Keresés

Részletes keresés

stiglinc Creative Commons License 2005.07.20 0 0 51

Ja, nyilván, de én konkrét saját tapasztalatra gondoltam. Ami persze nem derült ki a butácska kérdésemből...:-) Meg talán szép fotóval is tudnék mit kezdeni...

Igazából még nem láttam modern tecnológiával épített hobby üvegházat 10 év használat után a saját szememmel, közelről, a régiek meg mind bűn rondák már ilyenkorra. Az esztétika nekem azért lenne fontos, mert ha építhetnék ilyet (borzasztóan vágyom rá), az nagyon szem előtt lenne, meg különben is...

Előzmény: salget (50)
salget Creative Commons License 2005.07.20 0 0 50
Nem bunkóskodásból, vagy kioktatásképpen mondom, de -nyilván- a nem vasból készültek, ill. a jó minőségű horganyzással bevontak ilyenek.
Előzmény: stiglinc (49)
stiglinc Creative Commons License 2005.07.19 0 0 49

Csatlakoznék:

KÉPEKET KÉRÜNK!!!!

Van olyan váz, amiből a rozsda nem csorog rá az üvegre néhány év múlva?

Előzmény: lzleo (47)
Zamia Creative Commons License 2005.07.19 0 0 48
R.W.BAUTECH Hungary Kft, Hengermalom u 47/A.
Ezt a bádogosunktól tudom, de az érdi boltban már én is voltam.
Előzmény: adam_g007 (46)
lzleo Creative Commons License 2005.07.17 0 0 47
Képeket rakjatok fel lécci ide is, ne csak egymásnak küldjetek, please!
adam_g007 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 46
És mi a cég neve? Köszi. Bocsi,h itt zargatlak
Előzmény: adam_g007 (45)
adam_g007 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 45
Köszönöm szépen,elég alapos voltál. Majd még próbálom megérteni :D A hengermalom utcai hány szám?
Előzmény: Zamia (44)
Zamia Creative Commons License 2005.07.12 0 0 44
Adam q007!
A nagy barkácsáruházakban is találsz, de ott kisebb lapokban árulják. Ált. 98-105 cm széles és max 2 méter hosszúak. Speciálisak ott nincsenek csak 4-10mm vastagságban találhatóak meg.
Szakboltokban a következő dolgok lehetnek: van légkamrás és tömör pc., ha fűteni akarod akkor a légkamrás kell, az jobb hőszigetelő. A tömör olyan mint az üveg (tök szép). A légkamrás lehet 1-2-3 ... légkamrás is. A 4-6 mm-es csak egykamrásban létezik, a 10mm-esben van már kettő is, a 16mm-től kezdődik a három légkamrás. És így fölfelé, van 3-4cm vastag pc is (modern kori vívmányoknak megfelelően csillagászati árakon). A méretek: általában 1,05-2,10m széles, és olyan hosszú 6-7méterig bezárólag amilyet akarsz (a táblákat kerek méterben értve). Ha télikertnek kell a lakáshoz építve, akkor sztem 16mm-esnél vékonyabb nem nagyon jó, mert az alatt sok a fűtési ktg. Van színtelen, opálos, bronzos és szürke színekben. Szerelési kiegészítőket is megveheted itt (szín szerinti toldók, gumialátétes csavarok stb..). Az árak változóak, én Érden találtam a többihez képest olcsó helyet, de Budán a Hengermalom utcában is van egy jó.
Pl egy átl. 10mm-es légkamrás lemez ára bruttó 3.800 Ft/m2.
Most hirtelen ennyi jut az eszembe, de asszem így is elég alapos voltam.
Remélem sokat segítettem.Szia.
Zamia Creative Commons License 2005.07.12 0 0 43
Krampuszka1!
Fátylat rá.
adam_g007 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 42
A polikarbonátról tudsz többet mondani? Mekkorát találtál,hol,és még satöbbit,nagyon köszönöm a segítséged!
Előzmény: Zamia (40)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 41

Igen, én vagyok !

És bocsi, nem bántásnak szántam, mindössze érdekelt volna, hogy ez igy hogy jön össze............:(

Sajnálom !

Előzmény: Zamia (40)
Zamia Creative Commons License 2005.07.11 0 0 40
Krampuszka1!
Nem értem a kérdést. Miféle olcsó üvegház?

De ha te vagy az, akivel egy másik fórumon ez ügyben írogattunk, akkor azt üzenem, hogy ezzel a kis mellényúlással együtt is bőven a felétől kevesebből kijövök, mint amit te kívánsz e célra költeni. Az iróniádat pedig gyakorold máson.

