Keresés

Részletes keresés

quizas Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8030
Szia Ancsúr,

Nagyon együtt érzek veled az anyagi gondok meg a munkába visszamenés miatt is. De legalább Zorka és Zádor sok örömet okoz. :-) Meg a szépséges ajtók is: akárhányszor rájuk nézel, eszedbe fog jutni, hogy ezt Te hoztad létre.
Előzmény: Ancsúr (8029)
Ancsúr Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8029

Vmilyen nyereményjátékba kéne bekapcsolódnom. Eddig elég sajátosan lottóztam. Vannak számaim, de sosem veszek szelvényt. Az izgalom így is az enyém, ráadásként hetente sikerélményem van, hogy húúúú, de jó, megint nem nyertem volna!

Előzmény: Kriza (8025)
Ancsúr Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8028

Veheted úgy is, hogy eddig olyan jól játszottad az anyuka- játékot, hogy kiérdemelted a következő nehézségi fokozatot:-)

Lefestettem de. 2 ajtót. Közben arra gondoltam, hogy vajon melyikünk ötlete volt, hogy 8 kazettás ajtóink legyenek...Meg arra is, hogy szép lett az ajtó.

Jó volt "alkotni". Nem akarok visszamenni dolgozni!!!!!! Inkább kimerülnék továbbra is itthon, kötetlenül.

Most meg lassan indulok Zádorért, zuhogó esőben.

Előzmény: Kriza (8027)
Kriza Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8027
Igen, ez segít, különben az önsajnálattól nem tudnék funkcionálni :-)))) de így szinte normálisnak tartom a helyzetet (ez vicc, persze hogy normális ez így, és így a jó, és ezt akartam mindig is, gyerekeket és itthon lenni velük, de jó panaszkodni :-) )
Előzmény: levelibeka (8026)
levelibeka Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8026

Kriza, igen, tudom, csak gondoltam felderítelek, hogy nem vagy egyedül. :-)))

Nálunk csak annyival van megspékelve a dolog, hogy még nagyszülői segítségem sincs, max évente 1x, meg ha én lemegyek hozzájuk (na de azt ugye mostmár suli miatt nem lehet megoldani), bár anyukámékhoz nem is mehetek mind3 gyerekkel. :-(((((( (kivéve a nyarakat, bár az is egyre rövidebb, tavaly még 2,5 hó volt, idén már csak 1 hóra mehettem.

Előzmény: Kriza (8024)
Kriza Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8025
Ügyesek :-) És kitartás lesz ez jobb is, remélem, az anyagi ügyek is hamar rendeződnek, kialakulnak...
Előzmény: Ancsúr (8023)
Kriza Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8024
Köszi mindenkinek a drukkokat. Brekus, ööö, eddig is benne voltam, nem most léptem bele :-))) Igazából kicsit abban reménykedtem, ez lesz AZ Év, mikor nem rohanok folyton, elsőben Emma heti 2 dévényre járt plusz heti 2x úszott Jakab, a kicsi jött velem, mert épp szoptatási idő esett bele az edzésbe, aztán a középső jött, mikor már nem csak szopott a kicsi, hogy különéletet éljünk kettesben kicsit, mert lelkileg megzakkant a tesó születésétől. Tavaly mindkét fiú járt már edzésre, és a párom külföldön dolgozott. Most mindenki nagyobb, párom itthon, jött volna a nyugalom éve. Hát nem... de a lényeg, hogy Emmus beinduljon fejlődésileg! Persze most is náthás/köhögős és addig nem kezdhetünk, és nála ezek hetekig tartanak, most is 2 hete betegeskedik. Nem nagyon, de annyira igen, hogy ne mehessünk közösségbe. A héten szerencsére itt van anyukám, így intézhetem az ügyeket, dokik, szülői, nagybevásárlások, fodrász (féléve nem voltam), kozmetikus (1 éve nem voltam), és Emma pihenhet itthon a nagyival.
Előzmény: levelibeka (8017)
Ancsúr Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8023

Híreim: Zorka ágytiszta lett. Zádor szerelembe esett egy kislánnyal. Kölcsönös a dolog, ők ketten szinte teljesen külön életet élnek a bölcsiben. Feloldódott a csoportban, jól érzi magát. És naponta jönnek az új szavak. Du. meg színeket tanulunk a megállóban, ahogy száguldoznak az autók. Egész jól megy.

A héten talán készen lesz a mi szobánk, ami nagy előrelépés lenne.

Pénzügyileg nyomasztó helyzetbe kerültünk...

