Keresés

Részletes keresés

kilgore Creative Commons License 1999.06.17 0 0 160
Sziasztok!
Bocs az onreklamert, de temaba vag: honlapomon elolvashatjok Vonnegut mester egy novellajat, es igyekeztem kivalogani a legjobb Vonnegut linkeket is. nezzetek meg, es irjatok velemenyt mail-ben! http://www.hszk.bme.hu/~vg214

Ja, es felmerultek a filmek: Talan meg a nyaron bejut hozzank is a Bajnokok reggelijebol keszult szelesvasznu cucc, ami egybkent meglepo modon Bruce Willis produkcioja, aki allitolag nagy Vonnegut rajongo...

Ati-pati Creative Commons License 1999.06.17 0 0 159
Vajon Vonnegut sci-fi író-e vagy több annál (mármint ha az egyéb irodalom a sci-fitől több)?
JIMMY Creative Commons License 1999.06.15 0 0 158
Csak annyit, hogy Vonnegut rulez!
Titán szirénjei, Bajnokok reggelije (ez a kettő nagyon), Kékszakáll, Börleszk tetszettek. Az Utópia nem tetszett. Az éj anyánk a kettő között. Sajnos a többi könyvét nem olvastam.
soltika Creative Commons License 1999.06.07 0 0 157
Hát Adept igen csak lesújtottál.
Ha valaki majd kötelez arra hogy
K.V.Jr?-t olvassál és még azt is elvárja hogy tetszen Neked, akkor légyszives szóljál és akkor együtt csapnak le bennünket.
Addig is Vonnegut szerető üdv:
soltika + Finci kutya/szintén hiresen K.V. nem olvasó/
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.06 0 0 156
Olvastam 2 könyvet, de nem tetszett...
Tudom én vagyok a bunkó.
Egyszerűen nem tudom megszeretni a stílusát. De nem bántom, mert le leszek ütve...
azeroth Creative Commons License 1999.06.06 0 0 155
Sziasztok!

Még 88-ban vagy mikor, egy balatoni nyaralás alatt kaptam meg az első KV könyvemet - a Titán Szirénjei-t. Azóta gyűjtöm a könyveit. Egy rakás megvan tőle, a legtöbbet a PeCSában vettem a bolhapiacon, a népeknek fogalma sem volt, mit adnak el. Eredeti keményfedeles vászonborítós változatban jutottam hozzá a Jailbird-höz. Aztán sajnos kifogytak a piacolűk, csak egyetlen faszi árult még, az viszont sajna értette a dolgát, és kemény pénzeket követelt. De mindegy, megérte. Minden könyvét többször elolvastam, és csak egyetérteni tudok veletek. KV tényleg rulez!
Az a sztori pedig tényleg benne volt egy régi Galaktikában, nekem az jutott eszembe előbb (Hehe.)

soltika Creative Commons License 1999.06.03 0 0 154
A tehén bőgni kezd ,
A gyermek felriad ,
De kicsiny Jézusunk
Sirásra nem fakad.

Többé kevésbé mindez megtörtént.Ami a háborús részleteket illeti azok jócskán valóságosak.

-Madarak csevegtek .
az egyik madár azt mondta Billy Pilgrimnek:
-Csip-csirip?
nem iromalá és nem üdv olyan kérdőjel harapdáló

xzyzsz Creative Commons License 1999.06.03 0 0 153
Koszi Kalmo!
kalmo Creative Commons License 1999.06.03 0 0 152
Kedves xzyzsz!

A novella címe: Harrison Bergeron
Könyv: K.V.:Majomház Totem kiadó 1995
(De úgy hiszem az egyik régi Galaktikában is benne van, de azt nem találtam meg...)

Előzmény: xzyzsz (150)
Herczog Creative Commons License 1999.06.03 0 0 151
Különben valahol azt olvastam, hogy Kilgore Trout Philip José Farmer sci-fi író álneve. Nem tudjátok igaz ez?
xzyzsz Creative Commons License 1999.06.03 0 0 150
Hello mindenki, lenne egy keresem! Valamikor 3-4 eve angol irodalom oran egy modern american litricsör gyüjteményben olvastam egy KV novellát, amiben ay USA tarsadalmanak olyan jovojet festi le, hogy egy diktátor (?) asszony a politikai korrektseg jegyeben minden veleszuletett kepesseget, lefele nivellalva, egyenlove akar tenni (pl. aki nagyon okos, es sokat "filozofal", annak egy fulhalgatoval 5 mp.-kent belevisitanak a fulebe, hogy megzavarjak.) NA, ha valaki ismeri ezt, es vagy az angol, vagy a magyar cimet tudja, esetleg azt is, hogy hol lehet fellelni, az irjon kerem szepen!
Marci
kalmo Creative Commons License 1999.06.03 0 0 149
Bocs, tévedtem.
A bajnokok reggelije filmre gondoltam.

