Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
És nem lebeszélni akarlak, de az AVID-et nem kezdő felhasználók számára készítik, szóval nem a legkönnyebben megtanulható szoftver. Ezért ajánlottam a Vegast, nagyon sok komolyabb mozi is készült már azzal, de sokkal felhasználóbarátabb, mint az AVID-ek.
Az a baj, hogy ez csak nevében AVID. Ez valójában a Pinnacle Studio átnevezett változata, mióta felvásárolta az AVID a Pinnacle céget. Én nem ezt használom (nem is nagyon ismerem), hanem az AVID MediaComposert.
De megpróbálok utánanézni. Amúgy javasolnám inkább a Sony Vegast, az mindent megeszik és nagyon sokan használják, így több segítséged is lesz.
1: Át kell konvertálni a gopro 4-el készített videokat ? Mert ha eredetiben próbálom importálni csak lent a jobb alsó sarokban kiírja hogy 1/1 importing de egyéb semmi!!
2: Van olyan videom amit még a gopro studioval konvertáltam át AVI-ba s az betudom importálni, de viszont csak egy nagy kör alakban nyilat látok hang van de kép semmi :O
Nézegettem a youtubeon videokat hogy kell használni de ott egyből beimportálja meg tudja is vágni, az avid studiom nem lenne jó ?!
Többször írtam, nekem Win7/64 alatt el sem indult a program. Azóta nem erőltetem, OSX-en megy, bár komolyabb dolgokat nem csinálok vele, csak a 60/120fps-es forrásvideókat szoktam lassítani vele, utána AVID-en vágok.
Próbálkozzatok valami használhatóbb editáló progival, a Pinnacle Studio is ajánlott, a Sony Vegas is, a Premier is, a FinalCutPro és az AVID meg pláne. Vagy lehet keresgélni ingyenes progikat is, még vannak, de egyre kevesebb. A legújabb MovieMakert nem ismerem, de azzal is csoda dolgokat lehetett készíteni, vagy OSX-re az iMovie.
A kérdésem az lenne mostanában másoknak a Gopro studio nem vacakol ? Nekem átkonvertálja a kiválasztott videokat s mikor a kettes lépésbe megy, megvágom milyen részlet is kell, s nyomok egy playt semmit nem történik. Van mikor elindul de utána megáll :O Eddig hozzáteszem semmi gondom nem volt. Ha megkeresem milyen videokat akarok szerkeszteni ott minden gond nélkül egy lejátszóval megtudom tenni. A Studioval meg semmi.
A valódi hiba forrása nem a PAL vs NTSC beállításában keresendő (semmi köze hozzá). Ahogy badmad is írta, a gond valószínűleg a codec packoddal van (frissítsd vagy szedj le másikat), de a legfőbb kérdés inkább az, hogy a géped hardware oldalról képes-e egyáltalán megbirkózni a GoPro-s videók iszonyú adatfolyamával (nagyon nagy bitsűrűség)?!!! (ezért is fut röhögve mac-en)
Ha a géped megfelel a min. kritériumoknak és a codec packodat is frissítetted, azonban a probléma még mindig fennáll, úgy érdemes rákeresni még az ún. "H.264"-es codec problémára.
Nekem is NTSC a beállítás, mert így 120fps-t tud és nem csak 100-at. De ettől még működik, legalábbis a mac lejátszik minden ilyet is (VLC és QT is).
Víz alá szerintem nem kell semmi extra beállítás, a 1080psuperview/25fps, az ultrawide mód érzésem szerint tökéletes, azzal nem maradsz le semmiről és úgyis látsz mindent a kijelzőjén. Wifi, bluetooth kikapcsolva. A magasabb fps csak a szuperlassításhoz szükséges és ugyanakkora kártyára kevesebb percet tudsz azzal rögzíteni.
A fehéregyensúlyt hagyd automatán, a fénymérés ne spot legyen, a protune-t kapcsold be: WB-auto, color-gopro, ISO 1600, vagy ha mélyre mész 6400, sharpness-high. A többivel ne foglalkozz.
