Vagy a DIN MIDI-OUT-ot kösd be a PC-be MIDI-USB kábellel.
"USB - Serial cable or MIDI-out port:
If you are using the Drum Kit - Kit AI with the USB - Serial cable then you will need to download the Serial to MIDI converter software. You will also need to use audio software on your computer, such as Apple’s Garage Band etc... Check the Serial to MIDI Converter web page for instructions on how to set it up on your computers OS."
SZIASZTOK. VETTEM AZ USA-BÓL EGY A SPIKENZIELABS ÁLTAL GYÁRTOTT DRUM KIT-KIT AI NEVŰ MIKROKONTROLLERT. TELJESEN FULLRA SZERELT BEROGRAMOZOTT. CSATLAKOZTATTAM AZ FTDI KÁBELLEL AZ USB-RE ÉS AZ ESZKÖZÖK KÖZÉ FEL IS TELEPÍTETTE MAGÁT A COM-4 RE. A KÜTYÜ MŰKÖDIK, MERT HA RÁKOPPINTOK A PIEZOLAPKÁRA AKKOR FELVILLAN A TX. JELZÉSŰ LED. VISZONT NINCS MIDI VEZÉRLÉS A HOST PROGRAM (EZDRUMMER-2) NEM ÉRZÉKELI.
Olyan kérdés vetődött fel, hogy milyen kottázó progi tudna esetleg hangjegyszimbólumok helyett ABC-s nevekkel (azaz "gombócok" helyett betűkkel) is "kottázni" szerintetek? Tehát pl egy | Am | Dm | G | C | szekvenciát kiírna így:
| E | F | D | C | | C | D | H | G | | A | A | G | E |
Oktáv állás és időtartam most nem számít, csak az mint ahogy egy automata hangszer is megmondja hogy Gm9-et fogtam, csak kellenének a hangjai is, kb így tudnám legegyszerűbben megfogalmazni.
Írtam, hogy hivatalosan nincs a pa600-ban automatikus akkordfelismerés. Innentől midi edit dolog lett a megoldás kulcsa, ezért írtam ide. Egyre kevésbé nem értem, hogy a Korg miért programozta be ezt a funkciót, úgy, ahogy a Roland-osok. Nem lehet túl nagy kunszt ill ennél biztosan van nehezebb dolog.
Ok persze nekem sincs ilyen gépem, viszont ha ezeket az utakat már ismertétek (elsőre nem úgy tűnt vagy csak nem akartad bő lére ereszteni) akkor miért nem a kereskedőt kérdeztétek vagy akitől véve lett a cucc, esetleg a Korg hazai hívatalos forgalmazóját ahol erre célirányos support van???
Nekik pontosabb infójuk kell legyen sztem mert mi csak találgatunk itt.
Ezeken a körökön túl vagyunk, nem vagyok a rögtön a fórumba írogató.:) Ha megfigyeled az ábrát, balra fent a <no chord> ablak látható, tehát nem ismert fel akkordot, az a szövegben van manuálisan.
Nem az akkord jelzése, hanem az automatikus felismerése lett volna számunkra az elsődleges cél.
Nincs mit és itt a válasz hogy csak LYRICS módban is tud akkord jelzést ha a standard midi file azt tartalmazza, tehát jó helyen tapogatóztatok kezdetben is!
manual page 183
The Lyrics page in detail Lyrics will be shown only if they are compatible with a standard format that Pa600 can understand. While the Song is playing, Lyrics contained in a Standard MIDI File or MP3 file flow in the display. Chord abbreviations (if any) will appear above the lyrics, in time with the music (depending on the status of the “Chord” button). Lyrics at the current posi- tion are highlighted. If the text has been loaded as a “.TXT’ file, it will not scroll auto- matically while the Song is playing back. You must scroll it with the VALUE DIAL or the vertical scrollbar. As an alternative, you can use an assignable switch or footswitch, with the Text Page Up or Text Page Down functions assigned, to scroll (respec- tively) to the previous or next text page. To exit from this page, press either the LYRICS or the EXIT but- ton. Song chords Chords contained in the Standard MIDI File (if any). This indi- cator may be easier to read than chords shown within the lyrics. When changing the Master Transpose, chord abbreviations con- tained in a Standard MIDI File are transposed, and correctly shown in the display. Master Transpose must be activated on the Player, but not on the Keyboard.
Itt ugyan nem enged szöveget írni, de managelni ugyanúgy txt alapon tud ez is és nekem feltűnt az a pinkkel jelzett paraméter ott a képen. Ennek kéne utánanézni, mert akkor ezek szerint létezik a hangszerben harmónia felismerés a fenti ábrához hasonlóan, csak meg kellene találni hát ha a magyarnyelvű jobban leírja.
Nem olyan nem lesz! Max szöveg és asszem azt utána össze is olvasztja vele a hangszer. Manuálisan biztos be lehet vinni persze ahogy írtam, de itt pont a lényeg veszne el mert a hangszer valós időben felismerné és kiírná akár transzponálva is, azaz más hangnembe áttéve annak megfelelően.
A pa600 egy automata kiséretes hangszer! Már hogyne volna benne akkord felismerés!
Megírod vagy copy pasteezed pcn egy jegyzettömben a szőveget, akkordokat felváltva soronként, sd kártyán v pendriveon be a hangszerbe és ha azonos néven van a txt fájl a midivel, össze lehet pároztatni őket. Bővebb instrukció a magyar gépkönyvben is kell legyen a részletekről...
