Nem volt titok, csak valahogy én sem mertem elhinni, hogy nekem ez sikerülhetett:) A lányok még nem látták az új koreográfiát, mert nem találkoztunk azóta, majd holnap lesz a napja:) Egyikük tud róla, mert "büszkeségembe" Neki dobtam egy SMS-t, mikor kész lettem, válaszában öröm is volt, de remélte azt is, hogy nem kell sokat forogni benne, mert szédülős:) Megnyugtattam, hogy nem kell sokat, a 4 perc 50 másodpercből csak kb. a felét:) Szerintem sokkot kapott szegény, mert azóta nem írt o:)
Lehet, hogy pontosan ezért olyan hatásos "fogyókúra" hiszen egyik nap degeszre eszed magad mondjuk a szénhidrátokkal, másnap alig - alig veszel magadhoz valamit a gyümölcsökkel. Lehet, hogy ettől szegény szervezet sokkot kap és ettől fogy olyan gyorsan?
Én mindig belenézek a topikba, ha fölmerül, de többnyire nincs hozzáfűznivalóm.
Tudtommal a hasnyálmirigy meg az epehólyag (mely gusztustalan szervek emlegetésével remélhetőleg sokak kedvét elvettem az ebéd utáni édességtől :)) egyenletes ütemben szeretnek dolgozni. Ha rövid távon nem is észrevehető, hosszabb távon mégis megárthat, hogy a 90 napozóknál és egyéb testkontrollosoknál nem egyenletesen érkezik a lebontandó cukor és zsiradék, hanem sokáig semmi, utána egyszerre viszonylag sok.
Fel a fejjel! És ha gondolod, nyugodtan írj ide, emilben, vagy ha ez itt nagyon off lenne és másokat zavarna (bár nagyjából hárman bitoroljuk mostanában Kobzoska topikját, és néha idetéved H.G. úr (???) aki jöhetne gyakrabban is, mert többnyire megszívelendő tanácsai vannak :-))) ), szóval ha off, akár nyithatunk is egyet magunknak. Egyébként a lelki háttér igencsak befolyásolja az étkezésünket, egészségünket. Én anno egy régi szakítás után 2 hónap alatt 10 kilót fogytam a mostaninak megfelelő súlyomról, és utólag nézve képeket, iszonyúan néztem ki. Akkor nagyon élveztem, mert 12 éves korom óta nem voltam annyi kiló, és olyan ruhákat is felpróbáltam, amit azelőtt sosem mertem volna. Az azért már túlzás volt: összeaszottnak néztem ki, beesett arccal,... (Viszont még mindig kövérnek láttam magam!!!)
Másnál pont fordítva van: enni kezd és hízik legalább ennyit hasonló idő alatt.
Valószínűleg mindkettő hátterében ott is van a befelé fordulás, úgyhogy inkább írj nekünk. Ahogy Tanuki írta, ha sokat eszel, még össze is vonjuk a szemöldökünket. :-)
Hát elég sok mindenben lehet rossz, én elvi alapon utálom, mert ellentmond az egészséges étkezés minden szabályának, ám sajnos hat, ezért aztán mindenki rálegyint az egészségre. Az egész azon alapul, hogy négy élelmiszertípus közül háromból folyamatosan éhezik az ember (ettől fogy ugye), de kevésbé éhes, mert egyrészt a gyomrát kitölti az aznapi kaja, másrészt a szervezetét lefoglalja az emésztés is valamennyire. Azt meg, hogy az éhezés miért káros, gondolom mindenki el tudja képzelni, és ezen az sem segít, hogy átvered a szervezeted és nem érzed. Ráadásul nem hiszem, hogy ha utána visszaáll az ember a normális evésre, meg tudja őrizni a súlyát. Max úgy, hogy keveset és jól összeválogatva eszik, dehát akkor már lehetne azzal is kezdeni... Remélem te nem ezt csinálod, ha igen, bocs :) És hát tényleg hat, azt el kell ismerni.
Jól van ez nagyon, mondom én! :))) Tényleg az lenne a hihetetlen, ha ennyi mozgással nem fogynál (még átlagos evés mellett is akár). Nekem egyébként rohadtul elegem van az ülőmunkából, de ezzel most nem tudok mit kezdeni. Egyszer volt olyan munkaköröm, ahol kb. három órát gyalogoltam naponta. Le is ugrottak a kilók rendesen, s még fizettek is érte (kár, hogy szakmailag vacak volt). A jövő hetem húzós lesz, majd jövök, kösz a bátorításokat!
Sziasztok.
