.21 0 0 368
Sziasztok,
hát így három hét után előkerültem a ködből!!!!

Szóval Borka a változatosság kedvéért megint beteg volt (fosás, láz, takony), szerencsére már kilábalt belőle, de most meg megfázott. Ez legyen a legkevesebb! A betegség eredményeként az amúgy sem nagy súlyú kisasszonynak sikerült fogynia, így a múlt hét kemény hízókúrával telt (de jó lenne azt a néhány felesleges kilómat neki átruházni!) A megoldás egy kis kiéheztetés volt, de az eredmény magáért beszél, mostanság zabál, és 25 dekát hízott. (No, egy kis Béres-csepp is besegített!)

A számítógéphez amúgy sem fértem volna hozzá, mert kedves férjem vég nélkül maszekol (az építkezés minden pénzt felemészt), így amikor hazaesik este hétkor, utána elfoglalja a gépet!

Az építkezést egyébként most nem nagyon akarom emlegetni, mert kb. 3000 lesz a pulzusom, a kőmíves brigát ugyanis miután kiásta az alapokat, és egy sor téglát felkarott, lelépett, úgyhogy most keressük a következő csapatot.

Amúgy közben megszabadultam az ominozus két bölcsességfogamtól, szerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja, merthát túléltem!

Babóné kedves!
Gratulálok! Lassan (két-három hónap múlva), mi is hozzáfogunk a következőhöz. Remélem, Lili születésnapja jól sikerült! Milyen tortát kapott? Csak nem tápszerből csináltad!!!

Vickie,
ne legyen lelkiismeretfurdalásod az egyhét Panna nélküliség miatt. Én irigyellek inkább a bátorságod miatt. Nekünk eddig 24 óra volt a maximum. Éhségsztrájkolt is a drága!

Tisztaság:
hát nálunk is kb. fél óráig tart a rend és tisztaság! Csak azzal a különbséggel, hogy nálunk a férjem tisztaságmániás, de ez sem jobb! Hazajön, és látom a fején, hogy "Úristen, már megint milyen dzsuva (így írják?) van!" Elkezd pakolni, törölgetni, rendet rakni - de ez megőrjít. Csak az vigasztal, hogy amikor néhanapján ő van a Borkával kettesben, és én betoppanok, akkor sem néz ki sokkal jobban a lakás! Szerintem az ideális felállás az lenne, hogy két felnőtt közül az egyik foglalkozik a gyerekkel, a másik meg pakol, takarít folyamatosan utánuk. Együtt a kettő nem megy!

Na jó eldugulok!
De ma még visszanézek!

sziasztok, t.

Elayne Creative Commons License 2001.04.21 0 0 367
Pardon, nem aztalt, asztalt.
Elayne Creative Commons License 2001.04.21 0 0 366
Nyugi, Tantus, nalunk sem kulonb a helyzet. Tegnap letakaritottam pl. az ebedloaztalt, mert a fiam azon szeret rajzolni es folyton papircafatokkal van tele. Hazajott az ovodabol, es 10 perc mulva megint tele volt az egesz. Csak azert pucolom le neha, mert ilyenkor az elveszett ollok, tollak, zsebbol kirakott apropenz, szendvicsdarabkak stb-k elokerulnek. A ferjem is hasonloan mukodik, ha nem teszem ele az ennivalot, tuti nem talalja meg. Mondom, hogy ott van a leves a hutoben, kinyitja a hutot es nez, es nem latja! Amikor pedig ramutatok, akkor morog, hogy persze, mert eldugtam. :))
Tantus Creative Commons License 2001.04.21 0 0 365
Sziasztok Gyes-betegek! Egy buta kérdés: nálatok mennyi ideig látszik a nagytakarítás hatása? Értem én ezalatt azt, hogy kb. hány óra múlva kellene újrakezdeni az egészet??? Én már arra a szintre jutottam el, hogy a hétvégi nagytakarításokat totál mellőzöm, hétfőn úgyis kezdhetem újra. Hétvégén ugyanis otthon van nagyobbik csemetém, aki nem mondható éppen háziasnak( mondjuk senki nem is várja el még tőle, hiszen csak három éves, de van egy rossz előérzetem: ez nem igazán fog megváltozni később sem...)Plusz otthon van apuci is, aki pedig tudós ember, hamarabb találja meg a Loch Ness-i szörnyet a Balatonban, mint a szennyestartót a fürdőszobában.
Most elsősorban azért füstölgök itt, mert Húsvét előtt csináltam egy olyan igazi-háziasszonyos tavaszi nagytakarítást, lemostam a konyhaszekrényt, fénylettek az ajtók, csillogtak a Prontótól a bútorok, Húsvétkor már azt magyaráztam az egyik locsolni vágyónak, hogy azért van tejbegríz a konyhaajtón, mert a lányom a szájába betett falatokkal elszalad, kiveszi onnan a falatot és jól megnézi, majd visszajön a konyhába és kezdi előlről.
Csak az én családom ennyire koszpárti???
Mámi Creative Commons License 2001.04.19 0 0 364
Szilvinek gratulálok, jó strapás lesz ez a kicsi korkülönbség az elején. szerintem a két apróság együtt lesz a legjobb fogyókúrád.

A betegeknek jobbulást. Az én babám amikor náthás volt, öngyógyította magát a szopival. alig kapott levegőt, meg már tejci se annyi, amitől jóllakjon egy 9 hónapos, majdnem 9 kilós bébi, de nem volt hajlandó egyebet elfogadni, (inni sem), és hamar rendbe jött. Viszont a sok-sok kellemetlennek tűnő orrszívás nagyon hasznos.

piglet: valóban így van, csak azt nem tudom, miért nem gondolkodtam ki előbb ezt az ágy áthelyezéses akciót. eddig meséltem mindenkinek, hogy nagyobbik (K) mennyivel jobb alvó volt, most kisebbik (S) ugyanolyan jó alvó. Merthogy ugyanott van az ágy, mint annak idején (szoba közepén) Azért raktam arrébb, mert (S) pelusában apró fadarabokat találtam, jól megrémültem, majd rájöttem (nyálfoltokból), hogy nyalja a fűrészporos tapétát a kismaflicsek:)

Babóné Creative Commons License 2001.04.19 0 0 363
Sziasztok!

Köszönöm a sok gratulációt, nagyon aranyosak vagytok. Hányinger már van (remélem rosszabb nem lesz, Lilivel még az utolsó nap is hánytam), meg ég a nyelőcsövem. Most már kezdem elhinni, hogy tényleg újra babám lesz, de olyan furcsa. Már tervezgetem, hogy is lesz, egy biztos, karácsonykor már négyen leszünk!!! Ha Gombóccal is olyan lesz mint Lilivel, akkor sokáig nem fogok főzni, mert elég sok szagot utáltam. És hát oda a fogyókúrám:)

Jobbulást a betegeknek!

Szilvi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!