Adam q007!
Azért nem alkalmas tetőnek mert egy nagyobb jégveréstől, vagy a háztetőről viharban lehulló cseréptől beszakad. Anyagi kár, balesetveszély, 1-2 üvegszem kicserélése nagy macera. Az oldalfalak ebből vannak, arra tökéletes.
A tetőre cserepet nem akartam, polikarbonát ügyben buta voltam, biztonsági üveget drágállottam.

Utólagos értesüléseimből tudom és másoknak is okulás folytán ide írom :
-megoldhattam volna a mostani üveget is úgy, hogy le biztonsági fóliáztatom, de ezzel csak annyit érek el, hogy nem hullik az egész a nyakamba, ha betörik. De ugyanúgy betörik, mert a fóliát belülre ragasztják, és az ára többre jön ki, mintha eleve biztonsági üveget tetettem volna fel.
- a biztonsági üveg is ugyanúgy betörik egy nagyobb jégesőkor, mint a hőszig.üveg, csak éppen nem szilánkosra. Sérülést nem okoz, anyagi kár viszont van. Persze, ha egy, vagy több cm vastag biztonsági üveget veszek az már tuti, de hát ugye nem vagyok krőzus.
- vastag hőszig.üveg 20-tól felfelé az árát sokallom, szintén betörik, stb...
- cserép olcsóbb, de ugye (kézenfekvő) nem világos.
-polikarbonát távolról sem annyira szép, mint az üveg. Viszont biztonságos. Nem törik, UV szűrős, időjárás álló, hőszigetelő és könnyű.

Először csak szépet akartam, mostmár pedig inkább biztonságosat, mert nem csak ritkán nézek majd oda be, hanem sokat vagyunk ott, főleg a gyerekeim. Amikor nekiálltunk építtetni egy helyen láttam csak polikarbonátot de az borzasztóan nézett ki. Most már találtam szebbeket is. Víztiszta, vastag bordás, három légrétegű. Az ára annyi, mint a hőszigetelő üvegé, de szinte örökös. Olcsóbban akartam megúszni, nem jött össze, úgyhogy most próbálok pénzemnél maradni, úgy, hogy a fölösleget eladom. Jelentkezzen, aki még sohasem hibázott.

Tanulság: A mesteremberek. A legtöbbje jó pénzért mindent elvállal, mindent, még azt is amihez nem ért. (És én pont egy ilyennel akadtam össze) Egyszerűbb lett volna, ha azt mondja: nem vállalom, beszéljen előbb tetőfedővel, üvegessel, bádogossal stb..
A legjobb eredményt akkor érjük el:
1) Ha saját magunk nézünk utánna mindennek, és saját magunk szerezzük be az anyagot. Akkor nem húznak meg, olyan lesz a végeredmény amilyet akarsz, s ha nem jó, a hibás te vagy, nincs rossz szájízed, hogy átvertek.
2.) Ha egy böcsületes mesteremberrel akadsz össze, de az ritka mint a fehér holló.

adam_g007 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 39
Miért nem alkalmasak tetőre?
Előzmény: Zamia (37)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 38

Merhogy mi is van azzal az olcsó üvegházzal ? :)

Beács

Előzmény: Zamia (37)
Zamia Creative Commons License 2005.07.10 0 0 37
Sziasztok Üvegházasok és Télikertesek!
16-os (3-10-3) hőszigetelt üveg 18 db 75*150-es mérettel eladó 100.000,-ért. Az üvegek vadiújak. Nekem most lett kész a télikertem, ezek a tetőre lettek feltéve, meg persze azonnal le is szedetve, mert tetőn ez kész életveszély.
Stoner Creative Commons License 2004.08.07 0 0 36

Helló!

Távol voltam lélekben és testben. Ha más nem mond ajánlatot, akkor én mondok: méretek: 45x115- 300 Ft, 60x100- 400 Ft, 100x100 (kb) 600 ft. Fenyőfa kerettel 3 mm-es üveggel. Amíg a készlet tart. Veszprém-Kádárta Győri u. 58. Tel.:88/458-329. M.:30/520-36-59

Gondoljatok a hidegedő napokra... Ennél olcsóbban nem ússzátok meg. Nekem viszont a helyre szükségem van. Ez nem pénz, mint tudjuk, egy ablakért...