S még valami: köszönöm a gratulációt, de bevallom úgy történt, hogy észre sem vettem, a csajok szóltak, hogy kisebb foltban takarom el előlük a napot..:)
A felírogatással egy időben én is próbálkoztam, valóban azt értem el vele, hogy rájöttem, sokat eszem, aztán véletlenül valahol elhagytam a papírt és boldogan ettem tovább a finomságokat:)
Mennyiben rossz a szétválasztó 90 napos? Csak most az jutott eszembe, hogy vajon mijen hátulütői lehetnek annak, hiszen a szervezet mindent megkaphat amit csak akar, bár nem mindent egy napon:)
Lelkibetegség :(( Amúgy engem nem zavarna, ha ilyesmiről is írnál, bár persze elég sok témába vágó is topic van. Annyiban nem is off, hogy a súlyproblémák mögött sokszor van lelkibetegség etc.
Fogyókúra: próbáld úgy felfogni, hogy elindultál a jó úton, hiszen a mozgást már csinálod, amiért dicséret is illet! Kevesen tudnak egyik percről a másikra életmódot váltani, nekünk, többieknek marad a fokozatos váltás. Ha pedig fegyelmezettségre lenne szükséged, írj ide gyakrabban, mi meg majd összevonjuk a szemöldökünket, ha nagyokat kilengsz :) Azzal próbálkoztál már, h pontosan leírod, mikor-mit eszel? Azt mondják, sokat segít önfegyelmezésben is, meg könnyebben meg lehet találni azokat a kajákat, amik sok kalóriások, de amiket könnyen ki lehetne iktatni.
Köszönöm a választ. Nem is tudod, hogy milyen jól esett. Egyébként szerintem az a tánc, amit csinálsz, simán felér a kocogással/futással, nem? Gratulálok a fogyásodhoz!
Jól hangzik, csak így tovább! Hátha mégis vannak csodák :) Azért előfordulhat, hogy diétát kell tartanod a 90 nap után is, csak azt már nem diétának hívják, hanem egészséges és átgondolt étkezésnek :)) Ideális esetben viszont addigra már hozzászoksz ugye, és nem is kívánsz annyit és azt enni, amit korábban.
... hm, ez a 90 napos diéta ez ugye nem a szétválasztó? Amúgy tényleg személyreszabottat kaptál? Orvos csinálta?
Jelentem az elmúlt időszakban 38 nap alatt 8,5 kg.-tól szabadultam meg:) Az sem titok, hogy a 90 napos sportorvosok által ajánlott diétától. Egyszer sem voltam éhes, vagy ha kicsit mégis, akkor előttem volt, hogy milyen jó lesz a következő étkezés, hiszen nem kell éheznem. Nem érzem, hogy fogyóznék, csak egy kicsit átcsoportosítottam az életem és az ételem:) Nincs nasi, csak szigorúan reggeli, ebéd és vacsi. Mellette persze az is sokat számít nyílván, hogy a műtétem után lassan helyrejöttem és végre annyit táncolok, hogy lassan már talán bele is gebedek o:). Sok- sok év óta először érzem úgy, hogy végre megtaláltam a helyes utat, nem szenvedek, nem mondok le semmiről és jól is érzem magam. Tudom, hogy most sokan kérnétek a receptet: nos azért nem szeretném ezt ilyenformán senkinek átadni, mert azt csak egy alapos kivizsgálás döntheti el szerintem, hogy kinek mi az ami jó, mi az amit biztonsággal alkalmazhat.Sok módszert próbáltam, sok be is jött ideig- óráig, sokkal meg inkább ártottam magamnak. Ez a diéta most személyreszabott, remélem, hogy nem fog gondot okozni. Hozzáteszem, hogy nem jártam futni, bicajozni, nem használtam az elliptikust és nem számolgattam a kalóriákat. Nem kínoztam magam órákig a zsírégető és alakformáló gyakorlatokkal, csak táncoltam. Nem lóg a bőröm, szép fényes a hajam és a fogam sem hulott ki:) Meglátjuk, hogy ha vége a diétának, akkor is tudom-e tartani az akkorra elért súlyt. Ha igen, az nagyon jó lesz, legalább a nyelvem nem fog a cipőmig lógni mikor mászok fel a negyedikre.Ha nem...hát, akkor már tényleg nincsenek csodák! Tapasztalatom, hogy a magánéleti zűrök étkezési zavarokhoz is vezethetnek. Ne egyél, hanem inkább menj el sétálni egyet helyette, hátha az eltereli a figyelmed a kajáról. Próbáld meg, menni fog!
Zahra!
Te iszonyú sokat mozogsz! Mennyit eszel általában, hogy ezt egyáltalán bírod? S tényleg nem fogysz tőle? Olvastam, hogy írtad, hogy talán azért, mert hozzá vagy szokva, de akkor is.
Sziasztok!