Ancsúr Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8022
Jobbulást Karsának! A mostani hirtelen lehűlés gondolom meg is hozza a következő náthás időszakot.
Előzmény: quizas (8016)
Ancsúr Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8021
Majd úgy lesz, mint Krizánál! A többiek is rg- re járnak, az nem számít, hogy nem nekik való:-)
Előzmény: levelibeka (8017)
Ancsúr Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8020

Én ezen a részén már nem akadok ki. Ha két szakma képviselői összefutnak (véletlenül), izzik körülöttük a levegő. És szidják egymást, mintha muszáj lenne. Nálunk a gázos kétszer fúrta el az új villanyvezetéket, ráadásul a 2. esetben a kőműves lejavította. Utána mondta a villanyos, ha égett volna a lámpa, akkor azonnal ott is maradt volna. Nekünk tegnap nem verték szét teljesen a fürdőt, elromlott a kölcsön kapott gépünk. Csak hogy még érdekesebb legyen.

Szép lesz a fürdőtök, a többit meg felejtsd el gyorsan!

Előzmény: pbuza (8015)
Ancsúr Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8019
Nem kell menned dolgozni, ugye? Ha kezdődik az ovis időszak, anyukád egyedül lesz otthon?
Előzmény: Mona73 (8014)
Ancsúr Creative Commons License 2007.09.27 0 0 8018
Hát unatkozni nem fogsz:-) De az jó hír, hogy nincs komolyabb gond Emmussal!
Előzmény: Kriza (8013)
levelibeka Creative Commons License 2007.09.26 0 0 8017

Kriza, üdv az elfoglalt anyák klubjában. :-)

Örülök azért, hogy nincs nagyobb baj Emmával. :-)

Nálunk még csak a nagylányomnak vannak elfoglaltságai a suli mellett (heti 1x úszás, 2 már nem fért bele, napi 3 óra rg edzés), de nem tudom mi lesz, ha a két kisebbnek is lesz majd, na meg dolgozni is fogok...

Lakás/ház szétverőknek/összerakóknak meg jó szórakozást! :DDD Szóval kitartást!

Karsának meg jobbulást!

quizas Creative Commons License 2007.09.26 0 0 8016
Jaj, eltűnt minden, amit az előbb írtam. :-((

Lényeg: Kriza, örülök, hogy nincs nagy gond.

Piros, Ancsúr,
Kitartás!

Nálunk Karsa beteg, lázas, állítólag piros a torka, de nem köhög, nem taknyos. És jön egy rágója. Legalábbis úgy tűnik.
pbuza Creative Commons License 2007.09.26 0 0 8015

Ancsúr

Én ma azt hittem, hogy sírva fakadok. Ez hosszú történet, de a lényeg, hogy holnap kifugázzák a csempéket és az kész. Pénteken jön még vissza a vizes és felszereli a mosdót és a csapokat, stb. Soha többé nem vállalok ilyen munkát! kevés kellett ma ahhoz, hogy ne hagyjon itt a burkoló is és a vízszerelő is, mert összekaptak egymás munkáján......

Kriza

Örülök, hogy minden jó.

Előzmény: Ancsúr (8011)
Mona73 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 8014
Nnna végre!
Ezek nagyon jó hírek!
Unatkozás???? hehe
Családi élet????-->ha már ugy is annyi időd van, akkor érdemes visszaolvasni. Nem is olyan rég volt téma a családi élet.... :OOO
Viszont biztos én nem fogok rád irigykedni, hogy hány felé is kell szaladnod.
Én ilyenkor csak szemlélődöm, mert nekem "csak" egy gyerekem van.
Viszont van egy már megint gyerekkorú anyukám, és a gyerekem apja aki szintén egy tehetettlen alak. Meg egy családiház.
Unatkozni én sem szoktam csak nekem más jellegű az unaloműzésem!:)
Kriza Creative Commons License 2007.09.26 0 0 8013
De, de kedd volt, csak este fáradt voltam, de aranyosak vagytok, hogy így észben tartjátok :-) Megkaptam a lányom értékelését: átlagos 2,5 éves, akinek elmaradása
van a beszéd területén, de csak a kifejezés területén, a megértésben minden
oké, plusz elmaradása van mozgásilag. A jó hír, hogy nagyon akar beszélni,
nagyon igyekszik, ami nagy inspiráció, hogy tanuljon is. Javasoltak heti 1
logopédiát, és heti egy csoportos mozgásterápiát, ott a központban, a
Bártfai utcában. Mehetünk normatív alapon, azaz valamivel olcsóbban, így
heti 4ezer lesz. A vállai aszimmetriája miatt már nagyon félve úszást
javasoltak, mondván, hogy ez még pluszban nagyon megterhelő anyagilag már, meg időben is, aztán hogy kiderült, a Camponánál lakunk, az ottani babaúszás jó lenne. Közben kikérdeztem Döme óvónénijét, aki ott oktat bébiúszást, és kiderült, ha kapunk orvosi papírt neurológustól, akkor ingyen úszhatunk -a neurológus javasolta,
úgyhogy remélem, csak ad papírt :-) Úgyhogy lehet, hogy azt is beválllalom
szombat délutánonként, hiszen úgyis annyira szoktam unatkozni :-)