Sziasztok! Egy barátomnak (nem ért sokat a midihez, számítástechnikához) keresek egy minél egyszerűbb midi editor programot. Nem probléma, ha fizetős. A legfontosabb, hogy minél egyszerűbben lehessen dalszöveget szerkeszteni vele, dalszövegnélküli dalba bevinni a szöveget és a dalszöveg alá vagy fölé lehessen írni az aktuális akkordot (mindezeket a midi file-ban). Korg PA600-a van, amiben nincs automatikus akkord felismerés. Köszönöm.
Az UMX610 billentyűzete ebben az árkategóriában teljesen elfogadható. Némileg keményebb billentésű, mint a korábban említett típusok. Javaslom, tapogasd meg őket vásárlás előtt, és érzékelni fogod, hogy neked melyik jön be inkább.
a billentyűje nem tudom milyen, de teljes méretű + van rajta pár kontroller, és jár hozzá egy USB-s hangkártya, ami VSTi-khez jól használható (kis késleltetés, stabil driver, optikai kimenet)
Közben továbbra is hasonlítgatok, olvasgatok, agyalok és rátaláltam erre: Behringer UMX610! Árban kb ugyan az a kategória és lehet jobb választás mint a másik két jelölt! Szerintetek?
Ami nyilván más: a billentés érzete, viselkedése (velocity görbék), eszköz minősége, tartóssága, márka, stb.
Működés szempontjából ugyanúgy kellene viselkedniük, ha van hozzá dedikált driver akkor az tökéletes (pld. minimális késleltetés, több MIDI kapcsolat egy időben), de az alap Windows USB-MIDI drivejával is gond nélkül kell mennie.
Köszönöm a válaszokat! Amit még szeretnék kérdezni az ez a minőség dolog Tudva azt, hogy nekem csak otthoni felhasználásra kell a cucc, mi lehet itt érdemben a különbség, ha mondjuk a példának felsoroltak közül választok egyet, vagy mondjuk egy 80-90 ezrest? 100fölé nem akarok menni semmiképp! Nem smucigságból, pusztán azért mert nem szeretnék fölöslegesen tullőni a célon! Azt nem akarom, hogy legyen egy 100funcióval rendelkező cuccom amiből 10dolgot használok :) .
Eddig úgy dolgoztam, hogy a midi fájlt megnyitottam a Samplitude-al vagy Cubase-el és ott ráraktam a szükséges vst plugint. Ha kellett finomítottam rajta. Ezt szeretném kiegészíteni egy ilyen billentyűzettel hogy ezt a melót egyszerüsíteni tudjam, illetve van pár olyan plugin, amit nem tudok így használni, csak eszközzel. Oda kellene... Más dolog ezzel nem történne. Nyilván rájönnék pár új dologra ami tovább segítené a melót, de isten igazából eddig is elvoltam a billentyűzet nélkül ugye...
Tényleg nem akarok fölöslegesen költeni. Nyilván ha tényleg van értelme várni és összeszedni még egy kis pénzt akkor várok! De mi lesz itt különbség? Nem úgy szólaltaja meg a plugint az olcsóbb Korg, mint egy drágább Roland társa? Ez nyilván nincs így mivel ez csak jeleket küld a gépnek ugye? Vagy tartósabb? Vagy egyikhez kevêsbé másikhoz jobban lehet drivert találni? Ebben még tudnátok segíteni? Nem szeretnék kukk sík hülyének tűnni a boltban! :)
Hát bizony itt az 50-es ár még csak a belépő szint alját karistolja. A Korg és sok más is sajnos billentyűzetre nézve minőségileg nem fog nagyon kényeztetni sztem, de persze ez nagyon igény függő is kinek mi vagy mi nem tetszik. Az ESIt nem ismerem de gondolom árcéduláit nézve nem a top széria ez sem. Az 5 oktávosok itt inkább 80-100 közt mozognak amik már komolyabbak, de esetleg a Tajti Music honlapján nézz szét, ott elég sok cucc van, 57-ért ami nem sokkal több az ár elképzelésedtől és lehet hogy egy kis kedvezményt is adnak rá van pl egy szimpatikus Novation is!
Én minőségi sorrendben a következőket preferálnám:
Régóta foglakozom már zenekészítéssel, de eddig csak és kizárólag szoftveresen dolgoztam! Most viszont elérkezettnek látom az időt, hogy vásároljak egy MIDI billentyűzetet, mert elég régóta érzem a hiányát! A témában otthon vagyok, mindössze abban nem, hogy milyen eszköz lenne nekem jó. Megvan viszont az összeg, amit rászánnék és van is két típus, amit kinéztem! Tudnátok segíteni nekem, hogy melyiket? Természetesen nem ragaszkodom ezekhez, a van más ötlet hasonló árban, akkor jöhet. Én 61 billentyűs cuccokat nézegettem. Az egyik a kiszemelt a Korg Microkey 61. Szimpatikus, sok infót találtam róla, ismerem a márkát. A másik pedig az ESI Keycontrol 61 XT. Ez szimplán azért jön be, mert a hangkarim is ESI (Maya44). Így akkor az anyagi keret is világos (50ezer). Ennyit tudok rászánni a bulira. Mit tudtok mondani nekem? Esetleg mást ajánlani, ami ugyan ebben az árban van, de jobb, stb…
Fontos kiemelnem két dolgot. 1: nem élő előadásra lesz használva, csak és kizárólag szoftveres, itthoni zenélgetős dologra. 2: kell nekem egyáltalán a 61 billentyű? Én abból indulok ki, hogy amiket használok vst programok, alapban ennyit jelenítenek meg és elég nagy tartományban dolgozom, ezért gondoltam, hogy lehet, kevesebb billentyűs dologgal bajban lennék. Vagy ezzel el vagyok tévedve? A szoftveres dolgokkal nem volt gond, de hardveres vonalon még kicsit buta vagyok, ha baromságon agyalok, kérlek, ne oltsatok le! Előre is köszönöm a segítségeteket! :)