Csak jelentkezem, hogy lássátok, hogy még élek (de minek). Bocsánat, tudom, hogy ez nem ide tartozik, de bevallom hősiesen, amit egy hónapja nem akartam: iszonyú lelkibeteg vagyok. Már hónapok óta, mert magánéleti gondjaim vannak. Azt reméltem, hogy az ideírástól kicsit fegyelmezettebb leszek és normálisabb lesz a kajához való viszonyom, de eddig nem lett. Összevissza eszek, hét elején még egy-két napig megy, de utána mindig kétezer fölé megy a kalóriabevitelem, persze, hogy nem fogyok. A mozgás egyébként becsülettel megvolt, azzal meg vagyok elégedve. Végül is egy kiló lement, de tudom, hogy ez édeskevés ilyen nagy túlsúlynál, mármint az első hónapban. Még egyszer ne haragudjatok, nem fogom idehozni a lelki kínjaimat, csak gondoltam illik jelentkezni, ha már egyszer belevágtam.
Ma elszántam magam az alakformáló gyakorlatokra. Találtam a fiammal közösen egy nagyon jó zenét, így a délelőtt folyamán sikerült egy új koreográfiát készítenem.Szerintem látványos lett. A lányaim örülni fognak az első stressz után, mert megint sikerült egy kicsit nehezet csinálnom:)szóval mire letáncoltam ötvenedszer is, addigra reendesen leizzadtam:) Szerintem a mai edzésem is megvolt!
Ideális alkat? Szerintem nincs erről itt szó. A vékony lányok látványosabban tudnak hullámozni, a dundi lányok sokkal szebben tudnak rázni. Gondoljatok bele egy sovány lánynak minden kis rezzenésért nagon meg kell dolgozni, én meg csak rázok magamon egyet és egy hétig rengek:) Viccet félre téve, volt szerencsém abban, hogy az arab nőket a saját közegükben láthattam táncolni, teljesen mindegy volt, hogy vékonyabb, vagy erősebb testalkatú, szerintem rendkívül látványosan tudják mozgatni a csípőjüket... Amit ma itthon látunk, szerintem abban többnyire több a revű mint az eredeti gyökerekből származó tánc, de valóban nagyon dögös tud lenni, sok esetben kortól nemtől és alkattól teljesen függetlenül. Amikor én beleszerettem ebbe a táncba, egy arab hastáncosnőt láttam táncolni, a hölgy kb 120 kg. lehetett, de a személyisége és mozgása teljesen elbűvölt, innentől kezdve teljesen mindegy volt számomra, hogy milyen súlycsoportba tartozik és háyn éves, mert nem volt éppen fiatal sem:)
Szóval csajok, hajrá! Ha van a közeletekben suli, menjetek el táncolni, mert szerintem sokkal élvezetesebb mozgás, mint mondjuk 8 km. futás esőben:) Persze aki azt szereti, az is jó, csinálja mindenki azt, ami Neki örömet okoz.
Fura ez, az en hastanctanarnom is hihetetlen vekony volt. Jol tancolt persze, de szerintem sokkal erotikusabb, ha van minek razodnia tanc kozben. Es azert hastancban az erotikussag alap :)
Egyébként én mindig azt hittem, hogy egy kis csípő+pocak (bár ez szvsz a sok edzéstől izommá alakul főleg) kell a hastánchoz. Ehhez képest egy gimis osztálytársnőm, aki nádszál karcsú, profi táncos. (Tényleg jól csinálja!)
Június 24.-én este nyolckor lépünk fel Tatán a Víz, Zene, Virág Fesztiválon a Várudvar színpadán. Mivel ez egy Nemzetközi fesztivál, így nagyon ki kell tennünk magunkért:) Remélem sokan lesznek kíváncsiak ránk:)
Ugye? Hüje nadrág. Egy kicsit azt vártam ugyan, hogy majd vékonyabb leszek tőle, na de ez van. Ellenben élvezem és hiszek benne, hogy úgy általánosságban jót tesz. De úgy tűnik, lassan alakformáló gyakorlatokat is kéne végeznem. Majd ha elszántam magam, bejelentem :)
Nem is tudom. Most csak azt tudom, hogy hulla fáradtnak érzem magam és nemsokára úgy kell kiállnom a színpadra, mintha a világ legboldogabb, legkiegyensúlyozottabb és legkönnyedebb embere lennék. Néha nagyon nehéz, mert nem csak fáradtak vagyunk, de bizony előfodulnak hólyagok is a talpunkon szép számmal, szóval azért ilyenkor nehéz mosolyogni, de azért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a közönség csak azt lássa, hogy milyen szép a műsor. Hogy ezt hogyan sikerült elérnünk, az nem az ő dolguk, lényeg az, hogy jól érezzék magukat. Igazad lehet egyébként, mert ma is több órát táncolunk, szerintem egy- két deka biztos leugrik rólunk:)