Luis Felipe Vieira, a Benfica labdarúgócsapatának elnöke azon gondolkodik, hogy lemond posztjáról, miután Fehér Miklós, az együttes 24 éves magyar csatára a vasárnap esti Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában összeesett, majd a kórházba szállítást követően meghalt.
"Sajnálatos, hogy a labdarúgásban csak az ilyen szörnyű események hatására fognak össze az emberek. Éppen ezért komolyan gondolkodóba estem a folytatást illetően" - mondta az 54 éves Vieira a TSF rádióállomásnak adott interjújában
Mutatnék vmit neked:
"A Benfica-játékos hozzátartozóinak kifejezett óhaja, hogy a Szabadi úti új köztemetőben sorra kerülő végső búcsún csak a szertartásról készüljenek képes beszámolók, a családtagok, hozzátartozók és a játékostársak szenvedését ne örökítsék meg. Ezzel adják meg a méltó végtisztességet a vasárnap, a guimaraesi kórházban elhunyt labdarúgónak."
Hmmm nem tudom mit mondjak most... Mikit nem fogjuk elfejteni..
fogalmad sincs a dolgokról!!!
személyesen vernélek pofán, megérdemelnéd...
ez most (is) a gyász ideje, milyen jogon rondítsz bele? nehogy válaszolni merj!!! maradj magadnak, és kerüld el ezt a topikot
Számomra furcsa a portugálok gyászolása, amíg Fehér Miki élt, addig a szemükben senki volt. Halála után meg könnyű isteníteni. Szóval ez egy álszent dolog.
sajna nem sikerült befognom. a sport1-n meg valami probléma lehet, mert csak a képét mutatják.
amúgy tényleg döbbenetes, hogy a portigálok mennyivel többet foglalkoztak vele.
Nah elég volt ebből az álszent gyászolásból ! Nem is ismeritek személyesen a fehérmikit. A temetést pedig nem kéne adni a tv-ben, mert az a család magánügye, ennyit azért megérdemelnek.
Valaki kérdezte a 3341-et, ha jól tudom ez Miki tagsági száma volt a Benfica legnagyobb szurkolói csoportjában
az alábbi cikk Soccernet.com-ról származik - a végére az a kérdés talán nem hiányzott...
Wednesday, January 28, 2004
Benfica chief Vieira may quit role
Ian Simpson
LISBON, Jan 28 (Reuters) - Luis Filipe Vieira has hinted he might quit as Benfica chairman following the on-pitch death of the club's player Miklos Feher, private TSF radio reported on Wednesday.
Vieira said the death of the 24-year-old Hungarian international during a match on Sunday had forced him to reconsider his future with the Lisbon club, one of Portugal's traditional powers.
'Unfortunately, in soccer it's only when things like this take place that people unite and people try to bring out their best,' the 54-year-old Vieira said late on Tuesday at the end of a mourning period at the club's Stadium of Light, where Feher's coffin was put on display.
'It's worth it for everybody to reflect, and I certainly am going to reflect with my family in terms of the future, of what my presence will be with Benfica,' he said.
Feher's body is being flown back to Hungary on Wednesday for burial, accompanied by Benfica players and officials, and government representatives.
'People have a way of being in their lives,' Vieira added. 'I have one, and Benfica is not going to make me change it.'
Vieira, who made a fortune in the tire business, was elected chairman in November 2003 after heading the club's soccer unit. Benfica have millions of fans at home and worldwide among Portuguese emigrants but have not won a league title since 1994.
The ceremonies for Feher at Benfica's stadium, the venue for this year's European Championship final, attracted hundreds of mourners.
Feher collapsed in injury time of the televised game against Vitoria Guimaraes with Benfica leading 1-0. He was rushed to hospital where he died of cardio-respiratory arrest.
An autopsy was inconclusive. Tissue examinations are being carried out to try to determine the cause of death.
Joao Paulo Almeida, Benfica's team doctor, said Feher had reacted for only one or two seconds to efforts to revive him on the pitch.
'He already had his eyes dilated. He did not respond to any stimulus,' he told Correio da Manha newspaper.
Feher's last medical examination was in January.
Asked about tests for performance-enhancing drugs and the banned steroid nandrolone, Almeida said; 'At Benfica we don't use those substances.'
Benfica are third in the league, 11 points behind leaders Porto.
Amúgy nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de szerintem a mai sport címlapja sem volt túl szimpatikus, ez az így gyászol Portugália, és így mi szöveg, hogy a Miki ravatalánál ezrek vannak, az MLSZ emlékműve előtt pedig csak ketten állnak... Kicsit olyan érzésem támadt tőle, mintha azt akarnák bizonyítani, hogy bár a magyar média mindent megtesz, hogy tájékoztasson, de itthon nem érdekel senkit!
Amúgy annak örülök, hogy a Blikket és az RTL-t kitiltották, hiszen a Kókusz is elég szenzációhajhász volt, de a Mai Napot miért nem tiltották el?