Heti 3 foci a középsőnek, heti 3 úszás a nagynak és heti 3 foglalkozás a kicsinek. A háztartás és élet egyéb területeit ne taglaljuk... Szerintetek unalmas napok elé nézek?? :-))
Előzmény: Mona73 (8009)
Ancsúr Creative Commons License 2007.09.26 0 0 8012
Én is kiváncsi vagyok az eredményre!
Előzmény: Kriza (8003)
Ancsúr Creative Commons License 2007.09.26 0 0 8011

Pont a tegnapi hsz- od idején kezdtük el kipakolni a fürdőt, amit ma szétvernek. Aztán marad is úgy egy darabig, fogalmam sincs mikor lesz kész. Még semmit nem tudtunk hozzá megvenni, de muszáj bontani, mert holnap festik a  szobánkat, nem akarjuk, hogy utána legyen nagy kosz.

Fáradt már nem vagyok, de szabadidőm nincs. Nagyon jó, hogy a gyerekek csak este vannak itthon, nehéz őket lefoglalni bent.

Előzmény: pbuza (8010)
pbuza Creative Commons License 2007.09.25 0 0 8010

Ancsúr

Megirigyeltelek! felújjítjuk a fürdőszobát a padlótól a plafonig.  MA még csak az első nap volt, de én máris nagyon fáradt vagyok. A két gyerek és a szerelők,....

Minden elismerésem a tiéd. Én remélem, hogy péntekre tényleg kész minden, ahogy ígérték. Apa meg lefest egy csövet és a plafont és ragyogni fog az egész. Remélem. Ugyanis felméréseim szerint nagyon olcsón vállalta a burkoló, de nagyon ajánlották.

Mona73 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 8009
Kriza!

Ma nem kedd van???
Mi volt?
Előzmény: Kriza (8008)
Kriza Creative Commons License 2007.09.22 0 0 8008
Igen, így tervezem, nagy listázós vagyok :-)) Majd beszámolok, mit mondtak.
Előzmény: Mona73 (8007)
Mona73 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 8007
Lehet, valóban ezért mondták nekünk rögtön.
De neked akor igy szuper lesz, hogy addig anyukád vigyáz rá és nyugodtan meg tudtok mindent beszélni.
Én a helyedben az összes kérdésemet leírnám, mert ott tuti nem jutna eszembe semmi. Mert annyi informáciot adnak akkor, hogy a saját kérdése az embernek olyankor ki marad....
Csak hogy ne maradjon ki semmi.
(ha gondolod)
Előzmény: Kriza (8006)
Kriza Creative Commons License 2007.09.21 0 0 8006
Biztos azért, mert nálatok nincs eltérés, nem kell semmire járni, így könnyű dolguk volt veletek :-)))) De jó, hogy elmentetek és így nyugodt lehetsz, bárki bármit is mond.
Nálunk el kell dönteniük, mekkora az eltérés, mivel korrigálható, ilyesmik. Nem akarták ezt rohamban elmondani, kiértékelni, igazából örülök is, hogy lesz alkalmam gyerek nélkül beszélni velük négyesben, mindhárman ott lesznek az értékelésen. És anyukám pont itt lesz, mikorra visszahívtak, így nem kell külön szerveznem, hogy hogyan menjek, mi legyen a gyerekekkel, külön mázli :-))
Előzmény: Mona73 (8004)
Mona73 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 8005
Piros!
ha ezt olvasod....

Nem tudom mikor leszek msn-n, mert Norbi tegnap is 23:30-kor aludt el.!!
Ez megy hetek óta...ha tudok akkor majd írok!
páá
Mona73 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 8004
Szia Kriza!

