Én meg pont úgy vagyok néhány névvel, hogy kifejezetten nehezemre esik nem becézni, pl. György, Mátyás, Zsuzsanna... hajlamos vagyok még ismeretlenül is Gyurinak, Matyinak vagy Zsuzsának szólítani; Máriák megszólítását pedig inkább kerülöm, amíg nem derül ki, hogy ő hogy hivatja magát.
miert kene becezni? egy csomo nevet elront. a Gabor ugy jo, ahogy van.
en szinte soha senkit nem becezek, csak ha külön megker, mert ugy szokta meg, de pl a Judit es Eszter az meg keresre sem bir nalam Jutka, v Eszti lenni ... annyira szep nevek, miert kell elbecezni?
pl nekem tetszik az Istvan, de csak igy. olyan szörnyü mikor Pisti v Pityu lesz belöle. ( hazmester v papagaj nev ...)
azt hiszem en csak azokat a neveket becezem amik (nekem) eredeti allapotukban csunyak. akkor mar mindegy, v csak javit rajta ...
Mindent lehet becézni, ha nagyon akarják. Zsófi csoportjában a nevek: Bibi (Bíborka), Vivi (Vivien), Kiki (Krisztián), ezeket mind az óvónéni követi el. Hallottam már azt is, hogy Zsófit Zsozsónak szólítja. :)
Az egyik ovistársamat úgy hívták, hogy Csikó. A vezetékneve egy egyszerü szó volt, ami viszont nagyon ritka névnek. Szerintem direkt akartak neki egyedit.
Egyszer megtaláltam facebookon, és ott már a 2. nevével van regisztrálva, ami Lázár.
gyerekkoromban ( az eleg reg volt) volt egy ismerös csalad ahol Szilveszter, Ajandok, es Napsugar voltak a gyerekek. hat mit ne mondjak volt csodalkozas ha bemutatkoztak.
Én ismerek egy Heaven-t és egy Dawn-t, soha nem jut eszembe a nevük jelentése mikor megszólítom őket, mert annyira megszoktam már. Ezzel is így lesz valahogy :-))
"Körültekintőnek kell lenni, és nem szabad hagyni, hogy a babavárás miatti rózsaszín köd teljesen elfedjen minden logikát és józan észt. Nem két-három, nem tíz-húsz, hanem egy életre szóló döntést hozunk, és tesszük ezt azzal az emberrel, akit a világon a legjobban szeretünk.
Előre kell látnunk, hogy akármennyire is egy kisbabának adunk nevet, tudnunk kell, hogy ez a kisbaba szépen lassan felnő, és majd akkor is viseli, hordja és reméljük nem teherként cipeli magával a nevét."
Valami hasonló szöveget kellene kifüggeszteni minden szülőszoba, és nőgyógyászati váró falára...