Hello! Eu sou de Budapest, Hungria! Eu quero agradecê-lo Portugal seus cumprimentos e seu amor para nosso jogador, Miki, e nosso país! Attila
Ennek a jelentése magyarul, szabad fordításban kb. ez:
Hello! Én Budapestről, Magyarországról vagyok! Szeretném megköszönni neked, Portugália, a jókívánságokat és a szeretetet amit a mi játékosunknak, Mikinek, és a mi országunknak az irányába tanúsítottál! Attila
Ez kb az egész néphez szól, tehát ha valaki szertné portugálul meköszönni az üdvözleteket, nincs más dolga, csak átírja a Budapestet arra a helyre, ahol lakik, és a nevet a sajátjára!
Budapest, január 28., 13.30 Ingyenes emlékfüzettel készülnek a győriek.
A sajtó több képviselője fogadta a Benfica különgépét a ferihegyi repülőtéren. Információnk szerint a család kérésére a Blikk és az RTL Klub munkatársait nem engedték közel Fehér Miklós koporsójához.
Győrből származó hír szerint a teremtorna hétvégi döntőjére ingyenes emlékfüzettel készül az ETO. Tarsoly Csaba klubelnök elmondta, hogy az ötezer példányban megjelenő lapot a debreceni döntőre kilátogató szurkolók közt osztják szét."
Az égnek hála, nem engedik oda a mocsok Blikket. Az RTL-el mi volt a probléma?
Guimaraes, január 28., 13.15 "Az utolsó dolog, amit szerettem volna az ez az interjú."
Az biztos, hogy Rogerio Matias, sohasem akart ilyen interjút adni. "Azt a tekintetet a végtelenbe, akkor sem fogom kiverni a fejemből, ha száz évig élek is" - mondta a Guimaraes balhátvédje.
Az alábbi beszélgetéssel, a Benfica csatára előtt tisztelgünk. A szavak szinte nem jönnek, keressük őket, és úgy tűnik, mintha a klaviatúra nem engedne az ujjainknak.
Ennek ellenére, reméljük, hogy tetszik fog neked, Miki...
- Nem nehéz kitalálni, hogy az a nap pályafutása egyik legnehezebb pillanata volt?- Ez igaz, ha nem is a legnehezebb volt, de mindenképp a legnehezebbek egyike.
- Valószínű, hogy ön volt az első, aki felfogta, hogy mi tört. Mit érez egy ember, aki látja a játékostársát ilyen szituációban?
- Volt egy bedobás, aztán Fehér sárga lapot kapott. Mi vesztésre álltunk, én gyorsan folytattam a játékot, hogy még egy támadást indíthassak, abban a reményben, hogy legalább a döntetlent kiharcoljuk. Mikor Ivan Djurdjevic visszaadta a labdát, előre néztem, és láttam, hogy Miki összeesik. Kirúgtam, de ekkor még arra gondoltam, hogy más típusú sérülése van. Nem tudom szavakba önteni azt, amit láttam, amikor közelebb mentem. Felfogtam, hogy valami komoly dolog történik.
- És?
- Kétségbeesetten nézegettem a Benfica kispadja felé. Közben Miki társai és a Vitoria játékosai mind abba az irányba futottak, ahol ő volt, hogy segítsenek neki, de semmit sem tudtunk tenni. Amit akkor éreztem, az egyszerűen leírhatatlan. Aztán az egész stadion elkezdett tapsolni, amikor úgy tűnt, hogy Fehér magához tér.
- Ön is arra gondolt, hogy minden jóra fordult?
- Mindannyian arra vártunk, hogy Miki magához térjen, és hogy a dolgok más irányt vegyenek, mint amilyet végül vettek. Aztán a szurkolók is átélték ezt a drámát, és felállva, tapsolva próbáltak segíteni, hogy Miki magához térjen. Fantasztikus együttérzéséről tett tanúbizonyságot a közönség, de sajnos ez is kevés volt.
- Látott Miki tekintetében valami furcsát?
- Nem, egyáltalán nem.
- Ebben a pillanatban a mérkőzés állása elvesztette a lényegét...
- Ilyenkor nem is lehet játékról beszélni, minden lényegtelenné válik.
- Milyen emléket őriz ön Fehérről?
- Nagyon jó játékos képe marad meg bennem, azalatt az idő alatt, amit Portugáliában töltött, mindig tanúbizonyságot tett játékosi és emberi kvalitásairól. Nagyon erős személyiség volt, akik vele dolgoztak, mind azt mondták, hogy fantasztikus ember volt. Csak csatlakozni tudok a társaihoz.
(Record)
Ma délelőtt a Petőfi Rádióban egy szakembert kérdeztek (nem tudom, hogy milyen, lehet, hogy médiaszakértő, az is lehet, hogy más) a Blikk címlapjáról. A közszolgálati rádióban ez az ember kimondta, amit sokan szerettek volna: mocsoknak titulálta az újságot, a szerkesztőt pedig perverznek. Baromi jó érzés volt hallgatni, egyúttal az én feszültségemet is levezette.
A blikk ellen minden eszközt be kell vetni, de azért a portugálokat mégse vonjuk már be ebbe. Legalább mi ne égessük Magyarországot, ha már a Pallagi égeti (persze ő nem magyar, úgyhogy könnyű szívvel teszi)...