Különben milyen Vonnegut filmek vannak?
Az Éj anyánkat már láttam.
Nem volt az igazi.

kalmo Creative Commons License 1999.06.03 0 0 148
Úgylátszik hasonló az ízlésünk.
Lem-et nem szoktál néha olvasni?

Mellesleg látta valaki az 5.sz.vágóhíd
megfilmesített változatát?

Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 147
Ha ismerni akarod a nagybömböt, hámozz meg egy léggömb
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 146
Ugye?:)))))))))))))))))))))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 145
kukkancsatok csak a LÉKEMBE!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 144
Helló mindenki!

Király a topic!! Vonnegut rulez!! Nekem a 2. kedvenc olvasmányom a Bajnokok reggelije (a No.1:Boris Vian:Tajtékos napok), imádom a humorát!!

bonsay

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 143
hat elnezest,
hibasan altalanositottam szereny szemelyes tapasztalataimbol
utoljara vagy 10 eve jartam usaban, akkor a tvhirdetesben meg
"volkszvagen, danitegen" enekeltek ;-))

de a herbertvonkarajant meg ma is igy mondjak a bbcben

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 142
>angol/amerikai nyelvteruleten nem ismerik ill. nem hasznaljak a "v" betu nemetes kiejteset, az auto neve is volkszvagen

Erdekes, akkor itt ahol vagyok kaliforniaban egy kivetel lehet, mert itt bezony folkszvágen az auto. Majd megkerdezek valaki helybelit, hogy mondja az iro nevet.

Linkecskek angolul:
Vonnegut.com: sux

Mark Vonnegut (Kurt fia) egy konyvet a skizofreniarol

Lehet, hogy a Bulgariat rosszul tudtam. Azt kb msfel eve hallottam, mig a webben talaltam egy helyet, mely szerint USAban el (Quincy, Mass)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 141
Hell o *.*,

Én is imádom. Akarcsak Heller Catch 22-jében Yossarian monológját Istenről.. Meg az egész könyvet.

Gandalf (Dublin)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 140
vow!
koszonom ez erdekes volt

ad kiejtes,
angol/amerikai nyelvteruleten nem ismerik ill. nem hasznaljak a "v" betu nemetes kiejteset, az auto neve is volkszvagen
a karmestert vonkarajannak mondjak az ertelmisegi musorokban is

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 139
Nekem sikerült magyarul is megtalálni.
Mit mondjak?
Vonneguttól a kedvencem. Durva.
nils
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 138
>kellett legyen valami magyar haverja

FYI: A fia egy magyar not vett el felesegul (jelenleg Bulgariaban elnek ugyan) Persze biztos ismer mas magyarokat is.

En most olvasom a Hocus-Pocus cimu bortondramajat Vonnegut bacsinak. Olvasts valaki? Megjelent magyarul? en angolul gyurom.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 137
Helló mindenki!
Kuc-kuc.
"De szomorú népet találtam e helyütt,
Nincsen nekik se zenéjük se sörük."

"Boldogan és szépen akartam élni itten,
Nem úgy mint a sitten."

"Ez a nagy, ez a nagy, ez a nagy körforgalom,
Ólom lábakon, bádog szárnyakon."

Így szólott Bokonon a Macskabölcső c. K.V. klasszikusban.
De emlékezzünk meg Zog-ról a marslakóról is, aki a zseniális Kilgore Trout csodálatos teremtménye.
K.V. századunk géniusza.
kuc-kuc, most egy kis vér is jött.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 136
Köszi, akkor engem igazoltál, anyum meg mások is ragaszkodnak a "Vonegát"-hoz, persze rövid á-val. Mindjárt jobb a kedvem...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 135
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 134
Sziasztok!

Valaki leirná milyen Vonnegut könyvek és mikor jelentek meg? Esetleg a kiadót is. Csak, hogy tudjam mi hiányzik még.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 133
Weirdo
Azt tanácsolom, hogy ejtsd úgy, ahogy én:))
szvsz, mivel német származású, a német fonetika szerint f-fel az elején.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 132
Bocs, mondja...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 131
Sziasztok!
Én nem igazán kerültem Vonnegut hatása alá, csak néhány könyvét olvastam, de a barátnőmmel (aki rajongó) mindig azon vitatkozunk, hogy hogyan kell szabályosan kiejteni a nevét? Közületek ki hogyan mindja ki?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!