Sziasztok!
Bocs az onreklamert, de temaba vag: honlapomon elolvashatjok Vonnegut mester egy novellajat, es igyekeztem kivalogani a legjobb Vonnegut linkeket is. nezzetek meg, es irjatok velemenyt mail-ben! http://www.hszk.bme.hu/~vg214
Ja, es felmerultek a filmek: Talan meg a nyaron bejut hozzank is a Bajnokok reggelijebol keszult szelesvasznu cucc, ami egybkent meglepo modon Bruce Willis produkcioja, aki allitolag nagy Vonnegut rajongo...
Csak annyit, hogy Vonnegut rulez!
Titán szirénjei, Bajnokok reggelije (ez a kettő nagyon), Kékszakáll, Börleszk tetszettek. Az Utópia nem tetszett. Az éj anyánk a kettő között. Sajnos a többi könyvét nem olvastam.
Hát Adept igen csak lesújtottál.
Ha valaki majd kötelez arra hogy
K.V.Jr?-t olvassál és még azt is elvárja hogy tetszen Neked, akkor légyszives szóljál és akkor együtt csapnak le bennünket.
Addig is Vonnegut szerető üdv:
soltika + Finci kutya/szintén hiresen K.V. nem olvasó/
Még 88-ban vagy mikor, egy balatoni nyaralás alatt kaptam meg az első KV könyvemet - a Titán Szirénjei-t. Azóta gyűjtöm a könyveit. Egy rakás megvan tőle, a legtöbbet a PeCSában vettem a bolhapiacon, a népeknek fogalma sem volt, mit adnak el. Eredeti keményfedeles vászonborítós változatban jutottam hozzá a Jailbird-höz. Aztán sajnos kifogytak a piacolűk, csak egyetlen faszi árult még, az viszont sajna értette a dolgát, és kemény pénzeket követelt. De mindegy, megérte. Minden könyvét többször elolvastam, és csak egyetérteni tudok veletek. KV tényleg rulez!
Az a sztori pedig tényleg benne volt egy régi Galaktikában, nekem az jutott eszembe előbb (Hehe.)
A novella címe: Harrison Bergeron
Könyv: K.V.:Majomház Totem kiadó 1995
(De úgy hiszem az egyik régi Galaktikában is benne van, de azt nem találtam meg...)
Hello mindenki, lenne egy keresem! Valamikor 3-4 eve angol irodalom oran egy modern american litricsör gyüjteményben olvastam egy KV novellát, amiben ay USA tarsadalmanak olyan jovojet festi le, hogy egy diktátor (?) asszony a politikai korrektseg jegyeben minden veleszuletett kepesseget, lefele nivellalva, egyenlove akar tenni (pl. aki nagyon okos, es sokat "filozofal", annak egy fulhalgatoval 5 mp.-kent belevisitanak a fulebe, hogy megzavarjak.) NA, ha valaki ismeri ezt, es vagy az angol, vagy a magyar cimet tudja, esetleg azt is, hogy hol lehet fellelni, az irjon kerem szepen!
Marci
hat elnezest,
hibasan altalanositottam szereny szemelyes tapasztalataimbol
utoljara vagy 10 eve jartam usaban, akkor a tvhirdetesben meg
"volkszvagen, danitegen" enekeltek ;-))
de a herbertvonkarajant meg ma is igy mondjak a bbcben
>angol/amerikai nyelvteruleten nem ismerik ill. nem hasznaljak a "v" betu nemetes kiejteset, az auto neve is volkszvagen
Erdekes, akkor itt ahol vagyok kaliforniaban egy kivetel lehet, mert itt bezony folkszvágen az auto. Majd megkerdezek valaki helybelit, hogy mondja az iro nevet.
ad kiejtes,
angol/amerikai nyelvteruleten nem ismerik ill. nem hasznaljak a "v" betu nemetes kiejteset, az auto neve is volkszvagen
a karmestert vonkarajannak mondjak az ertelmisegi musorokban is
Helló mindenki!
Kuc-kuc.
"De szomorú népet találtam e helyütt,
Nincsen nekik se zenéjük se sörük."
"Boldogan és szépen akartam élni itten,
Nem úgy mint a sitten."
"Ez a nagy, ez a nagy, ez a nagy körforgalom,
Ólom lábakon, bádog szárnyakon."
Így szólott Bokonon a Macskabölcső c. K.V. klasszikusban.
De emlékezzünk meg Zog-ról a marslakóról is, aki a zseniális Kilgore Trout csodálatos teremtménye.
K.V. századunk géniusza.
kuc-kuc, most egy kis vér is jött.
Sziasztok!
Én nem igazán kerültem Vonnegut hatása alá, csak néhány könyvét olvastam, de a barátnőmmel (aki rajongó) mindig azon vitatkozunk, hogy hogyan kell szabályosan kiejteni a nevét? Közületek ki hogyan mindja ki?