dez1 Creative Commons License 2004.07.30 0 0 35
Írjatok már ajánlati árat, vagy mégsem eladó?  Nekem nem kell sok, mint írtam olyan 5*2.5 max 6*3 métereset akarok.
Messzer 109 Creative Commons License 2004.07.30 0 0 34
Szia Stoner! Érdeklődnék én is a az üveg miatt. Egyébként hol laksz és mégis mennyiért adod ?
Előzmény: Stoner (33)
Stoner Creative Commons License 2004.07.28 0 0 33
Kezd egy licit szele lengedezni. Én mint aféle született balek, nem akarok előrefurakodni. Írj annak a kedves ügyfélnek, aki tőled szeretne vásárolni, és, ha túl magas az árad, akkor őt kérem, hogy írjon nekem. Van ablakom bőven. Mikor jön a teherautó?
Mom Creative Commons License 2004.07.27 0 0 32
Stoner,

Ez elég szomorú...:-(
Az még csak-csak tudom, hogy merre próbálkozzak (hirdetéssel, neten vagy offline), de vmi támpont a lehetséges ár ügyében jól jönne. Előre is köszönöm.
Előzmény: Stoner (30)
dez1 Creative Commons License 2004.07.26 0 0 31
Én egy ksi hobbifólissátorban gondolkodom olyan 5*3 méteresben. De ha ti meg tudtok győzni, hgoy nagyon olcsón vehetek tőletek üvegtáblákat, akkor lehet hogy meg tudunánk egyezni....
Stoner Creative Commons License 2004.07.25 0 0 30

Hm.Itt nagyon jó helye van, mint otthon. Ma már senki sem akar régi dolgokat. Ez az Eu szellem. Valamikor, 2 éve... azt hittem, hogy ebből fogom megépíteni álmaim üvegházát. kicsiben meg is tettem, de rájöttem, hogy nagyobb léptékben az üveg nagyon nehéz. Kisebb üvegházakra viszont ideális, vagy télikertnek, melegágynak. Én sem tudom olyan könnyen eladni. Most egy kollégám vásárol belőle párat. Fillérekért adom. Jó, ha a szállítási költséget fogja fedezni, ha elfogy, a helyet viszont foglalja. Egyre több régi épületben cserélik le az ablakokat. A dolog kezd reménytelenné válni. Az üvegesek se akarnak vele vesződni. Azt mondják, hogy a régi üveg jobban reped. Szóval nem tudom. Beszélni kell emberekkel. Meg lehet találni a megfelelő partnereket. Úgy láotm, hogy a Neten nem lehet semmit eladni, csak venni. Azt sem érdemes látatlanban. Más témákban folyik az adás-vétel, de nagy pénzekért. Ott már más garanciák vannak...

Mom Creative Commons License 2004.07.23 0 0 29
egy másik topikba már beírtam, de itt vszeg jobb helye van:

Édesapámnak rengeteg melegágyi, üveges keretablaka van (86 db, 125 cm x 150 cm, keményfa). Régen vette, de úgy alakult, hogy nem tudta hasznosítani.
Segítséget keresek: hol lehet ezt eladni és milyen árfekvésben?

köszönöm
Stoner Creative Commons License 2004.03.30 0 0 28
Itt a tavasz! A bontott ablakaim még mindig megvannak. Összeszámoltam: duplán is 130 nm. Ebből már lehet egy szép üvegházat építeni. Nálam csak a helyet foglalják.
Stoner Creative Commons License 2004.02.16 0 0 27
Kedves Építőtársak!
Hát nekem van 100x100-as, 48x115-ös, 60x100-as bontott ablakom, elég sok. mayfly@freemail.hu
Vacy Creative Commons License 2001.08.17 0 0 26
Nem látom a 17-24 hozzászolásokat!

Miért?

Előzmény: Vacy (25)
Vacy Creative Commons License 2001.08.17 0 0 25
Előzmény: Vacy (16)
Vacy Creative Commons License 2001.01.19 0 0 16
Megkaptam! Jaj és nem válaszotlam? 1000x bocsi!

Már kaptam üveget kerettel, talan az oldala kijön belőlle, eleje, meg háta még kell. Egyelőre csak tervezgetek :)

Előzmény: Caryota (15)
Caryota Creative Commons License 2001.01.18 0 0 15
Vacy, hol tartasz az üvegházépítésben? A 2. levelem is megkaptad?
Előzmény: Vacy (13)
Vacy Creative Commons License 2001.01.14 0 0 14
Találtam egy érdekes könyvet, hátha érdekel valakit

Kurt Jeni: Télikertek (Sziget Kiadó)

én a könyvklubban vettem meg 1790-ért

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!