Megmentésre kaptam egy blokkos Masdevallia ann Jesupp blokkos orchideát. Egy darab fonnyadt levele van, a szárai elszáradva, ill. néhány a tövénél még zöld. Gyökerei vannak, nőnek. Hogyan tudnám megmenteni? Ültessem cserépbe?
Édesanyámnak nagyon sok orchideája van. Nemrég kapott egy Neolehmannia porpax-ot, de a blokkos orchideák tartásáról nem tudunk semmit és sajnos a neten sem találtam sok mindent. Esetleg van valakinek ilyen orchideája? Vagy információi arról, hogy hogyan kell tartani ezeket a fajtákat?
Az egyik pillangóorchideám levelei leszáradtak, viszont van egy keikije a virágszáron 3 levele van, ebből egy nagy, sajnos még nincs sinte semmi gyökere, most kezdett hajtani. A virágszárat vágjam le és tegyem vízbe? A virágszár allja,már kezd száradni
Még érdemes körülnézni és bevásárolni néhai Bene László kertészetében..Datolyaszilvák,orchideák, citrusok és egyéb más növények .07.16-tól 07.19-ig hívható ez a szám :06-304535761.
Nem volt aki továbbvigye az örökséget. Amikor én ott jártam, a mókusok már nem voltak meg. Amit tudtak kiárultak, leginkàbb a datolyaszilvákat vitte a "nép", az orchideàkat a MOT vette szárnyai alá, most nem tudom mi a helyzet. Egyébként Zotya papa terjesztette a híreket itt a berkekben, próbáld őt megkeresni, hátha többet tud mondani.