És mindenképp vegyél egy vízalatti szűrőt, ebben nem vagyok nagy tudós, lévén nem búvárkodok, de itt is fognak segíteni, vagy a myactioncam-ben is, ott kapsz is pár ezresért megfelelőt. Ajánlott vagy egy selfiebot, vagy egy kézfejre rögzíthető kesztyűszerü cucc, vagy egy búvárrigg, amire akár egy lámpa is felszerelhető.
közben rájöttem, hogy alapból NTSC-re volt beállítva a video formátum :(((
áttettem PAL-ra és azóta legalább a win med. player szépen lejátsza ! :))
most agyalhatok azon, hogy az elkészített NTSC videókat hogyan konvertálhatnám át PAL formátumra ...
esetleg ötleted vagy javaslatod ???
tudnál esetleg ajánlani beállításokat vízalatti felvételekhez ?????
elsősorban ugyanis ezért vettem a kamerát, és jó lenne ha már az első alkalom sem a kísérletezgetésekről szólna ( legalábbis a beállítások szempontjából :)) )
Nekem a win7/64-en a gopro studio el sem indult. Bezzeg Mac-en hibátlanul megy minden. :)
Ötletem sincs. Amit próbálnék, az a firmware frissítés, a memóriakártya goproban formatálva párszor és win-re valami univerzális codec-pack telepítése. Mondjuk nekem win7-tel sem szaggatott soha (XP-vel viszont sokszor még az SD fájlok is), az leginkább proci, vagy VGA gyengeség, esetleg kevés memória lehet.
De hátha valaki win-es user is jár erre, én már teljesen elengedtem a Windowst, csak melóban használom a céges gépeken.
Egy kis segítséget szeretnék kérni video formátumokkal kapcsolatban
Pár hete vásároltam GoPro Hero4 Silvert és elkezdtem próba felvételeket készíteni vele különböző beállításokkal
Az első gondom, hogy amikor csatlakoztatom a gépet a PC-hez látja ugyan a PC, még az SD kártyát is látja, de azon belül nem lát semmit.
Próbáltam a saját progijával ( GoPro Studio ) is beimportálni, de az sem látja.
Kártya kivétele után kártyaolvasóból már át tudom másolni a PC-re.
Viszont a PC-n lévő egyetlen videolejátszó sem tudja rendesen lejátszani ( jetAudio, Quicktime Player, SMPlayer, KMPlayer, VLC media player, Win. med. player )
mind akadozva, szaggatva játsza le, vagy sehogy, sok esetben a hang is torz vagy ha jó akkor a videóhoz képest durván el van csúszva.
A GoPro beállításai a felvételkor az alábbiak voltak :
1080
60 fps ( de kevesebbnél is ugyan ez az eredmény )
Narrow ( látószög ) de próbáltam már mindegyikkel - eredmény ugyan az
kártya : SanDisk Extreme PLUS 32 GB ( az eladó szerint a leggyorsabb amit el lehetett érni )
Tanácsot szeretnék kérni, hogy min változtassak, vagy hogyan tudnám élvezni is a felvételeket ?
Vagy esetleg a készülékkel - kártyával lehet a probléma ??
Talán a PC-n lévő programokkal ?
( Win 7 Ultimate )
az érdekes az, hogy a saját szerkesztő programja ( GoPro Studio ) SEMMILYEN video fájlt nem hajlandó beimportálni a PC-ről sem, csak fotókat.
Segítségeteket és a tanácsaitokat előre is köszönöm !
Üdv, januárban vásárolt GOPRO HERO 4 BLACK EDITION, alig használt nagyjából 5x volt használni. Kihasználatlanság miatt eladó. Garancia és minden egy kis kiegészítővel, illetve egy állványtalppal. A külső tokon egy minimális karc amúgy teljesen hibátlan.
145.000Ft mivel alig használt garanciás
nagy.gabor.tamasskukacgmail.com kérésre küldök képet
Párosítsd össze valamilyen telóval, töltsd le rá a GoPro App-ot, nyisd meg, majd keresd meg és nyomj rá a "Delete All Files"-ra. Utána jónak kell lennie. (A magyarázat az, hogy ha nem a saját szoftvere formázza a kártyát, a kamera sokszor nem ismeri fel azt. De ha utána formatálod a leírt módon a telóval a GoPro app segítségével, törlés után a szoftver automatikusan létrehozza a saját könyvtárstruktúráját az adott kártyán, amit aztán már felismer a kamera.)