Szia alsotekeres!Megérkeztek a növénykék!!!Nagyon szépen köszönöm!!!!!(Még annyit szeretnék kérdezni h.ez a postaköltséges dolog h. működik,mert még nem voltam otthon, csak telefonon érintkeztem az otthonlévőkkel.)üdv
Köszi, kedves vagy! Szerintem is egész pofás kezd lenni a kert. Még van egy kis kőművesmunkánk a férjemmel és lassan el is készülünk. Vagy egy kert sem készül el soha, úgyan úgy mint a lakásra is mondják? :)
:)))Annyira ne aggódj a kinézett miatt.Épp egy hete beszélgettünk a barátommal, hogy az új házunk teraszát lehet, hogy megcsináljuk hasonlóra.Az annyival másabb, hogy félkör.Alapterületre meg sokkal nagyobb.Szóval, ha valami robosztus lesz,akkor az az. Mondjuk én félárnyékot szerető növényeket ültetek majd meg törpe fenyőket (ha vannak ilyesmik).
Még egy hely van az plusz 5 km. A régi 1-es úton Herceghalom után az etyeki elágazásnál van egy kőkereskedés. Van ott több féle-fajta és színű kő is. És lehet válogatni a kupacokból! Azt veszel amit akarsz. Tonnára árulják, fajtától függően 6ezer körül kezdődik az ár. A tulaj ott lakik valahol a közelben így ha nincs nyitva van ott egy telszám kiírva amit nyugodtan lehet hívni.
Az M7-es felől közelítve a Nadap felé vezető úton, de lehet Kápolnásnyékról is menni szintén Nadap felé van kiírva ha jól emlékszem a tábla. Erről az útról még a falu előtt 4-500 méterrel balra kell kanyarodni. Arról lehet felismerni, hogy hol kell balra menni, hogy az út bal oldalán vannak szép házak, vendéglők stb, aztán ez a háztömb egyszercsak megszűnik, ott van egy elég eldugott út a dombnak felfelé halad majd. Egész az út végéig kell menni, ott van egy nagy elhagyatott külszíni fejtés, egy medence. A meredek részek aljában nagyon sok kisebb-nagyobb szikladarab van, azokat szedtük fel....
Még egy tipp, bár mi is még előtte vagyunk, de érdemes egy ún. kőbalzsam nevű szerrel a munka végeztével lekezelni a felületet, mert kiemeli a színeket és a téli védelmet is biztosítja.
Köszi! A járdakészítéshez kb. 30 m2 horvát mészkövet vettünk, a terasz körüli kömunkákhoz kb. 3 m3 sárgás-barna követ, ez utóbbit egy elhagyott Velence környéki kőbányában gyűjtöttük sk. A sziklakerti részhez pedig szintén sk. gyűjtésből származó mészkövet használtunk kb. 2 m3-t.
Tavaly októberben csináltuk a sziklakertünket. Akkor így nézett ki, és messziről nem is változott sokat...
Ezért én jobban szeretem közelről nézegetni, mert akor ilyen:
Meg ilyen:
3-4 év múlva meg reményeim szerint elmúlik ez a "brutál" kinézete, ami biztos többetekben is ellenérzést váltott ki. Akkor majd újra csinálok távoli képeket.
Addig is, ez a hely hiányában a sziklakertbe ültetett halványsárga tulipán (két hete kertünk dísze) vígasztaljon mindenkit!
1: pázsitviola (Aubrieta sp) 2: valószínűleg varjúháj, de eléggé meg van nyúlva (Sedum) 3: kőtörőfű (Saxifraga x arendsii hibrid) 4: ikravirág, (Arabis hibrid, a pontos névnek utána kellene néznem) 5: daravirág (Draba) 6: gombafű (Androsace sempervivoides)
A segítségeteket szeretném kérni.Idáig mindig csak vettem a növényeket, de a nevüket sosem jegyeztem meg.Teszek fel pár képet,s aki felismeri valaki megtudná nekem írni a nevét?
Szia!
Nálam a talaj szinte tiszta homok, így nem volt szükség külön vízlevezető rétegek "beépítésére", azaz egyszerűen a meglévő rézsübe illesztettem be a köveket. Az utóbbi időben én is a lépcsős kialakításra törekszem, márcsak a gazdaságosabb locsolás miatt is.