Örülök, hogy jól sikerült.
Norbi is minta gyerek volt. Nem is hittem a szememnek én sem.
Ha meg csak tornázni kell akkor az meg nem egy vészes dolog!!!
Ügyes volt Emmus! Gratula neki! Meg neked is!
Nekünk rögtön mondták az eredményt, nem kell igy visszamenni.
Csak egy hónap múlva hogy haladtuk-e előre valamit. Akkor is csak telefon, és ha nem akkor esetleg mennünk kell. De nem tartják létszükségnek.

Óriás Norbert?? hahahaha
De tényleg az! :)
Pedig milyen picike volt... most is az.
Előzmény: Kriza (8003)
Kriza Creative Commons License 2007.09.20 0 0 8003
Megjártuk a Korai Fejlesztőt. Katasztrófális éjjelünk volt, éjszaka közepén
Emmus köztünk kötött ki, mert annyira üvöltött, de ott is sokat sírt,
hajnaltól az én hasamon aludt, képzelhetitek, én mennyit pihentem. Reggel is
nyavalygott egyfolytában, Jakab mondta is, hogy" így akarjátok vizsgálatra
vinni? na az szép lesz..." - és mi is így éreztük. Erre a kisasszony olyan
volt, mint egy álom, azonnal reagált, kommunikált mindenkivel, mindent
meseszerűen csinált, szófogadó volt, okos, ügyes, elbűvölő, huncut, ha nem
az enyém lenne, helyben elloptam volna :-)) Bent volt egy
gyerekgyógyász-ideggyógyász, egy gyógypedagógus-pszichológus, és a végén
jött egy gyógytornász. 2 órán át játszottak vele, kérdezgettek, ez meg
lubickolt a figyelemben, mint kacsa a vízben. Az összes vizsgáló személy
tündéri volt, csak pozitívot tudok róluk mondani, nem csoda, hogy ilyen jól
reagált Emmus, de tőle ez akkor is meglepő, mert ennél sokkal morózusabb
személyiség ő.
Kedden kell mennem részletes értékelésért, egyelőre annyit mondtak, nagy baj
nincs, de valóban jelentős elmaradása van mozgásilag a korához, érezni a sok
egyszerre összejött probléma eredményét (reflux, szív) és az egyik válla még
mindig rövidebb/feszesebb, mint a másik, ez volt ugye ez eredeti
kiindulópontunk, amiért anno dévényre kezdtük járni, a hibás fejtartás.
Nagyon kiváncsi vagyok a részletes eredményre. Valószínűleg valami
mozgásterápiát fognak javasolni, úgy értettem.

Előzmény: Mona73 (7999)
_PISKO Creative Commons License 2007.09.19 0 0 8002
Sziasztok,
én is kicsit el voltam havazva mostanában, de már itt vagyok:-)

Mona, nem tudom, minek kellett a beszéde miatt elküldeni a tanácsadóba Norbit: szerintem teljesen normális az, ha egy 20 hós baba annyit beszél, mint ő. Azt hiszem, minden gyerkőc fejlődése egyedi: ki ebben jobb, ki meg abban. Aztán idővel úgyis beérik egymást:-) Nálunk elég érdekes, hogy Soma verbálisan sokkal jobb, mint Lora volt anno. Ő ugyanis 27-28 hónapos koráig szinte alig mondott valamit, onnentól fogva viszont összetett mondatokban kezdett beszélni. Soma úgy június óta beszél, most olyan 2-3 szavas mondatokat mond. A jövő héten lesz 2 éves.
Vinnem kell tanácsadásra, úgyhogy tömöm is rendesen, hogy legalább a 11 kilót elérje (szerintem nem fogja, de azért igyekszem). Olyan 86-92-s ruhákat hord és 21-22-es a lába.Anniyra furcsa nekem, hogy mindenhol ilyen óriás babákat látok. Mondjuk Norbi közöttük a "legóriásabb" :-)

Katus, nagyon sajnálom, hogy rossz lett az eredmény...

Ancsúr, ezek nagyon jó hírek, hogy a gyerekeknek tetszik a közösség. Gondolom, Neked is jobb lesz azzal a tudattal visszamenni dolgozni, hogy Ők jól érzik magukat.

P.
Mona73 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 8001
Szia Piros!

Lehet hogy Eni, meg Norbi, egy "széria".
Ezek a gyerkőcök ilyen nagyok lesznek. :)
De azért Gergőn nem csodálkozom, mert az ő születési paraméterei sem voltak csekélyek.... :)))))))))))))))))

Nem tudom másnál is igy van,de Norbi imádja a szallonát lilahagymával....és ami baromi fűszeres. Mindegy, csak jó füszeres legyen.
Tehát nem csodálkozom, hogy ilyen szép szál legény.

Előzmény: pbuza (8000)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!